Dukan Diyeti Yapanlar ve Yeni Başlayacak Olanlar Buyurun:)

İnşallah geçer bu bulantı yulaf kepeğimi yaptı böyle bilmiyorum.inşallh yarına daha iyi olurum.Bende menümü yazayım.Bugü0 n atağın 2.günündeydim.Sabah:1 bardak az sirkeli su,yulaf kepekli krep,peynir,yumurta yiyemedim sabahBir bardak süt.
Ara öğün:yeşil çay
öğlen yağsız teflonda 2 adet köfte,1 kase yoğurt.Ara öğün:1 kaşık kadar lor peynir.(yağsız)Akşam yağsız 3 köfte yoğurt,çay
30 dk koşu bandında tempolu yürüme.
tatlım seyir döneminde kilo durması hatta alımı normalmiş.Sonra tekrar kilo vermeye başlıyormuşsun.Onun nedenide seyir döneminde sebze tükettiğimiz için vücudumuzda su topluyor.Atakta ise saf protein olduğu için vücuttan su atmak daha kolay oluyor böylece daha hızlı kilo veriyoruz.Seyirde ilk etapta kilonun değişmesi normalmiş yaniAğır spor yapmanada gerek yok hergün 30 dk tempolu yürüme yeterli.Atakta 20 dk yürüme diyorda ben 30 35 dk yapıyorum.İnşallah canım ya dediğin gibi biz pkolular verirsek herkez verir
Hoşgeldin canım aramıza.Çevremizde duydukça ve zayıflayanları gördükçe yapmamak mümkünmüBende en son çare dukan diyetini yapmaya karar verdim.inşallah bizde başarırız kilo vermeyi.Bu arada tarifin için çok teşekkürler değişik tarifler beklerim.Özellikle seyir dönemi için Diyetinde hayırlı olsun topiğe sık sık gelBende yulaf kepekli krebi bugün şöyle yaptım yarına hazırlık6 kaşık yulaf kepeği,lor peyniri,maydonoz,süt,1 yumurta,kabartma tozu .Teflonda pişirdim.

Tatlım burdada fikir veren arkadaşlar olur yanlız değilsinkiSeyir dönemine geçmedenmi gördün kilo artmasını.Adet olamadıysan olabilirmi?Yada yeterince su içiyormusun.Yani Atağı tam anlamıyla yaptınmı ?spor vs?Çünkü bunalrı yaptığın halde.3 günlük bir atak süresinde bile 1-2.5 kg arası verilebileceği yazıyor.Biz pkolu olduğumuz için biraz daha yavaş verebiliriz.Ama atakta kilo alman şaşırtıcı yaniCanım seyir devresi uzun bir dönem biliyorsun.Baştaki prensibini o şekilde devam ettirerek verilen zaman içerisinde vermen gerekiyor.Öncelikle dukan sitesinde test yaptınmı.Kilona yaşına göre çizelgeyle belirtiyor.Mesela bende atak 6 gün seyir dönemi 144 gün çıktı mesela.Ypmadıysan önce testi yap.Ve kitaptaki bilgileri okumaya çalış.Aklına takılan olursa sorarsın paylaşırız burada

Tatlım çok teşekkür ederim ilgilendiğin için Ama şaşırmakta haklısın çünkü ben yanlış yazmışım Atakta 2 kilo civarında verdim yani 4 gün atak sonunda öyle görünüyordu ama bugün seyirin 1. günü ve tartıda tekrar 1.5 kilo almış görünce pek üzüldüm.Gerçi dediğin gibi vucüt şişkin ve seyir başında olabilir diyordu dukan amca da İŞte biraz panik bir kişilik olunca.. Buarada 2 gündür spor yapamıyorum yürüyüş bandını bekliyorum.Bir yandan da okula gittiğim için geç geliyorum vs üşeniyorum tekrar çıkıp yürümeye Ama evde olursa istediğim an yaparım diye düşündüm.O zaman ben de bugün yediklerimi yazayım.Seyir evresi 1. gün (ps)
Sabah
Dukan omleti (1 kaşık yulaf kepeği 2 kaşık süt 1 yumurtanın tamamı 1 yumurtanın beyazı lor peyniri maydonoz)
az örgü peyniri
salatalık domates
çay
ara: poşet yeşil çay

Öğlen
tavuk şiş
salata
araoşet çay

Akşam
kıymalı taze fasulye
1 kaşık yulaf kepekli yoğurt
kırmızı köz biber salatası
maydonoz
ara:kabuk tarçınlı ılıt süt + yeşil çay

Son düzenleme:

Rica ederim canım demek yanlış yazdın benide korkuttun biranPanik yapma bence seyir olunca ilk günlerinde normalmiş.Sen benden tecrübelisin bu konuda ben atağın 2.gününü bitirdim.Atakta sende bulantı oldumu benim sabahları midem bulanmaya başladıda.Sanırım hem süt yumurta ağırmı geldi acaba?Yeni bir beslenme tarzı olunca vücut alışamamış olabilir.Menünde güzel olmuş.Taze fasulyeyi yağsız yaptın değilmi?Birde köz biber salatasının bir zararı yoktur değilmi?:44:

Bu arada sporunuda yapmaya çalış hergün tempolu yürüme şart biliyorsun üşenmeden 30 dk kadar yürüsen daha iyi olur senin içinKoşu bandı gelene kadar dışarda yürümeye çalışsan?

merhaba bir tombik daha aranıza şuan itibariyle katılmış bulunmakta :)
bu topikin yeni haline rastladığım için çook mutluyum, atak 4. günüm maşallah her şey mükemmel gidiyor, yımırtalarımın pişmesini bekliyorum birazdan misler gibi kahvaltımı yapıcam. hepimize kolay gelsin.

