Dün akşam evime gelen ordu

Yine sizinki iyiymiş, 24 kişiye çay servisi yapmışsınız. benim evimde 24 tane çay bardağı bile yoktur ki. Bana gelseler ne yapardım bilmem.
Ama misafir açısından bakıyorum, siz haklısınız ama eşiniz hatalı. Siz bu ailede koloni halinde gezildiğini bilmiyorsunuz ama eşiniz bunu tahmin etmiştir. Buna rağmen bir şey ikram edilmemesi falan hoş değil, ayıp. Ama bunda sizin zerre payınız yok. Eşiniz ya bir şekilde gelmemeleri söyleyecekti, ya da geliyorlarsa bunun önlemini önceden alacaktı.
:skandal:Benimde yok o kadar bardagim.koyacak yerim yok mutfagim kucuk

Valla bizim söz merasimine bile 20 kişi anca gelmişti iki tarafında toplamı o kadardı.Sizin misafir sayısını görünce inanamadım, resmen yiyip içmeye gelmişler iyi yapmışsınız sadece çay vermekle.Insallah bir daha aynı manzara ile karşılaşmazsınız.

İyi de arkadaşım söz nişan olmadı mı kalabalık takıldıklarını biliyor olman lazımdı.
Ayrıca ortaya iki üç tabak kuru pasta koysan ne olurdu yani evde bi bisküvi de mi yok derler adama.
Sırf çay ayıp olmuş.
Kibarca derdin kalabalık geleceğinizi bilmiyordum ona göre hazırlık yapardım, bir dahaki ne haber verirsiniz hazırlık yaparım mahcup oldum vs.

Nasıl o kadar kişi geldiler ben onu anlamadım kim yanında getirdikleri? zateb bir eve odaya sığmaz ki onca insan bana mantıksız geldi anlattığınız. Az buz değil ki 24 kişi diyorsunuz çocuklarla 30 kişi tüm akrabayı toplasa getirse o kadar etmez yani. Telefonda nasıl belirtilmez ayrıca bu kadar kii geleceğiz diye hayatımda duymadım yani ama yapacak bir şey yok bir daha kine haberli gelmelerini ve çok kişi gelmemelerini eşinizin söylemesini istersiniz.

Ayrıca zaten hazır birşeyler alacakmış eşiniz alırdı birşeyler pay ederdiniz tabaklara birinden de yardım isterdiniz sadece çayla tabii olmazsa nasıl sığıştınız onu merak ettim.

Panik senin bugün canın mı sıkkın, sen neden böyle yaptın ki şimdi?
Benim gönlüm kırık falan değil, misafir sevmiyorum. Yani evime biri gelsin gitsin istemiyorum. E bu da benim fikrim. Rahatsız oluyorum, herkes evinde birini ağırlamayı sevmek zorunda mı? Beni özledilerse dışarıda görüşelim.
Bak benim gibi ne çok insan var, nesi anormal bunun yahu?

İnsan idare edemediğimizi nereden çıkardın?
Çok anlamsız değil mi sence bu tartışma? Ben pembe rengini sevmiyorum diyorum sen pembe nasıl sevilmez diyorsun?
Hayır ben onu susuleta ya göre yorumladım sana göre degil inanki. ona cvp verdim
Kimseyi kirmak niyetinde dilim,senden sonrada bicok kisi misafir sevmem dedi zaten, demekki siz dil bende bi tuhaflik var..
Ben misafir delisiyim bu huyumu birakamiyorum dermişim :)
Neyse canim kapatalim

Son düzenleme:
Evde kek kurabiye kısır partisi eşliğinde bol akrabalı dedikodulu misafir ağırlamak yerine sinemaya kitap fuarına gitmeyi tercih ederim

Ya da yeni yerler keşfetmek, bi sahile inip çay içmek daha cazip gelir bana

Benim kültürüm bunları yaparak gelişir ben buna inanıyorum.

