bu dukutella konusunda ciddi misiniz? hayır gözüm dönmüş durumda :) geçmişe gittim, google baktım nedir bu ya?
bence de iftara yakın tartılmak en iyisi...moralini düzeltiyor insanın:) ben tatil modu üzerine hastalık modu olduğundan 1 günlük orucumda diyet yapmadım..bugün yarın da yapmam herhalde ama ondan sonra tekrar alıcam zincirlerimi merak etmeyin arkdişlerim..de
nasıl yapıyorsunuz..zor olmuyormu..neler yapıyorsunuz mesela ? evde pide filan yiyen yokmu ramazanda,dayanabiliyormusunuz?
spor olayında da haklısın,pek yapamıycaz..belki saat 10-11 gibi yürüyüş ama o da zor...
katre benim de önümde bu zorlu görev var..nolur söyle bana sigarayı nasıl bıraktın..benim de bırakmam lazım şu meredi ama kahretsin seviyorum dakara kara düşünüyorum napıcam ben diye..hem de yeni kilo vermişken...
yolişcik evet tatile gittiğini düşündüğümden sormuştum...gitmemişsin...nutella ve pidemi dediiinnçok fenasııınnn canım regl kilosudur onlar biliyorsun zaten..
berkminecim sağol canım..diğer arkadaşlar siz de çok sağolun...
yağmurum düne nazaran daha iyiyim canım ama yine de kötüyüm...öğlen doktora gittim,sonra eve gittim,orucumu bozdum maalesef baskılarla ,çorba içip ilaç aldım,yarım saat yattım..şimdi işteyim yine..inşallah yarına iyileşirim de tutarım orucumu güzel güze.
bence de iftara yakın tartılmak en iyisi...moralini düzeltiyor insanın:) ben tatil modu üzerine hastalık modu olduğundan 1 günlük orucumda diyet yapmadım..bugün yarın da yapmam herhalde ama ondan sonra tekrar alıcam zincirlerimi merak etmeyin arkdişlerim..de
nasıl yapıyorsunuz..zor olmuyormu..neler yapıyorsunuz mesela ? evde pide filan yiyen yokmu ramazanda,dayanabiliyormusunuz?
spor olayında da haklısın,pek yapamıycaz..belki saat 10-11 gibi yürüyüş ama o da zor...
katre benim de önümde bu zorlu görev var..nolur söyle bana sigarayı nasıl bıraktın..benim de bırakmam lazım şu meredi ama kahretsin seviyorum dakara kara düşünüyorum napıcam ben diye..hem de yeni kilo vermişken...
yolişcik evet tatile gittiğini düşündüğümden sormuştum...gitmemişsin...nutella ve pidemi dediiinnçok fenasııınnn canım regl kilosudur onlar biliyorsun zaten..
berkminecim sağol canım..diğer arkadaşlar siz de çok sağolun...
yağmurum düne nazaran daha iyiyim canım ama yine de kötüyüm...öğlen doktora gittim,sonra eve gittim,orucumu bozdum maalesef baskılarla ,çorba içip ilaç aldım,yarım saat yattım..şimdi işteyim yine..inşallah yarına iyileşirim de tutarım orucumu güzel güze.
ben yürüyüş yapıyorum canım.akşam servisten indikten sonra ben normalde dolmuşa biniyorum ama 2 haftadır dolmuşa binmek yerine yürüyorum.
ne mutlu sana canım. dur bakalım fırsat bulursam geceye doğru bantta 25 dakika da olsa yürüyeyim.
Merhaba,
kadınlar kulübünde son 2 senedir yorum yazmadan tüm yazıları takip etmeye çalışıyorum.
şimdi bu konuda yazmak ve sizden yardım almak istiyorum.
uzun zamandır dukan diyeti ile ilgili araştırıyorum bugün kitabı almaya da karar verdim.
size şunu sormak istiyorum gerçekten kilo verdiriyormu,ne yapmam lazım beni de aranıza alın nerden başlamalıyım ne yapmalıyım bana yardım edin kızlar...
2 haftadır sabah tost çay
öğlen salatalık domates ,yada sebze yemeği ayran
akşam ya çorba yada karpuz peynir
günde 4 litre kadar su...
ama gram vermedim ve aksine şişiyorum...
yemiyorum şu halime bakın tam 10 kg fazlam var...basenlerim kalçam çok..1 kız annesiyim ...29 yaşındayım...oturarak çalışıyorum...
