Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bende aynı durumdayım yaa bi bakıyorum 70 bi bakıyorum 71 deli olucam 4gündürde yumruktayım bakalım yarın bi fark olacakmı dukanı boğazlarken yardım istersen ben varım

ben de gelıyorum boğazlamaya[/QUOTE]

gel gel birlikten kuvvet doğar bide benim hiç olmazdı ama 2gündür tansiyonum dengesizleşti bi düşüyo bi çıkıyo kilomu kıskandı sanırsam acaba ilk ay yaptığım gibi light ürünler kullansammı acaba cola yoğurt ve ton balığı dışında normal kullanıyorum ilk bir ayımın dışında bide bölemi denedemki ne dersiniz canım sıkılıyo artık

Dukan diyetiyle ilgili bulduğum bir yazı:

Taylan Kümeli, Dukan hakkında konuşmuş

Dukan diyetiyle ilgili bilmedikleriniz

Fazla kilolar sorun haline gelince bizim için uygun mu değil mi diye düşünmeden tüm zayıflama yöntemlerini uyguluyoruz. Dukan Diyeti ise herkesin uygulayabileceği ve sonuç alabileceği standartlarda. Fransız Doktor Pierre Dukan’ın geliştirdiği ve kitabını yazdığı bu diyet her şeyi yemeye izin veriyor. Tıp dünyasından tepki gören bu diyeti Diyetisyen Taylan Kümeli ile konuştuk.

Yazı: Işılay Işık (MİHA) -
Diyet, atak dönemiyle başlıyor. 1–10 gün arasında değişen bu dönemde sadece protein tüketiliyor. Et, balık, yumurta ve yağsız süt ürünlerini sınırsızca yemek mümkün. Bolca sıvı tüketmek de şart. Amaç, metabolizmayı hızlandırmak ve vücutta depolanmış yağları harekete geçirmek.

Daha sonra seyir dönemi başlıyor. Proteinlere birkaç çeşit sebze ekleniyor. Bu dönem kişiye göre uzuyor. İstenen kiloya ulaşıldığında ise güçlendirme dönemine geçiliyor.

Meyve, tam tahıllı ekmek ve nişasta rejime dâhil oluyor. Güçlendirme döneminde verilen her kilo için 10 gün sayılıyor. Örneğin verilen 2 kiloysa 20 gün güçlendirmeye devam ediliyor. Seyir dönemi, dördüncü ve son basamak şeklinde program devam ediyor.

Seyir döneminde istediğinizi yemekte serbestsiniz. Sadece Perşembe günleri atak dönemindeki protein diyetini uygulayacak ve üç kaşık yulaf kepeği tüketeceksiniz. Hayatınızın sonuna kadar seyir dönemindeki programı uygulayacaksınız. Üstelik yapmanız gereken egzersiz, asansör kullanmayı bırakmak ve günde 20 dakika yürümekten ibaret.

Diyetisyen Taylan Kümeli Dukan Diyeti hakkında şunları söyledi:

“Bir metodun başarıya ulaşması sadece elde edilen kilo verme sonucuyla ölçülseydi, Dukan Diyeti’ne alternatif pek çok metot bulunabilirdi. Ama başarıyı, sizin sağlığınıza kattıklarıyla ölçebiliriz. Bu anlamda, tek tip beslenme öneren diyetler size yemeniz gereken bir liste yiyeceği sıralayabileceği gibi koca bir yasaklar listesi sunar. Oysa insanların her besin grubuna belli ölçülerde ihtiyacı vardır. Kimin hangi besine ne kadar ihtiyacı olduğunu ise ancak kişiyi tam bir taramadan geçirerek tespit edebilirsiniz ki, bu da kişiye özel tasarlanmış beslenme listeleri demektir. Oysa Dukan diyeti genelleme bir liste sunar. Birçok kişi Dukan Diyeti’ni Montignac Diyeti’nin bir üst modeli olarak tanımlamaktadır. O da tıpkı Montignac gibi kesin çizgilere ve kati kurallara sahiptir.”

