sakaleynmaster nescafe lif actif içtim demişsin bende çok seviyorum ama onun yağ oranı yüksek diye düşünüyorum, yada ben mi çok abartıyorumcafe crown u çok sevmem onun lightını aldım 25 kalori diye arkasına baktım 1.2 gr yağ var şu + kilolarımı vermek için sıkı saf pro yapıyorum ama acayip gerildim kızlar ya,sabahtan beri sadece yarım kutu ton balığı yemişim böyle olmaz dedim tavuğu ağzıma zorla soktum resmen şimdi,canım hiç bir şey yemek istemiyor... Sadece dondurma yemek istiyorum :84: :84: tüm günümü öyle geçirebilirim ama + lar gidene kadar onada yasak koydum buzdolabında bekliyor beni
Zaten devlet 11 bin öğretmen alacakmış iyice sinirlerim bozuldu,oldu olacak hiç alma bari
Biraz ateşim çıktı bugün,halsizlikte var...REglimde yakın...Bir de üstüne bu sıcak da ders çalışmam gerekiyoroff off
Merhaba,
kadınlar kulübünde son 2 senedir yorum yazmadan tüm yazıları takip etmeye çalışıyorum.
şimdi bu konuda yazmak ve sizden yardım almak istiyorum.
uzun zamandır dukan diyeti ile ilgili araştırıyorum bugün kitabı almaya da karar verdim.
size şunu sormak istiyorum gerçekten kilo verdiriyormu,ne yapmam lazım beni de aranıza alın nerden başlamalıyım ne yapmalıyım bana yardım edin kızlar...
2 haftadır sabah tost çay
öğlen salatalık domates ,yada sebze yemeği ayran
akşam ya çorba yada karpuz peynir
günde 4 litre kadar su...
ama gram vermedim ve aksine şişiyorum...
yemiyorum şu halime bakın tam 10 kg fazlam var...basenlerim kalçam çok..1 kız annesiyim ...29 yaşındayım...oturarak çalışıyorum...
vuvucum hoşgeldin dönmene çok sevindim ama hasta olmuşsun çok üzüldüm çok geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum kız sadece 200 gr la dönmene resmen şok oldum bu ne güzel bir başarı ya kutluyorum seni kendine iyi bak iyi beslen dukanı ve ramazanı bir süre unut önce sağlığın diyorumArkidişler merhaba..hepinizi kucaklıyorum bol bol...ayrıyeten bu seneki ramazanı şerifimiz hayırlı uğurlu olsun..
Oruç tutanlara Allahtan sabır diliyorum...
Ben tatilden geçen sabaha karşı yamulmuş olarak döndüm :) fena hasta oldum anlıycağınız...bir titriyorum bir ateş basıyororuç da tutmaya çalışıyorum ama öğlene kadar böyle gidersem bozacağım sanırım..birazdan doktora gideceğim zaten...
Tatilde ve üzerine 1 günlük ramazanda diyetten baya bir koptum...tatildeyken kendime uygun pek birşey bulamadım..çıkan yemekler genelde karbo ağırlıklıydı ve ben herşeyden yedim..pilav,makarna,patates kızartması,tatlı dahil..4-5 akşam içki de içtim...sadece ekmek fazla yemedim ve diğer yediğim şeyleri abartmadım(2 kaşık pilav,vs.) deli gibi kilo almış olacağımı düşünüyordum sonuçta 8 gün geçti bu şekilde...geldim iftara 1 saat kala tartıldım(akıllıca değil mi:)) sadece 200 gram almış gözüküyordum...acaip mutlu oldum..
demekki yüzmek gerçekten çok işe yarıyor...tabi bu durumun bana bir zararı daha var..ramazan ayında da diyetten iyice kopmama vesile olacak kesin :) hatta oldu bile...pideleri götürüyorum ayıptır söylemesi
yoliş sen ne durumdasın kuzummm...
yazyağmurum bunlar sanaçok tatlısın...beni merak edip aradın ya dedim içimden bu nasıl bir diyet yarabbi insanlara dostluk da kurdurabiliyor :))
teşekkür ederim, kitabı bugün sipariş ettim bakalım bu hafta izine çıkıyorum izmire gidicem...orda okur ve uygulamaya başlarım, şuan aktivia yoğurt içine yulaf müsli koydum yiyorum yaklaşım 1 aydır hergün aktivia yiyorum bunun bir zararı olurmu...
