Güzel dileklerin için teşekkür ederim umarım hepimiz sağlıklı kilolar veririz:)
Aslında benim püf noktam şu, Dukan Diyeti kitabında, listede belirtilen gıdalardan istediğimiz kadar yiyebileceğimiz yazıyor, ben istediğim kadar yemiyorum, tam doymadan bırakıyorum. Spor falanda yaptığım yok bu aralar, sofradan tam doymadan kalktığım için bu hızla verdim:) Yani gün içinde tıkabasa değil çok az yiyorum. Öğünleri sık tutuyorum. 2 saatte bir ağzıma bişey atıyorum böylece metabolizmam sürekli çalışıyor. 1.5 litreden fazla su içemiyorum ama sanırım içsem daha da iyi olur. Bir de günde 1 şişe coca cola zero içiyorum ama bırakıcam çünkü içinde aspartam varmış ve kanser riski taşıdığını okudum bu sayfadan.
Piyasadaki diyet bisküvilerinin hiçbiri uygun değil canım.Klasik diyetleri unutup izin verilen gıdalardan dilediğince yemenin tadını çıkaracaksın bu diyette :)
Seninki de ösym vakası mı yoksa ? İnşallah verirsin ben daha yeni başladım ama ilerki evrede olanların sonuçları çok iyi. Onların gayretiyle motive oluyorum :)
Ben de aynı taktiği uyguluyorum canım,kıyasıya yemiyorum ama dediğin gibi saat başı ağzıma birşeyler atıyorum,verdiğin güzel bilgiler için teşekkür ederim.Güzel dileklerin için teşekkür ederim umarım hepimiz sağlıklı kilolar veririz:)
Aslında benim püf noktam şu, Dukan Diyeti kitabında, listede belirtilen gıdalardan istediğimiz kadar yiyebileceğimiz yazıyor, ben istediğim kadar yemiyorum, tam doymadan bırakıyorum. Spor falanda yaptığım yok bu aralar, sofradan tam doymadan kalktığım için bu hızla verdim:) Yani gün içinde tıkabasa değil çok az yiyorum. Öğünleri sık tutuyorum. 2 saatte bir ağzıma bişey atıyorum böylece metabolizmam sürekli çalışıyor. 1.5 litreden fazla su içemiyorum ama sanırım içsem daha da iyi olur. Bir de günde 1 şişe coca cola zero içiyorum ama bırakıcam çünkü içinde aspartam varmış ve kanser riski taşıdığını okudum bu sayfadan.
Çok teşekkür ederim canım,umarım sağlıkla devam ederiz vermeyeBu arada, asıl harika olan sensin baksana 20 kg vermişsin :) Tebrikler
Kitabı okudum canım,ben sakarinle karıştırdım pardon.Sagol bu guzel ileti icin vagus ablacim: )
Dukan diyetinin kitabi var miyd sizde? Dogal olmayan.her sey kanserojendr zaten, aspartam dukan diyeti kitabinin cokca yerinde geciyor, hamilelerde bile kullanilmis ve kotu sonuclar dogurmamis diye biliyorum ben, yine siz kendiniz de arastirin da iciniz rahat etsin.
Çok haklısın,kaçamaklar direk bu diyeti öldürüyor.Piyasadaki diyet bisküvilerinin hiçbiri uygun değil canım.Klasik diyetleri unutup izin verilen gıdalardan dilediğince yemenin tadını çıkaracaksın bu diyette :)
Merhabalar önce soruları yanıtlayayım:
Keten tohumu aslen bir bitki, kireçli topraklarda yetişen bi bitkinin tohumu. Omega-3 yağları açısından zengin olduğu için vücudumuz için çok sağlıklı. Keten tohumunu dukan diyeti tariflerinde kullananlar oldukça fazla, yurt dışında da. Omega-6 : omega 3 oranını dengelediği için kullanmaya başlayanlar bir süre karaciğer yğalanması veya omentum yağları sıkıntısını atlatabiliyorlar. Ayrıca kolesterolümüzün iyi-kötü olanını dengelemede de iyi.
