Teşekkür ederim. Aldığım süt light üzerinde %0 yağ yazıyor. Peynirim az yağlı ve tuzsuz peynir :) Ama benim tavuk göğsü ile fırında dukan diyetine uygun nasıl bir tarif yapabilirim onlara ihtiyacım var. :s
hım tamam ozaman sos olarak ; ilk tavsiyem normal yada yarım yağlı yogurtla olucak
Bikaç kaşık göz kararı yogurt koy bi kaseye, sonra içine sarımsak, pul biber, nane , kekik,karabiber tavuklarını çok kalın olmayacak şekilde inceltip bu sosa bula ve beklet
İkinci önerimde, bir tatlı kaşığı zeytinyağı, sarımsak bul biber, kekik ve gene bir tatlı kaşığı isteğine göre sirke ile yapacagın sosta tavuklarını bir iki saat dinlendirip ızgarada kızartmak.Yogurtlu sosu fırında pişirmeler için kullan. Baharat kullanma alışkanlığın yoksa yeni baharatlarla tanışmak için müthiş bi fırsat:):97:
Late kurumasın istiyorsan fırın torbası kullanabilirsin. Bol baharat, azıcık sarımsak, azıcık yoğurtla koy fırın torbasına yarım saatte pişer. Şık görünsün istersen 5 dkda torbadan çıkartıp üstünü kızarttırırsın ızgarada. Ben rejim yapmadan önce bile fırında tavuklarımı böyle yapıyordum. Bi tek o zaman biraz biber salçası da ekliyordum, şimdi onun yerine kırmızı toz biber koyuyorum. Kimyon da çok yakışıyor bu arada tavuğa öneririm, hem sindirime de faydası var.
Katherina, ben Dubai'de yaşıyorum, burada her markette satılıyor ama Türkiye'de de büyük marketlerin balık reyonlarının yanında, dondurulmuş deniz ürünlerinin falan bulunduğu yerde oluyordu. Umarım bulabilirsin.
Mutlaka tüketilmesi gerekiyor. Günde bir buçuk çorba kaşığı.... Seaborne da Dediğim gibi ben yulaf kepeği galetasını yaptım. 1 yumurta bir buçuk çorba kaşığı yoğurt ve bir buçuk çorba kaşığı yulaf kepeği koyup karıştırdım. azcık tavaya yağ döktüm peçeteyle her yerine yaydım. Harmanladığım galete hamurunun hepsini tavaya döktüm. En kısık ateşte pişmesini bekledim. Piştikçe bunu nasıl ters çeviricem diye kafamda sorular dönmeye başladı. Çünkü annemde ters çevirmenin imkansız olduğunu dağılacağını söyledi. O yüzden kısık ateşte yaklasık 7-8 dk pişirdim altı baya kızardı. Ondan sonra düz tahta kaşıkla güzelce çevirdim. Bu arada içine birazcık tuz koydum ben. Krep gibi oldu :)) Yemeğin yanında ekmek olarak yedim ve çok iyi oldu. ben çok beğendim :) Bu arada söylediğin güzel şeyler için de teşekkür ederim :)
Simdi diyette toplam 4 evre var ama öncelikle bilmen gereken atak evresi seyir evresi
Atak evresi: Sadece proteinle beslenilen evre, yagsız süt ve süt ürünleri ve baharatlarıda dahil edebiliyorsun, canın şekerli bişey çekerse zorlanırsan aspartamlı ürünlerle kaçamak yapabilirsin. Protein olarak tavuk kanadı ve çok yaglı pirzola haricinde hemen hemen her türlü et ürünü tüketilebiliniyor tavuk hindi balık karides..
Seyir evresirotein + sebze tükettiğiniz dönem. Nişasta içerikli sebzeler dışında pek çok sebzeyi tüketebiliyorsunuz proteinleriniz yanında
Şimdi bu evreleri iki şekilde uygulayabilirmişsiniz ilk yöntem 5/5 şeklinde ; yani 5 gün atak 5 gün seyir evresi: Bu evreyi tercih etme sebebiniz 5 gün içerisinde hızlı bir kilo kaybı yaşayacak olmanız umutsuzsanız ve diyetlerden çabuk sıkılan biriyseniz, hemen sonuç aldıgnız için bu size göre iyi bir tercih olacaktır.
1/1 şeklinde bir gün atak bir gün seyir evresi olarak uygulanan diyet şekli. Ama ikisindede 20 günün sonunda aşağı yukarı aynı kilo verecegini Dukan araştırmalarıyla ispatladığını belirtiyor. Tamamen kişisel tercihinize kalmış yani ne şekilde yapacagınız.