Arkadaşlarla da disarda buluşuyoruz zaten bu şehirde değiller nadir olan bi şey

Hele de çocukları yaramaz olup müdahale etmeyen misafirlere
dayanamıyorum

Yemek faslı çay meyve servisi derken gareonluktan başka bi şey yapmıyoruz zaten

Oturup muhabbet etmeye vakit olmuyo

Kimin çayı bitmiş kim şeker istiyo :)

O yüzden kalabalık misafirler bana göre değil

Gelince de odama kaçarım :)

Misafir sevmeyen üyeler cansınız siz :)

Gerilmeye gerek yok

Sevmiyorum sevmeyeceğim
methiyeler düzseniz de

Biri kendini fazla gerdi acaba bizim akrabalardan mı :)))))

15 20 kişi gelip bi bardak kaldırmayan malum bi akraba takımımız vardı hatırlayınca bile bunaldım

Haber vermeden gelen kimseye kapımı açmam, zile basar basar gider hala bazıları arsız oluyo gitmek bilmiyor.Haber veren misafire her ikramımı yaparım, bende oda memnun ayrılır.Yorgunlukta çabası bütün evi sil süpür, masayı donat sonrada yapmacık gülümse.

Ne olursa olsun ilk defa evinize gelen insanlara ortaya tabaklarda bisküvi vs ikram edebilirdiniz. Belliki yeni evli ziyaretine gemişler. Sonuçta her zaman olacak birşey değil. Evet o kadar kalabalık gelmeleri biraz ayıp olmuş ama siz de ayıp etmişsiniz bence.

:oha:

bari söyleselermiş kalabalık olucaz diye insan o kadar kişiyi oturtcak yer bulamaz nası sığdı bu insanlar salona cidden merak ettim :olamaz:

ayrıca eli boş mu gelmişler?

insan bi kuru pasta pasta alır gelir

ben bile özellikle arkadaşıma ilk kez gidiyorsam mutlaka ev hediyesi ve birşeyler alırım yemelik öğrenciliğimden beri böyle bu.

yeni evli çiftin evinde 30 kişiye yemelik ikram olmayabileceğini düşünmelilerdi asıl onlar düşüncesizlik etmişler:lülülü:

Evde kek kurabiye kısır partisi eşliğinde bol akrabalı dedikodulu misafir ağırlamak yerine sinemaya kitap fuarına gitmeyi tercih ederim

Ya da yeni yerler keşfetmek, bi sahile inip çay içmek daha cazip gelir bana

Benim kültürüm bunları yaparak gelişir ben buna inanıyorum.

Arkadaşlarla da disarda buluşuyoruz zaten bu şehirde değiller nadir olan bi şey

Hele de çocukları yaramaz olup müdahale etmeyen misafirlere
dayanamıyorum

Yemek faslı çay meyve servisi derken gareonluktan başka bi şey yapmıyoruz zaten

Oturup muhabbet etmeye vakit olmuyo

Kimin çayı bitmiş kim şeker istiyo :)

O yüzden kalabalık misafirler bana göre değil

Gelince de odama kaçarım :)

Misafir sevmeyen üyeler cansınız siz :)

Gerilmeye gerek yok

Sevmiyorum sevmeyeceğim
methiyeler düzseniz de

Biri kendini fazla gerdi acaba bizim akrabalardan mı :)))))

15 20 kişi gelip bi bardak kaldırmayan malum bi akraba takımımız vardı hatırlayınca bile bunaldım
Çok kitap okumaya vakit bulamiyorum misafir ağırlamaktan ama zekiyimdir beni kasdettinide anladım ayrıca.. seni seniiii :))
Valla hepiniz agız birliği etmiş gibi misafir sevmiyorum diyince bu bana tuhaf geldi fikrimi paylaştım.
Konu sahibinin evinin okadar kalabalık olmasını acayip abest karşılayanlar icinde kendi evimdeki olayı örnek verdim.