Kısa sürede çok kilo vermek mümkün mü?

“Kısa sürede çok zayıflamayı vaat eden bu diyetlerle sonuca ulaşsanız bile ben bunların gerçekdışı olduğunu düşünüyorum. Çünkü gerçekten kilo kaybetmek ve bunu koruyabilmek için beslenme eğitiminizi tamamlamanız gerekir. Oysa sözünü ettiğiniz ‘diyetler’ elden ele dolaşan ve kişinin özelliklerini gözetmeyen kâğıt parçalarıdır.”

Dr. Pierre Dukan diyetin son evresinde istenen her şeyin yenebileceğini sadece perşembe günleri saf protein diyeti yapıldığında bir daha asla kilo alınmayacağını iddia ediyor. Bunun gerçeklik payı nedir?

“Düşünün ki, haftanın altı günü, günde üç ana-üç ara öğün yiyorsunuz… Bu öğünlerde, ‘istediğinizi’ yani, belki koca bir tabak patates kızartmasını, belki bir buçuk porsiyon iskenderi, belki de yüksek kalori ve kolesterollü fast-food menüsünü yiyorsunuz. Bu arada da nasılsa perşembe günü bitkisel ve hayvansal proteinlerimi alacağım diyerek, bolca işlenmiş karbonhidrat tüketiyorsunuz. Peki, ne zaman vücudunuz için gereken süt ürünlerini, yüksek lifli besinleri, taze meyveleri, iyi yağ asitleri içeren kuru yemişleri yiyeceksiniz? Perşembe günleri mi? İşte bu vücudumuza sağlığı haftanın yalnızca bir günü vermeyi kabul etmektir. Sağlıklı beslenme bir bütünlük teşkil eder ve haftanın bir günü değil, sürekli olarak belli bir bilinçle beslenme davranışını sergilemenizi sağlar. İşte gerçeklik payı olan da budur.”

Toplumumuz sağlıklı beslenmede ne kadar bilinçli? Yapılan yanlışların başında ne geliyor?

“Bundan on yıl öncesi ile kıyaslandığında, karşımızda daha bilinçli bir toplum olduğunu elbette söyleyebiliriz. Bunun da sebebi, “beslenme” konusundaki aktarımların doktorlar, antrenörler veya alternatif tıpçılar tarafından değil, beslenme ve diyetetik bölümlerinden mezun beslenme uzmanlarınca veriliyor olması. Ama şimdi de karşımızda “bilgi kirliliği” sorunu var. Zamanla kişilerin daha seçici olacağına inanıyorum.”

Sağlıklı bir zayıflama süreci için bize birkaç püf nokta verebilir misiniz?

“Asla sadece kilo kaybını hedeflemeyin. Geçici amaçlar gütmeyin. Size katı kurallar koyan, yasaklar belirten, elden ele dolaşıp, sizin klinik ve sosyal yapınızdan habersiz hazırlanan listelerden uzak durun. Bilin ki, kısa sürede alacağınız sonuç sizi aldatabilir; oysa uzun vadede aldığınız kiloları vermek ve bir daha geri almamak için bedeninize ve kendinize zaman tanımalısınız. Aksi halde bir motivasyon enkazı ile burun buruna gelebilir ve sağlıklı beslenmekten tümüyle vazgeçebilirsiniz.”

