Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

vitaminler deyince hemenkilo almak için vitamin kullanmak akla gelir.oysa vitami nin bazlarının metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakan özellikleri de olduğu artık bilinmekte:
bunlar B2,B3,B5,B6,VİTAMİNLERİ KOLİN,İNOSİTOL (BKOMPLEKS VİTAMİNLERİ)VE C VİTAMİNİ.
bu vitam inlerin bir kısmı metoyu hızlandırıp yağ yakı mın kolaylaştırıyor bir kısmıda kan şekerini düzenleyerek açlık hissini n önüne gçiyor.

B2 V İTAMİNİ(RİBOFLAVİN ):
Tiriodi n normal işlev lerini yerine getirilebilmesi için ve metabolizmayı hızlandırmak amacıyla kullanılan vitami n.SÜT,KARACİĞER VE BÖBREK,BADEM,BEYAZ PEYNİR,YUMURTA,BUĞDAY TOHUMU,YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER Bu vitaminin kayanğı.

B3 VİTAMİNİ (NİASİN):
B2 v itamini gibi B3 vitaminide tiroid hormonları nı üretimi için gerekli.B3 vitamini aynı zaman vücudun kan şekeriin yükseldiğinde kanşekerini dengeleyen Glokoz Tolarans Faktörü (GTF)nün önemli bir bileşeni ve parçası olarak bilinir. B3 vitamini yeterli miktarda alırsak açlık krizleri yok olur ve vücud kendini tok hisseder.
kaynağı:BUĞDAY KEPEĞİ,KARACİĞER,TON B ALIĞI,HİNDİ,TAVUK,ET,YUM URTA,USKUMRU,SOMON,YULAF,ARPA,BUĞDAY GEVREĞİ,PEYNİR,KURUTULMUŞ MEYVELER,ESM ER PİRİNÇ.

B5 VİTAMİNİ (PANTOTENİK ASİT):
Bu vitamin eksikliğinde vücud,yağ dokularını enerjiye çevirebilme güçlüğü yaşayacak ve buda kilo verme sürecini zora sokacaktır. bu vitamin enerji üretimi için önemli rol oynar.kaynağı:KARACİĞER VE B ÖBREK,ET,TAVUK,FINDIK,YULAF EZMESİ,BUĞDAY GEVREĞİ,BUĞDAY KEPEĞİ VE TOHUMU,YUM URTA,PEKMEZ,YULAF,ARPA FASULYE,KEPEKLİ EKMEKLER

DİĞER KALDIĞIM VİT.SONRA YAZYIM.BİLGİSAYAR SORUNLU BU ARA ŞİMİLİK BU KADAR

herkeslere günaydınnnnnnnnnn

nihayet 59 laneti peşimi bıraktı bu sabah itibariyle yeni ay yeni bir rakam oldu

eğer liste varsa bugün kilom 58,800

dün akşam yoktum neler olmuş buralarda yaw yine abidik kubidik sorular 2 de eve geldim 3 e kadar okudum bitirip öyle uyudum o derece yani

bi tane soru ilişti gözüme bana sorulmuş, kek yiycem yazmıştım ya dün ona karşılık "kek tarifini verebilir misin ve hangi evredesin"

4. evredeyim, 8+9 yapıyorum, kitabın 150. sayfasında yazıyor bu metod, son 2 kilom kaldı, sebze serbest, günde 4 öğün, arada kaçamaklarım var, makarna haaaalaaaa yasaaakk aslında ben pierre dukanımmmm vs vs

bi de bu diyet hatalı heh bi de biri de öyle demiş hatalı ne yaa son kullanma tarihi geçmiş gibi

selaaam hatunlaarrr..

kilom bir kaçgündür aynı forumlada fazla ilgilenemediğimden sessizce dışardan okuyabildiklerimi yani işime gelenleri okudum

sizi ve muhabbetinizi çok özledim ama eski tadınıda bulamıyorum artık buranın:97:

neyseeee takipteyim canlarımm

Allaaaahhh.. Geliyorum berriiinnnn :))))