Ayrica konu sahibini tamamen ayrı tutuyorum habersizce okadar insanin toplaşıp gelmesi inanilmaz tuhaf..

Dedigim gibi bida bana laf sokma bak ona göre takip ediliyorsun,önemseniyorsun.
Cünkü fuara gidiyorsun ufkun genişliyor özel bi insansin benim için :))

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar
Canım bundan sonra aradiklarinda kim kim geleceksiniz diye sorun bnm esimin ailesi de bole çünkü amcasi gelceginde kv ye kp ye iki de abisi var esimin onları cagirir biz soruyoruz sizde sorun ayip olmaz bence kendi yaptiklari daha bi ayip 2si1arada 2si1arada

Nasıl o kadar kişi geldiler ben onu anlamadım kim yanında getirdikleri? zateb bir eve odaya sığmaz ki onca insan bana mantıksız geldi anlattığınız. Az buz değil ki 24 kişi diyorsunuz çocuklarla 30 kişi tüm akrabayı toplasa getirse o kadar etmez yani. Telefonda nasıl belirtilmez ayrıca bu kadar kii geleceğiz diye hayatımda duymadım yani ama yapacak bir şey yok bir daha kine haberli gelmelerini ve çok kişi gelmemelerini eşinizin söylemesini istersiniz.

Ayrıca zaten hazır birşeyler alacakmış eşiniz alırdı birşeyler pay ederdiniz tabaklara birinden de yardım isterdiniz sadece çayla tabii olmazsa nasıl sığıştınız onu merak ettim.
Neden mantıksız geldi 30 kişi tüm akrabaları toplasa etmez demişsiniz sanki fake konu açmışım gibi inanmamışsınız ama eşimin ailesi gerçekten aşırı kalabalık .
Şöyle söyleyeyim gelenleri ki bunlar bir kısmı yani 2 amca gelmedi ve 1 hala eksik hali bu:
3 adet hala 2sinin eşi de geldi
2 amca 2 yenge ve yengenin kardeşi
8 tane kuzen 2 kuzeninin eşi de var
ve de mahallelerinde eşimin çok sevdiği bir abisi var o ve eşi
bir de komşu kadın ve kızı
ve de ufak çocuklarla birlikte 30 kişi .
Onlar böyle gezinmeye alışkın olduğu için sanırım halası topluca geliyoruz demeye akıl edemedi yoksa mahcup olayım diye yapacak karakterde bir insan değil kendisini severim
Tabi ki sığamadık erkeklerin bazıları yerde oturdu

İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim

Şu teklife rağmen, bi petibör bisküvi aldırıp çayla ikram etmek çok mu zordu sahi?
Size hak veremedim. Bu davranış tüm ikazlarınıza karşın tekrar eder, yine evinize 25-30 kişi doluşurlar, ha o zaman tepki olarak sadece çay ikram edersiniz, ama evinize ilk kez geliyorlar sanırım hep birlikte. Kimse için değil, eşinizi mutlu etmek için itiraz etmeseydiniz bari çünkü gelmişler zaten. Misafirleri yolladıktan sonra konuşurdunuz eşinizle ve ona göre davranırdınız.

Böyle cümbür cemaat misafirlikler en az 2 gün öncesinden haber edilmeli ve kim kim gelineceği belirtilmeli, düşüncesizlik etmişler evet ama bu sizin de misafirlerinize ayıp ettiğiniz gerçeğini değiştirmiyor.

Misafir konusundaki görüşüm daima sudur.
Gelecegi saati ve kac kisi gelecegini söylesin. bende kendimi ona göre hazirlayayim. 50 kisi mi gelecek 2 kisi mi?

Bence sadece cay vererek en en dogrusunu yapmışsiniz.
Diger sefer gelmek isterlerse kac kisi geleceksiniz diye sorulabilir.

en yakin arkadasim haricinde de pat diye hadi size geleyim demem, denilmesini de sevmem.

Back
X