Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

yok canım alınganlık demeyelim de tatlı sitem diyelim:)
ama ben herkese slm verince yada derdimi anlatınca kimse oralı olmayınca dedim napayım.
2 kez üst üste gelince kimse mi görmüyor dedim,kimse görmeyecekse yazmanın da alemi yok dimi ama:))
kendi kendime mi konuşayım yani hehe:))

sen de bence bukadar yıpratma kendini.her gelene de cvp.yazmak zorunda değilsin ayrıcana öyle değil mi tatlım
yeni gelen arkadaşlar bi zahmet açıp tek tek okusun heryeri.
ben dukana başlayacağımda kaç gün hatta belki bikaç hafta okumuştum tüm sayfaları 1000 kusur sayfa hem de.
ayrıca kitap edindim,bunları da yapmıcaklarsa google dan dukan diyeti yazsınlar çıkıyo herşey,yok onu da yapmıcaklarsa,okadar da üşeneceklerse ozaman dukanı da yapmasınlar çünkü bi hayli zor gelebilir yemeklerini falan hazırlamak!!!!

Son düzenleme:
özgül ablacım valla artık zaten sıcaklar nedenıyle gunde sadece 3lt ye yakın su içiyorum dığer içeceklerı saymıyorum.sorma valla moralım bozuk ablam napıcam bılmıyorum

bence hiç moralini bozma tatlım
bence sen bu kilo da bile süpersindir eminim,çok da dert etme.tabiiki ideailine kavuşmak istersin ama çok bi fazlalığın yok ki üzme kendini.geç olsun temiz olsun dimi ama.

ben napayım,77-78 kilolarda geziniyorum habire öff(

boyun kaç cnm senin?

canım zaten kılon boyuna göre çok normal nıye dıyet yapıyorsun kı?eger varsa bölgesel sorunlarını da yuruyuş ve hareketler ile halledebılırsın

bolgesel yağlarım cok fazla. kilo ile bir takıntım yok. kaç kilo oldugum cok onemli degil. ama aylardır hemen hergun saatlerce yuruyus yapıyorum ve yer hareketleri yapıyorum ama incelemiyorum. sorunum bu sadece. yag yakmam lazım. ölçumlerimi de yaptırdım. 2.3 kg yağ kaybetmem, 3 kg da kas yapmam lazımmış.

1.60 canım ama göruntu kötu vermem lazım

anladım tatlım ama bölgesel yagları aylarca degıl yıılarca spor yapsan anca verırsn.o zaman sen 3 gun fılan atak yapıp seyıri kısa tutup güçlendırmeye gecıp 3-5 kılo versen sanırım faydası olur.dukan testıne göre bır başla bakalım gerısıne bakarız

selam hatunlaaarr.ben geldim aslında gelemedim.bir kaç haftasır foruma girmek bile istemiyorum içimden gelmiyo eskisi gibi çünkü eski tadının kalmadığını düşünüyorum (bu nacizane fikrim) neyse kilo verenleri tebrik ediyorum diğer arkadaslarımada sabredin olacak diyor ve gidiyorum:))

walla öyle olucak gibi bi de şu yulaf kepeğinden elma dilim patates icat edebilsek çok mutlu olucam

bu arada darısı bizim başımıza derken sen yapmıyor musun ekmek kek vs ??

kepeklerim bitti üşeniyorum reale gitmeye bi aktarda buldum ordan alıcam.şirkette yıllık izinler olduğundan dolayı yoğunluktan evde sızıyorum fırsatım olmuyor kek börek yapmaya size çok imreniyorum valla.

offfff offfff offfff diyor ve gidiyorum.anladın sen:))

ikinizde o kadar güzel bir noktaya değindiniz ki daha takatim kalmadı laf anlatmaya.bir heves şuan bazıları için bu diyet yakında kalırız yine biz bize:)) o zaman görüşelim en iyisi:)

ÖNCEKİ GEBELİKLERDEN SONRA VERİLEMEMİŞ KİLOLARI FAZLA OLAN BAYANLAR,DİYABET HASTALARI YADA YALNIZCA FORMUNU KORUMAK İSTEYENLER İÇİN EN İYİ YÖNTEM,GEBELİK SIRASINDa OLABİLDİĞİNCE ERKEN DÖNEMDE ,DİYETİN 3. EVRESİİNİ HAMİLELER İÇİN YAPILMIŞ 3 DÜZENLEMEYE DİKKAT EDEREK UYGULAMAKTIR:

@GÜNDE 1 YERİ NE 2 PORSİYON MEYVA
@HİÇ YAĞSIZ DEĞİL,YARIMYAĞLI (%20)SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETMEK
@SAF PROTEİN PERŞEMBELERİNE KALDIRMAK.

anladığım kadarıyla hamile ve emzirenler direk güçlendirme evresini yapıyorlar (kitapta sayfa 255)

Son düzenleme:
Arkadaşlar gazeteleri gezerken bir yazı gördüm. Bize uymayan cümleler de var ama çorba ve pro hakkında söylledikleri hoşuma gitti.
İftarı çorbayla açın
Diyetisyen Nilgün İstek, iftarda fazla yemenin tansiyon yükselmesine, kan şekeri dengesizliklerine, sindirim sistemi şikâyetlerine sebep olabileceğini belirterek, "Bunun için 1 kâse çorba ile oruç açılıp mide biraz dinlendirilir, birden bire mideye fazla yüklenmemeli." dedi.

