“Dul” ve iki cocuklu biri olarak yardim

Aynı şeyleri yaşadım sizinle. Aldatılarak boşandım 2 küçük çocuğumla. Aynı işyerinde çalıştığım, mesleğimiz, eğitimimizin aynı olduğu hiç evlenmemiş biriyle evlendim. Sonuç olarak 9 ay aynı evde kaldım bu hafta içinde de anlaşmalı olarak boşandım.

İnşallah insan evladı bir adam vardır karşınızda. Herkes aynı şeyi yaşayacak değil elbet.

Öncelikle iyice tanımadan kesinlikle evlenmeyin. Ben 3 ay sonunda evlendim. Bu 3 aylık süreçte ben çok dert etmiştim ailesinin beni istemeyeceğini. Hatta bu nedenle kaç kere görüşmeyi kestim, ardından devam ettik hatırlamıyorum.
Aynı kaygıları yaşamıştım., ailen beni istemez. Hiç devam etmeyelim bitirelim diye. Evlendiğim kişi her defasında onlar kabul etmek zorunda etmeseler bile ben yine seninle evlenmeyi tercih edicem demişti.
Ailesinde hiçbir sorun çıkmadı, özellikle annesi beni çok sevdi, çocuklarımı kendi torunlarından ayırmadı sağolsun.
Ama benim evlendiğim kişinin psikolojik sorunları varmış evlendiğimde aynı eve girince anladım. Daha doğrusu tanıma sürecinin çok kısa olması nedeniyle göremedim gerçek yüzünü. Sonuç olarak da şiddet nedeniyle boşandım.
Kendinizi eksik yada kusurlu görmeyin lütfen ve iyice tanımadan evlenmeyin.

Kizlar mesaja cevap geldi...

Niye boyle yapiyorsun aileme soyledigimi soyledim ya sana onlar kabul ettiler dedi.
Bende peki simdi nolucak dedim.

Acikcasi cok inandirici gelmedi soyledigi.. yorumlarinizi bekliyorummm
Çok soğuk ve gerçekten hiç inandırıcı değil. Bu konuyu kapatmayın bence bu kadarcık mesajla.

Haklisiniz ama Insan istiyorki artik tekrar bir yolarkadasi olsun yaninda.. aksamlari dertlesecek beraber cay icicek biri olsun ..
Çocuklarınız sizinle mi? Biraz gerçekçi olun lütfen. Evlilik yapacaksınız bu insan çocuklarınız ile yaşayabilecek mi? O çocuklarınızı sevecek mi, sizin çocuklarınız onu sevecek mi? Yarın bir gün 3. Bir çocuğunuz olduğu zaman diğerlerinden onu kayiracak mi vs 50 tane konuda bu adamın kendini size ispat etmesi gerekiyor. Ama annesine babasına söylemesi veya onların yeterli görmesi sizin için yeterli.

Yalnız kalmak istemiyorsunuz yerden göğe kadar haklısınız. Lakin bu evlilik olmak zorunda degil. Evleneceğim diye tutturmayin. Evlilik gerçekten ailelerin kaynastigi saçma sapan bir şey. Sevin sevilin ve sevisin bunlar için sözleşme yapmaya gerek yok. Baktınız uymuyor yol verir gidersiniz. Baktınız herşey çok güzel devam edersiniz.

Mesela yeni evliler sık sık görüyorum her hafta sonunu birinin ailesinin evinde yemekte geçiriyorlar. Sizin çocuklarla bu adet nasıl mümkün olur. Ya da evlendiniz kaynana hadi çocuk yapın diye tatlı dille istiyor sizin çocuklar ne düşünür siz ne istersiniz. Evlilik goygoyunu gerçekten çekmek istiyor musunuz?

Ya canim cok gecmis olsun, insallah bundan sonraki hayatinda cocuklarinla coooook daha mutlu olursun. Soylediklerinde cok ama cok haklisin tesekkur ederim!

Soylediklerinde cok haklisiniz, bukadarini ben dusunmemistim inanki.
Surekli kimse beni kabul etmez cocuklarimla diye dusunuyorum. Surekli bi kabul ettirme duygusu vs vs.

Bu ilişki sıkıntılara gebe,bence çok ümit bağlamayın.
Boşanalı fazla olmamış, yeni bir ilişki için acele ediyorsunuz.
Acele etmek sizi yanlış kararlara sürükler.
Aynı fikirdeyim.
Kusura bakmayın sizden Alıntı Yaptım ama aynısını yazacaktım.

Mesaja verdiği cevapta değil aslında tavrı da önemli.

