Dün akşam evime gelen ordu

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar

Geçen cumartesi ailemi bir arada toplayayım dedim ve toplamda 11-13 kişi arasında yemekli ağırladım.
Çalışan bir bayan olarak ekstra ölmüşüm dedim
Ertesi gün pazar yani baş ağrısından öğlene kadar kalkamadım
İyi bir şey aslında ayda yılda bir yapmak silahi rahim oluyor
Ama 30 kişi ne ya birde söylemeden gelmeleri enteresan
Sanki aile arası nişan yapılacak hayret bişey gerçekten
Sizde tekrar ararlarsa uygun bir dille musait olmadığınızı belirtirsiniz yapacak birşey yok.

Bende de bi amca kızı var. Kendinin habersiz gelmesini sallamiyorumda artık şehir dışından gelen musafirlerini de getiriyor. :bicak:

Bu resmen çok ayıp bir davranış. Yahu çok pardon da 30 kişiyi ağırlayacak kadar eviniz büyük mü.Hadi büyük diyelim.Ailelerin gelenekleri var ise misafirliğin de adabı var.Vallahi şok oldum.30 kişi yaaa:KK57:

Benim esim anjio oldu.Bende bir ordu agirladim hamile halimle 20 gun gelmeyen bi kv karsisindaki bakkal kaldi oda gelse tam olacakti.Bazilari oglenden gelip yemege kaldilar.Canim cikti sonuc olarak dusuk tehlikesi gecirdim kimsenin umrunda olmadi.Suan hala devam ediyor erken dogum riskim varmis.Doktor sen ne yaptin boyle dedi anlatamadim doktora utandim.

Benim esim anjio oldu.Bende bir ordu agirladim hamile halimle 20 gun gelmeyen bi kv karsisindaki bakkal kaldi oda gelse tam olacakti.Bazilari oglenden gelip yemege kaldilar.Canim cikti sonuc olarak dusuk tehlikesi gecirdim kimsenin umrunda olmadi.Suan hala devam ediyor erken dogum riskim varmis.Doktor sen ne yaptin boyle dedi anlatamadim doktora utandim.

Allah da onları bildiği gibi yapsın.

Çünkü özellikle hamile kadına hele ki yoğun bir zamanda davetsiz olarak yemeğe gitmek gerzekliktir.

Çay bile bence bişey
evde 32 tane cay bardagı o lması bıle bır mezıyet
haklısın

Konu basligini her gordugumde guluyorum :halay::halay:

Ben misafir severim. Ha 30 kisililte gelebilir ust uste oturduklari surece onada bisey demem. Yeterki bi isin ucundan tutsunlar. Restorana gelmis gibi toplanip bana gelip oturup yemek yediklerinde hos olmuyo. Bilmeem anlatabldimmi :dondurma:
Bir de eskiden (artik böyle cümleler kurduguma gore yaslaniyorum sanirim :) annem misafirlige gittigimiz evlerde hic oturtmazdi bizi. Surekli kas göz. Ev sahibinden cok iş yapardik.
Simdi masallah genc kizlar kendi bardaklarini doldurmaya bile kalkmiyorlar.
Onca kalabalikta bir de onlara hizmet ediliyor ben hic hoslanmiyorum bazen gormemezlikten geliyorum bardaklarini dslab2

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar
Bence ayip etmissiniz sonucta esinizin ailesi ve ayni tepkiyi esiniz sizin ailenize gosterse hosunuza gider miydi?tabii ki gitmezdi insan gittigi yere ayak uydurmak zorunda hepimiz seninle ayni durumlari yaşadık inan ki zamanla ya o ailenin baş taci oluyorsun yada kötü gelin oluyorsun senin davranislarina bagli o tamam sadece cay ikram edebilirsin ama onuda ikram ederken sergiledigin tavır cok onemli bence eger güler yuzle hizmet etmisseniz onlar yemek yemisten daha memnun olmuslardir inanın ki

Bir de eskiden (artik böyle cümleler kurduguma gore yaslaniyorum sanirim :) annem misafirlige gittigimiz evlerde hic oturtmazdi bizi. Surekli kas göz. Ev sahibinden cok iş yapardik.
Onca kalabalikta bir de onlara hizmet ediliyor ben hic hoslanmiyorum bazen gormemezlikten geliyorum bardaklarini dslab2

Agzina saglik. Aynen oyle biz misafirlikte cay servisiydi meyve servisiydi yardim ederdik. Simdiki gencler birak bize gelince yapmayi, sen onlara misafirlige gidincede senden cay isticekler utanmasalar

Bizim de öyle gıcık akrabalar vardı
Akşama kadar işte çalışıp gidip bi de onlara hizmet ediyorduk

O kadar sinirimi bozuyolardı ki benle yaşıt kız hiç istifini bozmazdı

Annemle biz hizmet ederdik

İki masa olurdu bişi beğenmeyen çocukları vardı.pilav koyarsın çorba ister çorba koyarsın yoğurt ister

