Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

yasemincim, lorlu şuruplu tatlı benim tarifimdi, ben onu hep yapıyorum ve tatlı ihtiyacımı tümüyle karşılıyor, ona sadece vanilya aroması da koyabilirsin ya da aromayı da boşver güzel kokulu limon rendeleyebilirsin, ben son zamanlarda acıbadem aroması da koydum ben sevdim ama herkes sevmeyebilir, sanırım tarifte de acıbadem aroması vardı, tam hatırlayamadım. ben şu krep konusunda çok cesaretsizim, yumurtasız tam denenmiş tarif olsa bi bakıcam, sen yumurta koyuyor musun? tariflerde var mı bu krep?krebi bi ahlletsem pasta da yapıcam ama bilemedim

kızlar feysteki tarifler kısmında dukan ekmeği tarifi var,tarif benim değil ama olduğu gibi aktarıyorum:
DUKAN EKMEĞİ

2 çorba kaşığı yulaf kepeği, 1 çorba kaşığı buğday kepeği, 1 çorba kaşığı kuru ekmek mayası, 1 tam yumurta, 2 yumurta akı, 3 çorba kaşığı Light Lor peyniri, 1 tatlı kaşığı yoğurt, tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz/dereotu (zevk...inize göre). İyice karıştırdıktan sonra , yağlı kağıt üstüne çatalla ezerek yayalım. İnce tabaka halinde yaparsanız sandviç için ve kraker gibi olduğu için atıştırmalık ideal oluyor. 200 derecede 10-15 dk, zevkinize göre pişirin. Kareler halinde keserek işyerinize bile götürebilirsiniz. Atak seviyesi için kurtarıcı kahvaltılık. Ve en önemlisi çok doyurucu.
Fotografını da ekleyecektim yapamadım :44: :44:
Ben peynir yemediğimden bu tarife peynir katmayıp üstüne azıcık salça gezdirerek kıymalı yaptım,süper oldu,yumurtasınıda ben çok sevmediğim için azalttım,incecik kraker gibi oluyor,sahur için güzel alternatif bence,2 çorba kaşığı yulaf kepeği olduğundan hepsini yiyebiliyorsunuz

canım bende yarım kilo lor kullanıp çöpe atınca bi daha yapmaya cesaret edemedim ama dediğin gibi baya da çıkıyordu uzun zaman yenir yani günde 2 tane 2 tane bir ara yine toz vanilya kullanarak yaparım şu aroma olayı tutmadı benim damak zevkimle vanilyayı bile seçtim o derece

yumurtasız hiç denemedim canım tek kendim için yapıyorsam göz kararı 1 yumurta biraz süt azıcık tuz birazda yulaf kepeği koyup azıcık yağladığım tavaya döküyorum 2 tane çıkıyor bundan ama ben öyle yumurta tadı almıyorum daha çok ekmeğimsi bişey oluyor köfte turşu falan koyup içine dürüm gibi sarıyorum hatta bi kez tavuk döner kıvırcık turşu domates falan koyup süper dürüm yapmıştım canım istedi bak

biri kaymaçina mı dedi?valla en hafifi o olacak galıba yasemınım

waawwww bu müthiş haber.inşallah doğru çıkar.baya heyecan yaptım nereden öğrendin bunu gülümsecim.sonucuda bildirirsen çok seviniriz .düşünsene neler yapabiliriz. bu arada sana tiyo bu gece 24 e kadar açıkmış marketler.belki dinlenir sonra gidebilirsin alışverişe.

hoşgeldiiiiin canım,bizde seni çok özledik .eski takım olmadan olmuyor valla gözler arıyor.:111:

biri kaymaçina mı dedi?valla en hafifi o olacak galıba yasemınım

eweet canım ben çok beğeniyorum hatta tatilde bile bunun çok benzeri çıkıyordu tatlılar içinde yiyordum sürekli

artık tariflerimiz o kadar çok oldu ki hangisinden yapıcağını şaşırıyor insan yalnız tek eksiğimiz makarna sanırım güçlendirmeye geçtiğimde ilk ödül yemeğim makarna olucak

Canım feyste bir kişi yazmış,dukanada mail atmış cevabını da yazarsa paylaşırım bende sizle,ama simla hanım(feysteki grubun kurucusu) konuya cevap vermiş, olduğu gibi aktarıyorum:
Soya ununun lif ve su emme kapasitesinin yulaf kepeğiyle aynı olmasının mümkün olacağını düşünemiyorum açıkcası.kitapta kepek üzerine çalışmalarını detaylı anlatmış.eminim soya ununun böyle bir etkisi olsa atlamazdı dr.dukan.
Bakalım dukandan ne cevap gelicek :44: :44:

haklısın yasemincim tatlısız iftarı ben nasıl tasvvur ettim hayret. hem de bizimkilere ilk gün cevizlı kadayıf yapcam. ona saldırmamak için kendime de sütlü bişeyler yapayım bari. hay aklınla bin yaşa...

tarif için teşekkürler,amaaaa maya konusu aklımı karıştırdı :44:2 kaşık yulaf kepeğine 1çorba kaşığı maya çok değilmi bu ölçülerle denedinizmi bunu.:125:maya fazla olunca kötü kokar tadıda kötü olur.

ben bu şuruplu tarifi kaçırdım sanırım. tarif sayfalarında var mıydı. dönüp bir daha bakayım o zaman.

Ben dr oetker'in kuru mayaları var paket paket,yeşil olanlardan bir paketin yarısından biraz daha fazlasını kullandım,maya kullanmadanda yaptığım oldu daha kuru oluyor,tavsiye etmem kahvaltıda yada çayın yanında güzel gidiyor bence

bu güzel haber paylaştığın için teşekkürler canım.bakalım mail cevabı ne olacak?

berrin burdasın gördüm seni. benim aslında çıkmam gerekiyo ama dur şu rüyamı anlatayım . şimdi seninle ben ve yanımızda iki kişa daha var sanıyorum safranbolu da bahçe duvarı gibi bişeyin üstünde oturuyoruz. o iki kişi de dukan diyeti yapıyorlarmış ama onları tanımıyorum. biz seninle konuşuyoruz. sen diyorsun ki güçlendirmeye geçince kabak yemeği yapıcam ve yufkaya sarıp yiycem. bizim orada saçda pişirilen ev yufkasını kastediyorsun. ben de diyorum ki berrinim özleye özleye bu yemeği mi özledin. hem hiç kabak yemeğı yufkaya sarılır mı dürüm yapılır mı desem de sen nuh diyor peygamber demiyorsun. muhabbet böyle uzadı. uyandığımda hala seni başka yemek yemeye ikna etmeye çalışıyordum. sanırım başarılı olamadım.
ehh hadi bakalım aramızda rüya yorumcussu varsa bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…