Dukan Diyeti ile 21 Mart'a hedef 5 kilo !

arkadaşım asıl ben teşekkür ederim bu güzel yorumların için
ama hala hayal ettiğim gibi değilim
inceldim ama hala istediğim kadar değil
spor yapamamamın cezası bunlar sanırım

ve evet eşim gideli 10 gün olmuştu o ilk foto çekildiğinde
yani biraz fark edeceği kesin :)
daha da fark etmeli

bu arada sende çoooooooooooooook güzelsin
maşallah Allah nazardan saklasın

daha incecik hallerimizi paylaşmak dileğiyle inşallahhhhhhhh arkadaşım
Lisa fotoları banada gönder kızları bende merak ediyorum:37:aha bu ben

zeynep kardeş sen şu sırları ver
ben razıyım yarışı kazanamamaya
yeter ki şubat sonu olmadan idealime kavuşayım
şonrasında evim kalabalıklaşacak misafirlerim olacak
dukan a 3. evrede devam etmek daha kolay olacak benim için

Durun size daha ne bombalarım var.karbonatlı su başlangıç ben bideniyim 5kilo verip yarışı kazaniyim sonra paylaşırım:32:nasıl ağzımdan kaçtı alkali falan ahhh dilim:5:neyse diğer bombalar 15şubatta 23kilo verdim az deil eeee sırlarım var tabi:51:

yavrum sirmi kaldi aramizda soyle elinde avucunda ne varsa.zira derdimiz yaris degil biliyosun acelemiz var bacim,onun kocasi gelecek ben cocuk doguracam...anlayacagin zamanimiz yok 15 subata falan.varsa soyle subat 15 e bizi 10 kilo birden zayiflatacak bir bomba patlat hemen soz butun hediyeleri sana gonderecegiz :16:yada
bana bak zeynep soyle ,yoksa :4:

yavrum sirmi kaldi aramizda soyle elinde avucunda ne varsa.zira derdimiz yaris degil biliyosun acelemiz var bacim,onun kocasi gelecek ben cocuk doguracam...anlayacagin zamanimiz yok 15 subata falan.varsa soyle subat 15 e bizi 10 kilo birden zayiflatacak bir bomba patlat hemen soz butun hediyeleri sana gonderecegiz :16:yada
bana bak zeynep soyle ,
Yok bi sır falan olanı söylüyorum işte şaka be yaaaa!!!ana zayıflama söz konusu olunca Panther oluyosunuz..normal karbonatta olur eczaneden almanıza gerek yok üstüne az limon sıkın köpürsün azda sıcak su iyice çözünsün sonra normal su mis mis.....

günaydın kızlar ,bugün bildirim günü dimi ,hemen yazıyorum bugün itibariyle 50 .2 çıktım....listeniz nerde bu arada

Günaydın Kızlar,
Allahım'a şükürler olsun ki wc problemimi hallettim, diğer problem de epey azaldı

Bildirimim 76,600
çok şükür - çıktım
buna da şükür

Başlangıç tarihi : 26/11/2012
Başlangıç kilo : 98
Geçen hafta kilo : 85,800
Bu hafta kilo : 84,400
Haftalık -/+ : -1,400
Toplam -/+ :-13,600
Boy : 1,79

:nazar: Çok şükür​

Alkali olayına girdim bende bugün bakalım nasıl bir sonuç verecek bugünde spora gideceğim inşallah yalnız bayanlar eczacımız bana kendilerinin karbonatını vermedi sen dozunu ayarlayamazsın abla marketten al dedi bende sinangilin üzerinde bardak resmi olan karbonatını aldım 500ml lik suya bir çay kaşığı kadar koydum, oranı sizce nasıl birde bişi üzerindeyim şu alkali suyu suya elektrik vererek de yapıyorlarmış basit bir düzenek kurabilirsem onu da deneyeceğim. Çarpılmaktan korkmuyor değilim ama bakalım onun tadı nasıl olacak :(

