dün gece eve sarhoş geldim babam tokat attı

Laftan anlamayan dayaktan anlar mi sence? Sabaha kadar döv.
Yapar yapar, dayagimi yer otururum bir sey olmaz der.
Dayak bunun çözümü değil ki.. dayak yediği için zayıf dersleri düzelen ya da erkeklerle görüştüğü için dayak yiyip ya ben önce bir ekmeğimi elime alıp okulu bitirip sonra flört edeyim diyen bir çocuk tanımadım. Esrar kullandığı için ailesinden dayak yiyen çocuk Esrar bağımlısı oldu mesela ogrencimizdi. Bir kere gece geç vakit pencereden kaçıp arkadaşlarımla bulusmuştum. Bulustuklarim kız arkadaşlar ama babam o saate izin vermezdi. Gece geldiğimde ışık açık müzik açık camdan bir girdim babam odamda oturuyor. Çok korktum. Beni karşısına alıp ciddi ciddi neredeydin kimleydim niye bunu yaptım öğrendi. Sonra başıma gelecekleri konuştuk. Ne kadar merak ettiğini anlattı. Gençsin anlıyorum diye söze girdi bazen sert bazen tatlı konuştu. Ben çok utandım bir daha asla yapmadım. Benle kaçan başka bir arkadaşı ailesi dövmüş. Daha 17 yasindaydik. O kız 18 yaşında neyse o kısmı anlatmayayim. Anlık refleksler normal aile korkuyor evet çözüm bu değil. Hiç bir pedagog bu durum anlatilinca kiziniza şöyle iki tane çakın bir daha yapmaz der mi? Yani gerçekten de laftan anlamayan dayakla daha arsız olur. Çünkü ailesine karşı duydugu vicdan azabı da kaybolur. Biraz uzun oldu ama bir arkadasim var yönetmen onun kizi içip gelmiş eve. Anne baba ayrı o zaman. Babası eve geliyor kız sarhoş daha 18 olmamış. Karşısına alıp konuşmuş önce ayiltmis sonra ciddi bir konuşma yapmış. Meğer kız dersten kalmış okulda sorunları varmış ilk defa da içmiş. O gün sarıldı bana ağladı dedi. Ondan sonra aralarındaki ilişki bambaşka oldu. Hatta kızcağız erkek arkadaşı ile tanıştırdı babanın gözü tutmadı anında sutladi cocugu. Şimdi başka bir çocukla nişanlı ve çok mutlu. Sevgi ilgi ile yaklaşıp sınırlar koymalı cocuga. Ceza da okey ama şiddet cidden çözüm değil. Burda kocasından tokat yiyen kadına haklı ya da haksız bosan deniyor. Suçlu olsa da olmasa da siddetin bahanesi olmaz deniyor. 16 yıllık evli kadına aynı şey deniyor da 16 yaşında çocuğa neden 16 yıl baban baktı deniyor? Diğerine 16 yıl kocan beklemiş seni korkmuştur Bi tokat nolcak denmiyor. Size yazdım kusura bakmayın ama size ithafen yazmadım. Genel olarak fikir belirttim. Şiddeti lütfen normallestirmeyin hanımlar. Sonra o kadınlar kocalarının dayaklarini yiyip onu da normal sanıyorlar. Baba kızar, ceza verir , konusur, hatta o arkadaşının ailesi ile konuşur haber verir hatta onların görüşmesine kısıtlama bile getirir kötü örnek oluyor diye. Ama tokat dayak bunlar insanı şeyler değil. Allah korusun daha kötü yollara sapiyorlar gençler aile ile araya böyle duvar girince

dayak atarak çocuğuyla bağ kurabilene rastlamadım daha. yani baba olunca korkuyla bir tane çakabilir düşüncesi bana göre doğru değil. dayak tabu değilse kişinin içinde evet fevri şekilde bunu yapabilir. ama konuşarak, korkular dile getirilerek, sevgiyi endişeyi anlatarak kurulan bağ çok sıkıdır. ama bunun için de çocukluktan böyle yapmak lazım tabi

Ben en son 20 yaşında babamdan tokat yedim. İlişkisi vardı. Annem telefonuna bak dedi. Babamda “benim telefonumu nasıl karıştırırsın” diye bir tokat attı. Gözlük burnuma yapıştı. Aradan 23 sene geçti. Hala izi duruyor. Annemse aldatıldığını öğrendi ama boşanmadı. Bu hikayede yanan ben oldum.
Ailenizle yaşadığınız müddetçe onların kurallarına uymak zorundasınız. Benim arkadaşım çocuğu ile karşılıklı içki içiyor. Ondan gizli saklı içmesin diye. Kontrolünde olmasını tercih ediyor. Çocuğunu bu yaz Almanya’ya sinema okuluna yolladı.
İçki içmek istiyorsanız reşit olmayı bekleyeceksiniz. Herhangi bir isteğiniz aileniz ile bağdaşmıyorsa onlardan ayrı eve çıkacaksınız.