Ramazanda Dukana Devam Eden Varmıı?? Sahurda ne Yiyorsunuz Tok tutması için?
Bende yapmak istiyorum ama hALSİZLİK ÇOK oLUR DİYE kORKUYORUM yAPAN VARSA BİR AKIL VERSİİN :)
nihayet geçmişi okumayı bitirebildim biliyosunuz benim de durdu kilo vermem hatta artılardaydım 70.100 ken yumruk yaptım olmadı 5+5yaptım olmadı son olarak p.tesiye kadar normal beslenicem demiştim az az normal yedim ama etlerimi kepeğimide ihmal etmedim nihayet +lar gitti ama sadece artılar şimdi napim bilmiyorum
Günaydın güzeller,
Sabah tartıldım, benim hafta sonu ölüm orucu benden 1 kg götürmüş
(Tabi sadece moral olsun diye yaptım aslında yoksa bööle gidilmez) Ah ve dün akşam bamya pişirdim, yağ koymadım, bol limon bol taze domates,sarmısak, karabiber biraz da tuz.( Yağda kavuramadığım için soğan da koymadım yoksa çiğ kalıyolar sevmiyorm) Aman aman aman o ne yemekti oooo.. Hepinize tavsiye ederim. Dünya bamya günü kutlanmalı bence
Bamya bamya bamya
-800 cok guzel yaaaatebrıkleeeeerrrrr
yaaa canım benım senın bu 59 kusurlerden cektıgın yettıpiiişşşşttt bebe nın kılolarııııı bak bu kızların hepsı bırlesır sana bı dukan harekatı yapr gorursun haaaa
.
istenmıyorsun ıste de giit
yaa lınk varda ben mı gormuyoruuum yaaa:44::44:
arkadaşlar tekrar bir karşılaştırma yaptım, sitede yulaf kepeğinin çiğ ve pişirilmiş şekilde değerleri var, buğday kepeğinin ise ham, işlenmemiş şekildeki değerleri var. Bunlara göre çiğ yulaf ve ham buğdayın 100gr larının değerlerinin karşılaştırması şöyleönce yazdıklarım yulafınki, ortada olanlar buğdayınkiler ve koyu yazılmış olanlar ise 100g yulaf kepeğinin pişirilmiş halinin değerleri)(bakalım artık pişirebilecek miyiz???)
1-kalori:246 ve 216 ve 40
2-yağ:7g(%11) ve 4g(%7) ve 1g(%1)
3-sodyum:4mg ve 2mg ve 1mg
4-karbonhidrat:66g ve 65g ve 11g
5-lif: 15g(%62) ve 43g(%171) ve 3g(%4)
6-protein: 17g ve 16g ve 3g
7-Kalsiyum: %6 ve %7 ve %1
8-Demir: %30 ve %59 ve %5
9-B grubu vitaminler buğdayda ciddi olarak daha fazla yulafa göre, pişirildiğinde bu grup vitaminler 1/7 kadar düşüyor yani 7 kat azalıyor
10-Omega3: 121mg ve 167mg ve 15mg
11-Omega6:2645mg ve 2039mg ve 324mg
12-Ca,Fe,Mg,P,K,Cu,Mn,Selenyum gibi mineraller de buğdayda yulafın 2 katı kadar fazla(bunlar da goji berry ile sağlamaya çalıştıklarımızın bir kısmı,krampları olanlar varsa bence buğdayı tercih etmeli) , pişirildiğinde bu mineraller de 6,7 kat azalıyor
bu duruma göre buğday kepeğini çiğ tüketirsek maksimum faydayı elde ediyoruz, pişirince kepeklerimizi en çok yararlanmaya çalıştığımız lifle ilgili wc etkisini de alamıyor gibiyiz neredeyse ve vitamin, mineralller de hak getire oluyor..benim araştırmam böyle, başka kaynaklar varsa onlara da bakalım..ve hatta
yaa kızlar bişey sorcam Berrin Dukan ın sitesinde kaç kilo olmamız gerektiği tablosunun Türkçesini paylaşmış ya nezaman paylaştı bilen var mı? 1085.sayfadan beri tek tek baktım dün paylaştı diye ama göremedim.bilen gören varsa bana da haber edebilirmi acaba sayfa kaçtaydı.