O zaman yoğurdumuzun içine buğday kepeğini döküp bol bol yiyoruz(tabiki abartmadanarkadaşlar tekrar bir karşılaştırma yaptım, sitede yulaf kepeğinin çiğ ve pişirilmiş şekilde değerleri var, buğday kepeğinin ise ham, işlenmemiş şekildeki değerleri var. Bunlara göre çiğ yulaf ve ham buğdayın 100gr larının değerlerinin karşılaştırması şöyleönce yazdıklarım yulafınki, ortada olanlar buğdayınkiler ve koyu yazılmış olanlar ise 100g yulaf kepeğinin pişirilmiş halinin değerleri)(bakalım artık pişirebilecek miyiz???)
1-kalori:246 ve 216 ve 40
2-yağ:7g(%11) ve 4g(%7) ve 1g(%1)
3-sodyum:4mg ve 2mg ve 1mg
4-karbonhidrat:66g ve 65g ve 11g
5-lif: 15g(%62) ve 43g(%171) ve 3g(%4)
6-protein: 17g ve 16g ve 3g
7-Kalsiyum: %6 ve %7 ve %1
8-Demir: %30 ve %59 ve %5
9-B grubu vitaminler buğdayda ciddi olarak daha fazla yulafa göre, pişirildiğinde bu grup vitaminler 1/7 kadar düşüyor yani 7 kat azalıyor
10-Omega3: 121mg ve 167mg ve 15mg
11-Omega6:2645mg ve 2039mg ve 324mg
12-Ca,Fe,Mg,P,K,Cu,Mn,Selenyum gibi mineraller de buğdayda yulafın 2 katı kadar fazla(bunlar da goji berry ile sağlamaya çalıştıklarımızın bir kısmı,krampları olanlar varsa bence buğdayı tercih etmeli) , pişirildiğinde bu mineraller de 6,7 kat azalıyor
bu duruma göre buğday kepeğini çiğ tüketirsek maksimum faydayı elde ediyoruz, pişirince kepeklerimizi en çok yararlanmaya çalıştığımız lifle ilgili wc etkisini de alamıyor gibiyiz neredeyse ve vitamin, mineralller de hak getire oluyor..benim araştırmam böyle, başka kaynaklar varsa onlara da bakalım..ve hatta
İivett pide arası nutella demiştim amaa.. :vel hasılı kelamm.. diyordum kii
vaguscüm dukutellalar ve dukanik krepler ile lafı agzıma yapıştırdı.aaah ah vagusum vuvikom zaten reglim deliler gibi dadlu canım çekiyii. valla gözümü kapatıyorum çilek reçeli görüyorum
ama ama
ben süt tozu bulamadım ki dukutella yapim. oysaki iki renkli bilenem yapmıştı kızlar resmi gözümün önünde. valla pastane çukusu gibiydi iki renkli yaa
akşama ben dukanista pudingi yapim tarifi çok basit size de yazim resmini çekip koyim sayfamıza iftarda hafif bi tatlı olaraktan yirsiniz canciger kuzu sarmalarım benim
Ramazanda Dukana Devam Eden Varmıı?? Sahurda ne Yiyorsunuz Tok tutması için?
Bende yapmak istiyorum ama hALSİZLİK ÇOK oLUR DİYE kORKUYORUM yAPAN VARSA BİR AKIL VERSİİN :)
pişirilince ne kadar çok kayıp oluyormuş..arkadaşlar tekrar bir karşılaştırma yaptım, sitede yulaf kepeğinin çiğ ve pişirilmiş şekilde değerleri var, buğday kepeğinin ise ham, işlenmemiş şekildeki değerleri var. Bunlara göre çiğ yulaf ve ham buğdayın 100gr larının değerlerinin karşılaştırması şöyleönce yazdıklarım yulafınki, ortada olanlar buğdayınkiler ve koyu yazılmış olanlar ise 100g yulaf kepeğinin pişirilmiş halinin değerleri)(bakalım artık pişirebilecek miyiz???)