Kendimce keten tohumunu kullanıyorum, fakat doğru bir davranış mı ondan emin değilim çünkü keten tohumu sonuç olarak faydalı da olsa, dukan diyetinin yasakladığı herhangi bir YAĞ içeriyor. Bitkisel yağlar biliyorsunuz ki bir süre yasak. (güçlendirme evresinde sadece 1 kaşık serbest)
Onun dışında 2+0 ve 2+7 gibi dukan diyetinin seyir evresi programları da şöyle:
2+0: Bölgesel problemleri olan hatunlar için geçerli. (basen bölgesinden bahsediliyor ve de kalça). Beraberinde bölgesel yağlanmayı azaltan çeşitli terapiler alırsanız çok faydalı olduğu konusunda tecrübeler var. Haftanın 2 günü saf protein diyeti yapıyorsunuz, kalan günlerde diyette değilmiş gibi besleniyorsunuz. (Bu normal beslenme düzeninize geçebilirsiniz demek değil. Hiçbir diyet sihirli değnek deildir biliyorsunuz ki. Spora, dikkatli ve abartmadan beslenmeye devam etmek demek. Yani turtalar hala suçlular kategorisinde.)
2+7: haftada 2 gün saf protein, geriye kalan günlerde protein+sebze diyeti yapmak. Bu günleri dukan amcamız pazartesi perşembe demiş, muhtemelen bu günleri insanların özel programlar yapmadıkları günleri düşünerek düzenlemiş. Ama siz salı- cuma, çarşamba-cumartesi de yapabilirsiniz. Bu günlerde çeşitli sosyal aktivitelerde bulunuyorsanız saf protein diyetini sürdürmeniz zor olabilir aynı zamanda.
Bunun dışında kitaptan her türlü bilgiyi edinebilirsiniz. Kitabı henüz bulunmayan arkadaşlara elimizden geldiğince yardımcı oluruz :)
Sevgili dukanistler; kader arkdaşım yolanda ve berrin: PİLATES BİR HARİKAAA! demek istiyorum, dedim.
yahu misafirler gitti, ben de bittim. 7 çeşit yemek yaptım, öldüm yemin ederim ya!
Berrinim canım hoşgeldin, ben regl için ilaç alıp reglimi olup yumruk yapıcam. Sende durum nasıl?
canım ya moralim bozuk yapıştı gıtmıo kılolar.acaba bana 1+1 mi yaramadı
Canım Dukan'ın araştırmalarına göre 5+5 ile 1+1 arasında kilo kaybı açısından uzun vadede bir fark olmuyormuş.Ben kendi adıma kesinlikle ve kesinlikle 1+1 yapıcam çünkü ben sebzesiz yapamıyorum.Hem de ailenden gizli yapıyorsan 1+1 de çaktırmaman çok daha kolay diye düşünüyorum.Harika gitmiş kilon,bakalım cumaya benim ne olacak 6 günlük atak evresinin sonunda ?bugün atak evremin 5.gününü kazasız belasız tamamladım şükür 67.2den 64.4e düşmüştüm bu sabah yalnız bi sorunum var ben ramazanda güçlendirme evresine geçmek istiorum çünkü ailemden gizli yapıorum ve farkına varmamalılar sizce 5gün SP yapıp öyle mi geçiiim yoksa bi hafta boyunca protein+protein sebze mi yapiiim bana akıl verin nolur
Amanin bir sise kola zero mu?