BURSA (İHA)
Medical Park Özel Bursa Hastanesi Diyetisyeni Nilgün İstek, ramazanda sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı.
Diyetisyen Nilgün İstek, iftarda fazla yemenin tansiyon yükselmesine, kan şekeri dengesizliklerine, sindirim sistemi şikâyetlerine sebep olabileceğini belirterek, "Bunun için 1 kâse çorba ile oruç açılıp mide biraz dinlendirilir, birden bire mideye fazla yüklenmemeli. Yarım saat kadar sonra mevsim sebzelerinden oluşan bir salata ve sebze yemeği ve yine bir süre beklenip ana yemek yenilmelidir. Yemek porsiyonlarının fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Sahur vaktinde normal kahvaltılıklar tercih edilebilir. Proteinli besinler olan peynir ve yumurtaya, ayrıca sebze, meyve, zeytin ve fındık, badem, ceviz gibi lifli besinlere de yer verilmelidir" dedi.

Yemeklerdeki demirden yararlanabilmek için yemekle birlikte çay, kahve ve asitli içecekler içiçilmemesini tavsiye eden İstek, "İçilecekse dahi, yemeklerden 45 dakika-1 saat kadar sonra içilmelidir. Yemekten sonra tatlı ihtiyacını gidermek için şerbetli, kremalı, hamur tatlıları yerine sütlü tatlılar veya meyve tatlıları, kompostolar tercih edilmelidir. Lifli besinler yenilmeli. Bunun için tam tahıllı, kepekli, çavdar ekmeği tercih edilmeli, sebze ve meyve tüketimine önem verilmeli, kuru baklagillerden ve bulgurdan yararlanılmalıdır.

Protein miktarı yüksek olan gıdalar mideden boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirir. Süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi besinlere özellikle sahurda yer verilmelidir. Yemeklerde kullanılacak tuz miktarı aşırı olmamalı, salamuralar çok tercih edilmemeli, özellikle acı tattaki baharatları kullanmamaya özen gösterilmelidir. Oruç tutulurken, vücut gün boyu susuz kalacağı için, iftar ve sahur vakitleri arasındaki süre iyi değerlendirilmeli, yeterli sıvı alınlamalıdır" diye konuştu

canım bu diyette hiçbir zaman yağ kullanmıyoruz.seyirde yağ kullanma yazmışsın.dukan diyeti yapanlar yağ kullanmıyacak zaten

dukan amca diyor ya tavayı peçeteyle az yağlayın diye. eğer lightı yoksa peçete işini de yapma haşla demek istedim yani. mümkün olduğunca az yağ evet.bende dün yağsız yapayım derken krebimi yaktım ya siz nasıl yapıyonuz face de de birsürü krep tarifi var hangisi en iyisi bugün deneme yapcam bakim.

Yaklaşık 5 gündür bu forumdayım ama hayatımın büyük bir kısmını kaplamış bulunmakta :)) Dün aldığım 500 grama karşılık beni o kadar motive ettiniz ki bugün o 500 grmı verdim üstüne bir de 300 gr verdim. Teşekkür ederim :)) 78.3 den 75.6 ya düştüm. Biraz pohpohlanmak iyi geliyor sanırım.. Sonuç olarak mutluyum yarın atak evremin son günü

2700 gitti yani öle mi. süpermiş yaa.kilolarımız çok yakın. darısı bana inşalalh bugn 2. günüm.açlık hissrtmiyorum maşallah başağrısı vs de yok şükür.

2700 gitti yani öle mi. süpermiş yaa.kilolarımız çok yakın. darısı bana inşalalh bugn 2. günüm.açlık hissrtmiyorum maşallah başağrısı vs de yok şükür.

Sevindim inş. istediğimiz kiloya ulaşırız :) Ama benim önce dukan amcasının kitabını okumam lazım seyir evresine geçicem ama seyir evresini bilmiyorum. Ben okuyupta geliyim :)))

kızlar eşimle markete gidip alışveriş yaptımm lifht süt yoğurt peynir fln aldım ton balığı aldım akşam için uskumru aldım
kahwaltı etmeden çıktığım için ordan bi ayran aldım eve gelincede 12 gibiydi 1 yumurta ve beyaz peynirle üçgen peynir yedim
eğer acıkırsam ton balığı yemeyi planlıyorum yalnız benim tansiyonum düştü sanırım ya halsizim uykum var biraz uyusam iyi olucak sanırım ..
birde atak evresinde light kola serbestmi ben içeçeksiz duramıyotrum su içiyorum boyna ama olmuyor

böbrek ve dana dili yiyebilenlere duyurulur.

ya peki bişi sorcam benim eşim şu kahvaltı olayını bi turlu sevemedı.bu sabah dedıkı yarın bana kahvaltı hazırlama.neden dedım yemeden olmaz ac kalmamalısııın yoksa kılo veremezsın falan dedım.yok ac kalmıcam ben dısarda yıyecegım kahvaltıyı dedı.paşam terbiyesi olmadan paça çorbası içecekmiş.ne dersiniz olur mu ki??cok sacma demı ben ona kek,krep yapıyorum o paça içicem diyo

merhaba bebeyümmm
yasemincim sanırım haklısın. haftaiçin aynı saatlerde yiyoruz bol bol suda içiyoruz haftasonları düzen şaşıyor. o yüzden ben artıları pek takmıyorum. ama sinir olduum şey bir günde gelen artıların üç günde gitmesi:84::84:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…