Dukan diyetine başlamadan önce dukan diyeti alışverişi yaptım bir gün öncesinden. :) Seaborne knorun frın torbasıyla beraber tavuk sosu var görmüşsündür mutlaka ondan aldım bir tane ama daha kullanmadım. Kullanıp kullanmamakta kararsızım yanlış bir şey yapıp diyetimi bozmaktan korkuyorum :S
Şu BMI şeyinden bende yapmak istiyorum nasıl yapcam
kızlar ya takita toz tatlandırıcı kullanan var mı aranızda,splenda bittiği için bugün mecburen marketten aldım ama pişman oldum,tarifte 3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı diyor,ben 7 kaşık kattığım halde kek gene şekersiz olmuşbirde fazla kullanmak zararlı diyor kutusunda
Hanımlar bugün Dukan diyetimin ilk günüydü.Menüm şöyleydi:
SABAH:Eki Görüntüle 229348
*1 tatlı kaşığı lor
*1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği,1 yumurta ve 1 çay bardağı light sütle yapılmış Dukan krepi
*1 bardak light süt
*1 yumurta beyazı
ARA:
*1 fincan light sütlü nescafe
*1 bardak 0 şeker gazoz
ÖĞLE YEMEĞİ:Eki Görüntüle 229349
*Közlenmiş tavuk göğsü
*Light yoğurtla yapılmış haydari
*1 bardak light gazoz
ARA:
*1 fincan sütlü nescafe
*1 top light dondurma
AKŞAM YEMEĞİ:Eki Görüntüle 229350
*içine tavuk göğsü parçalanmış,1 yumurta ve light yoğurtla yapılmış sahte işkembe çorbası(1 diş sarımsak ve 1 yemek kaşığı sirke katıp sumakla süsledim.Tadı aynı işkembeydi)
**********Gayet dinç ve keyifliydim,yalnızca saat akşam 6 ya doğru biraz uyku hali geldi,yarım saat uzandım o da geçti.Şu an bomba gibiyim,denemek isteyenler için ilk gün raporum budur Dukan güzelleri.
canım nasıl piyasada 8 9 lira ya olurmu öle şey rossmandan organik olanını 6 liraya aldımdı eğer öleyse yakında karaborsaya düşer bu kepekler
zeynep abla sanırım bir yanlışlık var zaten bende 500 grlık aldım 5 lira gibi bişeydi ruşeyhm markadan baya da gidiyor yani pek pahalı gelmedi bana
yasmincim bende onu diyom bende almıştım gebzeden normali 5 küsürdü organiğinide 6 liraya almıştım bu zaten heryerde yokki 8 9 liraya nerden alıyolar ay çok kazık ya
kızlar size helal diyorum bu fıyatlara bulup alıyosanız....kocaman alkış....realde ucuz galıba çunku bugday kepegı 400 gram ru sheım 1.75 ti fıyatı şok oldum.....geçen hafta bende reale gittim çok büyük orası gördükçe herşeyden alasım geliyor bi dünya para harcayıp geliyorum bu dukan ocağımıza incir ağacı dikti vallahiyarın bende gidicektim forum istanbuldaki reale bakayım bu pedometreden bende alayım bari
e biraz daha bekle zeynep abla hava biraz daha serinlesin öyle yürürsün gerçi real serindir ama yakınmı sana tabi bilmiyorum
Teşekkür ederim canım,çok keyifle uyguladım.Umarım sağlıklı sonuçlar alırım.Az önce splenda 500 tablet sipariş ettim.Takita vardı bende,aspartam ve sakarin içeriği beni korkuttu :26:hadi gazan mübarek olsun..çok başarılı bi gün olmuş ayrıca görselleri de enfes gözüküyo..ilk gün olduğu içi halsizlik normaldir süt yoğurt vs.onların da etkisi var yorgunlukta uyku getiriyo,2-3 güne alışırsın merak etme
çok yakın zamanda bahsedildi bu konudan bikaç sayfa önceye bakabilirsiniz..