Merhaba canım hoşgeldin aramızaHerzaman beklerizBende atak dönemi 3. günümdeyim.İlk 2 gün midemde bulantı oldu sabahları sanırım hem süt hem yumurta ağır geldi biraz.Bugün biraz daha iyiyim.Kahvaltım peynirli maydonozlu yulaf kepekli krep,peynir,yeşil çay öğlenide birazdan yiyeceğim.Kilo vermen nasıl peki?Ben pkolu olduğum için yavaş veriyorum malesefSanada kolay gelsin canım

Hoş buldum teşekküler, her zaman buralarda olmayı bende umuyorum, böylelikle hem kendimizin hemde arkadaşlarımızın motivasyonuna olumlu yönde etki ederiz inşallah.
kilo vermem iyi maşallh 4. gün ve 2 kiloyu yakalayabildim şimdilik, yarın son günüm cuma sabahı tekrar tartılıcam bakalım ne görücez :) yavaş olması sakın sizleri yıldırmasın, önemli olan başlamış olmak ve sabırla sonuca doğru yürümek. metabolizmayı hızlandırmak birazda bizim elimizde, yumurtalara mutlaka pul biber ilavesi yapın hem lezzet katar hem metabolizmayı hızlandırır ve suda çok önemli, su demişken şişemden fondip yapayım :)

Bende de bulantı olmuştu ama o gün kahvaltı da hem yoğurt hem yumurta hem peynir yemiştim.Belki sana da süt fazla geliyordur? Hepsini bir arada yeme bence canım yumurta peynir ye sadece sütü arada içersin.Mesela yemeğin yanında yoğurt yemek için zorlama kendini yine bir ara öğün olarak yaparsın hem midenin bulantısı da geçer o zaman Evet taze fasulye yağsızdı hatta tuzsuzdu da açıkçası pek bir tat alamadım nerdeee o yağlı tadında taze fasulyeler Köz biber salatadır diye yedim ama ben de düşündüm aslında :44: Ama dün çok kötüydüm konuşacak halim yoktu, canım hep tatlı istedi falan ondan göz ardı ettim biraz Nitekim bu sabahta 12 günlük bir gecikmenin ardında regl olduğumu gördüm ohhh nasıl rahatladım Umarım bundan sonra daha kolay gider..Yarın da yürüyüş bandı geliyor neyse ki. Sen tartıldın mı hiç kiloda değişme oldu mu nasıl gidiyor Sen de benim gibi meyvelere yan gözle bakıyor musun

Son düzenleme:
HOŞgeldinnnnn tatlım Senin atak kaç gün sürecek ? Ben 4 gün yaptım sitede öyle çıktı ama son gün hiç veremedim regl öncesi olduğu için sanırım :44: Bu arada başarılar dilerim

Kızlarr aranızda splenda alan var mı ? Tatlandırıcı kullanıyor musunuz? Benim canım çekiyor arada özellikle akşamları ne yapacağımı şaşırıyorum...Her gün 3 4 tane meyve yemeye alıştı tabi bünye yıllardır löp löp ohhh

HOŞgeldinnnnn tatlım Senin atak kaç gün sürecek ? Ben 4 gün yaptım sitede öyle çıktı ama son gün hiç veremedim regl öncesi olduğu için sanırım :44: Bu arada başarılar dilerim

hoşbuldum teşekkürler :)
benim atak günüm 5 çıktı sitede yani yarın son günüm. evet regl öncesinde kişinin kilosuna göre su tutma oranı bazen 4 kiloya kadar çıkabiliyormuş, sakın demoralize olma. splendayı kullanıyorum ben, daha önce diyetisyenim önermişti, gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

ve bu tatlı krizlerine karşı dukanın kitapta ısrarla önerdiği light içecekleri birebir, dün akşam tavuğun yanında harika gitti, gerçi onlarında tadı bana aşırı şekerli geliyor ama napalım hiç yoktan iyi şu durumda.. ve kitabı okumayanlar varsa muhakkak okusun, uslubu çok çekici her soruya cevap var ve motivasyonu tavan yaptırıyor kesnlikle alın okuyun arkadaşlar

Dukan kitabını aldım okudum yulaf kepeğinide aldım ama bir türlü başlayamadım.içeceklerde sadece light kolamı yoksa light içeceklerde serbestmi

Merhaba Dukancılar ,
Ben k.k. yeni üye oldum ama sık sık ziyaretçi olarak girerdim.Dukan diyeti yapıp yapmama konusunda daha karar bile veremedim kitabı biraz okudum sonunu getirmedim daha .Çevremde dukan yapan 1 kişi var o da hamile kalınca bıraktı ve kiloları hemen aldı .Bana yapma hayat boyu yapamazsın diyor.
Neyse aradığım topik buydu ama üye oldum dukan için ama dediğiniz gibi deneğimsizleri umursayan yok.Açan arkadaş çok iyi etmiş .
Herkese bol kilo vermeler.

