valla ha bizim berrin nerde olurki canım benim ya temizlik yapıyodur yada misafir ağırlıyodur ay valla berrinin anacazını kıskanmaya başladım heeberrinnn pabucu yarımm çık dışarıyaa oynayalımmm
nerelerdesin kız sen bitmedi mi daha ustaların işi
hocam, regli pas geçiyorum derken, tatil için geciktirici falan mı kullanıyorsunuz? :))
anlamadım hihi
Sadeca Ablaaaa!!! Maşallah, süper gözüküyorsun! Vallahi, örnek örnek! Ne kadar gençleşmişsin, güzelleşmişsin.. Allah nazardan saklasın, sanal kayınvalidem benim
Hadi maşallah, az kaldı az. :)
dukan 72 mi dedi sana sadeca abla?
Berrinim.. Kader arkadaşım benim.. +200le başladım güne, yumruğumu regl için ilaç aldıktan sonraya saklıyorum. Doktoru aradım, haftaya kadar bekle dedi, olmazsan ilaç vericem dedi.. Hiç de hoşlanmadığım şeyler ya, sancılı da olsa gününden şaşmayan mis gibi reglim vardı benim..
bebbem benim kader arkadaşımmmmnapıcazzz bilmiyorum
valla ha bizim berrin nerde olurki canım benim ya temizlik yapıyodur yada misafir ağırlıyodur ay valla berrinin anacazını kıskanmaya başladım hee
berrinim nerelerdesin yaaaahocam, regli pas geçiyorum derken, tatil için geciktirici falan mı kullanıyorsunuz? :))
anlamadım hihi
Sadeca Ablaaaa!!! Maşallah, süper gözüküyorsun! Vallahi, örnek örnek! Ne kadar gençleşmişsin, güzelleşmişsin.. Allah nazardan saklasın, sanal kayınvalidem benim
Hadi maşallah, az kaldı az. :)
dukan 72 mi dedi sana sadeca abla?
Berrinim.. Kader arkadaşım benim.. +200le başladım güne, yumruğumu regl için ilaç aldıktan sonraya saklıyorum. Doktoru aradım, haftaya kadar bekle dedi, olmazsan ilaç vericem dedi.. Hiç de hoşlanmadığım şeyler ya, sancılı da olsa gününden şaşmayan mis gibi reglim vardı benim..
bebbem benim kader arkadaşımmmmnapıcazzz bilmiyorum
of ya bugün şu totomu kaldırsamda reale yürüsem hem pedometreyi hem kepeğimi alsam hem eksiklerimi karşılasam benden iyisi olmaz hee sabah da yürüdüm yine yürürümde tek başıma afaganlar basar beni orda
oğlanda yok bugün babasıyla aguaparka yolladım ice sıkılmaya başladım ne biçim bir cumartesi yaaaaaa
benim tempolu yürüyüşümle yarım saatte varırım reale yazyağmuru duymasın reale yürüycemii çüşşşşş der bana kesinnngeçen hafta bende reale gittim çok büyük orası gördükçe herşeyden alasım geliyor bi dünya para harcayıp geliyorum bu dukan ocağımıza incir ağacı dikti vallahiyarın bende gidicektim forum istanbuldaki reale bakayım bu pedometreden bende alayım bari
e biraz daha bekle zeynep abla hava biraz daha serinlesin öyle yürürsün gerçi real serindir ama yakınmı sana tabi bilmiyorum
berrin de yok penac da yok hakikaten yaauu
Ne güzel bir sürü yeni başlayan var.
Hepiniz hoş geldiniz, gerçi ben de buraya iki gün önce geldim daha ama aslında bu 8. atak günüm.
Biraz yol gösterici olsun diye buzdolabımda neler bulundurduğumu yazayım dedim.
Önce buzluktakiler:
Tavuk göğsü, kemiksiz but (İster haşlama ister kısık ateşte ocakta yapmak için. Yoğurtu köri soslu çok güzel oluyor ikisi de.)
Az yağlı dana kıyma, ince dilimlenmiş biftek (hemen çözdürüp pişirebilmek için)
Buzdolabındaysa,
Yağsız tuzsuz lor, az yağlı beyaz peynir, yağsız yoğurt, yağsız süt, yumurta, et oranı yüksek jambon, surimi (abur cubur niyetine:), suda ton balığı,
Bunlar her zaman bulundurmaya çalıştığım şeyler, hepsine sınırsız izin var. Tabi sınırsız diye çok abartmamak lazım gene de ama böylece acıkmaya başladığımda her zaman birden çok alternatifim bulunuyor dolabı açtığımda. Bu arada cidden insanın bedeni dışında cüzdanını da incelten bir diyet bu dukan
Kaç gündür yaptığım alışverişe eşim inanamıyor.
Şimdi yemek alternatiflerine geçelim.
Aklıma geldiği şekilde sıralıyorum.