iyi geceler kızlaaarrr.nasılsınız bakalım.
ben bugün denize gittim heryerimi çalıstırdım valla suda spor bile yaptım
bende denemek için az alıcam canım.tadını sevmezsem yemeyebilirim çünkü.
abla teras cafedemi olacak? yani tam yer ve saatini konuşalım ona göre ayarlayalım
aramıza hoşgeldin tatlım,burda herkese yer var merak etme:)
kız saksmavisi bana şimdi yaşımı deşifremi ettircen yanii sen bilmiyonmu kız bayların maaşı bağyanların yaşı sorulmazmışyahu siz ne kadar alemsiniz giriş yapmadan okumuştum forumu şimdi yazıları bulamicam ama çocuğu klasik müzik-orhan ölmezle büyütme muhabbetinize koptum yerlere düştüm resmen gülmektenhayy siz çok yaşayın emi bu arada zeynep abla kaç yaşındasın çok merak ettim yaa çok kafasın vallahi
ya berrincim sen dorumu sölüyon ya bide kıymetmi bilmiyolar yani seninkiler sen beni tanıştırsana aneyle babeyle ben bir seminer vereyim onlarada akılları başlarına gelsin bu zamanda bulmuşlar senin gibi kızı bunamasınlar yani yada gel kız bana ben seni evlatlık alırımablammm benim keşke onlar (anne ve babam)da senin gibi düşünseler.canımsın
bebem rengom estağfurullah ne özürü ya gülüm hakikaten uğraşmaya değmez baksana realde varmış alalım birertane gitsinMerhabalar önce soruları yanıtlayayım:
Keten tohumu aslen bir bitki, kireçli topraklarda yetişen bi bitkinin tohumu. Omega-3 yağları açısından zengin olduğu için vücudumuz için çok sağlıklı. Keten tohumunu dukan diyeti tariflerinde kullananlar oldukça fazla, yurt dışında da. Omega-6 : omega 3 oranını dengelediği için kullanmaya başlayanlar bir süre karaciğer yğalanması veya omentum yağları sıkıntısını atlatabiliyorlar. Ayrıca kolesterolümüzün iyi-kötü olanını dengelemede de iyi.
Kendimce keten tohumunu kullanıyorum, fakat doğru bir davranış mı ondan emin değilim çünkü keten tohumu sonuç olarak faydalı da olsa, dukan diyetinin yasakladığı herhangi bir YAĞ içeriyor. Bitkisel yağlar biliyorsunuz ki bir süre yasak. (güçlendirme evresinde sadece 1 kaşık serbest)
Onun dışında 2+0 ve 2+7 gibi dukan diyetinin seyir evresi programları da şöyle:
2+0: Bölgesel problemleri olan hatunlar için geçerli. (basen bölgesinden bahsediliyor ve de kalça). Beraberinde bölgesel yağlanmayı azaltan çeşitli terapiler alırsanız çok faydalı olduğu konusunda tecrübeler var. Haftanın 2 günü saf protein diyeti yapıyorsunuz, kalan günlerde diyette değilmiş gibi besleniyorsunuz. (Bu normal beslenme düzeninize geçebilirsiniz demek değil. Hiçbir diyet sihirli değnek deildir biliyorsunuz ki. Spora, dikkatli ve abartmadan beslenmeye devam etmek demek. Yani turtalar hala suçlular kategorisinde.)
2+7: haftada 2 gün saf protein, geriye kalan günlerde protein+sebze diyeti yapmak. Bu günleri dukan amcamız pazartesi perşembe demiş, muhtemelen bu günleri insanların özel programlar yapmadıkları günleri düşünerek düzenlemiş. Ama siz salı- cuma, çarşamba-cumartesi de yapabilirsiniz. Bu günlerde çeşitli sosyal aktivitelerde bulunuyorsanız saf protein diyetini sürdürmeniz zor olabilir aynı zamanda.
