Dün akşam evime gelen ordu

Hay maşallah. ..
En azindan bir bisküvi kuru pasta bişey koysaydiniz ilk gelisleriyse.

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer derler :dondurma: hem de habersiz bu kadar kalabalık. Olacak iş değil canıım. Ben de 2buçuk aylık evliyim. Daha görümcemler kaynımlar gelmedi bile. Kayınvalidemle kayınpederim de bizim davetimiz üzere yemeğe gelip döndüler birkaç saat içinde

hayır bi de o kalabalıkta sohbet paylaşım vs olmaz ki, evin hanımıanı rson yerine koymaktan başka bişey değil, saygısızlık bence
Aynen ben gelenlere 6 kişiyi geçmeyin:oha: takımlar 6 kişilik ve ancak ilgilenebilirim diyorum.12 kişilik servislerde ani özel toplantılara bayram olur:KK50:, gurbetten gelen olur falan. Ayrıca bizde de aile birleşince kalabalığız zaten yapacak bir şey yok:KK45:

Valla bizim de cenazemiz dolar tasar keza dugunumuz de oyle. Cevreden de hem sevilir hem sayiliriz.Fakat ben cocuklugumdan beri 30 kisilik misafir gormedim. Misafir bayramda vs gelir. Oyle kafamiz esti aksama caya diye gelmez bize. Bu biraz kisinin ve cevresinin kulturuyle ilgili. Bizde oyle aksam eve cay misafirligi yoktur. Zaten herkes calisiyor yorgun argin. Bunun sevilip sayilmayla ya da onurla pek alakasi yok. Tamamen misafirligi seven, aliskin olan kulturden gelmeyle alakali.

Ben de misafirligin kisa, oz ve nadir olanini severim. Zaten hayat sartlari yogun kimsenin aksam ekstra misafir agirlayacagi bir dunya yok bence.
tabi başta belirttim bu konudaki 30 kisilik misafir grubuyla alakalı olmadığını.bizim de alisik olduğumuz birşey değil boyle toplu misafir ama misafir sevmem diyenler olmuş da garip geldi onun üzerine yazdim.mesela annem öğretmendi çalıştığı halde yeri geldi yorgun oldu misafiri hiç sorun ettigini görmedim.calisan insan yorgun oluyor diyenler olmuş da misafir sevmemenin de çalışmakla alakası yok bence onu demek istedim.bizim ailemizde de ev hanımı pek azdır genelde çalışan bayanlardır da bunun çalışmayla alakası olmadığını dusunuyorum

bir şekilde oldu ama şunu öğrendim bir misafir geleceğinde her ihtimale karşı artık fazla hazırlık yapıyorum :)
Fazla hazırlık önermem. Eliniz pratikse 1-2 tarif bulundurun el altında , gelen den de yardım alabilirsiniz. Siz kekle uğraşırken o da çay yapar falan. Malzemen olsun yeter...

sizin eşinizin sorunlu arkadaşları sorunlu ailesi konularınızı takipteyim bakalım sorunlu başka ne gibi özellikleri çıkacak kolay gelsin

Evinizde açılış falan mı vardı? Bu me ya 30 kişi. Kurdela kesecekler sanki. Saygısızlık bikere telefonda kaç kişi olduklarını da söylememişler o sebeple hazırlıksızsınız yani ayıp falan olmamış.

Bazi yorumlari okudumda...bugün işim geregi sadece fitre ve zekat ile gecinen bir aileyi ziyaret ettik.4 kisiydik.evi eski sobali sadece 2 odaliydi.
Evin icinde lavabo dahi yoktu.kadin bizi gorur gormez pervane oldu etrafimizda.diger odaya girdi.(evde mutfak yok) yumurta haslamis.sobaya patates koymus.biraz tursu biraz peynir.ev yapimi ekmekler..birde cay.onumuze neyi var neyi yok serdi..ellerimizi yikamak icin disariya cikmamiza izin vermeden ibrik ile su doktu..ve biz giderken kapiya kadar cikti..yaptigi ekmeklerden posetleyip koymus bize..
O eve maddi yardim yapacagim daha sonra..cunku kadin vermenin mutlulugunu yasiyordu ..ve gelen misafirin getirecegi bereketi biliyordu..

Yasadigi ev ona ait degil.ve yikim gelmis.birkac ay sonra evsiz kalacak.kocasi baska kadinla almanyada yasiyor..onun o enerjisi su sartlarimda bende yoktu inanin..tum gun kendimi sorgularken bu konu denk geldi.