ben hala Dukan a göre ideal kilomu bilmiyorum da:))
ben kendime göre idealimi belirledim de ayıptır söylemesi
herkese günaydınlar..tatilden döndüm, dün vakit buldukça geçmişi okudum bugün artık bir merhaba diyeyim dedim. + 400 ile geri döndüm kızlargüçlendirme ile seyir arası bir şey yaptım sanırım ondan ama evde bir sürü insan vardı..kendime dukana uygun şeyler yapamadım/bulamadım..maalesef. ama kaçamaklarım da ancak 1 sabah azcık simit yemek, dukan usulü olmayan taze fasülye, bamya falan yemek oldu. extra başka bir şey yemedim. haa...bir de misafirlikte meyva suyu içtim.
yarın akşam yine tatile çıkıyorum ama bu defa çok çok dikkat edeceğim.:82:
bir şey sormak istiyorum...dukanın sitesinde " doğru kilonuzu bulun" bölümünde bana 4 ağustosa kadar 53 olmam gerektiğini yazmıştı...bugün 2 ağustos ve ben haala 58lerdeyim :83:...sizlerden hiç verdiği tarihte olmanız gereken kiloya inen var mı???
Arkidişler merhaba..hepinizi kucaklıyorum bol bol...ayrıyeten bu seneki ramazanı şerifimiz hayırlı uğurlu olsun..
Oruç tutanlara Allahtan sabır diliyorum...
Ben tatilden geçen sabaha karşı yamulmuş olarak döndüm :) fena hasta oldum anlıycağınız...bir titriyorum bir ateş basıyororuç da tutmaya çalışıyorum ama öğlene kadar böyle gidersem bozacağım sanırım..birazdan doktora gideceğim zaten...
Tatilde ve üzerine 1 günlük ramazanda diyetten baya bir koptum...tatildeyken kendime uygun pek birşey bulamadım..çıkan yemekler genelde karbo ağırlıklıydı ve ben herşeyden yedim..pilav,makarna,patates kızartması,tatlı dahil..4-5 akşam içki de içtim...sadece ekmek fazla yemedim ve diğer yediğim şeyleri abartmadım(2 kaşık pilav,vs.) deli gibi kilo almış olacağımı düşünüyordum sonuçta 8 gün geçti bu şekilde...geldim iftara 1 saat kala tartıldım(akıllıca değil mi:)) sadece 200 gram almış gözüküyordum...acaip mutlu oldum..
demekki yüzmek gerçekten çok işe yarıyor...tabi bu durumun bana bir zararı daha var..ramazan ayında da diyetten iyice kopmama vesile olacak kesin :) hatta oldu bile...pideleri götürüyorum ayıptır söylemesi
yoliş sen ne durumdasın kuzummm...
yazyağmurum bunlar sanaçok tatlısın...beni merak edip aradın ya dedim içimden bu nasıl bir diyet yarabbi insanlara dostluk da kurdurabiliyor :))
Hoş geldinnnnnn ve geçmiş olsun. Benim kızım da hasta...Bodrum da beta mikrabu kapmış, ateş 39, otelde serumlar falan , dün de 7 saat yolculuk yapıp ananenin yazlığına döndü biçare. Bugün ateşi yokmuş, ama zavallım boğazının acısından konuşamıyor. Antibiotik ve ananenin tavuk çorbaları onu iyileştirir inşallah, Çocuğunun acı çekmesini hiç bir ana kabul edemiyor valla. Nasıl bir doğadır bu... Büyük Allahım...
Tatilin keyfini çıkarmana sevindim hele az kg ile dönmene bayıldım
bu dukutella konusunda ciddi misiniz? hayır gözüm dönmüş durumda :) geçmişe gittim, google baktım nedir bu ya?
neredeymıs lınk.çunku bende daha dukana sormadım ıdealımı?????
oncelıkle cok gecmıs olsuuun.ve tatılının guzel gecmesıne o kadar kacamaga ragmen kılo almayısına sevındım.ama arkadaslarının halını hatrını soruuuup onlara cıcekler uzatııııp benım senı oklavacıbaşına şikayet etmemi engelleyemezsiiinnnn.ne pidesi oyle. bırak onu bakayım.tatıl bıttı anacım.artık dukan kampına gerı dondun
OKLAVACIBAŞIIIIIIIIIIII NERDESİİİİİİİİN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?