Bunun dışında kitaptan her türlü bilgiyi edinebilirsiniz. Kitabı henüz bulunmayan arkadaşlara elimizden geldiğince yardımcı oluruz :)
Sevgili dukanistler; kader arkdaşım yolanda ve berrin: PİLATES BİR HARİKAAA! demek istiyorum, dedim.
yahu misafirler gitti, ben de bittim. 7 çeşit yemek yaptım, öldüm yemin ederim ya!
Berrinim canım hoşgeldin, ben regl için ilaç alıp reglimi olup yumruk yapıcam. Sende durum nasıl?
Yasooooo
bu leslie yi sen mi aşıladın bize
amanııın nasıl sevdim ya kopamıyorum hatundan bugün 2 mile olanını yaptım, olamaz nasıl eğlendim anlatamam!!!
Hadi gelin de sohbet edek, zeynep abla ya pedometre için de bu kadar bekledik ama ben de mağdurum gördüğün gibi, özür dilerim
ben de gelcem reale, beni de bekleyiiinnnn
sadeca abla da bakalım nasıl dönücek tatilden, inşallah çok eğlenir :)))
yolanda, rüyandan ne gördün
geldimmmmmmmmmm
valla leslieyle yürüyen en sadık benim herhalde bu forumda5 mile olanı da indirmiştim bugün onu da cd ye çektirdim eşime ondaki hareketler çok daha hızlı koşturuyorsun sürekli bi de daha hareketli olduğundan herhalde daha kısa sürede mile ler tamamlanıyor bende bugün 3 mile yaptım onunla
kızlar ya takita toz tatlandırıcı kullanan var mı aranızda,splenda bittiği için bugün mecburen marketten aldım ama pişman oldum,tarifte 3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı diyor,ben 7 kaşık kattığım halde kek gene şekersiz olmuşbirde fazla kullanmak zararlı diyor kutusunda
yahu siz ne kadar alemsiniz giriş yapmadan okumuştum forumu şimdi yazıları bulamicam ama çocuğu klasik müzik-orhan ölmezle büyütme muhabbetinize koptum yerlere düştüm resmen gülmektenhayy siz çok yaşayın emi bu arada zeynep abla kaç yaşındasın çok merak ettim yaa çok kafasın vallahi
kızlar size helal diyorum bu fıyatlara bulup alıyosanız....kocaman alkış....realde ucuz galıba çunku bugday kepegı 400 gram ru sheım 1.75 ti fıyatı şok oldum.....
bana da çok kazık geldı fiyatlar ılk kez alacagım için araştırım.adana karşıyaka un fab. üretilen ru sheım marka olanı ist-fatihte 8 lıra,sarıyer istınye parkta 9 lıra dedıler telefonda sordum....hatta istinyede kalmamış adam geldıgı gıbı bıtıyo bı alan 8-9 paket bırden alıyo kımsede pahalı demıyo dedı....ben pahalı dedıgımde....
gurmenetten 2 tane alınca bana tanesı 8.5 liraya geldı ....
forum ist. reale 2 gun önce baktım kalmamış.....ramazan gircek araya gelecegını sanmıyoz dedıler ordan da elım boş dönunce.....mecburen kargoya 5 lıra bayıldım.....
taksim şubesıne tlf açmadım oranın fıyatını bılmyom ama.....
bebem rengom estağfurullah ne özürü ya gülüm hakikaten uğraşmaya değmez baksana realde varmış alalım birertane gitsin
günaydınnn bende geldim sabahın köründeeuyanır uyanmaz aklıma tartılmak geldiği için yataktan fırlıyorum yoksa uyurum yani gördüğüm sonuçta sonuç olsa yine 59.90 a geri dönmüşüm halbuki dün 59,70 tim sporda mı oluyor acaba gerçekten bak iki gün yapmadım çatır çatır verdim kaç gr dün yaptım yine arttı kilo nolcak bizim halimiz beberomgom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?