Elcağızlarımla yazdım başka sorunuz varsa gördüğümde cevaplarım
o zaman ben akşam için alayım dışarı çıkıp o galetayı bende yapcam yulaf ezmesi olmaz dimi kepeği olcak :)
bu arada rica ederim canım :)
Kitapta yulaf kepeği yazıyor :) İnş. istediğin sonucu alır beğenirsin galetayı :)
Gerçekten çok teşekkür ederim canım çok güzel anlatmışsın :) peki 7+7 veya 7+2 şeklinde gibi de yapabiliyor muyuz daha fazla kilo vermek için yoksa standart mı? :) Birde bu yulaf kepeği mi ne mutlaka gerekli mi?
inşallah canım çok teşekkürler :)
bu arada keten tohumu serbestmi yoğurdumun içine katıp yesem kabızlığa iyi geliyor da :)
Keten tohumu serbest. Kitapta okurken görmüştüm. Hatırladığım kadarıyla normalde de kabızlık problemi olanlar keten tohumunu tüketebilir yazıyordu. Yanlış hatırlıyor da olabilirim kitaba tekrar bakmak lazım :)
sağol canım kitapta buğday kepeği ekleyebilirsiniz diyodu sanki ama sonuçta keten tohumuda baharata girer dimi zararı olmaz sanırım 1 çay kaşığından
Keten tohumu serbest. Kitapta okurken görmüştüm. Hatırladığım kadarıyla normalde de kabızlık problemi olanlar keten tohumunu tüketebilir yazıyordu. Yanlış hatırlıyor da olabilirim kitaba tekrar bakmak lazım :)
Merhabalar önce soruları yanıtlayayım:
Keten tohumu aslen bir bitki, kireçli topraklarda yetişen bi bitkinin tohumu. Omega-3 yağları açısından zengin olduğu için vücudumuz için çok sağlıklı. Keten tohumunu dukan diyeti tariflerinde kullananlar oldukça fazla, yurt dışında da. Omega-6 : omega 3 oranını dengelediği için kullanmaya başlayanlar bir süre karaciğer yğalanması veya omentum yağları sıkıntısını atlatabiliyorlar. Ayrıca kolesterolümüzün iyi-kötü olanını dengelemede de iyi.
Kendimce keten tohumunu kullanıyorum, fakat doğru bir davranış mı ondan emin değilim çünkü keten tohumu sonuç olarak faydalı da olsa, dukan diyetinin yasakladığı herhangi bir YAĞ içeriyor. Bitkisel yağlar biliyorsunuz ki bir süre yasak. (güçlendirme evresinde sadece 1 kaşık serbest)
Onun dışında 2+0 ve 2+7 gibi dukan diyetinin seyir evresi programları da şöyle:
2+0: Bölgesel problemleri olan hatunlar için geçerli. (basen bölgesinden bahsediliyor ve de kalça). Beraberinde bölgesel yağlanmayı azaltan çeşitli terapiler alırsanız çok faydalı olduğu konusunda tecrübeler var. Haftanın 2 günü saf protein diyeti yapıyorsunuz, kalan günlerde diyette değilmiş gibi besleniyorsunuz. (Bu normal beslenme düzeninize geçebilirsiniz demek değil. Hiçbir diyet sihirli değnek deildir biliyorsunuz ki. Spora, dikkatli ve abartmadan beslenmeye devam etmek demek. Yani turtalar hala suçlular kategorisinde.)
2+7: haftada 2 gün saf protein, geriye kalan günlerde protein+sebze diyeti yapmak. Bu günleri dukan amcamız pazartesi perşembe demiş, muhtemelen bu günleri insanların özel programlar yapmadıkları günleri düşünerek düzenlemiş. Ama siz salı- cuma, çarşamba-cumartesi de yapabilirsiniz. Bu günlerde çeşitli sosyal aktivitelerde bulunuyorsanız saf protein diyetini sürdürmeniz zor olabilir aynı zamanda.
Bunun dışında kitaptan her türlü bilgiyi edinebilirsiniz. Kitabı henüz bulunmayan arkadaşlara elimizden geldiğince yardımcı oluruz :)
Sevgili dukanistler; kader arkdaşım yolanda ve berrin: PİLATES BİR HARİKAAA! demek istiyorum, dedim.
yahu misafirler gitti, ben de bittim. 7 çeşit yemek yaptım, öldüm yemin ederim ya!
Berrinim canım hoşgeldin, ben regl için ilaç alıp reglimi olup yumruk yapıcam. Sende durum nasıl?
Yasooooo
bu leslie yi sen mi aşıladın bize
amanııın nasıl sevdim ya kopamıyorum hatundan bugün 2 mile olanını yaptım, olamaz nasıl eğlendim anlatamam!!!
Hadi gelin de sohbet edek, zeynep abla ya pedometre için de bu kadar bekledik ama ben de mağdurum gördüğün gibi, özür dilerim
ben de gelcem reale, beni de bekleyiiinnnn
sadeca abla da bakalım nasıl dönücek tatilden, inşallah çok eğlenir :)))
yolanda, rüyandan ne gördün
çok alma sakın ben 250 gram almıştım taaaa ilk başladığım zamanlarda yarısı duruyordur herhalde öyle çok yenmiyor ben ancak koyarsam kekin içine sütün içine öyle tüketiyorum he bi de azıcık reçel yaptım duruyor hala
yağmırımmm rezervasyonlar başlamış nasıl yapcez de bakayım arkdaşlarınlamı gitcen bilmiyom ona göre yerini ayırtman gerekiyor yada gel bizim masa çok güzel benlen takılırsın biz üç kişiyiz masalar 4 kişilik genelde zaten sende geldinmi 4 oluruz işte ne dersin
selam kızlar ben de bugün başladım dukana
kitabımı aldım dün okudum ve bugünden itibaren bende dukancıyım aranızda bana da yer var mı acaba :78:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?