Dukan kitabını aldım okudum yulaf kepeğinide aldım ama bir türlü başlayamadım.içeceklerde sadece light kolamı yoksa light içeceklerde serbestmi
ok
Aaa olmadı şimdi maça kızı, o kitabı okuyup başlamadan nasıl durdun ben sana tekrar oku derim :) her türlü light içecek serbest ama ben çok abartma taraftarı değilim yinede, şöyle akşamdaan akşama
ve yulaf kepeğiyle yapılan ekmek nefiss oluyor, kokusuda harika

merhaba banu sende hoşgeldin arkadaşım. kitabı okumaya devam et bence böylelikle detayları öğenip yapıp yapamayacağıa karar vermiş olursun, ben uzun yıllar vermek için mücadele ettiğim kilolarıma artık veda etmek istiyorum, zaten bir şeye yapamam ben bunu diyerek başlamak insana nasıl fayda sağlayabilir ki? evreler bittikten sonra sadece haftada bir gün önerilere uyarak sağlıklı ve fit bir vücut mu, yoksa baş belası kilolarla ömür boyu rahatsız yaşamak mı? aslında seçim kolay, yaparız biz bunu

Öyle yaptım bugün canım kahvaltıda maydonuzlu peynirli krep ve yanında yeşil çay içtim.Sabahları aç karnına tartılıyorum.Öglen yemeğinden sonra gram olarak artıyor bu normalmi?Yani bir alıp bir veriyorum.Bu normalmi.Gerçek olan kilo sabah tartıldığımız kilomu?Gözün aydın yürüyüş bandın geliyormuş güle güle kullanLıght meyvalı yoğurtlar yiyebilirsin.Tatlandırıcı alabilirsinSeyir döneminde hiç meyva yok Benim 144 gün seyir çıkmıştı 144 gün hiç meyva yemiyeceğimmi yani?:44:Adet olmamakta kötü pkolulardada düzensiz biliyorsun.Adet olunca rahatlarsın tabiki canım.bende ya adet olayım hemen yada bebek olsun
Ben aşırı tatlı düşkünü değilim ama bazende insanın canı istiyor tatlandırıcı almak mantıklı gibi geliyor banada.Yada meyvalı yoğurt lıght vs bunlardan tüketilebilirmiş.

İnşallah canım Maşallah 4 gün için iyi vermişsinPulbiber kullanıyorum bazen evet duymuştum hızlandırdığını.2 litre su içiyorum canım pko olunca birde metabolizmam yavaş sanırım:26:

Ohh iyi ettin herşey hazır geride senin başlaman kaldı hadi bakalı hayırlısıLıght olan bütün içecekler serbest şekersiz olmak kaydıyla

Hoşgeldin canım aramıza.Ömrünün sonuna kadar yapmıyacaksınki.Bir seneye kadar biraz kendini sıkıp dengeli besleneceksin sonrasında çok serbest bırakmak yok tabikiSağlıklı beslenme alışkanlığı kazandıktan sonra zaten sen kendinde zararlı şeyleri çok tüketmiceksin.Denemekte fayda var sen kendine başaracağına inanıyorsan devamı gelir diye düşünüyorum.Kitabı aldınmı okursan daha iyi olur bence.Ben topiği açmadan önce o dukan topiğinde bir kaç kendini bilmezin hışmına uğradım Ben bilmiyorsam deneyimim yoksa soruyorsam hatamı bu.Sanki kendileri annelerinin karnında öğreniyorlar çok saçma.Orası paylaşım topiğinden çıkmış grup topiği olmuş resmenBende topik açmaya karar verdim bu topikte yeni gelenlere ukalalık yapılmaz.Yapan kimsede olacağını sanmıyorum.Güzel bir şekilde yanlışlarımızı doğrularımızı konuşmak için burdayız kimseyi yadırgamak içind eğil.Tekrar hoşgeldin

Evet tatlım benim de öyle saatim saatime uymuyor..Sanırım bu diyetin en caydırcı özelliği kilonun devamlı değişmesi.Ama bir yerden sonra bu kadar değişim yapmaz diye umuyorum.Bir de şu var biz ilk defa bu kadar sık tartılıyoruz.Gün içinde yemek yemek, şişkinlik gibi hallerde ne kadar değişim gösterir hiç bilmiyoruz.Yani belki normal olan budur Teşekkür ederim bu arada Zaten şu anda yürüyüş bandını nereye koyacağımızı hesaplıyorz Ah ne güzel sen evlisin o zaman? Bebek düşünüyor musunuz?

4 kilo mu Buna da şükür o zaman Tamam çok teşekkür ederim.hemen gidip aldım az önce de dukan ekmeği yaptım ama nasıl olacak çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…