menü güzel ama tatlı göremedim tatlısız iftar olur mutarif kimindi unuttum ama şerbetli yapılan bir tatlı vardı lorlu falan onu deneyebilirsin ben onu yaptım ama içine katılan aroma benim damak tadıma uymadığından yiyemedim atmak zorunda kaldım belki ondan yapabilirsin ya da ilk tariflerde kaymaçina vardı onu da yapabilirsin en azından iftar sonunda ağzında tatlanır
yasemincim, lorlu şuruplu tatlı benim tarifimdi, ben onu hep yapıyorum ve tatlı ihtiyacımı tümüyle karşılıyor, ona sadece vanilya aroması da koyabilirsin ya da aromayı da boşver güzel kokulu limon rendeleyebilirsin, ben son zamanlarda acıbadem aroması da koydum ben sevdim ama herkes sevmeyebilir, sanırım tarifte de acıbadem aroması vardı, tam hatırlayamadım. ben şu krep konusunda çok cesaretsizim, yumurtasız tam denenmiş tarif olsa bi bakıcam, sen yumurta koyuyor musun? tariflerde var mı bu krep?krebi bi ahlletsem pasta da yapıcam ama bilemedim
ohhh be ortalık canlanmış biraaaz..ha şöyle,diğer eksik dukanistler de gelsin yarın yoklama yapıcam haa ona göreberrinim canım hoşgeldiiin çok özledik ayrılık bitti çok şükür
peki canım deniycem. çok beğeneceğime eminim.
şimdilik bana müsade bebiş huysuzlandı. herkese iyi akşamlar.
menü güzel ama tatlı göremedim tatlısız iftar olur mutarif kimindi unuttum ama şerbetli yapılan bir tatlı vardı lorlu falan onu deneyebilirsin ben onu yaptım ama içine katılan aroma benim damak tadıma uymadığından yiyemedim atmak zorunda kaldım belki ondan yapabilirsin ya da ilk tariflerde kaymaçina vardı onu da yapabilirsin en azından iftar sonunda ağzında tatlanır
Tatilden döndüm ama tartıya çıkmaya korkuyorum kızlar yaa :18: :18: gerçi ramazanda oruç tutmayacam o yüzden 5+5 le devam etmeyi düşünüyorum...Evde de hiç birşey yok,hava çok sıcak markete gitmeye de çok üşeniyorum,8 saat yolculuktan sonra acayip başım ağrıyor...Bu arada feyste okudum soya unuyla yulaf kepeğini karşılaştırmışlar:
100gr da yulaf kepegi: 25gr protein- 45gr karbonhidrat- 1.6gr yag içeriyormuş
100gr da soya unu : 54gr protein- 30gr karbonhidrat- 1.5gr yag içeriyormuş.
üstelik lif-su emme kapasiteleri de aynı diyorlar.Dukan'a mail atmışlar bakalım ne cevap gelicek :44: :44:
busonolsun,melange,mustlu hocam,saksmavisi,beberongom,berkminem,melodim,
zeynep ablam,yaseminim,özgül ablam,nixim hepinize merhabaunuttuğum dukancılar varsa affetsın.umarım hepiniz iyisinizdir.beberongom geçmiş olsun.busonolsun ruyanı çok merak ettim.yazılanları okuyp hemen gelıyorum.hepinizi çok özledim
biri kaymaçina mı dedi?valla en hafifi o olacak galıba yasemınım
waawwww bu müthiş haber.inşallah doğru çıkar.baya heyecan yaptım nereden öğrendin bunu gülümsecim.sonucuda bildirirsen çok seviniriz .düşünsene neler yapabiliriz.bu arada sana tiyo bu gece 24 e kadar açıkmış marketler.belki dinlenir sonra gidebilirsin alışverişe.
kızlar feysteki tarifler kısmında dukan ekmeği tarifi var,tarif benim değil ama olduğu gibi aktarıyorum:
DUKAN EKMEĞİ
2 çorba kaşığı yulaf kepeği, 1 çorba kaşığı buğday kepeği, 1 çorba kaşığı kuru ekmek mayası, 1 tam yumurta, 2 yumurta akı, 3 çorba kaşığı Light Lor peyniri, 1 tatlı kaşığı yoğurt, tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz/dereotu (zevk...inize göre). İyice karıştırdıktan sonra , yağlı kağıt üstüne çatalla ezerek yayalım. İnce tabaka halinde yaparsanız sandviç için ve kraker gibi olduğu için atıştırmalık ideal oluyor. 200 derecede 10-15 dk, zevkinize göre pişirin. Kareler halinde keserek işyerinize bile götürebilirsiniz. Atak seviyesi için kurtarıcı kahvaltılık. Ve en önemlisi çok doyurucu.
Fotografını da ekleyecektim yapamadım :44: :44:
Ben peynir yemediğimden bu tarife peynir katmayıp üstüne azıcık salça gezdirerek kıymalı yaptım,süper oldu,yumurtasınıda ben çok sevmediğim için azalttım,incecik kraker gibi oluyor,sahur için güzel alternatif bence,2 çorba kaşığı yulaf kepeği olduğundan hepsini yiyebiliyorsunuz
yasemincim, lorlu şuruplu tatlı benim tarifimdi, ben onu hep yapıyorum ve tatlı ihtiyacımı tümüyle karşılıyor, ona sadece vanilya aroması da koyabilirsin ya da aromayı da boşver güzel kokulu limon rendeleyebilirsin, ben son zamanlarda acıbadem aroması da koydum ben sevdim ama herkes sevmeyebilir, sanırım tarifte de acıbadem aroması vardı, tam hatırlayamadım. ben şu krep konusunda çok cesaretsizim, yumurtasız tam denenmiş tarif olsa bi bakıcam, sen yumurta koyuyor musun? tariflerde var mı bu krep?krebi bi ahlletsem pasta da yapıcam ama bilemedim
güle güle canım.benim için ikram ettiğin kahvelere de ayrıca teşekkür ederim
ben bu şuruplu tarifi kaçırdım sanırım. tarif sayfalarında var mıydı. dönüp bir daha bakayım o zaman.
lafı mı olur berrrinim. ama bi daha gitme. zor oluyo böyle bebeklee kahve servisi.....
Ben dr oetker'in kuru mayaları var paket paket,yeşil olanlardan bir paketin yarısından biraz daha fazlasını kullandım,maya kullanmadanda yaptığım oldu daha kuru oluyor,tavsiye etmemtarif için teşekkürler,amaaaa maya konusu aklımı karıştırdı :44:2 kaşık yulaf kepeğine 1çorba kaşığı maya çok değilmi bu ölçülerle denedinizmi bunu.:125:maya fazla olunca kötü kokar tadıda kötü olur.
Tatilden döndüm ama tartıya çıkmaya korkuyorum kızlar yaa :18: :18: gerçi ramazanda oruç tutmayacam o yüzden 5+5 le devam etmeyi düşünüyorum...Evde de hiç birşey yok,hava çok sıcak markete gitmeye de çok üşeniyorum,8 saat yolculuktan sonra acayip başım ağrıyor...Bu arada feyste okudum soya unuyla yulaf kepeğini karşılaştırmışlar:
100gr da yulaf kepegi: 25gr protein- 45gr karbonhidrat- 1.6gr yag içeriyormuş
100gr da soya unu : 54gr protein- 30gr karbonhidrat- 1.5gr yag içeriyormuş.
üstelik lif-su emme kapasiteleri de aynı diyorlar.Dukan'a mail atmışlar bakalım ne cevap gelicek :44: :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?