Bu diyette az veb sık Yemeniz gerekmiyor aslindA, ben bundan once karatay diyeti yapiiyordum, bu mevzulara ilgim 1,5 yildan beri var. İnsulin direnciyle ilgili birazcik arastirma yapsaniz bence vazgecersinz :)))
Zaten proteinler istahi kesiyorr bu sicakta da zor yeniyo tavuklar peynrler arka arkaya: 1:
Selam kızlar. Bugün 3. günüm bitti ve tamı tamına 2 kg verdim. Size şunu sorucam. Eti formun hangi ürünleri atak için uygun. Ve ben 10 kg vermek istiyorum 8 kg kaldı. ben 3 kg daha verip seyire geçmek istiyorum. İyi uygun mudur sizce. Teşekkürler. :)
ya berrincim sen dorumu sölüyon ya bide kıymetmi bilmiyolar yani seninkiler sen beni tanıştırsana aneyle babeyle ben bir seminer vereyim onlarada akılları başlarına gelsin bu zamanda bulmuşlar senin gibi kızı bunamasınlar yani yada gel kız bana ben seni evlatlık alırım
günaydınnn bende geldim sabahın köründeeuyanır uyanmaz aklıma tartılmak geldiği için yataktan fırlıyorum yoksa uyurum yani gördüğüm sonuçta sonuç olsa yine 59.90 a geri dönmüşüm halbuki dün 59,70 tim sporda mı oluyor acaba gerçekten bak iki gün yapmadım çatır çatır verdim kaç gr dün yaptım yine arttı kilo nolcak bizim halimiz beberomgom
Canım Dukan'ın araştırmalarına göre 5+5 ile 1+1 arasında kilo kaybı açısından uzun vadede bir fark olmuyormuş.Ben kendi adıma kesinlikle ve kesinlikle 1+1 yapıcam çünkü ben sebzesiz yapamıyorum.Hem de ailenden gizli yapıyorsan 1+1 de çaktırmaman çok daha kolay diye düşünüyorum.Harika gitmiş kilon,bakalım cumaya benim ne olacak 6 günlük atak evresinin sonunda ?
günaydın arkadaşlar
dukan diyetimi bırakmıştım hamile olduğumu öğrenince fakat düşük yaptım şu anda psikolojim de diyete müsait değil
diyetime ramazandan sonra devam etmeyi düşünüyorum inşallah... hepinize başarılar...
Evet dün sabah 2 yumurta beyazı yedim haşlanmış, öğlen yine omlet yedim çünkü ablamdaydım ama o da 2 yumurta beyazı ve nane-maydanozla yağsız pişirilmiş. Yanında tam yağlı -mecburen- beyaz peynir yidim, akşam da bir kase yoğurt yedim. Arada da carte do'r un light dondurmasından yedim ama kakaolu kısmını yemedim çikolata parçaları var diye.
Sonuç: 60.7
Dün 3 kez tuvalete çıkmama rağmen.
Yarından tezi yok gidiyorum ercanıma diyorum bana bi ilaç ver yoksa ben bu dukanı boğazlamaya gidiyorum!
Başladığımm yere geri döneceksem niye işkence çekiyorum ki, ben de lüpletirim cornetto chocolate disc leri. Magnum yağmurun olsun
özetle ben şişkoyum çooookkk
özetle ben kızgınım çooooookkk
günaydın herkeşlere.
Çok teşekkür ederim canım tavsiyen için.Dün 4.5 litre içmişim,bugün 4 e yaklaştı.Bi yandan da korkuyorum,acaba bu kadar su böbreğimizi yoruyor mu.Rabbim sağlıkla zayıflamayı nasip etsin,insan tedirgin olmuyor değil Mahmur'cum.haklısın aslında 1+1 yapsam bizimkilerin anlama olasılığı azalır ramazanda güçlendirme evresine geçip kilomu korumak istiorum zaten çok bi hedefim yok sadece 60-62 olmak o yüzden seyir evresini kısa tutcam...cnm sana tek tavsiyem bol su iç...
Çok teşekkür ederim canım tavsiyen için.Dün 4.5 litre içmişim,bugün 4 e yaklaştı.Bi yandan da korkuyorum,acaba bu kadar su böbreğimizi yoruyor mu.Rabbim sağlıkla zayıflamayı nasip etsin,insan tedirgin olmuyor değil Mahmur'cum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?