Kizlar mesaja cevap geldi...

Niye boyle yapiyorsun aileme soyledigimi soyledim ya sana onlar kabul ettiler dedi.
Bende peki simdi nolucak dedim.

Acikcasi cok inandirici gelmedi soyledigi.. yorumlarinizi bekliyorummm

Zamana bırakın bence zaten yalan söylüyorsa kısa bir süre sonra anlarsınız tavırlarından vs..

Maalesef bazı hatta oldukça çok bir kısım erkekler evlenip boşanmış kadına farklı gözle bakabiliyor
o nedenle de boşanmış ve çocuklu kadınların karşıdaki erkeğin ciddiyetine inanması da güçleşiyor ama
gerçekten dürüst ve iyi insanlar da var o yüzden temkinli yaklaşmakla beraber önyargılı da olmamak lazım.

Bunu başka bir konuda daha yazmıştım bizim bir komşumuzun mühendis oğlu çalıştığı şirkette çaycılık
yapan kendisinden 10 yaş büyük boşanmış ve iki çocuklu bir kadınla evlenmişti. Ailesi tabi
en başta karşı çıkmıştı ama çocuk vazgeçmedi ve evlendi yıllar geçti hala da evliler..
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Cok haklisiniz, tesekkur ederim. Herseyin hayirlisi olsun.

Karşısınızdaki kişinin yaşı ve olgunluğuda önemli, siz ilk etapta ailesini değil çocuklarınıza nasıl davranacağını gözlemleyin.
2 küçük çocuğa tahammül edebilir mi, onlarla paylaşımları nasıl olur?
Çocuklu hayat kolay değil, çocuksuz iki insanın evliliğinin ilk zamanları gibi olmaz kafanıza estiği gibi çıkamazsınız, her istediğinizi o an yapamazsınız, cinsel hayat bile çocuklara göre ayarlanır.
Bunlara uyum sağlayabilir mi? Şimdi herşey iyi hoştur fakat ilerde batmaya başlayabilir kendisi baba olmadığı için

Haklisiniz, ama cocuklarimla iletisimi nasil olur vs onu anca cocuklarla tanisinca anlarim, ve suan cocuklarimi tanisicak kadar guvenmiyorum.
Zaten guven sorunu okadar yuksekki kendimemi guvenemiyorum karsimdakindemi sorun bilemedim.

Foruma bi göz atarsanız, çocuktan sonra eşim benle ilgilenmiyor, evliliğimiz kötüye gidiyor gibi mesajlar görürsünüz ki bu olaylar adamların kendi çocuklarından sonra. Çok kötü şeyler yaşayıp boşndığınız evlilik olayına çok çabuk dalmaya çalışmıyormusunuz? Biraz çocuklar büyüsün, siz kafanızı toplayın, sizinle yakın şeyleri yaşamış, sizi anlayacak biriylede tanışırsınız belki. Evlenmemiş genç bir adama bu kadar sorumluluk yükleyip mutlu olacağınıza inanmıyorum maalesef

1 defa sen dul degil bosanmis genc boşanmış 1 kadinsin.
Gelecek kaygim 1 erkek uzerine olmamali
He olur ask olur emek olur sevgi olur yine biri olur
Bende cocuklu bosanmis biriyken ve hic evlenmemis biri ile evlendim.
Kaygilandim mi hayir olur yada olmaz diye.
Ask senin hakkın cok gençsin ve gonulden sevip sevilmeni dilerim

Soylediklerinde cok haklisiniz, bukadarini ben dusunmemistim inanki.
Surekli kimse beni kabul etmez cocuklarimla diye dusunuyorum. Surekli bi kabul ettirme duygusu vs vs.
Bu psikolojiden çıkarsanız kendini size kabul ettirmeye çalışan adamlar çıkacak karşınıza, ki böylesi çok daha güven verici geliyor. Sen kendi değerinden emin olmazsan. Sana değer veren adamın bile fikirleri değişiyor zamanla...

Bence ayrılın
Baba olmamış hiç hayatında oyüzden çocuklu bir evde ne yaşandığından habersiz olacak ne yaşandığını görünce de muhtemelen mutsuz olacak
Ayrıca aile de muhtemelen sizi kabul etmeyecek belki bu sorunu aşarsınız ama o süreçte çok yıpranacaksınız. Çocukların yeni eşinize alışma evresini falan geçiyorum o her ilişkide olacak yaşanacak bir süreç
Yani toparlarsak, aşk acısı çekmeye razı olurum bunları yaşamaktansa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…