Dayağı asla savunmam ama bazen insan hak ediyor sen 16 yaşında içki içmek nedir.Babana hak verdim

babam cok pısman oldu hatta aglamıs ben uyurken ayrıca egıtımsız falan degıl
Siz alkol alarak babanız da korkusunun sonucunda konuşmak yerine vurarak yanlış yapmışsınız, babanızın ağlaması sadece pişmanlığından değil başınıza gelebilecek kötü şeyleri düşünüp sinirleri boşalmıştır, ki siz daha önceleri hiç çaktırmadım diyorsunuz ama babanız alkol aldığınızdan şüpheleniyordur da konduramamıştır bu sefer ipin ucunu iyice kaçırıp kör kütük sarhoş olunca emin olmuş, arkadaşınızla beraber dönmüşsünüz belki o da sizde kaldı belki ailesi babanıza emanet etti o ayrıntıları bilemem ama hem kendi evladı hem arkadaşı gece eve sarhoş geliyor ailelerin bundan haberi yok, arkadaşınız ailesi duyarsa diye korkup beni alkol almaya trollface zorladı dese sizin ve ailenizin diğer aile karşısında düşeceği durumu akıl edebiliyor musunuz?

Babanızın kafasından binbir türlü şey geçmiştir, ayrıca hohlatmış muhtemelen adam uyuşturucu aldınız endişesine bile kapılmış olabilir.

Babanızın ağlamasını lehinize kullanmayın sakın, ben yaparım babam kızar sonra ağlar pişman olur diye düşünüp alkol veya Allah saklasın uyuşturucu denemeye kalkmayın, hem ailenizi kahredersiniz hem hayatınızı mahvedersiniz, sizin gibi nice gençlerin hayatı mahvoldu bir kısmıyla yollarımız kesişti bağımlılıklarının onlara neler yaptığını, o çok güvendikleri arkadaşlarının hayatlarından nasıl çıkıp gittiğini anlattılar.

Gün sonunda arkadaş çevreniz sizden elini eteğini çeker hikayedeki kötü kız siz olursunuz, elinizdeki tek güvenli liman aileniz, bazen onların kuralları size ters gelse de sizi en iyi koruyabilecek kişiler de aileniz.

Hevesleriniz, heyecan arayışınız gençliğin verdiği şeyler ama içkiyle ya da uyuşturucuyla macera olmaz, hem kendinize hem çevrenize hem ailenize büyüdüğünüzü bunlarla değil aklınızla eğitiminizle kanıtlayabilirsiniz.

Ailenize sarılın, okuyun eğitimli bir kadın olun zaten o sırada yetişkin de olacaksınız ne yanlış ne doğru daha da iyi oturacak kafanızda, sonra okumuş meslek edinmiş bir kadın olarak bir akşam arkadaşlarınızla alkol mü alacaksınız gazoz mu içeceksiniz ona kendiniz karar verirsiniz ama şunu da kulağınıza küpe yapın, yetişkin olduğunuzda dahi çok iyi tanıdığınızı sandığınız arkadaşlarınızla bile olsa ne dediğinizi ne yaptığınız bilmeyecek hale gelmeyin.

Kötü addedilen davranışlar dayakla düzeltilebilseydi önce tecavüzcüleri, tacizcileri, katilleri, hırsızları dövmek gerekirdi!

Bu konu altına yapılan çoğu yoruma çok şaşırdım. Hala bir erkeğin, koca da olsa baba da olsa kadını meta olarak görüp en ufak yanlışında tokat atması normal görülüyor. Tokat/dayak, erkek tarafından kadına yapılan bir iyilik, hatta yola getirilmesine yardımcı bir eylemmiş gibi sunulmuş. PES!

Babanız, sebep ne olursa olsun size tokat atmamalıydı. Bu sınırı çizmeniz lazım.
Babanızla konuşun. Anne-baba çocuğuna her zaman örnek teşkil eder ve zorundadır. Siz alkole, yasaklı maddelere meyil ediyorsanız burada anne-babanın da hataları vardır. Onlar da düşünmeli, aksiyon almalı. Ama bu asla dayak, tokat, şiddet olmamalı.

Sizi alkole iten nedenler üzerine düşünün. Bir boşluk mu var, psikolojik mi, arkadaş baskısı mı, özenme mi?

İnsan gençlikte ya meraktan ya arkadaş çevresinin baskısıyla ya özenerek alkol alabilir birkaç sefer. İrade de bu zamanlarda oluşturulur.
İradenize söz geçireceksiniz. Sosyal aktivitelere katılın, arkadaş çevrenizi değiştirmeye yeni arkadaşlıklar edinmeye çalışın.
Spor, sanat faaliyetleri deneyin.

