- 23 Eylül 2016
- 9.782
- 34.255
- 548
Ne yazdığınızı ve neyi kasttetigimi gayet iyi biliyorsunuz. Konuyu saptirmaniz tuhaf duruyorPsikolog arkadaşınız 16 yaşında kız çocuğu alkol alınca alkışlayında dedi mi ?
Heyecan olsun diye alkol, heyecan olsun diye uyuşturucu, heyecan olsun diye her yol var maşallah. Heyecan olsun diye alkollü araç kullanma, sonuç heyecanlı bir katil olup çıkıyorsunuz sonra. Bu sene bir lisede 2 öğrenciyi toprağa verdik.annemın benim için en iyisini düşündüğüne emin ol babamı tanımadığın için bilmiyorsun annemın neden oyle dedıgını ayrıca genclık hevesı dıyebılırsın alkol almaya macera ıste ıyı bır sey demıyorum ama heyecan olsun dıye
Hanımefendi ne anlatıyorsunuz Allah aşkına ? Adam korkmuş belli olmuyor mu ?Ne yazdığınızı ve neyi kasttetigimi gayet iyi biliyorsunuz. Konuyu saptirmaniz tuhaf duruyor
16 yaşındasın ve bence kesinlikle o tokadı haketmissin , ben anlamıyorum gençleri ya alkol almak kişisel tercih ama tadın da birakabilme becerisi olgunlukla oluşabilecek birşey bukadar küçük yaşta nelere heves ediyorsunuz mis gibi sağlığınız var niye ziyan ediyorsunuz sizin gibilerin en büyük sorunu sağlığınıza vücudunuza cildinize kültürünuze vizyonunuza misyonunuza dikkat edecek yaşta iken "eee heves ettik yani " aklınızı başınıza devsirin yamerhaba ben 16 yaşındayım. dün gece arkadaşımla buluşup alkol aldık. kör kütük sarhoş bir şekilde eve geldik aslında hiç çaktırmamıştım daha önce ama bu sefer babama yaklaştığımda hohlatıp nefesımı kokladı ne ara oldu bilmiyorum ama bir tokat ve kendimi yerde buldum silik silik hatırlıyorum ağlayıp zırlamaya başladık arkadaşımla. annem çok üzüldü keşke bana söyleseydiniz idare ederdim dedi. ailemde alkol alan yok çok önceden beri. babamla bir daha konuşmaya çalıştım ama konuştırmadı git elini yüzünü yıka konuşma bir daha benimle diyip evden gitti hava almaya. onun sinirlenme sebebi daha çok alın teriyle kazandığı parayı pis işlere yatırdığımı düşünmesi ama öyle olmqdı. arkadaşımın evinde içiliyordu zaten ordan içtik. neyse artık olan oldu babam bu sabah işe gitti. annemle konuştum biraz çok kırgın bana. ne yapacağımı bilmiyorum evet yaptığım şey iğrenç farkındayım ama bana yardım gerekli ne yapmam gerek babamın tepkilerini kestiremiyorum
O an başına her şey gelebilirdi. Bu ne acele. Herşeyi erken yaşayalım diyorsunuz. Merak etme büyüyeceksin.arkadasımın evınde ıctık
Çok hak verdim size. İşim nedeniyle o kadar karşılaşıyoruzki böyle şeylerle. Çok tehlikeli bi durum konu sahibinin yaptığı.Bu yaşta içki içmemenizi ancak tavsiye edebilirim, dinleyip dinlememek size kalmış bir şeydir. Beni esas korkutan bir arkadaşımın evi demişsiniz bana kalsa çok daha riskli dışarıda en azindan bir bağırsanız bir sürü insan gelir hiç mi korkunuz yok bir hap atsalar içkinize, içeceğinize (kola, meşrubat dahil) Allah korusun neler duyuyoruz. Kiz arkadasinizin evi bile olsa o atsa içeceğinize bir sey bir erkek çağırsa eve sizin üzerinizden maddi menfaat kazansa belki size uç örnekler geliyor ama bizimkilerin bir lafı var bir kere oluyor zaten diye ve eminim bunu yaşayanlar da benim başıma gelmez diyordu.
