Dün akşam evime gelen ordu

Hala telefonda kaç kişi geleceklerini söylemelilerdi, o konuda hala ayıp etmiş.
Sadece çay da imkan dahilinde olan bir şey bence, o kadar kişiye pasta börek yapmak epey zor olsa gerek.
Ama eşinizin ailesi madem böyle evinizde çerez kuruyemiş bulundurabilirsiniz bence

Hayırdır düğüne mi geldiniz ...yeniden evleniyorsak bileyim bende deseydin ya.... benim istememde bile o kadar kişi yoktu ....sadece çay vermen iyi olmuş bidaha o kadar kalabalık gelmezler bari

aynı benim ilk evlendıgım zamanları anlatmıssın.benim ailemde de oyle cok misafirlik olayı yoktur.gelin gıttıgım aile masallah ya misafirlige gider ya da misafir gelir.bos durmazlar :) ee haliyle bir sure sonra alısıyorsun.simdi misafir glmeyince evi bos hissediyorum.bide ani gelmeleri var tabi.evde her zaman kurabiye tarzı seyler bulundurmaya ozen gosteriyorum ve ya birkac pratik tairifm var.
bence sana misafir geliyorsa seni sevdiklerindendir.gelmediklerinde de acaba neden gelmiyorlar demeye baslarsın.ailede baska bir gelin daha var ama kimse ona gitmiyor cunku suratı asık.bence misafir berekettir.sevmeye ve bu duruma alısmaya calıs.ayrıca aynı zamanda calısan da bayanım.
tercih tabiki senin.

Görgüsüzlük bence.. Gelelim mi diye arayip 30 kisi gelmekte neyin nesi? Cok kotu ya boyle bir aileyle mutlu olamazdim ben.

Evde kek kurabiye kısır partisi eşliğinde bol akrabalı dedikodulu misafir ağırlamak yerine sinemaya kitap fuarına gitmeyi tercih ederim

Ya da yeni yerler keşfetmek, bi sahile inip çay içmek daha cazip gelir bana

Benim kültürüm bunları yaparak gelişir ben buna inanıyorum.

Arkadaşlarla da disarda buluşuyoruz zaten bu şehirde değiller nadir olan bi şey

Hele de çocukları yaramaz olup müdahale etmeyen misafirlere
dayanamıyorum

Yemek faslı çay meyve servisi derken gareonluktan başka bi şey yapmıyoruz zaten

Oturup muhabbet etmeye vakit olmuyo

Kimin çayı bitmiş kim şeker istiyo :)

O yüzden kalabalık misafirler bana göre değil

Gelince de odama kaçarım :)

Misafir sevmeyen üyeler cansınız siz :)

Gerilmeye gerek yok

Sevmiyorum sevmeyeceğim
methiyeler düzseniz de

Biri kendini fazla gerdi acaba bizim akrabalardan mı :)))))

15 20 kişi gelip bi bardak kaldırmayan malum bi akraba takımımız vardı hatırlayınca bile bunaldım

uzun uzun yazmak yerine direkt alıntılayıp katılıyorum diyeyim dedim.. ama bu konu için nispet konusu açılınca bir iki şey de ekleyeyim bari :27:

misafir sevmiyorum, ne bana gelinsin ne de ben gideyim.. hele hele çocuklarına sahip çıkmayıp da "çocuk yapar, böyle böyle öğrenecek ehe ehe" tarzı bir misafirse semtime bile uğramasın ciddi ciddi mahvederim :27: arkadaşlarımla dışarıda buluşur, yer-içer-gezer evlere dağılırız.. geri kalanda otursun oturduğu yerde, hiç uğraşamam..

Kizlar ben sizlere katilmiyorum..bikac yorum okudum hepside ben misafir istemem sevmem tarzinda:/ eve gelen misafir berekettir...tmm 30kisi cok olmus ama genede misafirdir bence.cayin yanina en azindan biskuvi bari aldirsaydin esine konu sahibi arkadsim

haberli gelen 30 kişi gelirken de eline en azından bir tatlı alıp gelen misafir hepimizin başının tacı.

farkı anlayabilmek zor olmasa gerek.