Çeşit çeşit baharatlı tavuk sote, et sote, tavada ızgara,
Her çeşit omlet,
Kıymalı yumurta,
Çılbır,
Az yulaf kepekli köfte,
Yayla çorbası,
Tavuk , et haşlama,
Haşlama sularına yumurtalı limonlu terbiyeli çorba (koyulaştımak için yulaf kepeği eklenebilir) (et suyunu bir gece buz dolabına koyarsanız yağları donar, onları ayırıp yaparsanız daha hafif bi çorba olur)
Meze olarak haydari yapıyorum arada, canım sadece yoğurt istemediğinde güzel bi ara öğün oluyor.
Tatlı ihtiyacımı henüz ben diyet içeceklerden gideriyorum ama buraları araştırırsanız kızlar çeşit çeşit tatlılar da yapmış, ben de deneyeceğim.
Yalnız bi şu galette yani dukan ekmeği olayını beceremedim.
1 yumurta, 1 kaşık lor, 1 buçuk kaşık yulaf kepeğiyle yaptığım krep, (arada yoğurt, süt falan ekleyerek farklı çeşitlerini de denedim ama) krepten çok cıvık bir omlete dönüşüyor, mümkün değil sertleşmiyor ve çevirmeye çalışırken dağılıp bulamaç şeklini alıyor. O yüzden ben kepek hakkımı omlet şekline kullanıyorum ama yapabilsem cidden çok sevineceğim. Nedir kızlar bu işin sırrı??
Hepiniz hoş geldiniz, gerçi ben de buraya iki gün önce geldim daha ama aslında bu 8. atak günüm.
Önce buzluktakiler:
Tavuk göğsü, kemiksiz but (İster haşlama ister kısık ateşte ocakta yapmak için. Yoğurtu köri soslu çok güzel oluyor ikisi de.)
Buzdolabındaysa,
Yağsız tuzsuz lor, az yağlı beyaz peynir, yağsız yoğurt, yağsız süt, yumurta, et oranı yüksek jambon, surimi (abur cubur niyetine:), suda ton balığı,
Bunlar her zaman bulundurmaya çalıştığım şeyler, hepsine sınırsız izin var. Tabi sınırsız diye çok abartmamak lazım gene de ama böylece acıkmaya başladığımda her zaman birden çok alternatifim bulunuyor dolabı açtığımda. Bu arada cidden insanın bedeni dışında cüzdanını da incelten bir diyet bu dukan
Her çeşit omlet,
Kıymalı yumurta,
Çılbır,
Az yulaf kepekli köfte,
Yayla çorbası,
Tavuk , et haşlama,
Haşlama sularına yumurtalı limonlu terbiyeli çorba (koyulaştımak için yulaf kepeği eklenebilir) (et suyunu bir gece buz dolabına koyarsanız yağları donar, onları ayırıp yaparsanız daha hafif bi çorba olur)
Meze olarak haydari yapıyorum arada, canım sadece yoğurt istemediğinde güzel bi ara öğün oluyor.
Tatlı ihtiyacımı henüz ben diyet içeceklerden gideriyorum ama buraları araştırırsanız kızlar çeşit çeşit tatlılar da yapmış, ben de deneyeceğim.
1 yumurta, 1 kaşık lor, 1 buçuk kaşık yulaf kepeğiyle yaptığım krep, (arada yoğurt, süt falan ekleyerek farklı çeşitlerini de denedim ama) krepten çok cıvık bir omlete dönüşüyor, mümkün değil sertleşmiyor ve çevirmeye çalışırken dağılıp bulamaç şeklini alıyor. O yüzden ben kepek hakkımı omlet şekline kullanıyorum ama yapabilsem cidden çok sevineceğim. Nedir kızlar bu işin sırrı??
berrinnn pabucu yarımm çık dışarıyaa oynayalımmm
nerelerdesin kız sen bitmedi mi daha ustaların işi
valla ha bizim berrin nerde olurki canım benim ya temizlik yapıyodur yada misafir ağırlıyodur ay valla berrinin anacazını kıskanmaya başladım hee
Merhaba :)
Ben Dukan Diyetinde yaşadıklarımı paylaşmak ve sizlerinde desteğini ve önerilerini almak için bu foruma kaydoldum.
18 yaşındayım ve ben fazla kilolarımdan mutsuzum.Yaklaşık dört senedir kilolarımı kamufle etmekte ustalaştığımı düşünüyorum ama baktım ki kıyafetlerim bedenimi zorlamaya başladı. Böyle devam edemeyeceğine karar verdim ve işe dukan diyetinin kitabını alarak başladım. dün ilk gününmdü. Ve ilk günde yaşadıklarım:
Sabah 1 tane yumurta, bir bardak süt ve ince kesilmiş 2 dilim peynir yedim.
Öğle yemeğinden önce 1 kase yoğurt yedim.
Öğlen 6 tane ızgara köfte, akşamda aynı şekilde 6 tane ızgara köfte yedim.
