Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Dün gece film izlemeye karar verdim çalışma masamdaki dolaba, filmlere bakmaya gittim. dolabı açtım bir de ne göreyim. Senelerdir yemediğim mevlana şekeri ve azcık kaju. Bunları diyete başlamadan 2 gün önce almıştım. Unutmuşum... Birden görünce elim ayağım boşaldı. Mevlana şekerinin poşetini açtım içinden bir tane çıkardım ağzıma götürdüm ve dişlerimin arasında kala kaldım. Aklıma Diyete başladığım gün buzdolabının kapağına astığım diyet listemdeki dukan amcanın sözleri geldi. "Unutmayın! Küçücük bir kaçamak bir balona iğneyle dokunmaya benzer. " ( yanlış hatırlamıyorsam böyle bir şeydi. ) Şekeri güzelce poşetine geri koydum ve aynı şekilde dolaba koydum. Şimdi arada aklıma geliyor ama tutuyorum kendimi atak evremi bitirmeyi ve ödüllerin olduğu evreye geçmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Yoksa bir şeker canavarı olabilirim...:18:

Gelelim aksiliğe
Bizim tartının pili bitti. yeni pil taktık. Tartıldım önceki kilomdan bir kg fazla çıktım . Aslında anlamıştım işin içnce bir gariplik olduğunu. Diyete başlamadan önceki gün doktora gitmiştim. 78 çıkmıştım diyete başladığım gün 77.2 çıktm. Nereden bilebilirdim ki tartının pilinin bittiğini

Kizlaarr, annecim memleketten yanima geldi, morallerim düzeldi, sarilip koklayip duruyorum :)
Bu arada eyvah annem simdi diyet yapmama kizar, onu da bunu da ye der durur diyordum ama ona da anlatinca cok destekledi beni, hatta benim yiyerek kilo verdigimi görünce kendisi de cok heveslendi, ramazandan sonra o da baslayacak :) cok heycanli :) Bu arada ben - 300 gr daha verdim ve bgn 54 kg dayim. Bgn seyirde 42. günüm artik her gün degil de 2 ya da 3 günde bir veriyorum, umarim bu böyle cok takilmaz.

Bir de yeni aramiza katilan Dükandaslara hosgeldiniz diyorum, hayatinizin en iyi kararlarindan birini aldiniz, hadi bakalim kolay gele :)

Son düzenleme:
Bir de kafama bir şey takıldı :)
Ben atak evresinin 3. günündeyim ama seyir evresine geçince ortalama ne kadar sürede ne kadar kilo verildiğini merak ediyorum. Yani 1 hafta da 1 kilo mu veriliyor ya da 3 günde 1 kg gibi..?? Kitabın seyir bölümünü daha okumadım o yüzden size soruyum dedim :)
Bir de dediğim gibi bugün 3. günüm ve ben toplam 1.4 kg verdim. Bana durum çok kötü gibi geliyor, hiç bir kaçamak da yapmadım herşeye harfi harfine uyuyorum. Bir de size danışıyım dedim. Hatırlatıyım 18 yaşındayım, 158 boyundayım. 78.2 ile başladım. Şuanda 76.9 um. :26:

bir diyetisyen adayı olarak bu lanet kilolardan kurtulmak istiyorum.. aklıma yatan en iyi diyet bu(polikistik over ve insulin direnci rahatsızlığım var ve bu hastalıklar için protein ağırlık beslenmek en iyisi sanırım).. kitabı sipariş verdim. okul başlayana kadar en azından bi 5-6 kg versem bile kardır. 6 ayda 15 kg alınca insan bunalıma giriyor.. eski halime dönmem lazımm..

evet datlum şükür kavuşturana. senin ulaşman gereken kilon kaçmış? benimki 59 demiştin sen ama ben bebiş için 55 eulaşsam mı acebbaa? bugün neler yedin? bende yarın yada salı başalrım kitabı okuyup inş.

