Dün akşam evime gelen ordu

2si1arada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
1.637
755
123
Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar

gayette haklısın 30 kişi misafir mi olur yaw, sanki evde söz nişan var, hayır madem ordu şeklinde gelceksin uyar demi
valla böyle ömür geçmez bence, sen de seyrek git, seyret davet et

ayıp olursa olsun yani, hiç de vicdan yapma, 30 kişiye çay servisi yapsam bayılır giderim:KK53:

24 kişi artı 6 çocuk mu ? Yuh ! Bana o kadar insan gelse oturacak yer bulamazlar nasıl ağırladınız 32 kişi olmuşssunuz toplamda. Ayrıca haklısınız iyi yapmışssınız ama inşallah anlarlar çünkü zaten idrak edecek gibi olsalar 30 kişi birden gelmezlerdi.

gayette haklısın 30 kişi misafir mi olur yaw, sanki evde söz nişan var, hayır madem ordu şeklinde gelceksin uyar demi
valla böyle ömür geçmez bence, sen de seyrek git, seyret davet et

Ya da yanında ikramını getir ne bileyim bi tepsi börek al kek yapın falan belki evlerinde yok konu sahibinin.

Ben genel olarak misafir sevmiyorum, o yüzden size katılabilirim. Bir de misafirler akraba olunca sanırım ben kafayı yerdim. Evet ya kalabalık olacaklarını söyleselerdi keşke. 30 kişi ne ya.

Ben de sevmiyorum yalan yok. Çalışma hayatından kaldı sanırım bana bu. Gitmem de gelsinler de istemem çok fazla.

Eşinize tepkiniz saçma olmuş ne yapsın gelme mi desin
Eşinizin aileside biraz kalabalığız demeliydi en azından hazırlığını yapardın.Çokta ayıp olmamış her misafirlikte yemek yenmeli diye bir kaide yok.
Daha sonraları gelmeler azalacaktır sakin olun biraz

ertesi gün iş başı yapılacak bence de gece 11 e kadar kalmak uygun olmamış. sadece çay vererek de çok iyi yapmışsınız bence. 24 kişi nedir ya :KK57: daha 3 aylık evlisiniz bir de:KK57: 3 senelik evliyim evimde 15 kişiden fazla misafirim olmadı hiç.

bir dahakine müsait misiniz diye aradıklarında kim kim geliyorsunuz diye sorun madem, belli ki onlarda utanma yok siz de utanmayın artıık

hizmet etmişsin evinde sevmiyolar sende yap halasinaa. bi toplaşir bakalim insanlari intikamini al:))

Arkadasım herşeyden önce sadece çay ikram etmekle ayıp etmişsin.

Haticeye değil neticeye bak. Ben senin yerinde olsam hele ki eşin sormuş ne alayım diye. Bi iki ikramlık aldırırım. Çayı boş vermem.

Eşime de senin hatrından , senin yüzün akrabalarına eğilmesin diye, hizmetimi ettim ama bir daha böyle kalabalık olmasın derdim. Yani önce ev hanımlığımı yapar, sonra şart koşardım.

Misafirlik bu; çocuğun fln yok 8den 11e iyi bence oturmaları, siz göçmensiniz ama artık evlisiniz. Bizde böyleydi şöyleydi demeleri bırakın.

Haksız buldum sizi, eşiniz iyi alttan almış. Akrabalarına ayıp etmişsiniz.

sadece çay ikram etmeniz iyi olmuş. Ona şükretsinler bence. Ne o öyle koloni halinde. İnsan bir söyler en azından. Siz çalışmıyorsanız çalışın bence o zaman sık gelmiyorlar tecrübeyle sabit ;)

bırdaha sıze gelmek ıcın aradıklarında musaıtmısınız dedıklerınde
ben olsam evet musaıtım kım kım gelceksınız ? dıye bı agızlarını yoklardım

bellıkı görgü usul adap bılmeyen ınsanlarmıs oldukca dusuncesız ve bencıller
ayrıca mısafır umdugunu degıl buldugunu
sadece cay da yeterlı ınsanlar sızın evınıze yemeye ıcmeye gelıyorlarsa bı orduyla ona gore zamanında ve kac kısı geleceklerını haber etsınler ozaman
cok haklısınız...

Evet halasi ayp etmis 30 kisi geleceklerini soylemmekle ama esinizin sucu yok gereksiz çıkışmssnz gelene gelme diyemezki ... Bir de evlenmeden önce içlerine girmediniz mi kalabalık olduklarını bilmiyor muydunuz ?

Gelecek kişi arkadaşımsa misafiri severim

Ama böyle akrabalık gezmeleri beni bayar

Ayrıca 30 kişi nedir ya

Hiç De ayıp yapmamışsın

Emrivaki yapılmış sana

Sürpriz yumurtadan çıkarcasına 30 kişi evime misafirliğe gelse evi bırakır kaçarım ben .32kişi aynı evde yaw.bir çok mezradan daha kalabalık.o kadar çay bardağın var mıydı ki?

Back
X