Kaynak cnnturk.com

günaydın kızlar bu sabah : 1 meyveli yoğurt+1 bardak süt +bir dilim salam+bir beyaz peynirle güne başladım ve sonrasındada su ve tatlandırıcılı nescafe içtim sütlü. 58,8 ile basladığım diyette bugün 56,9 cıktım.keske 56,5 cıksaymısım neyse o günleride göreceğim eminim. ama sorunum suan hastayım malumunuz her bayan gibi. en kötüsüde wc ye cıkamıyorum tıkandım kaldım resmen. wc isteğim gelmiyor ama cıkmıyorumda. cıkmak istiyorum çünkü ileride afedersiniz :78::78: kabızlık yapacak diye düşünüyorum ve cok zorlanacağım. ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. üstelik sanırım bi vc ye gitsem bide hastalığım bitse eminim 1 kilo daha düşecek. ayrıca gelmek istediğim kilo 50 civarı.Sizce ne yapmam gerekir bugün 5. günüm artık seyir evresine geçeyimmi son 6 kiloda yoksa ataga üc gün daha devam edeyimmi. ve sizce 4 günde bu kiloya ulasmak iyimi.

Son düzenleme:

yahu sıcaktan protein ağırlıklı beslenmeyle insanın bir şey yiyesi gelmiyo ki ehehe bol bol peynir ya sevgili gulumseee bi de adaçayı iç bak iştahın nasıl kesiliyo
meyve çayları değil de bitki çayları iştahı kesiyo daha çok

canım light ürünler kullanman gerekiyor dukana göre ama ben yarım yağlı ya da tam yağlı kullanıyorum çünkü yağsız süt ürünlerini 35 yaşından sonra kullanmamız daha doğru olur demişti diyetisyenim bana, kafama da yattı hakikaten de öyle dedim her gün düzenli spor yapıyorsan bence tam yağlı ürünler de kullanabilirsin, onlardan aldığın yağlar zarar vermez. Yani çoğu profesör öyle diyor onların yalancısıyım ben

canım ya moralim bozuk yapıştı gıtmıo kılolar.acaba bana 1+1 mi yaramadı

canımın içi bi 5+5 yapsana? Ben 5+5e dönmüştüm sonradan hatırlasana iyi olmuştu dukanın dediği kiloya inmiştim.

ramazanda güçlendirmeye geçeceksen 5 gün ps yap sonra ramazanda da meyveleri eklersin günde 1 porsiyon oh mis gibi sıralı diyet olur :)))
karar yine senin tabii ama hazır ramazan girmeden eccük daha kilo vereyim dersen 1+1 yapıp geçebilirsin :))
arada saf protein günlerin de olur belkim bi 500 gram daha verirsin ehehe 500 de olsa verilen her gram kârdır ne de olsa dimi :)))

ben de düşünmedim değil :44:

Işte bu da yeni öncesi sonrası fotom:)

ilk foto 76 küsür kg, ikincisi 71.4 kg :)

5 kilo bu kadar farkedebiliyo, sizlere de moral olsun:)

Eki Görüntüle 229644
resmen küçülmüşsün

vereceğin kilo o kadar fazla değil canım bence seyire geç artık vakti gelmiş.

herkese günaydınlar,bol eksili ve güzel haftalar.
bana da güzel hafta inş. (bol kaçamaklı 2 günün ardından nasıl güzel geçecekse artık hafta( )
adetim geldi heryerim balon gibi şişti ve 2 gündür deli gibi yedim adetin etkisinden sanırım.+1500 grımım
ağlamak istiyoruuummm

gunaydin arkadaslar
umarim keyifler iyidir ben 200 gr. cik daha hafif uyandim bugun
az gidiyo gibi gorunuyo ama 1 haftada 2 kilo iyi gitti bence boyle giderse 2 haftaya kadar 50 yi gorurum insallah
bu arada kabizlik problemi olan arkadaslara yesil cay oneriyorum. felaket rahatlatiyo gunde 2 fincan icmeyi deneyin faydasini gorursunuz