Ama öğlen kendimi açıkçası çok halsiz mutsuz hissettim. Bunun bir sebebide öğle yemeği için göğüs almıştım onları tavada yağsız buğlama şeklinde yapmaya çalıştım ama kuru ve sert oldular yiyemedim. Dolayısıyla moralim çok bozuldu. Bu yağsız yemek yapmak gerçekten zor. Annem de çalıştığından bana yemeğimi yapamıyor. Kendi başıma bu işi halletmeye çalışıyrm. Gün içinde fazla sıvı tükettim. 500 ml lik şişelerden 4 tane içtim.2 tane soda ve 2 bardak şekersiz filtre kahve içtim. Dün sabah tartıldığımda. 77.3 kg idim. Bu sabah ise 77.2 çıktı. Bu durum hoşuma gitmedi tabiki. Bu arada boyum 158 cm. İnmek istediğim kg ise 58. Ama tartıda ki sonuç canımı sıktı. Herkes 1 günde yarım kg 1 kg verirken ben sadece 100 gr verdim.
Yulaf kepeğine gelince babama önceden aldırmıştım ama eve getirmeyi unutmuş dükkanda kalmış. dün akşam getirdi. Dolayısıyla ilk gün yulaf kepeğini yiyemedim. Bu sabahta kendime kitaptaki yulaf kepeği galetasından yaptım aynı krep gibi oldu daha yemedim tadını merak ediyorum.
Dukan diyetimin seyrini buraya yazmak ve sizden de yanlışlarım hakkında beni uyarmanızı daha diyetimin daha iyi seyretmesi için sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Hepinize kolay gelsin.:2:
Devam et moralini bozma sütün ve peynirin light en az yağ oranlı olmalarını da göz ardı etmee
canım piyasada zaten 8-9 lıraya satılıyo....
real magazalar varsa yakınında orda bulma ıhtımalın var kaldıysa.....müslilerın oldugu rafta bulunuyo....kalmadıgı ııcn ben bulamadm....
gurmenetten 2 tane sipariş verınce pıysayla aynıya gelıyo.
tanesı 6 lıra 2 tane aınca 12 yapıyo 5 te kargo 17 e gelıyo ....aynı yanı gıdıp yorulmuyon....
ben ıstanbuldayım dun öğlen 1 gıbı sipari,ş verdım sana cevap yazarken geldı kargo çok mutlu oldum.....salıya kadar gelmez sanyodum....24 saatte geldı.....ayy başlamamam için bi engel kalmadı yaaaaaaaa....
Merhaba :)
Ben Dukan Diyetinde yaşadıklarımı paylaşmak ve sizlerinde desteğini ve önerilerini almak için bu foruma kaydoldum.
18 yaşındayım ve ben fazla kilolarımdan mutsuzum.Yaklaşık dört senedir kilolarımı kamufle etmekte ustalaştığımı düşünüyorum ama baktım ki kıyafetlerim bedenimi zorlamaya başladı. Böyle devam edemeyeceğine karar verdim ve işe dukan diyetinin kitabını alarak başladım. dün ilk gününmdü. Ve ilk günde yaşadıklarım:
Sabah 1 tane yumurta, bir bardak süt ve ince kesilmiş 2 dilim peynir yedim.
Öğle yemeğinden önce 1 kase yoğurt yedim.
Öğlen 6 tane ızgara köfte, akşamda aynı şekilde 6 tane ızgara köfte yedim.
Ama öğlen kendimi açıkçası çok halsiz mutsuz hissettim. Bunun bir sebebide öğle yemeği için göğüs almıştım onları tavada yağsız buğlama şeklinde yapmaya çalıştım ama kuru ve sert oldular yiyemedim. Dolayısıyla moralim çok bozuldu. Bu yağsız yemek yapmak gerçekten zor. Annem de çalıştığından bana yemeğimi yapamıyor. Kendi başıma bu işi halletmeye çalışıyrm. Gün içinde fazla sıvı tükettim. 500 ml lik şişelerden 4 tane içtim.2 tane soda ve 2 bardak şekersiz filtre kahve içtim. Dün sabah tartıldığımda. 77.3 kg idim. Bu sabah ise 77.2 çıktı. Bu durum hoşuma gitmedi tabiki. Bu arada boyum 158 cm. İnmek istediğim kg ise 58. Ama tartıda ki sonuç canımı sıktı. Herkes 1 günde yarım kg 1 kg verirken ben sadece 100 gr verdim.
Yulaf kepeğine gelince babama önceden aldırmıştım ama eve getirmeyi unutmuş dükkanda kalmış. dün akşam getirdi. Dolayısıyla ilk gün yulaf kepeğini yiyemedim. Bu sabahta kendime kitaptaki yulaf kepeği galetasından yaptım aynı krep gibi oldu daha yemedim tadını merak ediyorum.
Dukan diyetimin seyrini buraya yazmak ve sizden de yanlışlarım hakkında beni uyarmanızı daha diyetimin daha iyi seyretmesi için sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Hepinize kolay gelsin.:2:
Önce buzluktakiler:
Buzdolabındaysa,
Her çeşit omlet,
Kıymalı yumurta,
Çılbır,
Az yulaf kepekli köfte,
Yayla çorbası,
Tavuk , et haşlama,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?