1-kalori:246 ve 216 ve 40
2-yağ:7g(%11) ve 4g(%7) ve 1g(%1)
3-sodyum:4mg ve 2mg ve 1mg
4-karbonhidrat:66g ve 65g ve 11g
5-lif: 15g(%62) ve 43g(%171) ve 3g(%4)
6-protein: 17g ve 16g ve 3g
7-Kalsiyum: %6 ve %7 ve %1
8-Demir: %30 ve %59 ve %5
9-B grubu vitaminler buğdayda ciddi olarak daha fazla yulafa göre, pişirildiğinde bu grup vitaminler 1/7 kadar düşüyor yani 7 kat azalıyor
10-Omega3: 121mg ve 167mg ve 15mg
11-Omega6:2645mg ve 2039mg ve 324mg
12-Ca,Fe,Mg,P,K,Cu,Mn,Selenyum gibi mineraller de buğdayda yulafın 2 katı kadar fazla(bunlar da goji berry ile sağlamaya çalıştıklarımızın bir kısmı,krampları olanlar varsa bence buğdayı tercih etmeli) , pişirildiğinde bu mineraller de 6,7 kat azalıyor
bu duruma göre buğday kepeğini çiğ tüketirsek maksimum faydayı elde ediyoruz, pişirince kepeklerimizi en çok yararlanmaya çalıştığımız lifle ilgili wc etkisini de alamıyor gibiyiz neredeyse ve vitamin, mineralller de hak getire oluyor..benim araştırmam böyle, başka kaynaklar varsa onlara da bakalım..ve hatta
Merhaba,
kadınlar kulübünde son 2 senedir yorum yazmadan tüm yazıları takip etmeye çalışıyorum.
şimdi bu konuda yazmak ve sizden yardım almak istiyorum.
uzun zamandır dukan diyeti ile ilgili araştırıyorum bugün kitabı almaya da karar verdim.
size şunu sormak istiyorum gerçekten kilo verdiriyormu,ne yapmam lazım beni de aranıza alın nerden başlamalıyım ne yapmalıyım bana yardım edin kızlar...
2 haftadır sabah tost çay
öğlen salatalık domates ,yada sebze yemeği ayran
akşam ya çorba yada karpuz peynir
günde 4 litre kadar su...
ama gram vermedim ve aksine şişiyorum...
yemiyorum şu halime bakın tam 10 kg fazlam var...basenlerim kalçam çok..1 kız annesiyim ...29 yaşındayım...oturarak çalışıyorum...
ya benım eşimde sigara içiyor.dukanda yapıyor benımle.''sigarayı bırakmak istiyorum ama sigarayı bırakırsam dahada kılo alacagım dıye hep korkuyorum'' der.inşallah güçlendirme evresine geçince cesaret gelir de hazr güçlendirmedeyken bırakır diye düşünüyorum.neden mi güçlendirmede??
çünkü insan sigarayı bırakırken hanı canı olmadık seyler ıstıyormus falan fılan ya.zaten seyırde yemedıgı seylerde ısın ıcıne gırecegı ıcın bu ıhtıyacını ıster ıstemez zaten karsılamıs olacak diye düşünüyorum inşallah oyle olur da bırakır su meredi
kızlar az önce berkminenin verdiği ankara fitizmarketi aradım şu 12 paketlik yulaf kepeği siparişini vermek için malum epeydir kepeksiz kalmıştım telf deki bey bana didiki istanbuldan hiç gerek yok sipariş vermenize didi 1 hafta sonra doğalsan yulaf kepeklerimiz bütün migros raflarında yerini alcak didi bence 1 hafta daha bekleyin yinede siz bilirsiniz deyince bende iyi o zaman dedim yani artık kepeğimiz migroslarda elimizin altında olcakmış ay ben çok sevindim yaa yağmurcummmmmmmm duydun demeeeee gelsin kekler gitsin kuabiyelerrrrrrr hade canlar ben yine acil çıkıyorum kadıköye gitmem lazım akşama yimek lazımmm offfffffffff offfffff
vaguscum nereden bulup cıkarıyosun bılmıyorum ama cok tesekkurler edıyorum.harıkasın valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?