Allah canını almasın

yağmııııırrrrr ah o "hıh"ını yapmadan da geçmez, hadi gelin bizim ev boş berrin kahveleri diz tepsiye gel istanbula

o benim olmazsa olmazım offff ne kaa güzel olurdu dukan günü yapardık valla:)

yazdıgım da sen yoktun kız sen ne ara geldın.aaaa ayıp ettın gel ben yaparım sana turk kahvesı

valla ben ruhumla buradayım izlemedeyim ben kızıııımmm

slmlr ben bu cumartesi carrefourdan aldım buğday kepeği vardı ümraniyedekinde nuhun ankara 500gr ve 2tl

bende bir bakayım en iyisi teşekkürlerrr

maşallah yani..
bu sıcaklardan mı etklieniyoruz acaba böyle takılan takılana yahu
eşiniz gayet iyi gidiyor efem tebriklerimi sunuyorum kendisine
ayrıca katılıyorum o son 2 kilo var ya illallah dedirttiriyo adama yani :97:

eheh özgül ablacım sağol, ben de çok çiğnerdim sakız ama bağımlılık raddesine gelmişti bıraktım ve yolandanın dediği gibi çok acıktırıyo bağırsak hareketlerini hızlandırdığından olsa gerek. Yine de sorbitol içeren sakızlar serbest nasılsa dukanda sakız çiğnemek kabızlığı önlemek için bir yol olabilir süper valla sakız çiğne yallah tivilite :)))

sabah kilom 68.100 geçen hafta 69.300 müş

tebrik ederiz ayrıcana

çok geçmiş olsun ya aslında ılık suyun reflüyü tedavi ettiği biliniyo, daha doğrusu oda sıcaklığındaki su. yudum yudum içmek iyi gelebilir.

yasomm günaydın
çok şükür güzel haberler yolandadan ve senden geldi
sorular hakkında sana sorulan soruyu hatırlıyorum ahaha kekini ve evreni sormuştu dimi
diyet değil de kitabın hatalı olduğunu düşünenler var, atakta maydanoz serbest diye maydanoz salatası yiyerek hata yapmadığını düşünen arkadaşlar var bir de. İşte dukan o yüzden ps günlerinde havucu ve enginarı bile sınırsız yiyebilirsiniz diyemiyo adam korkudan. Sınırsız deyince işler değişiyo valla. atakta salata. :)

canlar ben bugün kendimi iyi hissetmiyorum. Yine de sohbetinize katılmaya çalışıcam.
Yolanda, kahveye geliyorum sana bi kutu selpak hazırla benim için :))))
kutluyorum bu arada kilonu, inşallah kısa zamanda 57leri görürsün :)))
58 bile artık çok geliyo gözüme azıttım ben iyice :)))
öpüyorum hepinizi.

yasemin süpersin hepimizin olmak istediği yerdesin
arkadaşlar bunu sizle paylaşmak istiyorum
uzun bir kaçamak döneminden sonra +800 olmuştum
5 günlük 1+1 seyirle 1.600 gitti
tabii ödemde var içinde
ama uçan balon kadar hafif hissediyorum kendimi
sanırım dukana aşık olmaya başladım

evet hemşocum bahanen yok.sana hergün sorucam spor yapıp yapmadığını. hersabah bana tekmil vericeksin tamam mı?

yok kuşum yok diyete hatalı diyen var kitaba diyeni zaten çok fazla gördüm ama bi kişi hatalııı bi diyete miii başladım acabaaaa demiş mırrrrrrrrrrrr hatta arkadaşlardan biri de cevap vermişti sizce bu kadar arkadaş hatalı bir diyetle kilo veriyor olabilir mi diye

bu arada hayırdır sendeki durumlar ne selpak melpakk ?????

beberongom ne oldu yine yaa. umarım ciddi bi sorun yoktur üzme kendini valla aalarim. derdin ne ise yazmak istersen yaz özelime elimden geldiince yardımcı olmak isterim. valla dertsiz insan yok emin ol. dün de eşim izmirdeki firmaya resti çekmiş ya beni istanbul şubeye yollayın yada biletimi kesn demiş. önümüzdeki hafta son artık. işli yadaişsiz eşim yanıma dönüyor artık ama işli dönsün ne olur yaa
elliyedileri göremem beberongom ama bu kg nun altına inerim gibi geliyor yarın muhtemelen 59.1 yada en iyi 59.0 görürüm bırak elliyediyi eliisekiz bile zor ama olsun ben pek bi salmıştım kendimi karpuzlar şeftaliler diyet olmayan dondurmalar filan ama yine de regl öncesi olmasına ragmen iyi gitti artılarım. berrinoşa tavsiyem azcık salsın kendini yesin biraz vucut şaşırsın. bide bi süre sporu bıraksın üç gün kadar öle tartılsın spor su tutuyo ya ondan sonra eksi görücektir. bide fazla kasmasın ayda bi kg bile olsa gitsin ama gitsin kasmazsanız ama fazla da salmazsanız kesinlikle gidiyor.