Akıl edemediler diye şikayet etmeye gerek Yok. Evinde bişey yoksa sadece çay verirsin ki öyle yaptı ben onu suçlu bulmuyorum sadece böyle misafirlikler olabilir her zaman olmuyor sonuçta

Misafir genel olarak bende sevmem,çekirdek ailede büyüdüm 10 üstü kişiyi geçen bir misafir topluluğunu ağırladığimda elim ayağım dolaşır hala.. Birde bu ikramlar geldikçe kalkmayan,iyice yayılam misafir türüyse yaka silkiyorum ekranın karşısında.:KK12:

Yani en azından kim kim geleceklerini söyleselerdi ne bileyim,daha hazırlıklı karşılardınız. Misafir olaylarında beklenmedik kişi sayısı ile karşılaşmak gerçekten sinir bozucu olabiliyor.

valla çok iyi yapmışsınız
bi dahakine müsait değiliz dersiniz
sanmiyorum artık bu şekilde geleceklerini

Valla hiç ayıp olmamış öyle misafire öyle muamele.. Misafir bile değil yani baskına gelir gibi ne öyle 4 kişi beklerken 30 kişi gelmesi ne kadar terbiyesizce. Ben de 25 kişi ağırladığım oldu ama ne kadar insan geleceğini bilirdim ona göre hazırlığımı yapardım. İyi 30 kişiye çay verecek bardak bulmuşsun o şok içinde. Böyle usül erkan bilmeyen insanlar nerde yetişiyorlar

esin ne dedi bu duruma bence iyi yapmissin
Eşim gayet normal karşıladı haklisin dedi hatta kv sofrada yemek niye yapmadım diye beni akrabaların onunde azarlayinca ekstra kızdı ona karım sana çay diyo sen kafana Gore iş yapıp yemeğe getiriyosun ustune bi de kızı azarliyosun diye kızınca tam icimin yağları eridi bu da ona ders oldu kendi rezil oldu yemeğini yedirip caya getirse meyvesine kadar herşeyi almıştım burdan memnun ayrılacaklardi bu pismanlikla daha da o hatayı yapmaz

Bende misafir sevmiyorum. Evime aile üyeleri ve bir kac yakın arkadasim gider gelir. Onlar da hizmet beklemeyen tiplerdir hep beraber Allah ne verdiyse yenilir içilir. Bu yüzden ne yorulurum ne gerilirim. Yorgunsam zaten soylemem yeter asla darilip gücenme olmaz aramizda. Çalışmadığım ev hanimi olduğum halde böyle düşünüyorum. Çalışan bir kadının evine 30 kisi misafir gitmek bence cinnet sebebi.

Bende misafir sevmiyorum. Evime aile üyeleri ve bir kac yakın arkadasim gider gelir. Onlar da hizmet beklemeyen tiplerdir hep beraber Allah ne verdiyse yenilir içilir. Bu yüzden ne yorulurum ne gerilirim. Yorgunsam zaten soylemem yeter asla darilip gücenme olmaz aramizda. Çalışmadığım ev hanimi olduğum halde böyle düşünüyorum. Çalışan bir kadının evine 30 kisi misafir gitmek bence cinnet sebebi.

Konu sahibi çalışmıyor.

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar
Çoook çoook haklısın bende sevmem öyle. Herşeyin adabı var . Ayrıca daha 3 aylık evlisin nedir bu dizim dizim dizilmek

Ayyy hic sevmem kalabalik misafir.

Zaten ancak hizmet etmekle gecer zaman.
Bence siz cok katilmayin onlarda gelmezler

Görgüsüzlük benim yaptığım mı ? beni bilen çok iyi biliyor evime gelen misafirlere karşı nasılım . misafirlere gayette güleryüzlü davrandım hiç suratımı asmadım ki bu benim karakterime yakışmaz zaten ama onlar haber verip de ben sadece çay ikramı yapsaydım evet büyük bir ayıp olurdu fakat yerinde bir hareket bana göre yaptığım.
Onların yaptığı da ayıp tabi yani kalabalık geleceklerini soylememekle ayıp etmişler ama ne olursa olsun bilerek birşeyler aldırmayıp sadece çayla agirlamak ve eşine bir daha böyle birşey istemiyorum demek de ayıp bana göre.esini böyle zor durumda bırakmak doğru degil.bir daha böyle birşey istemiyorum dediğine göre eşinin onlara kalabalık gelmeyin demesi lazım.onlar da onun ailesi nasıl desin gelmeyin diye.huylari böyle demekki.komsu olsa kalabalık kabul etmezsin ama bunlar evlendiğin kişinin ailesi sana uymasa da o aileye girmissin

Keske kalabalik geleceginizi soyleseydiniz biz 4 kisi bekliyorduk sizi diye bi sitemde bari bulunsaydiniz.
Vic vic kalabalik ev misafirlikleri hic sevmem. Cok ayip etmisler insan bi kalabaligiz der haber verir. Bana yapilsa bende bi cay verir savustururum

Back
X