Herkesin gençlik yıllarında yaşadığı bir kara gecesi vardır. Sizinki de bu olmuş. Geleceğinize, derslerinize, planlarınıza odaklanın. İleride gülüp geçersiniz bu olaylara.

Başlığı açan genç arkadaş, her şeyi zamanından önce yaşamak çok sıkıntılı bir durum. Daha 16 yaşındasın, bu ne acele? Babanın vurmasını savunmayacağım ama yaptığı şeyi ve sebebini gayet iyi anlıyorum. Dayak hiçbir şeyi halletmez evet ama bu gibi çok zaruri durumlarda testi kırılmadan önce iyi bir uyarı görevi görebiliyor.

Bunu neden söyledim, biliyor musun? İzmir'de 19 yaşında Veli Eren Atay adlı bir genç 1 aydır kayıp. Arkadaşlarıyla gece kulübüne gitmiş. Sadece içki içmediği tahmin ediliyor çünkü kafası gerçekten yerinde değilmiş. Gece kulübüne birlikte gittiği arkadaşları ondan 2 saat önce mekandan çıkmışlar. Çocuk en son Deliklikoy'da bir şoför tarafından görülmüş. Sonrası yok. Hâlâ arıyorlar. İnsan 18 yaşında kanunen reşit olsa bile aslında 25 yaşına kadar hayat tecrübesi olmadığı için her türlü batağa saplanabiliyor.

Sen daha 16 yaşındasın. Gençliğini yaşaman için zamanından önce içki içmene, tehlikeli işlere kalkışmana gerek yok. Ne yazık ki bazı gençlik hataları çok kötü şekilde sonuçlanıyor.

Alkole karsiyim ama içene de bisey diyemem ha cocugum olsa içtiğini duysam yikilirdim... Babanin o vurusu aslinda yikilisiydi... Bence bir daha disari cikarmasa haklidir. Anneler maalesef bu konuda duygusalligi one gectigi icin cocuklari daha cok hataya iterler istemsizce. Ama baba mantiklidir ve disariyi cok iyi bilir. O sebeple sen sen ol içkiden uzak dur suan erken en azından iceceksende daha ilerde kendini biraz daha bildikten sonra ve olculu ic suan o dengeyi kaybedecek yastasin . Arkadas seçimin en dikkt etmen gereken konu olsun. Umarim hic icmessn dedigim gibi. Ama babandan ozur dile gonlunu al bir sha tekrrlamicm soz de elini op. Bir evlat ne zorluklarla buyutuluyor hayaller kuruyor emek veriliyor ilerde anlarsin...!

Alkol almak için çok küçüksün. Gelişimini bile etkiler, aynı zamanda aile evi dışında içmen bu yaşlarda hiç güvenli değil. Hele hele kör kütür sarhoş olmak olacak iş değil. Aldığın riskin farkında değilsin. Gençlik işte macera aradım demişsin ama bu yaşlarda farklı şekillerde eğlenebilmek varken kendini böyle tehlikeye atmamalısın. Ailen alkole sıcak bakıyorsa 18inden sonra onlarla aynı ortamda alabilirsin, bakmıyorlarsa da güvendiğin arkadaşlarınla aynı ortamdayken ayarını bilerek yine 18inden sonra içmelisin. Ki 18 bile çok küçük bir yaş, 25ten önce beyin gelişimi devam ederken alkol kullanılmamalı ama ben legal sınırı söylemiş olayım bari.

Tokat atmasini bilemem ama tepkisinde son derece haklı baban. Annen de idare etseydi eğer her seferinde ona güvenip hatani tekrarlayacaktin. Bu yaşta demiycem herhangi bir yaşta içilmesine karşıyım

Borellus80 ailurophile başladılar
Sen kimsin ki sana nefret kusayım.
Karaciğerime senin için yük bindireyim.

Bana göre gayet alakalı, sana göre değilse yorumumu okur geçersin.
Asıl sen ve senin gibiler kendilerine uygun yorum olmayınca akbaba gibi yoruma üşüşüyorsunuz.

Pardon da Türk dili ve edebiyatı bölümünde okuyorumda sen benim hocammısın temel yazım kurallarını da işin içine sokarak iyice uzatıp hala devam eden sensin.
Oturda bi bak kendine.
Kimi eleştiriyor isen misliyle sensin.

Aaa bu nedir ya, karşıt görüş yada fikirlerine uymayan yorumlara akbaba gibi üşüş cevap verincede tu kaka ol.
Hadi ordan be…
Hic vakit kaybetmeden şikayet et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…