Seninki de ösym vakası mı yoksa ? İnşallah verirsin ben daha yeni başladım ama ilerki evrede olanların sonuçları çok iyi. Onların gayretiyle motive oluyorum :)

Hala basliyamadim diyete

Evli olupda diyete baslamanin cok zor oldugunu bi banami zor geliyor?

diyetisyen adayı oalrak bu diyeti tercihe etmen dukanın güvenilirliğini dösteriyor diyebilir miyiz? sevindimm. ya diyetisyenin kilolusu da iyi olmuyor gerçekten ben bi kere ankarada devlet hastanesine gitmiştim sekreteri bana 78 iyi yaa sen 80 i bile kaldırırsın deyince ben daha töbe uğramadım oraya v.velhasıl sekreter 100 kilo vardı. pko içinde geçmiş olsun. inşallah bende okul başlayana kadar 5-6 kilo vermek istiyorum.

Son düzenleme:
Hala basliyamadim diyete

Evli olupda diyete baslamanin cok zor oldugunu bi banami zor geliyor?

eşime farklı yemek kendime farklı yemek hazırlamak gerçekten zor. ve tadına bakmak yemek yaparken diyeti delmeye sebep oluyor. ben daha dukana başlamadım ama genelde öle oluyo. pirinç yemeyim diyorum,tuzsuz olursada herifle papaz oluyoz. neyse zayıflarsak yemeğin tuzsuzluğunu unutur heralde sevinçten.çünkü benim tombişliğimle dalga geçiyor küüü ban şarkı söylüyor oy tombulum tombulum diyee

Yemeklerin genelde tadina bakmiyorum ben yaparken cunku esim tuzlu yemek yemiyor.
Geneldede pirinci tuzsuz yaparim.

Neyse asil konu ikimize ayri yemek yapmak zor

Hep bugun basladim diyorum sabah kahvaltisi dukana gore,ogle yemegide oyle ( is´e giderken evden hazirlayip goturuyorum ) ama eve gelince sira aksam yemegine geldiginde diyeti birakiyorum. Ikimizede ayni yemegi yapayim diyorum oda olmuyor. Yurtdisindayim ben ve esim TR den yeni geldi. Tavuklarin tadi farkli geldigi icin adami tiksindirdim tavukdan :44:
Baligida 1gun yiyor ikinci gun yemiyor.

Ben en iyisi ikimize ayri yemek yapmayi dusuneyim. Yoksa asla basliyamicam diyete. Zaten verecegim sadece 4 kilo fazla bisey degil..

Off daraldim

moralinin düzeldiğine çok sevindim tatlım annenin destekleyeceğini tahmin ediyordum,anneler hep aynı ,onlar bizim diet yapmamıza değil aç kalmamıza dayanamıyor

kizlar ben dondurma yapmayi basardim ve sonuc gercekten harika light sutun serbest oldugu bir diyette gunun hersaati yiyebiliriz diye dusunuyorum
simdi tarifi buraya yaziverim sonra tariflerin oldugu sayfayada eklerimha bu arada evdekiler bile diyet olduguna inanamadilar
dondurma icin malzemeler
*500 gr. sut
*2 yaprak jelatin ( biliyorum bulmak orda zor ama bi deneyin hala bulamazsaniz ben istanbula gelirken 1 karton getirim dagitim sizlere hemide burda cok ucuz
*yeteri kadar tatlandirici
*1 kasik da sekersiz kakao
simdi butun malzemeyi aliyoruz ve pisiriyoz bi tasim kaynatip sogumaya birakiyoruz. bu malzemelerle gayet yumusak bir puding oluyo bu puding iyice soguduktan sonra atiyoruz buzluga yaklasik 30 dk. sonra cikarip guzelce cirpiyoruz ama eger evinizde su kucuk parcalayicilardan varsa icine koyup buzluga atarsaniz cok pratik oluyo elektirige tak calistir bicagiyla guzel bir krema hemen yapiveriyo yoksa biraz zahmetli olur ama sonuc eminim aynidir veeee afiyet olsun diyorum yedikce beni hatirlayin emi bu dondurma cilekli falan harika olur tek yapmamiz gereken butun bu malzemeye cilek puresi eklemek

bu arada yazmayi unutmusum dondurmayi buzluga birakip alma isini en az 3 kere yapicazki krema ve icinde olusan buzlar iyice butunlessin

canım daha bu sene başlicam inş diyetisyenlik okumaya :) henüz bi bilgim yok yani .. sadece gittiğim diyetisyen pko için protein ağırlıklı beslenmemi önermişi karbonhidratı da minumu seviyede.. bu diyette en azından sınır olmadığı için daha rahat olcak gibi bakalım kitap bi gelseydi :86: terzi kendi sökünüğünü dikemez derler ya ben öle olmak istemiyorum :) teşekkür ederim.

