Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

of ya bugün şu totomu kaldırsamda reale yürüsem hem pedometreyi hem kepeğimi alsam hem eksiklerimi karşılasam benden iyisi olmaz hee sabah da yürüdüm yine yürürümde tek başıma afaganlar basar beni orda
oğlanda yok bugün babasıyla aguaparka yolladım ice sıkılmaya başladım ne biçim bir cumartesi yaaaaaa

geçen hafta bende reale gittim çok büyük orası gördükçe herşeyden alasım geliyor bi dünya para harcayıp geliyorum bu dukan ocağımıza incir ağacı dikti vallahi yarın bende gidicektim forum istanbuldaki reale bakayım bu pedometreden bende alayım bari

e biraz daha bekle zeynep abla hava biraz daha serinlesin öyle yürürsün gerçi real serindir ama yakınmı sana tabi bilmiyorum

benim tempolu yürüyüşümle yarım saatte varırım reale yazyağmuru duymasın reale yürüycemii çüşşşşş der bana kesinnn

hemde ne incir yasmincim valla hiç sorma ya eşim bi duysa varya eve aldımız şekerin kilosu 2.400 benim 125gr splendaya verdiğim para 27 lira yani eşim bunu flaş haber diye geçer her şeyin tatsızı tuzsuzu niye böle pahalı oliyyki

Ne güzel bir sürü yeni başlayan var.
Hepiniz hoş geldiniz, gerçi ben de buraya iki gün önce geldim daha ama aslında bu 8. atak günüm.

Biraz yol gösterici olsun diye buzdolabımda neler bulundurduğumu yazayım dedim.

Önce buzluktakiler:

Tavuk göğsü, kemiksiz but (İster haşlama ister kısık ateşte ocakta yapmak için. Yoğurtu köri soslu çok güzel oluyor ikisi de.)
Az yağlı dana kıyma, ince dilimlenmiş biftek (hemen çözdürüp pişirebilmek için)

Buzdolabındaysa,

Yağsız tuzsuz lor, az yağlı beyaz peynir, yağsız yoğurt, yağsız süt, yumurta, et oranı yüksek jambon, surimi (abur cubur niyetine:), suda ton balığı,

Bunlar her zaman bulundurmaya çalıştığım şeyler, hepsine sınırsız izin var. Tabi sınırsız diye çok abartmamak lazım gene de ama böylece acıkmaya başladığımda her zaman birden çok alternatifim bulunuyor dolabı açtığımda. Bu arada cidden insanın bedeni dışında cüzdanını da incelten bir diyet bu dukan

Kaç gündür yaptığım alışverişe eşim inanamıyor.

Şimdi yemek alternatiflerine geçelim.
Aklıma geldiği şekilde sıralıyorum.

Çeşit çeşit baharatlı tavuk sote, et sote, tavada ızgara,
Her çeşit omlet,
Kıymalı yumurta,
Çılbır,
Az yulaf kepekli köfte,
Yayla çorbası,
Tavuk , et haşlama,
Haşlama sularına yumurtalı limonlu terbiyeli çorba (koyulaştımak için yulaf kepeği eklenebilir) (et suyunu bir gece buz dolabına koyarsanız yağları donar, onları ayırıp yaparsanız daha hafif bi çorba olur)
Meze olarak haydari yapıyorum arada, canım sadece yoğurt istemediğinde güzel bi ara öğün oluyor.

Tatlı ihtiyacımı henüz ben diyet içeceklerden gideriyorum ama buraları araştırırsanız kızlar çeşit çeşit tatlılar da yapmış, ben de deneyeceğim.

Yalnız bi şu galette yani dukan ekmeği olayını beceremedim.

1 yumurta, 1 kaşık lor, 1 buçuk kaşık yulaf kepeğiyle yaptığım krep, (arada yoğurt, süt falan ekleyerek farklı çeşitlerini de denedim ama) krepten çok cıvık bir omlete dönüşüyor, mümkün değil sertleşmiyor ve çevirmeye çalışırken dağılıp bulamaç şeklini alıyor. O yüzden ben kepek hakkımı omlet şekline kullanıyorum ama yapabilsem cidden çok sevineceğim. Nedir kızlar bu işin sırrı??

1.5 çorba kaşıgı yulaf kepeği içine 1.5 çorba kaşığı lor yada yağsız beyaz peynir, bir yumurtanın beyazını ekle diyor tarifte

Ben bu sabah yaptım ama lorla değil yoğurtla yaptım. onları bir kase de güzelce çırptım. azcık tavaya yağ döktüm peçeteyle her yerine yaydım. Harmanladığım galete hamurunun hepsini tavaya döktüm. En kısık ateşte pişmesini bekledim. Piştikçe bunu nasıl ters çeviricem diye kafamda sorular dönmeye başladı. Çünkü annemde ters çevirmenin imkansız olduğunu dağılacağını söyledi. O yüzden kısık ateşte yaklasık 7-8 dk pişirdim altı baya kızardı. Ondan sonra düz tahta kaşıkla güzelce çevirdim. Bu arada içine birazcık tuz koydum ben. Yarım saat önce balık yedim yanında yaptığım galetayı yedim. Ekmek gibi olmuş çok mutlu oldum. O yüzden yemeklerin yanında ekmek gibi tüketmeye karar verdim :) Akşam 4-5 tane daha yapıp posetle dolaba koyucam. Benim için ideal bir tarif oldu:)

Devam et moralini bozma sütün ve peynirin light en az yağ oranlı olmalarını da göz ardı etmee

Devam et moralini bozma sütün ve peynirin light en az yağ oranlı olmalarını da göz ardı etmee

Teşekkür ederim. Aldığım süt light üzerinde %0 yağ yazıyor. Peynirim az yağlı ve tuzsuz peynir :) Ama benim tavuk göğsü ile fırında dukan diyetine uygun nasıl bir tarif yapabilirim onlara ihtiyacım var. :s

Overnight aynen öyle de denedim, hep benzer sonuçlarla karşılaştım sanırım işin sırrı Late'in dediği gibi yavaş ateşte pişirmek. Yarın sabah deneyeceğim bakalım:)

sağol canım real var yakınımda bakarım olmazsa

merhaba canım hoşgeldin gerçi bende bugün başladım ama yulaf kepeği bende almadım atak evresinde kesin yenilmesi gerekiyor mu ki dur kitaba bir daha bakayım... kiloların için üzülme vede 100 gr verdiğinede üzülme ileriki günlerde daha çok verirsin inş

hoşbuldum canım surimiyi nerden buldun bende arıyorum ama bulamadım da .. hakikaten cüzdan oalyında haklısın ya bu kadar et alacağım hiç aklıma gelmezdi anneme tobur oldun diyo bana

yulaf sorusuna katılıyorumm nedir bu işin sırrı??

Late kurumasın istiyorsan fırın torbası kullanabilirsin. Bol baharat, azıcık sarımsak, azıcık yoğurtla koy fırın torbasına yarım saatte pişer. Şık görünsün istersen 5 dkda torbadan çıkartıp üstünü kızarttırırsın ızgarada. Ben rejim yapmadan önce bile fırında tavuklarımı böyle yapıyordum. Bi tek o zaman biraz biber salçası da ekliyordum, şimdi onun yerine kırmızı toz biber koyuyorum. Kimyon da çok yakışıyor bu arada tavuğa öneririm, hem sindirime de faydası var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…