Ciğerim ben atak dönemimde inanılmaz susuzluk çektim.Öyle ki 3.5 litre içtiğim su 1 bardak içmiş kadar bile serinletmedi içimi.Dün 4.5 litre içmişim,içmek istemedim böbreklerim zorlanmasın diye ama dayanamadım.Şimdi atak döneminde sürekli su attığı için vücut ramazanda perişan olursun.Bir de bol içilen su proteinin böbreklerde ürik asit depolamasını engelliyor.Atak ramazana yapılırsa bu yüzden böbrekleri tahrip edebiliyor.Bence mutlaka ramazandan önce atağı bitir,gerekirse 5 gün olsun ama oruca denk gelmesin canım.Cuma gecesi sahura kalkıyoruz demi yanlış bilmiyosam.ramazandan önce atağın bitmesi iyi olur derken neyi düşündün esencim?protein ağırlıklı beslenince susanıyor demişlerdi ondan mı ?yoksa ramazanda çeşitlilik açısından mı düşündün.ayy kaç gün kaldı benim 6 gün atak yapmam lazımmış ya ona göre ayarlayım kendimi ozaman.
Ciğerim ben atak dönemimde inanılmaz susuzluk çektim.Öyle ki 3.5 litre içtiğim su 1 bardak içmiş kadar bile serinletmedi içimi.Dün 4.5 litre içmişim,içmek istemedim böbreklerim zorlanmasın diye ama dayanamadım.Şimdi atak döneminde sürekli su attığı için vücut ramazanda perişan olursun.Bir de bol içilen su proteinin böbreklerde ürik asit depolamasını engelliyor.Atak ramazana yapılırsa bu yüzden böbrekleri tahrip edebiliyor.Bence mutlaka ramazandan önce atağı bitir,gerekirse 5 gün olsun ama oruca denk gelmesin canım.Cuma gecesi sahura kalkıyoruz demi yanlış bilmiyosam.
Aaa,pardon Gülom evet pazarı pazartesiye bağlayan gece.Demek ki senin en geç yarın başlaman gerekiyor ki arife günü bitsin canım.Bana güven,atak ramazanda perişan eder hem moralini,hem bünyeni.pazarı pazartesiye bağlayan gece kalkmıyor muyuz sahura ? ben öle sanuyrordum bi emin olmak lazımmm cumaysa hemen yarın başalrım ama pek hazır değilim.yarım yamalak olmasını istemiyorum.bide senin dediğin gibi başlamadan önce uzun zamandır yemediğim özlediğim bişeyi yiyecem ki aralığa kadar devam edecek süreçte aklımda kalmasın.tabi abartmadan yiycem.
ok yolikam sözünden dönen davul gibi şişsin tmm bende şehzadeler büyüyene kadar orhan ölmez konserlerine ara veririm alırım bebekleri hem klasik batı müziğine götürürüm hemde klasik türk müziğine götürürüm hem bakarız hangisinde mızmızlanıyolar hangisinde mutlu oluyolar baktım ikisindede huysuzluk yapıyolar bide orhan ölmeze götürmeyi denerim
Dukan diyetine başlamadan önce dukan diyeti alışverişi yaptım bir gün öncesinden. :) Seaborne knorun frın torbasıyla beraber tavuk sosu var görmüşsündür mutlaka ondan aldım bir tane ama daha kullanmadım. Kullanıp kullanmamakta kararsızım yanlış bir şey yapıp diyetimi bozmaktan korkuyorum :S
Teşekkür ederim canım,çok keyifle uyguladım.Umarım sağlıklı sonuçlar alırım.Az önce splenda 500 tablet sipariş ettim.Takita vardı bende,aspartam ve sakarin içeriği beni korkuttu :26:
kız saksmavisi bana şimdi yaşımı deşifremi ettircen yanii sen bilmiyonmu kız bayların maaşı bağyanların yaşı sorulmazmışaman şaka ya yaşımı bilmeyen yokki burda bi sen kalmışın bilmeyen he valla yaşım 44 müş öle diyolar ben heçççç inanmıyom hangi ara büyüdüm hangi ara evlendim hangi ara iki çocuk büyüttüm ahanda üçüncü emenet çocuğu büyütüyom şu anda 7 yaşına girdi ama ruhum henüz 20li yaşlarda varrrrr yokk öle işte mavişim
Ama canım,en doğal tatlandırıcı olarak şu anda bütün uzmanlar spelndayı öneriyor,aspartam direk kanserojen etkiye sahipmiş.Bir de kızlar benim tatlı ile,kekle pudingle aram yoktur.Ben yalnızca günde maximum toplamda 5 tane çayıma kahveme atıyorum.zaten aspartama izin var sadece, olması gereken o.