evet hemşocum bahanen yok.sana hergün sorucam spor yapıp yapmadığını. hersabah bana tekmil vericeksin tamam mı?

off hemşocum akşam yine spor yapamadım ama ben en az 20 dk yürüyorum zaten. üç gündür agır poşetlerle yaşadığım dördüncü kata tırmanıyorum epey efor sarfediyorum anlican. ayıptır sölemesi ramazan kolisi verdiler de. poşetlere bölüp taşıyorum epey bi yoruyo bide eve gidince bişi yapasım gelmiyo. geçen terası yıkadım temizledim eliptiki çıkarıcaktım yine kaldı ooof of. :26:

he evet herhalde kendisi için uygun olmadığını düşündü onu söylerken ne bileyim ahah boşver ya defolu diyet aldık biz de napalım ucuza gelsin istedik

şekerim ben sürekli kahveyi yapıp yapıp üstüme döküyorum da
az önce yine döktüm koca bi fincan kahveyi habire yapıp içemiyorum ziyan oluyo
şaka yapıyorum yasom ya canım sıkkın da..
kulp uydurmaya çalışıyorum işte
sabah sabah bi de i am sam'i izledim ağla ağla içim çıktı
oradaki baba bende olsa hayatımı adarım be hey gidi hey
pöff duygulandım yine bak
eksilerinizi takip edip mutlu oluyorum işte ben de napim evdeyim bütün gün, dışarı mı çıksam diyorum napsam kendime yemek mi ısmarlasam şöyle gezinsem moralim yerine gelir belki

ben başından beri ruşeym marka kullanıyorum. kio vermemde bir sıkıntı yok. bence kullanabilirsin.

günaydın kızlar.3 bitti 4.atak günüm ve 1200 verdim. uzun zamandır kilo vermem durmuştu dukan tekrar hareketlendirdi.sokakta gördüğüm kilolu kızları çevirip canım gençliğini benim gibi heba etme hemen şu kitabı al diyesim geliyor ama tutuyom kendimi. nolur nolmaz ben kilolarımla mutluyum diyen olabilir.ilk gün 500,2.gün 400,3. gün 300 verdim gittikçe azalıyor:44::44:dün iştahım yoktu az yemiştim acaba metoşum çalışmadı mı az yeyince bugün az az sık sık yeim bakalım ne olacak.

YOLANDA'dan alıntı:
beberongom ne oldu yine yaa. umarım ciddi bi sorun yoktur üzme kendini valla aalarim. derdin ne ise yazmak istersen yaz özelime elimden geldiince yardımcı olmak isterim. valla dertsiz insan yok emin ol. dün de eşim izmirdeki firmaya resti çekmiş ya beni istanbul şubeye yollayın yada biletimi kesn demiş. önümüzdeki hafta son artık. işli yadaişsiz eşim yanıma dönüyor artık ama işli dönsün ne olur yaa
elliyedileri göremem beberongom ama bu kg nun altına inerim gibi geliyor yarın muhtemelen 59.1 yada en iyi 59.0 görürüm bırak elliyediyi eliisekiz bile zor ama olsun ben pek bi salmıştım kendimi karpuzlar şeftaliler diyet olmayan dondurmalar filan ama yine de regl öncesi olmasına ragmen iyi gitti artılarım. berrinoşa tavsiyem azcık salsın kendini yesin biraz vucut şaşırsın. bide bi süre sporu bıraksın üç gün kadar öle tartılsın spor su tutuyo ya ondan sonra eksi görücektir. bide fazla kasmasın ayda bi kg bile olsa gitsin ama gitsin kasmazsanız ama fazla da salmazsanız kesinlikle gidiyor.