Hiç bir koşul şiddeti haklı çıkarmıyor benim gözümde, ama sen şunu yapmıştın, bunu yapmıştın gibi bir mazereti olamaz. Alırsınız karşınıza oturur konuşursunuz. Yani sizin de babanızın da davranışı hatalı bence
Benden size bir abla tavsiyesi bu yaşta bu şekilde evlere gitmeyin bugün içki derler yarın uyuşturucu madde olur siz bu sekil rahat içtiginize göre evde yetişkin bir insan da yok belli ki ve dışarıda da yanınızdaki insana ne kadar güvenseniz de içeceğinizi açtıktan sonra bir yere kalktınız lavabo gibi asla o içeceğe dokunmayın. Paranoya gelebilir size ancak bir şey kaybettirmez.
Dayakla olsa olsa arsiz olunur bebegim.Alkolün 18 yaş üstüne satmalarının bir sebebi var. 16 yaş alkol için yeterli bir yaş değil. Babanız kızmakta haklı, vurması göreceli.
Şayet bende çocuğun dayakla adam olduğuna inanan kesimdenim.
Yaptığınız hiç hoş değil, içecektiniz neden tadımlık içip bırakmadınız. Umarım size ders olur ve birdaha böyle şeylere kalkışmazsınız
Çocuk 2 kuru sözle iflah olacak gibi de durmuyor ki daha birkaç güm önce alkollüyken tecavüz yaşayan kızı okuduk. Ailelerin korkması çok normalDayakla olsa olsa arsiz olunur bebegim.
Inan, insan dayağa da alışır.
Hadi onu geçelim, kimsenin kimseye vurmaya hakki yok.
Hele ki ana babanin.
En guvendigi/sevdigi elden sille yemek duzeltmez insani.
Çoğu kisiye göre cocuguna vurmak kolay
Hele de ufakken.. Karsi gelemez, karsilik veremez, karşılık vermez...
Ben onlara diyorum ki, madem öyle, canini sıkan herkese cak bitane gec, patronuna cak, canını sıkan arkadasa cak.
Yapamayiz, ama soz konusu kendi cocuguna vurmak olunca, rahatça..
Laftan anlamayan dayaktan anlar mi sence? Sabaha kadar döv.Çocuk 2 kuru sözle iflah olacak gibi de durmuyor ki daha birkaç güm önce alkollüyken tecavüz yaşayan kızı okuduk. Ailelerin korkması çok normal
Gerçi kimisi de arsız gerçekten bu konudaLaftan anlamayan dayaktan anlar mi sence? Sabaha kadar döv.
Yapar yapar, dayagimi yer otururum bir sey olmaz der.
meraktan, digerleriyle ayni olmaya çalışmaktan, belki de gaza gelmekten yapılır bazi hatalar.Gerçi kimisi de arsız gerçekten bu konuda
Özür dileyin, yaptığınızın hata olduğunu anladığınızı, merak edip bi defa için yaptığınızı tekrarlamayacağınızı belirtin. Duymak istediği şeyleri söyleyin yani. Sinirinin geçmesi için elinizden geleni yapın. Muhtemelen bir kaç şey söyler başınızı öne eğip dinleyin.zaten arkadasın evınde ıctıgımızı soylemem bır bahane degıldı sordular soyledım ve evet annemle babam arasında tepkı farkları var sorun da bu zaten yardım ıstememın amacı da babam gelınce nasıl davranmam gerek onun ıcın soruyorum
hayır aılesı yoktu sadece evındeydıkYa bu arada arkadaşınızın ailesinin yanında içtiğinizi söylüyorsunuz da o ailede benim gözümde çocuk istismarcısı. Yasaklanan bir şeyi ne hakla verebilir, göz yumabilirler.
hayır aılesı yoktu sadece evındeydık
Adamın korkması kızması hatta anlık refleks olarak tokat atması ayrı çocu dayakla terbiye edilmesi gerektiğini düşünüyorum bambaşka şeyler hanimefendi.Hanımefendi ne anlatıyorsunuz Allah aşkına ? Adam korkmuş belli olmuyor mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?