Gerçekten bu bilgiler için sonsuz teşekkür ederim Vagus.Bir doktorun Dukan diyetini desteklemesi,otomatikman insanı büyük bir rahatlığa sevkediyor.Çok teşekkürler.arkadaşlar, ramazan yaklaştıkça sorular ve tereddütler artıyor.Dukanist bir doktor olarak yazma gereği duydum. Bilinmesi gereken şu ki, dukan diyetimizde protein diyetin çok çok önemli bir bölümünü oluşturuyor ve bunun vücuda yapabileceği olumsuzlukları biz sürekli bol su içerek telafi ediyoruz. Su sürekli böbreklerimiz yıkayıp, oluşan toksinleri, serbest radikalleri vücudumuzdan uzaklaştırıyor ve bunların yanında da vücuttaki tüm işlemlerin yolunda yürüyebilmesi için gereklidir. Normal diyetteyken ya da hiç diyet yapmazken bile oruç tutmak sağlık açısından sorunlar yaratabilecekken bu diyette alarmda olunması gereken bir durumdur. Suyu iftar ve sahurda bolca tüketmek de bana göre çözüm değildir, suyun devamlı içilmesi gerekir ki yıkama işlemini yapsın.Ben oruç tuttum bişey olmadı diyenler de çıkabilir ben sadece tehlikelerden bahsetmek istedim, aklınızda bulunsun..tercih sizin tabii ki, hele de içinizde damar hastalığı, yüksek tansiyonu ,şeker hastalığı, böbrek sorunu yaşayanlar varsa tutmamaları sağlık açısından gereklidir..yine de karar sizin, uyarmak benim görevim..
arkadaşlar, ramazan yaklaştıkça sorular ve tereddütler artıyor.Dukanist bir doktor olarak yazma gereği duydum. Bilinmesi gereken şu ki, dukan diyetimizde protein diyetin çok çok önemli bir bölümünü oluşturuyor ve bunun vücuda yapabileceği olumsuzlukları biz sürekli bol su içerek telafi ediyoruz. Su sürekli böbreklerimiz yıkayıp, oluşan toksinleri, serbest radikalleri vücudumuzdan uzaklaştırıyor ve bunların yanında da vücuttaki tüm işlemlerin yolunda yürüyebilmesi için gereklidir. Normal diyetteyken ya da hiç diyet yapmazken bile oruç tutmak sağlık açısından sorunlar yaratabilecekken bu diyette alarmda olunması gereken bir durumdur. Suyu iftar ve sahurda bolca tüketmek de bana göre çözüm değildir, suyun devamlı içilmesi gerekir ki yıkama işlemini yapsın.Ben oruç tuttum bişey olmadı diyenler de çıkabilir ben sadece tehlikelerden bahsetmek istedim, aklınızda bulunsun..tercih sizin tabii ki, hele de içinizde damar hastalığı, yüksek tansiyonu ,şeker hastalığı, böbrek sorunu yaşayanlar varsa tutmamaları sağlık açısından gereklidir..yine de karar sizin, uyarmak benim görevim..
Peki, kolestrolü olan kişilere ne etki yapabilir ?
