Hehehe neyi çok seviyorum biliyormusunuz. Şöyle kaysı kıvamında pişmiş yumurtaları sarımsaklı yoğurdun içine koyup çılbır yapıyorsunuz ya işte tam dukanlık bir yemek oluyor ama o yumurtaları pişirdikten sonra ben inadına pul biber ve naneyle bulayıp öyle yoğurt döküyorum üzerine e yoğurdun muhteviyatında sarımsak olduğunu yazmama gerek yok tabi ama bunun yanında ne gider biliyormusunuz yalancı cezerye duuuur dur canınız çeker şimdi ben hemen tarifini vereyim (denedimmi ucundan azıcık denedim küçücük minicik)
Hemen bir kek yapılıyor (3 yk kepek, 1,5 yk tatlandırıcı, 2 yk süt tozu, 1 + 1 yumurta akı, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, mikrodalgada pişirilir hemen buz gibi balkona konulur unutulur kurutulur, bir kısmı nescafeyle ıslatılıp, arasına dukanella sürülüp, dukan kremalanmak üzere bir kenara ayrılır meselaaaa küçük karecikler halinde kesilip bir mini pastalar yapılabilinir hem böylece günlük ayrılmış olur)
Kekin kıtır kısımları bolca olmak üzere derin bir kaseye rondolanarak alınır
3 havuç ince ince rendelenip tavada hafif su ile yumuşatılır
tada göre 1 yk tatlandırıcı ve 1-2 yk süt tozu eklenir
Sonra eşsiz tat ki ben daha önceden cidden asla kat'a yemezdim tarçın eklenir
Varsa öyle bişi ceviz aroması yoksa ki bende her ikisi de yok fındık aroması eklenebilir eee biraz da tereyağı aroması olsa hiç fena olmaz
Hafif kuru olan bu karışım iyice ezile ezile karıştırılarak un kurabiyesi hamuru kıvamına getirilir yazmadan edemeyeceğim dukan boyunca tek canım çeken şey un kurabiyesi oldu
Sonra bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar koparılarak yuvarlatılıp buzdolabında bekledilerek iyice kıvama gelmesi beklenir Oooooooh yemede yanında yat
Lisaaaa yinmezmi şimdi bu ya şöyle demlenmiş bir fincan şekersiz yaseminli yeşil çayın yanında veya nescafeyleen
Eee ne demiştik kürsüde ben de varım da, hafif sallanıyo mu biri ne![]()
ama bu haksızlıkkkkkkkkkkkkk
benim canım çekti şimdi
Lisa okumamalı bunu :)