Alkali olayına girdim bende bugün bakalım nasıl bir sonuç verecek bugünde spora gideceğim inşallah yalnız bayanlar eczacımız bana kendilerinin karbonatını vermedi sen dozunu ayarlayamazsın abla marketten al dedi bende sinangilin üzerinde bardak resmi olan karbonatını aldım 500ml lik suya bir çay kaşığı kadar koydum, oranı sizce nasıl birde bişi üzerindeyim şu alkali suyu suya elektrik vererek de yapıyorlarmış basit bir düzenek kurabilirsem onu da deneyeceğim. Çarpılmaktan korkmuyor değilim ama bakalım onun tadı nasıl olacak :(

ay bacim ic sen karbonatli suyu ne duzenegi ne elektirigi.carpilacak allah korusun:18:ya simdi bir sorum olacak size sevgili bilgi deposu arkadaslarim:28:simdi bu karbonat dedigimiz sey aslinda sodyum .tuzdada sodyum vardir.vucuttan odem atmak icin tuzu yani sodyumu kismak azaltamak,birakmak gerekiyor ya..simdi biz karbonati icerek vucuda sodyum depoluyoruz ya ayni zamanda bu vucutta suda tutmayacakmi.balon gibi sisip kalmayalim sonra:26:biri bunun tersini soylesin canlarim.yaniliyormuyum?

ay bacim ic sen karbonatli suyu ne duzenegi ne elektirigi.carpilacak allah korusun:18:ya simdi bir sorum olacak size sevgili bilgi deposu arkadaslarim:28:simdi bu karbonat dedigimiz sey aslinda sodyum .tuzdada sodyum vardir.vucuttan odem atmak icin tuzu yani sodyumu kismak azaltamak,birakmak gerekiyor ya..simdi biz karbonati icerek vucuda sodyum depoluyoruz ya ayni zamanda bu vucutta suda tutmayacakmi.balon gibi sisip kalmayalim sonra:26:biri bunun tersini soylesin canlarim.yaniliyormuyum?

hayde cevap verin bakalım Lisa yine yaptı yapacağını bilgiyi pratiğe uygulama karmaşası yaşıyor hatun maşallah kafana nazar boncuğu tak emi nazarım değecek hangi ara düşündün bunu cidden bak şimdi ben bu suyu içemmiiii içmeyemmi şimdi aklıma kurt düşürdün

Alkali Tuz
Aslında yeterince tuz almıyoruz.Tuzumuz eksik ama sodyum klorürle tıka basa doluyuz.Normal sofra tuzu sodyum klorür elementlerinden oluşur.Deniz tuzu yada en ideali olan Himalaya tuzunun içinde insan kanındaki tüm mineraller mevcuttur.Aslında bu tuzun bir besin olarak algılanması gerekir. Himalaya tuzu 250 milyon yıl geçmişte mevcut olan denizlerden oluştuğu için içinde şuan denizlerde bulunan sanayi artıkları yoktur.
Tuz Kontrolü:
Aldığınız deniz tuzunu geceden suya koyup karıştırmadan bekleyin.Sabah tuzun eridiğini görürsek bu tuz doğal tuzdur.Erimemişse o işlemden geçmiş tuzdur.

Anladığım kadarıyla canım normal sofra tuzuyla aldığımız sodyum la bu alkali olayında aldığımız sodyum farklı, onda sodyum klorür bunda sodyum bi karbonat var şuana kadar çözebildiğim bu şimdi bu ikisinin arasındaki farka bakalımmmm

Yiyeceklerimizde bulunan bakterilerin öldürülmesi ve yiyeceklerin sindirilmesi için midemiz pH’ı 4 seviyesinde asit üretir. Alkali iyonize su içtiğimizde midemizdeki pH seviyesi yükselecektir. Bu durumda mide alkali iyonize suyu algılar ve pH seviyesini tekrar 4 e döndürmek için daha fazla asit üretimi emri verir. Bu ilk bakışta karşı atak şeklindeki bir üretime benzemektedir. Fakat mide duvarlarının hidroklorik asidi nasıl oluşturduğu anlaşıldığında bu süreç netlik kazanır. Midedeki hücreler ihtiyaca bağlı olarak hidroklorik asit üretmelidirler. Bu asidin içeriğini oluşturan maddeler karbon dioksit, su, sodyum klorür veya potasyum klorürdür. Bu asidin ürünleri olan sodyum bikarbonat veya potasyum bikarbonat kan akışına verilir. Bu bikarbonatlar kandaki aşırı asidikliği nötralize eden ve yanısıra katılaşmış asidik atıkları çözündüren/eriten alkali tamponlardır. Vücut yaşımıza bağlı olarak fazlalaşan asidik atık birikim miktarı vücuttaki doğal alkali tamponların altından kalkamayacağı bir işe dönüşür. Hücrelerimizi daha fazla asidik olmalarından ve değişik hastalıklar üretmelerinden korumaya yardım eden kanımızdaki bu alkali tamponlara ihtiyacımız vardır.İşte alkali iyonize su bu süreçte devreye girmektedir.