Haftaya gorumcemgil gelecek yemege.kafamdan hesap yapiyordum.10 kisi gelmezler insallah su olmaz bu olmaz diye..
Simdi gelsinler.3+ 1 evim mutfagim lavabom herseyim var cok sukur..en guzel sekilde agirmayi ogrendim misafirlerimi...

Not:konuyu saptirmamak adina.habersiz 24 kisi cok fazla evet.konu sahibine hak veriyorum.benim bu yaz misafiri sevmeyenlere ithafen

24 kisi kalabalik evet ama kimse sizden 24 kisiye sipsak masayi donatmanizi beklemiyor ki...Sizi sayıp evinize gelmişler bir cay icmisler. Üniversitedeyken 2 3 gün için memlekete giderdim bizim evden misafir eksik olmaz o 3 gün boyunca hicbir aksam koltukta oturamazdim misafirlere servis yapardik ve 11den sonra kalkanlar da olurdu :)3 saat idare edin bence esiniz ne yapsin bize gelmeyin mi desin ya da gelen kendi aileniz olsa o boyle yapsa hosunuza gider mi

Gocmenlik ne alaka onu anlamadim ben. 30 kisiye ve habersiz gelen misafire anca cay ikram edilir anormal bir durum yok.

Aynı tepkiyi verirdim, çalışan insanın misafir ağırlaması zordur eşinde sana destek çıkmalı nasıl yoruluyorsun görüyor sonuçta

Bazi yorumlari okudumda...bugün işim geregi sadece fitre ve zekat ile gecinen bir aileyi ziyaret ettik.4 kisiydik.evi eski sobali sadece 2 odaliydi.
Evin icinde lavabo dahi yoktu.kadin bizi gorur gormez pervane oldu etrafimizda.diger odaya girdi.(evde mutfak yok) yumurta haslamis.sobaya patates koymus.biraz tursu biraz peynir.ev yapimi ekmekler..birde cay.onumuze neyi var neyi yok serdi..ellerimizi yikamak icin disariya cikmamiza izin vermeden ibrik ile su doktu..ve biz giderken kapiya kadar cikti..yaptigi ekmeklerden posetleyip koymus bize..
O eve maddi yardim yapacagim daha sonra..cunku kadin vermenin mutlulugunu yasiyordu ..ve gelen misafirin getirecegi bereketi biliyordu..

Yasadigi ev ona ait degil.ve yikim gelmis.birkac ay sonra evsiz kalacak.kocasi baska kadinla almanyada yasiyor..onun o enerjisi su sartlarimda bende yoktu inanin..tum gun kendimi sorgularken bu konu denk geldi.

Haftaya gorumcemgil gelecek yemege.kafamdan hesap yapiyordum.10 kisi gelmezler insallah su olmaz bu olmaz diye..
Simdi gelsinler.3+ 1 evim mutfagim lavabom herseyim var cok sukur..en guzel sekilde agirmayi ogrendim misafirlerimi...

Not:konuyu saptirmamak adina.habersiz 24 kisi cok fazla evet.konu sahibine hak veriyorum.benim bu yaz misafiri sevmeyenlere ithafen

Ben de sevmem misafiri.. ama bu yazi içime dokundu..

Hayran kaldım o hanıma,Allah yardımcısı olsun insallah

o kadar kişi nasıl sığdınız ayrıca o kadar çay bardağınız var mı :confused:
ben olsam kızardım ama eşimi de markete yollar en azından kuruyemiş felan aldırırdım ya da mısır patlatır önlerine koyardım, sonuçta misafire bir ikram yapılması taraftarıyım, biz eşimle bile çayı tek içmeyiz yanında illaki bişeyler aranırız.

Benim esimin ailesi de kalabaliktir hatta akraba misafirliklerinde birbirlerinden duyup geldikleri de olur :) ama kendilerini bildiklerinden illa bi ikram beklemezler. Maksat bir arada olmak :) bu arada esim de ben de calisiyoruz, ayrica 5 aylik bebegim var. Gecen cuma bekledigim 4 kisilik misafir 10 kisilik oluverdi.. yine de elimdeb geldigince agirladim. Ben yaptim 3 cesit, kayinvalidem yapmis 2 cesit sagolsun.. bir de meyve, tamamdir :)

Dusun, beni istemeye 36 kisi gelmislerdi :)) evde bizimler beraber toplam 50 kisi olmustuk o aksam..

O yuzden takilma, kendini germe.. guleryuz hossohbet olduktan sonra gerisi onemli degil.

Back
X