Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Ciğerim ben atak dönemimde inanılmaz susuzluk çektim.Öyle ki 3.5 litre içtiğim su 1 bardak içmiş kadar bile serinletmedi içimi.Dün 4.5 litre içmişim,içmek istemedim böbreklerim zorlanmasın diye ama dayanamadım.Şimdi atak döneminde sürekli su attığı için vücut ramazanda perişan olursun.Bir de bol içilen su proteinin böbreklerde ürik asit depolamasını engelliyor.Atak ramazana yapılırsa bu yüzden böbrekleri tahrip edebiliyor.Bence mutlaka ramazandan önce atağı bitir,gerekirse 5 gün olsun ama oruca denk gelmesin canım.Cuma gecesi sahura kalkıyoruz demi yanlış bilmiyosam.

pazarı pazartesiye bağlayan gece kalkmıyor muyuz sahura ? ben öle sanuyrordum bi emin olmak lazımmm cumaysa hemen yarın başalrım ama pek hazır değilim.yarım yamalak olmasını istemiyorum.bide senin dediğin gibi başlamadan önce uzun zamandır yemediğim özlediğim bişeyi yiyecem ki aralığa kadar devam edecek süreçte aklımda kalmasın.tabi abartmadan yiycem.

Aaa,pardon Gülom evet pazarı pazartesiye bağlayan gece.Demek ki senin en geç yarın başlaman gerekiyor ki arife günü bitsin canım.Bana güven,atak ramazanda perişan eder hem moralini,hem bünyeni.

Son düzenleme:

zeymep abla sen orhan ölmeze geçmeden ben o bebişleri bi de operaya götüriyim ama

late; o knorr hazır zımbırtıların içine nişastayı basıyolar haberin olsun. Tüketme, kendin yap baharat sosunu mis gibi yoğurtla falan. Alma onu yeme yeme!

Teşekkür ederim canım,çok keyifle uyguladım.Umarım sağlıklı sonuçlar alırım.Az önce splenda 500 tablet sipariş ettim.Takita vardı bende,aspartam ve sakarin içeriği beni korkuttu :26:

zaten aspartama izin var sadece, olması gereken o.

zeynep ablaaa 44 dedin beni benden aldın ben de 30 yaşındayım oldu o zaman yok artık şimdi kandırma bizi

zaten aspartama izin var sadece, olması gereken o.
Ama canım,en doğal tatlandırıcı olarak şu anda bütün uzmanlar spelndayı öneriyor,aspartam direk kanserojen etkiye sahipmiş.Bir de kızlar benim tatlı ile,kekle pudingle aram yoktur.Ben yalnızca günde maximum toplamda 5 tane çayıma kahveme atıyorum.

arkadaşlar, ramazan yaklaştıkça sorular ve tereddütler artıyor.Dukanist bir doktor olarak yazma gereği duydum. Bilinmesi gereken şu ki, dukan diyetimizde protein diyetin çok çok önemli bir bölümünü oluşturuyor ve bunun vücuda yapabileceği olumsuzlukları biz sürekli bol su içerek telafi ediyoruz. Su sürekli böbreklerimiz yıkayıp, oluşan toksinleri, serbest radikalleri vücudumuzdan uzaklaştırıyor ve bunların yanında da vücuttaki tüm işlemlerin yolunda yürüyebilmesi için gereklidir. Normal diyetteyken ya da hiç diyet yapmazken bile oruç tutmak sağlık açısından sorunlar yaratabilecekken bu diyette alarmda olunması gereken bir durumdur. Suyu iftar ve sahurda bolca tüketmek de bana göre çözüm değildir, suyun devamlı içilmesi gerekir ki yıkama işlemini yapsın.Ben oruç tuttum bişey olmadı diyenler de çıkabilir ben sadece tehlikelerden bahsetmek istedim, aklınızda bulunsun..tercih sizin tabii ki, hele de içinizde damar hastalığı, yüksek tansiyonu ,şeker hastalığı, böbrek sorunu yaşayanlar varsa tutmamaları sağlık açısından gereklidir..yine de karar sizin, uyarmak benim görevim..

Gerçekten bu bilgiler için sonsuz teşekkür ederim Vagus.Bir doktorun Dukan diyetini desteklemesi,otomatikman insanı büyük bir rahatlığa sevkediyor.Çok teşekkürler.

Yaklaşık iki yıl önce, Facebook'ta binlerce kadın o anda ne renk sütyen giydiklerini durumlarında (status) yazacak şekilde bir oyun oynadı. Amaç Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ayını tanıtmaktı.
Bu muazzam bir başarı elde etti ve bizim o renklerle ne anlattığımızı merak eden günlerce haber yapan yüzlerce erkekler vardı. Geçen yılki oyun el çantası/cüzdan ile ilgili; eve girdiğimiz an çantamızı nereye koyduğumuzdu.
Bu yılki oyunumuz ise rahim kanserini bilinçlendirme...sorumuzsa ayakkabı numaranız...
Örneğin cevabınız", "36", "38,5" olabilir. Sadece durumunuza ayak numaranızı yazın, başka bir açıklama veya ek yapmayın.

Bu mektubu kesip kendi kız arkadaşlarınıza gönderin. Sutyen oyunu ve çantadan haberleri olmuştur, biz kadınlar gerçekten ne kadar güçlü olduğumuzu görelim hem de eğlenelim!