Tam olarak fark denilemeyebilir ama ikisinin çeşitleri var bu yazıda yani önemli olan bikarbonat almak sanırım klorür değil

canim haklisin valla her yerden ver bir yer gozune batiyorsa hala kilolu hissediyorsun kendini.benimde gobis biliyorsun.sana mail attim o kremin adini bak bakalim..:54:

hosgeldin ozge:kkk: sende son yarismacisin o halde cunku zaten 1 hafta bitmis oldu.senide sanirim 4 kilo vermelisin diye dusunmeliyiz..hadi bakalim kolay gelsin

çok teşekkür ederim o zaman :)

KIIIIISLAAAAAAR vallahi mucize gibi ya :8:yemin ediyorum mucize yasadim kiloya nasil yansiyacak bilmiyorum cunku havanin ne agirligi olacakki ama birgunluk karbonat denemesinden sonra gobegim indi ya.megerse hava doluymus ya.balon gibiydi yemin ediyorum su saatler itibari ile bakiyorum daha kucuk ve sisligi rahatsiz etmiyor.lutfen deneyin kurallarina uygun olarak abartmayin ama.ozellikle CYY diyordun ya sende gobis diye dene bak havalar gitsin kalan gobistir :52:
cyy sana fotolari mail attim bu arada senden bekliyorum
ZEYNOM sagol canim arkadasim boyle bir bilgiyi bizimle paylastigin icin.kalcalarin erisin gitsin insallah..seni seviyom kis :)))))
hmm bende dün okuyunca hemen gittim karbonat aldım bu akşam hazırlayacağım karbonatlı suyumu bakalım nasıl bir fark olacak

kızlar bu arada size birşey sormak istiyorum yaptığınız sebze yemeklerinden yiyormusunuz??
mesela ben dün akşam bamya yaptım , biraz börülce vardı bir çeşit taze fasulye yani egeliler bilir onların yağsız kısmından aldım acaba yanlış mı yapıyorum ???

Alkali Tuz
Aslında yeterince tuz almıyoruz.Tuzumuz eksik ama sodyum klorürle tıka basa doluyuz.Normal sofra tuzu sodyum klorür elementlerinden oluşur.Deniz tuzu yada en ideali olan Himalaya tuzunun içinde insan kanındaki tüm mineraller mevcuttur.Aslında bu tuzun bir besin olarak algılanması gerekir. Himalaya tuzu 250 milyon yıl geçmişte mevcut olan denizlerden oluştuğu için içinde şuan denizlerde bulunan sanayi artıkları yoktur.
Tuz Kontrolü:
Aldığınız deniz tuzunu geceden suya koyup karıştırmadan bekleyin.Sabah tuzun eridiğini görürsek bu tuz doğal tuzdur.Erimemişse o işlemden geçmiş tuzdur.

Anladığım kadarıyla canım normal sofra tuzuyla aldığımız sodyum la bu alkali olayında aldığımız sodyum farklı, onda sodyum klorür bunda sodyum bi karbonat var şuana kadar çözebildiğim bu şimdi bu ikisinin arasındaki farka bakalımmmm