bi de ben sporada başlamaya karar verdim. lisanslı bi voleybolcuydum . melesef sporu bırakanların kaderi şişmek... tekrar spora dönmem gerektiğinin farkına vardım. dunkan diyeti ve yanında 30 yürüyüş + callenetics yapmayı denicem bakalım..

bugün atak evremin 5.gününü kazasız belasız tamamladım şükür 67.2den 64.4e düşmüştüm bu sabah yalnız bi sorunum var ben ramazanda güçlendirme evresine geçmek istiorum çünkü ailemden gizli yapıorum ve farkına varmamalılar sizce 5gün SP yapıp öyle mi geçiiim yoksa bi hafta boyunca protein+protein sebze mi yapiiim bana akıl verin nolur

bi de bişey sorcam ramanzanda bu diyeti uygulamakta bi sakınca varmıdır acaba? nolur yok diyin artık ertelemek istemiyoruum

İnşallah canım benim.Bana Dukan 58'i öngördü.Ve kitapta diyor ki,hanımlar her zaman daha aşağısına düşmek isterler,oysa ben Onlardan gerçekçi hedefler isterim.Daha azına düşmek isterler ki,birkaç kilo alımına kredileri olsun.Bu Onları çoğu zaman batışa götürür.Ben de 53 kilo diyordum ama,yok canım ya boy 163 kilo 58 gayet iyi Dukanın dediği rakam.Bugün sabah Dukan krepinin yanında 1 tatlı kaşığı lor ve 1 yumurta yedim.Ara öğünde 1 göğüs parçası ve 1 bardak buz gibi süt içtim.Öğle yemeğinde yağzı kıyma ve 1 çorba kaşığı buğday kepeği ile yaptığım köfteyi yedim.Ara öğünde 1 kase light yoğurt yedim ve üzerine 1 bardak light gazoz içtim.Akşam yemeğinde ise kızarmış tavuk budum var,bugünü hasarsız tamamladım Güloooomm
Dukan'a başlayınca anlayacaksın ki,5-6 kiloyu vermek hiçbişey,inan bana

bi de bişey sorcam ramanzanda bu diyeti uygulamakta bi sakınca varmıdır acaba? nolur yok diyin artık ertelemek istemiyoruum
Benim atak dönemim tam arife günü bitiyor canım.Bence bu diyet ramazanda çok rahat uygulanabilir.Atak döneminin ramazandan önce bitirilmesi şartıyla bence.

ramazandan önce atağın bitmesi iyi olur derken neyi düşündün esencim?protein ağırlıklı beslenince susanıyor demişlerdi ondan mı ?yoksa ramazanda çeşitlilik açısından mı düşündün.ayy kaç gün kaldı benim 6 gün atak yapmam lazımmış ya ona göre ayarlayım kendimi ozaman.

Merhaba herkese
oncelikli yeni gelen arkadaslara basarilar diliyorum: )
Simdi aklimda kaldikca sorulari yanitlamak istiyorumk:
Seyir evresine gectiginizde oyle ataktaki gibi patir patir gitmiyo kilolar. Haftada bir kilo verdiginiz de oluyo, bi gunde 600-700 gram verdiginiz oluyo, iii uc gunde birr 200-300 gram veren arkadaslarimiz da var, 20 gundur ayni kiloda olan (ben) kisiler de: )))
Gecici bi durum bu endisye mahal vermeyelim: )

İkinci olarak bu diyet ramazanda uygulanmasi zor bir diyet cunku bu diyerte ac kaldikca kilo veremiyoruz, yemek lazim hep ve saf proteinler cok susatiyor, zorlanmamak isten degil.

Realden simdi dondum bayanlar kilolarca tavuk ve balik aldim, hindi fumenin kilosu da 15 tl tavuk ve baliklarda da indirim var, soylemedi demeyin! :))penac, ayse,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…