Harikasın canım,tebrik ederim.Benim de kilom 85,boyum 163.Dukantest'e göre atak sürem 6 ve ben bugün 2. günümü bitirdim.Umarım kilo verişin bu hızla ve sağlıkla devam eder.Bize söyleyebileceğin aman şunu yapmayın vücuda şu etkisi olur,ya da şunu yaptım çok rahat ettim ve iyi geldi dediğin birkaç püf nokta var mı canım?Dukan diyetinde 14. günüm yani 2 hafta oldu ve ben toplamda 3.9 kilo verdim :) I love Pierre Dukan
Bu arada 1+1 yapıyorum ona rağmen hızlıca gidiyor kilolar, bu gidişle ben yakında asıl hedefim olan 55 kg a ulaşırım :)
Peki, kolestrolü olan kişilere ne etki yapabilir ?
kolesterolü yüksek olan kişiler zaten bu diyeti yapıyorlarsa bence ayda 1 kez tahlillerini tekrarlamalılar, kolesterol yüksekse kandaki yağ oranı yüksek olacağından pıhtı atması daha kolaylaşacaktır, suyu yeterince almamak da bu riski arttırır tabii ki, kolesterol yüksek ve ilaç kullanılıyorsa yine susuz kalmamak gerekir, sonuçta damar hastalığı vardır , tanı konmadıysa bile damarlar konusunda tetikte olunmalıdır. Sonuçta, orucu sağlıklı kişiler tutabilir.
Harikasın canım,tebrik ederim.Benim de kilom 85,boyum 163.Dukantest'e göre atak sürem 6 ve ben bugün 2. günümü bitirdim.Umarım kilo verişin bu hızla ve sağlıkla devam eder.Bize söyleyebileceğin aman şunu yapmayın vücuda şu etkisi olur,ya da şunu yaptım çok rahat ettim ve iyi geldi dediğin birkaç püf nokta var mı canım?
yulaf kepeğinin önemi de burada işte .yeteri kadar kullanırsanız kollestrol sorunu pek yaşanmıyor.geçmiş sayfalarda defalarca açıklanmıştı bu konu .kitapta da var detaylarıyla.....
Harikasın canım,tebrik ederim.Benim de kilom 85,boyum 163.Dukantest'e göre atak sürem 6 ve ben bugün 2. günümü bitirdim.Umarım kilo verişin bu hızla ve sağlıkla devam eder.Bize söyleyebileceğin aman şunu yapmayın vücuda şu etkisi olur,ya da şunu yaptım çok rahat ettim ve iyi geldi dediğin birkaç püf nokta var mı canım?
arkadaşlar, ramazan yaklaştıkça sorular ve tereddütler artıyor.Dukanist bir doktor olarak yazma gereği duydum. Bilinmesi gereken şu ki, dukan diyetimizde protein diyetin çok çok önemli bir bölümünü oluşturuyor ve bunun vücuda yapabileceği olumsuzlukları biz sürekli bol su içerek telafi ediyoruz. Su sürekli böbreklerimiz yıkayıp, oluşan toksinleri, serbest radikalleri vücudumuzdan uzaklaştırıyor ve bunların yanında da vücuttaki tüm işlemlerin yolunda yürüyebilmesi için gereklidir. Normal diyetteyken ya da hiç diyet yapmazken bile oruç tutmak sağlık açısından sorunlar yaratabilecekken bu diyette alarmda olunması gereken bir durumdur. Suyu iftar ve sahurda bolca tüketmek de bana göre çözüm değildir, suyun devamlı içilmesi gerekir ki yıkama işlemini yapsın.Ben oruç tuttum bişey olmadı diyenler de çıkabilir ben sadece tehlikelerden bahsetmek istedim, aklınızda bulunsun..tercih sizin tabii ki, hele de içinizde damar hastalığı, yüksek tansiyonu ,şeker hastalığı, böbrek sorunu yaşayanlar varsa tutmamaları sağlık açısından gereklidir..yine de karar sizin, uyarmak benim görevim..
Ama canım,en doğal tatlandırıcı olarak şu anda bütün uzmanlar spelndayı öneriyor,aspartam direk kanserojen etkiye sahipmiş.Bir de kızlar benim tatlı ile,kekle pudingle aram yoktur.Ben yalnızca günde maximum toplamda 5 tane çayıma kahveme atıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?