Yiyeceklerimizde bulunan bakterilerin öldürülmesi ve yiyeceklerin sindirilmesi için midemiz pH’ı 4 seviyesinde asit üretir. Alkali iyonize su içtiğimizde midemizdeki pH seviyesi yükselecektir. Bu durumda mide alkali iyonize suyu algılar ve pH seviyesini tekrar 4 e döndürmek için daha fazla asit üretimi emri verir. Bu ilk bakışta karşı atak şeklindeki bir üretime benzemektedir. Fakat mide duvarlarının hidroklorik asidi nasıl oluşturduğu anlaşıldığında bu süreç netlik kazanır. Midedeki hücreler ihtiyaca bağlı olarak hidroklorik asit üretmelidirler. Bu asidin içeriğini oluşturan maddeler karbon dioksit, su, sodyum klorür veya potasyum klorürdür. Bu asidin ürünleri olan sodyum bikarbonat veya potasyum bikarbonat kan akışına verilir. Bu bikarbonatlar kandaki aşırı asidikliği nötralize eden ve yanısıra katılaşmış asidik atıkları çözündüren/eriten alkali tamponlardır. Vücut yaşımıza bağlı olarak fazlalaşan asidik atık birikim miktarı vücuttaki doğal alkali tamponların altından kalkamayacağı bir işe dönüşür. Hücrelerimizi daha fazla asidik olmalarından ve değişik hastalıklar üretmelerinden korumaya yardım eden kanımızdaki bu alkali tamponlara ihtiyacımız vardır.İşte alkali iyonize su bu süreçte devreye girmektedir.

Tam olarak fark denilemeyebilir ama ikisinin çeşitleri var bu yazıda yani önemli olan bikarbonat almak sanırım klorür değil

tamam canim demekki gonul rahatligi ile icebiliriz oyleyse:46:valla kafama takilinca merak ettim ve kas yaparken goz cikarmiyalim diye dusundum:26:aydinlatici bilgilerin icin tesekkur ederim.hatta bende soyle bisey bulmustum bunu paylasayim diye dusundum:

SU ve DİYET
Yağ, vücut içerisinde yeterince zehir maddesi depo eder ve diyet esnasında ya da antrenman'da ne kadar çok yağ eritilirse o kadar çok suya ihtiyaç duyulur. Su aynı zaman'da doğal diüretik etki gösterir çünkü vücuttan sodyum gibi maddeleri temizler. Sodyum, vücutta su tutar ve vücuda şişkinlik verir. Öyle bir durum ki, fazla alınması ve vücuttan belli oranda atılmaması ile vücut, balonla şişirilmiş gibi durur. Genel anlamda da vücut geliştirmede sporcular müsabakalara kısa bir zaman kala günlük su alımını dengelerler ve sodyum alımını azaltırlar.

ama senin soyledigine gore iki sodyum ayni sey degilmis...:54:

kızlar bu arada size birşey sormak istiyorum yaptığınız sebze yemeklerinden yiyormusunuz??
mesela ben dün akşam bamya yaptım , biraz börülce vardı bir çeşit taze fasulye yani egeliler bilir onların yağsız kısmından aldım acaba yanlış mı yapıyorum ???
canim izinli olan butun sebzelerden kesinlikle yenilebilinir.bamyada borulcede yenilebilinir tabiki.gerci kitapta bamyayai goremedim ama onuda suna bagliyorum fransizlarin cok tukettikleri bir sebze degil bamya o yuzden yer vermemistir.borulce ise fasulye gurubundan o yuzden ondan eminim.usullerine uygun sekilde pisirilmis kitaptaki sebzeleri tuketmekte bir sakinca yok.birde soyle bir durum var kilo veren arkadaslarda soylemisti sebzeyi genelde yesil salatalar,pisirlmeden yenenler seklinde tercih edildiginde kilo vermede daha etkili olabiliyormus..

duzeltiyorum hemen kitaba baktim borulce yasak sebzelerdenmis..

Son düzenleme:
Selam Kızlar,

mutluyummmmmmmmm
niye biliyor musunuz 1 beden elbise aldım kendime :)
hemde kabinde üzerimi değiştirirken mağaza sahibinin annesi "maşallah ne güzel vücudu var kızın, balık gibi" dedi :)
dışarıya çıkıp gülümsedim, "teyzecim o balık dediğiniz ben 2 ay öncesinde fok balığı gibiydim" dedim
maşallah, maşallah dedi bana :)