UNUTMAYIN - BU MESAJI BİR CEVAP OLARAK YAZMAYIN! PROFİLİNİZDE DURUMUNUZU BELİRTİR SATIRA YAZIN.SONRA DA NELER OLACAK SEYREDELİM.SADECE BİZLER ARASINDA SIR :)) BİLDİĞİNİZ HER KIZ ARKADAŞINIZA İLETİN.............
.. bu sayfayı sırf kadınlar okuyor diye ekledim.umarım öyledir

Dukan diyetinde 14. günüm yani 2 hafta oldu ve ben toplamda 3.9 kilo verdim :) I love Pierre Dukan

Bu arada 1+1 yapıyorum ona rağmen hızlıca gidiyor kilolar, bu gidişle ben yakında asıl hedefim olan 55 kg a ulaşırım :)

Son düzenleme:

Peki, kolestrolü olan kişilere ne etki yapabilir ?

Peki, kolestrolü olan kişilere ne etki yapabilir ?

kolesterolü yüksek olan kişiler zaten bu diyeti yapıyorlarsa bence ayda 1 kez tahlillerini tekrarlamalılar, kolesterol yüksekse kandaki yağ oranı yüksek olacağından pıhtı atması daha kolaylaşacaktır, suyu yeterince almamak da bu riski arttırır tabii ki, kolesterol yüksek ve ilaç kullanılıyorsa yine susuz kalmamak gerekir, sonuçta damar hastalığı vardır , tanı konmadıysa bile damarlar konusunda tetikte olunmalıdır. Sonuçta, orucu sağlıklı kişiler tutabilir.

Harikasın canım,tebrik ederim.Benim de kilom 85,boyum 163.Dukantest'e göre atak sürem 6 ve ben bugün 2. günümü bitirdim.Umarım kilo verişin bu hızla ve sağlıkla devam eder.Bize söyleyebileceğin aman şunu yapmayın vücuda şu etkisi olur,ya da şunu yaptım çok rahat ettim ve iyi geldi dediğin birkaç püf nokta var mı canım?

Teşekkürler :) Benim kolestrol bayağı uçuk çıktı, dukan diyeti yapıyorum bir süredir, 1 ay önce ölçtürmüştüm, yarın yine ölçtürücem bakalım ne olmuş

Güzel dileklerin için teşekkür ederim umarım hepimiz sağlıklı kilolar veririz:)

Aslında benim püf noktam şu, Dukan Diyeti kitabında, listede belirtilen gıdalardan istediğimiz kadar yiyebileceğimiz yazıyor, ben istediğim kadar yemiyorum, tam doymadan bırakıyorum. Spor falanda yaptığım yok bu aralar, sofradan tam doymadan kalktığım için bu hızla verdim:) Yani gün içinde tıkabasa değil çok az yiyorum. Öğünleri sık tutuyorum. 2 saatte bir ağzıma bişey atıyorum böylece metabolizmam sürekli çalışıyor. 1.5 litreden fazla su içemiyorum ama sanırım içsem daha da iyi olur. Bir de günde 1 şişe coca cola zero içiyorum ama bırakıcam çünkü içinde aspartam varmış ve kanser riski taşıdığını okudum bu sayfadan.

yulaf kepeğinin önemi de burada işte .yeteri kadar kullanırsanız kollestrol sorunu pek yaşanmıyor.geçmiş sayfalarda defalarca açıklanmıştı bu konu .kitapta da var detaylarıyla.....

Teşekkürler canım, biliyorum bunu ama yinede emin olayım dedim. Yarın ölçtürücem, eğer kolestrolümde düşmüşse ben du diyete aşığım:)

Bu arada, asıl harika olan sensin baksana 20 kg vermişsin :) Tebrikler

Sagol bu guzel ileti icin vagus ablacim: )

Dukan diyetinin kitabi var miyd sizde? Dogal olmayan.her sey kanserojendr zaten, aspartam dukan diyeti kitabinin cokca yerinde geciyor, hamilelerde bile kullanilmis ve kotu sonuclar dogurmamis diye biliyorum ben, yine siz kendiniz de arastirin da iciniz rahat etsin.

Bu arada ben canımın çektiği şeylerden 1 ısırık, 1 yudum alıyorum mutlaka. Etkilemiyor tabi. Mesela bugün 1 yudum portakal suyu içtim, 2 gün önce 1 ısırık kayısı, 1 üzüm tanesi, 1 ısırık şeftali ve 1 kiraz yemiştim, dünde 1 ısırık çikolatalı kek ve kandilde ise 1 ısırık kandil simidi yemiştim:) EMİN OLUN TATMİN EDİYOR SİZİ :) Oturupta hepsini yemeye hiç gerek yok:)

Ve sonuç olarak diyetiniz de bozulmuyor, kilonuz da etkilenmiyor..

Bu arada, bugünkü menüm şöyle oldu:

SABAH: 2 adet dukan poğaçası

ÖĞLEN: 1 küçük boy Starbucks yağsız sütlü cappucino (50-60 kalori civarında) şekersiz tabiiki , 1 yudum portakal suyu Canımın çektiği şeylerden 1 yudum, 1 ısırık falan alıyorum hiçte etkilemiyor :)

AKŞAM: Bugün saf protein günüm olmasına rağmen 1 yeşil biber, yarım domates, çeyrekten biraz küçük salatalık yedim + 1 adet tavuğun göğüs eti (ızgarada) + yarım kutu pepsi max (diyet)

Tavuk ızgaranın yanında bisürü sebze ve patates kızartması vardı, patates kızartmasının tadına bile bakmadım direkt arkadaşa havale ettim, sanırım irade diye buna deniliyor :)

not: bugün tüm gün dışarıda olduğum için ara öğünleri yapamadım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…