aman ablam yaa ben olayların patlamasını şimdi yaşıyorum da film izledim mahvetti beni sabah sabah işte zırıldak moda girdim malum sebeplerden dolayı
inşallah eşinin de işi hayır olur yaa işini bırakmadan dönsün innnşallah (burada bisssmmill... diye başlayıp sessizce dudak oynamalarıyla devam eden bir dua etme seansı başlıyor) :)))
canımın içi sen 5+5e döndün mü? Döndüysen bu hafta 58i görürsün bence. regl de olucaksın malum
berrin için ben de aynı şeyi düşünüyorum aslında. Biraz güçlendirme yapıp seyire dönse iyi olur bence. O şekilde metoyu bi şaşırtmak lazım.
kredi kartımın limitini doldurmuştum, zar zor ödedim şimdi yine kendimi kötü hissedip alışverişe kaptırıcam kendimi die korkuyorum. Engelleyin beni, dukan ocağıma incir ağacı dikti zaten bi de stres dikmesin :18:

canımmmmm sen kendini bugün bi dışarı at diycem ama havada çok berbat neiiidüğüüü belirsiz

bi avm ye falan git alabiliyorsan bi kaç cici al kendine çok güzel indirimler var ben ne zaman bişeyler alsam rahatlarım da hemen :78: sonraa bi yerde otur güzel bi dukan yemeği ısmarla kendine sonraaaa bi dergi bişey al otur bi yerde kahveni iç ohhhhhhhh çok özendim sana bak şimdi ben bi tek öğlende 1 saat cevahire geçebiliyorum o kadar hatta kalk yanıma gel derdini anlat güzin ablalık yapayım sana

58 lerı gormene cok sevındım canım.maşallah Nazar değmesin

Son düzenleme:

hakkaten canım yaa bide üzerine dukan diyetine uygun yazmışlar..benim bu son paketimde yerken çıtırdıyo valla iyice şüpheye düşmeye başladım tahıl ya içine toz filan da mı karışıyodur nedir önceki paketim böyle değildi off ne yapsak şu kepeği bilemedim

rica ederim canım ne demek hakkaten eksilerle uyandım bu sabah sağolasın bebecik duan tuttu

çok geçmiş olsun canımmm

cevap diye ben buna derim yaso süpersin kaale alıp cevap veriyosun uyarıda bulunuyosun yine yaranamıyosun ya artık cevapları böyle vermek lazım..eksilerin için de tebrik ederim

hatalı diyet hatalı kitap sürekli bi yakınma halleri var cevap veriyoruz azarlıyosun da diyolar üstüne daha ne yapsak da yaransak bilemedim

ben yazmıştım canım o cevabı da azarlar gibi cevap verdiğim iddia edildi o kişi tarafından,hayır değil yazmak ima bile etmediğim şeyleri ben söylüyomuşum gibi yansıtılıyı bide sonra..insanı kendinden şüpheye düşerecek kadar da cevval çıkıyolar yanii

ya bide bana bir akıl verın.eşimle ataktaki son günümüz.akşamları ne hazırlayacagımı sasırıyorum.bir aksam doner yedık yagsız ekmeksız,bir aksam bonfıle yaptık bır aksam tavuk yaptım körili(ki tavuk normalde sevmez)dünde dukan usulu kofte yaptım.bu aksam corba yapıp yanına bısı daha yapayım dıyorum ama ne yapsam?
tariflere bakıyorum ama :44:
bide bizimki iki günden beri açııım diyerek gezıyor.aç durma git bir lokma peynir ye sana yumurta haşlayım yoğurt yermısın falan peşinde kosuyom ac kalmasın dıye ama yok ıstemem dıyo.anlatıyom aç kalma dıyorum ama''amaaan yesem nolcak dag yıyen adama ufacık ufacık taslar verıyosun'' :)))dıyor.gülmemek için kendimi zor tutuyorum bunu soyledıgınde.bende aksama daha doyurucu bırseyler yapmak ıstıyorum.corbadanda tırsıyorum cunku yanında hep ekmek yer.canı istemesin şimdi durduk yere
dukan ekmegını ıse denemeye zamanım olmadı hiç.:44:

Son düzenleme:
geçmiş olsun sakaleynmaster...doktora görünsen iyi edersin en azından rahatsızlığının sebebini öğrenmiş olursun...

Günaydın Sevgili Gerçek Dukan Dostları

1 haftadır geciken bi reglim var hala da olamadım ne hikmetse o şişkinliğin hepsi gittiği gibi bide üstüne fazladan kilo da gitti regli de olsam daha da gidecek herhalde geçen haftadan bu yana -1.6 kg gitti son kilom 101.1 elisacım liste yapacaksa duyurulur....

ayy bi 200 gr daha gitse de çift haneye düşsem bayram edicem

ayrıca kilo veren tüm arkadaşları tebrik ederimmm

süppperrrsinnnnn tebrik ediyorum.aynen devammmm.durmak yok dukana devammm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…