Selam Kızlar,

mutluyummmmmmmmm
hemde kabinde üzerimi değiştirirken mağaza sahibinin annesi "maşallah ne güzel vücudu var kızın, balık gibi" dedi :)
dışarıya çıkıp gülümsedim, "teyzecim o balık dediğiniz ben 2 ay öncesinde fok balığı gibiydim" dedim

SÜPER YA
darısı başıma bana fok bile denmez balina demek daha doğru olur sanırım
demek ki sen kabızlık sorununu da halledebilsen neler olacak

Benide yazın lütfen benim 4 kilo fazlam var dukanı yapmıştım yeteri kadar kilo verince bıraktım ama şimdi bebek düşünmeye başlamadan önce 4 kilo daha verirsem alacağım kilolar beni zorlamaz diye düşünüyorum şimdi sizde herkez gibi bu çok saçma diyebilirsiniz ama benim ihtiyacım var çunku kolumda 3.derece yanık var ve o bölgede kilo alınca gerginlik yapıyo hamileykende alacagıma göre önceden önlemimi almalıyım diye düşündüm çünkü hamile hatunların pazuları maaşallah benim kol bunu kaldırmaz.... :d
benim boyum 1,51 kilom şuan 49 öyle kemikli filanda değilim rakamlar küçük olunca cılız bişi gibi zannediliyo bayagı etliyim hatta yağlı :d
45 olmalıyım 15 şubata kadar pat diye martta çocuk yapmayacagım için sıkıntıda yok güçlendirme filn yapabilirim yani
bende yazıcam yarından itibaren ne yedim ne içtim ama ben atakla başlayacam 3 gün

bnde doğumdan kalma 10 kilo ver bnde yarın sabh baslıcm. 2 ay once yaptım 1 hafta dukanla 4 kilo verdim ama çok ciddi kabız oldm ve bıraktım ve kilolar geri geldi bu sefer olmaz inş :)

Selam Kızlar,

mutluyummmmmmmmm

:46::46:masalah masallah benim arkadasima:nazar:balik etlim benim :34:ben henuz 1 beden giyemiyorum gerci senin boy 175 di dimi hayatim:26:

Benide yazın lütfen benim 4 kilo fazlam var dukanı yapmıştım yeteri kadar kilo verince bıraktım ama şimdi bebek düşünmeye başlamadan önce 4 kilo daha verirsem alacağım kilolar beni zorlamaz diye düşünüyorum şimdi sizde herkez gibi bu çok saçma diyebilirsiniz ama benim ihtiyacım var çunku kolumda 3.derece yanık var ve o bölgede kilo alınca gerginlik yapıyo hamileykende alacagıma göre önceden önlemimi almalıyım diye düşündüm çünkü hamile hatunların pazuları maaşallah benim kol bunu kaldırmaz.... :d
benim boyum 1,51 kilom şuan 49 öyle kemikli filanda değilim rakamlar küçük olunca cılız bişi gibi zannediliyo bayagı etliyim hatta yağlı :d
45 olmalıyım 15 şubata kadar pat diye martta çocuk yapmayacagım için sıkıntıda yok güçlendirme filn yapabilirim yani
bende yazıcam yarından itibaren ne yedim ne içtim ama ben atakla başlayacam 3 gün

hosgeldin tamam son olarak senide yaziyorum zaten 1 hafta gitti 4 haftamiz kaldi..daha onceden dukan yapmis oldugun icin ekliyorum.hamile kalmadan verilebilecek kadar verilmesini bende destekliyorum.zira bende subattan sonra hamilelik calismalarina baslamak istiyorum:34:
bnde doğumdan kalma 10 kilo ver bnde yarın sabh baslıcm. 2 ay once yaptım 1 hafta dukanla 4 kilo verdim ama çok ciddi kabız oldm ve bıraktım ve kilolar geri geldi bu sefer olmaz inş :)
hosgeldiniz ama size tavsiyem diger topigi takip etmeniz.orda isinize cok daha yarayacak bilgilere ulasabilirsiniz.hem zaten bizde ordayiz oraya yaziyoruz sadece biz kendi aramizda bir yaris duzenledik subata kadar 5 kilo verecegiz diye gecen hafta basladik ve devam ediyoruz.siz dukan yapacaksaniz diger tarfta olmaniz daha iyi olur:34:

Back
X