günaydın kızlaroff kızlar of sabah sabah miğdem çok bulanıyor...2 gün oldu diyeti bozdum yani resmen diyetin içine ettim....ne olur gelen vursun giden vursun belki utanırımda sadece 2 günle kalır...yaa bide 2 ay oldu bünye alışkın değil miğdem çok bulanıyor avuçlarımda ve ayak diplerimde kaşıntı var galiba alerji oldu...ben evvelden berri öyleyim farklı grupta biçok besini aynı gün içinde yiyince avuçlarım ve ayaklarımın altında kaşıntı oluyor...hatırlayamadım en son oklava kimde kalmıştı ben o oklavanın bol okkalısını istiyorum dövün beni lütfen

günaydın kızlarr ben bugün başlıyorum inşallahh.bu arada bişey soracam. çok defa mesajlarda gördüm. yumruktayım ne demek
gülmeyin napim daha dukan jargonuna alışmadım.

iyi halt ettin o kadar diyet yap kilo vermeye calıs sonra kalkkkkkk yeee!!! homini gırtlak baska bişey yok göbekte büyüsün balkon gıbı cıksın zamanla trafık lambalarına kadar gıderde ç gıydıgın oncekı gıysılerde olmasın ıkı katını alda o verdıgın kıloların goreyım senı
kadınların gücünü gösterin diyoruz burda demiiiiiiiiiiiiiiiiiii heeeee??????????

günaydın kızlarr ben bugün başlıyorum inşallahh.bu arada bişey soracam. çok defa mesajlarda gördüm. yumruktayım ne demek
gülmeyin napim daha dukan jargonuna alışmadım.

bende ilk önce anlamamıstım canım sanırım yumruktayım demek atak evresındeyım demek. seyir evresinde kilo verme işi durunca 5 gün protein diyeti yapıyorlar ve birden metabolizma hızlanıyor ve kilo verimin artıyor. daha sonrada sebze+protein-saf protein uygulumaya devam ediyorsun.ama yumruk yanı atak evresını sık yapmaman gerekir gercekten kilo verme durumun durduysa yapman gerekir cünkü vücut alısır ona zamanla.

Günaydın kızlar ben geldim
yine pazartesi yine iş yine ben regl olacam sinirlerim tepemde..
heheh geçmiş te yine şişmiş bi varım gelem ben

bugün atak dönemimin 6.günü... ılk dört gün yulaf kepeği yerine buğday kepeği kullanmısım ve o yuzden kılo verememısım... yulaf kepeği bulamadığım için 2 gündür kepek tarzı hıc bır sey yıyemıyorum...bunu sakıncası var mı? bugday kepeği dedıklerı gibi kılo vermeyı durdurur mu? o yüzden bir 5 gun daha yapıp kepeksız 10 gunu taamamlamayı dusunuyorum... dogru olur mu?

ben bi turlu gıdıp alamadıgımdan yulaf kepeklı bıskuvı yemıstım.zaten kıtapta onuda soyluyor yıyebılırsınız dıe hatta yapılısını vermıs krakerın.ıc kulanmadım ama verdım kılo.bugun yarın gıdıp alaacagım yulaf kepegını

aaaaaaaaaaaaçok gaza geldim durun bakalım eskisinden daha iyi geliyorummmmm bu gün itibarı ile şu geçmişteki 2 kara ve utanç abidesi gün bana ders olduuupatır patır vericim şu kalan minik 3 kilomuuuburda kadınların gücünü gösteriyoruuuuz demiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

evet cnm light ürünler kullanman gerekiyor. Sütün peynirin yoğurdun bu şekilde olacak. Bende bir ösym sonucu bu hala geldim inş. bu şeyin kalıntılarını üzerimden atabilirim.

Günaydınnnnnnn :))
Bugün mutlu uyandım çünkü tartıda beni havalara uçuracak bir sonuç gördüm. Bugün 4. günüm ve ben şuanda 75.8 im :)))) 2.5 kilo verdim. Kızlar iyi mi gidiyorum sizce yoksa kötü mü (
Ve bu arada benim vermek istediğim kg tam 20 kg olduğundan ben atak evremi 8 gün yapıyım dedim. Onu da mı abarttım yoksa :S:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…