Koca kız bardak beğenmez garsonum sanki fincanda çay ister

Resmen cariye muamelesi görürdük

O yüzden böyle misafir varsa lütfen gitmeyin kimseye

Yüzünüze gülüyo olabilir ama içimizden çok şey geçiyo :)

yaptıkları kabalık madem kalabalık geleceksiniz ev sahibine haber verin de ona göre mahçup olmasın .
Ama yinede sizin yerinizde olsam eşimi uzmemek ,mahçup etmemek adına kurabiye bisküvi birşeyler koyardım .olan olmuş ikramimi yapardım .ha bi daha da o hala gelmek için haber verdiği zaman kabul etmezdim

Ne zaman bu hale geldik anlayamiyorum. Misafir bas ustunde tutulurdu eskiden. Kimse ne zaman kim gelecek bilmezdi. Yakin bir tanidigimin ninesi her gun bir avuc bugday atarmis torbaya, gun gelir lazim olur diye. Ve bir gun kocasi eve misafir gelecegini ama evde bir sey olmadigi icin endiselendigini soylemis. Kadin da merak etme sen cagir, Allah bereket katar elbet demis. Misafirler bir gelmis ki 50 kisiden fazla. Adam mahcup hic konusamiyor dahi. Kadin mutfaga giriyor ve bir sure sonra esini cagiriyor, bugdayi onceden ogutup ekmek yapmis, bugdaydan 10 cesit yemek yapmis koymus onlerine. Herkes cok memnun kalkmis o masadan.
Velhasilikelam bizim geleneklerimizde misafiri cok iyi agirlamak var. Benim evime ilk evlendigimde 70den fazla insan gelmisti. Cok memnun kaldım. Hem tanimadiginiz insanlarla muhabbet etmek cok guzel, insanlarin birbirini tanimasi X'in esi de cok maharetliymis demesi size itibar kazandirir ve insanlara da bir hâyâ. Aslinda bu kavrami cozemiyoruz. Gelip yuzyil kalmiyorlar ki. En fazla 5 saat kalsinlar. Ben o 5 saatte neler yapardim. Hadi yapmadim diyelim esimi utandirmaz cerez almaya yollardim.
Bilemiyorum, artik kimseye tahammulumuz kalmadi.
Bunlar bu hayatta yanimiza kâr kalacak seyler ama kiymetini bilemiyoruz sanirim.

70 mi ? Eviniz kaç km ? :kahve:

ayy içim bayıldı...3 ayda bıktırdılar seni.sakın poğaca borek falan yapmabi kaç gelirler sadece cay gorunce ,bidaha gelmezler.ayyyy bu ne yaaa..valla kurtulamazsın onlardan......anlayıssız ınsanlardan hıc hoslanmıyorum.
İlk evlendiğimizde eşimin toplam 10 tane akrabası geleceklerdi bende hazırlık yapacağımı alışverişe gitmem gerektiğini söyledim adam izin vermedi bu devirde böyle evcilik oyunlarımı kalmış diye:KK48:
Bende çayımı demledim bekledim ama içim hiç rahat değildi. Neyse akrabaları geldi biri kilo ile kuruyemiş almış teyzesi tatlı yapmış, anneside pasta alıp gelmiş :KK48:
Ama çok utanmıştım kv de sen bişey yapmadın mı diye sordu bende oğlun izin vermedi malzememde yoktu yapamadım dedim :)
Neyse yinede keyifli geçti aradan zaman geçti bu sefer akşam çaya çağırdım aç gelin diyede belirttim :olamaz: hepsi tok gelmiş bende gün gibi çeşit çeşit döktürmüştüm hepsi kaldı:KK51:
Üstüne birde yine aç kalırız diye yiyip geldik demezler mi:olamaz:

Ben davranışınızı doğru buldum. Çekirdek aile bekleyip, 30 kişiyle karşılaşınca ne olabilirdi?
Onları ayıpladım. Habersiz bu kadar misafir olmaz.
Bazı yorumlara da şaşırdım açıkcası. Artık 20 sene önceki gibi değil. O zaman daha kalabalık son dakika misafirleri varmış. Şimdi dönem değişti. Çoğu kişi çalışıyor. Daha planlı programlı hareket ediliyor.
Müsait misiniz? Diye bir soru var. 30 kişi gelmek nedir?

dün aksam görümcemi yemeğe alayım dedim başka bir şehirde yaşıyor 1 haftalığına gelmişti, 5 de işten çıktım eve gitmem 6 yı buldu yemeğimi yaptım ocağa koydum o arada görümcem ve kv geldi, sağolsun gelince kendisi de yardım etti yetiştirdik yemeği sonra ardı ardına kapı çalmaya başladı. önce büşük kaynım eşi ve kızı geldi, sonra küçük görümcem ve onun eşinin iki yeğeni geldi, sonra büyük görümcem ve onun 3 çocuğu geldi, sonra küçük kaynım ve onun iki çocuğu geldi ve en son eşim ile birlikte 2 yeğeni daha gelince ben içimden cinnet geçirdim ama hanımefendiliğimi hiçç bozmadım :KK53::KK53: tabi evin halini anlatmama gerek yok yer yerinden oynadı resmen mutfak desen o biçim dağıldı tabaklar bi yanda tencereler bi yanda.. onlar gidince ortalığı topladım pijamalarımı giyip yattım sabah da işe geldim.. ay napiim ne desen olmuyor kötü olsan huzurun kaçıyor en iyisi 2-3 ayda bir bu tantanayı çekerim sonra tüm günümü temizliğe verir kurtulurum napiim kızlar :21::21:

Back
X