- 22 Eylül 2022
- 6.672
- 20.492
- 278
Evet hala lafımın arkasındayım. Hala aynı şeyi söyleyebilirim neyi uzatıyorsunuz ?Adamın korkması kızması hatta anlık refleks olarak tokat atması ayrı çocu dayakla terbiye edilmesi gerektiğini düşünüyorum bambaşka şeyler hanimefendi.
Dayak bunun çözümü değil ki.. dayak yediği için zayıf dersleri düzelen ya da erkeklerle görüştüğü için dayak yiyip ya ben önce bir ekmeğimi elime alıp okulu bitirip sonra flört edeyim diyen bir çocuk tanımadım. Esrar kullandığı için ailesinden dayak yiyen çocuk Esrar bağımlısı oldu mesela ogrencimizdi. Bir kere gece geç vakit pencereden kaçıp arkadaşlarımla bulusmuştum. Bulustuklarim kız arkadaşlar ama babam o saate izin vermezdi. Gece geldiğimde ışık açık müzik açık camdan bir girdim babam odamda oturuyor. Çok korktum. Beni karşısına alıp ciddi ciddi neredeydin kimleydim niye bunu yaptım öğrendi. Sonra başıma gelecekleri konuştuk. Ne kadar merak ettiğini anlattı. Gençsin anlıyorum diye söze girdi bazen sert bazen tatlı konuştu. Ben çok utandım bir daha asla yapmadım. Benle kaçan başka bir arkadaşı ailesi dövmüş. Daha 17 yasindaydik. O kız 18 yaşında neyse o kısmı anlatmayayim. Anlık refleksler normal aile korkuyor evet çözüm bu değil. Hiç bir pedagog bu durum anlatilinca kiziniza şöyle iki tane çakın bir daha yapmaz der mi? Yani gerçekten de laftan anlamayan dayakla daha arsız olur. Çünkü ailesine karşı duydugu vicdan azabı da kaybolur. Biraz uzun oldu ama bir arkadasim var yönetmen onun kizi içip gelmiş eve. Anne baba ayrı o zaman. Babası eve geliyor kız sarhoş daha 18 olmamış. Karşısına alıp konuşmuş önce ayiltmis sonra ciddi bir konuşma yapmış. Meğer kız dersten kalmış okulda sorunları varmış ilk defa da içmiş. O gün sarıldı bana ağladı dedi. Ondan sonra aralarındaki ilişki bambaşka oldu. Hatta kızcağız erkek arkadaşı ile tanıştırdı babanın gözü tutmadı anında sutladi cocugu. Şimdi başka bir çocukla nişanlı ve çok mutlu. Sevgi ilgi ile yaklaşıp sınırlar koymalı cocuga. Ceza da okey ama şiddet cidden çözüm değil. Burda kocasından tokat yiyen kadına haklı ya da haksız bosan deniyor. Suçlu olsa da olmasa da siddetin bahanesi olmaz deniyor. 16 yıllık evli kadına aynı şey deniyor da 16 yaşında çocuğa neden 16 yıl baban baktı deniyor? Diğerine 16 yıl kocan beklemiş seni korkmuştur Bi tokat nolcak denmiyor. Size yazdım kusura bakmayın ama size ithafen yazmadım. Genel olarak fikir belirttim. Şiddeti lütfen normallestirmeyin hanımlar. Sonra o kadınlar kocalarının dayaklarini yiyip onu da normal sanıyorlar. Baba kızar, ceza verir , konusur, hatta o arkadaşının ailesi ile konuşur haber verir hatta onların görüşmesine kısıtlama bile getirir kötü örnek oluyor diye. Ama tokat dayak bunlar insanı şeyler değil. Allah korusun daha kötü yollara sapiyorlar gençler aile ile araya böyle duvar girinceLaftan anlamayan dayaktan anlar mi sence? Sabaha kadar döv.
Yapar yapar, dayagimi yer otururum bir sey olmaz der.
E siz uzattınız. Cevap yazıp duruyorsunuz. Ben bu nasıl bir yorum diyip geçtim. Çok tuhaf birisiniz ciddenEvet hala lafımın arkasındayım. Hala aynı şeyi söyleyebilirim neyi uzatıyorsunuz ?
evetPeki.
Buraya yazınca anladın mı peki ailenin neden sinirlendiğini?
Dayağı asla savunmam ama bazen insan hak ediyor sen 16 yaşında içki içmek nedir.Babana hak verdimmerhaba ben 16 yaşındayım. dün gece arkadaşımla buluşup alkol aldık. kör kütük sarhoş bir şekilde eve geldik aslında hiç çaktırmamıştım daha önce ama bu sefer babama yaklaştığımda hohlatıp nefesımı kokladı ne ara oldu bilmiyorum ama bir tokat ve kendimi yerde buldum silik silik hatırlıyorum ağlayıp zırlamaya başladık arkadaşımla. annem çok üzüldü keşke bana söyleseydiniz idare ederdim dedi. ailemde alkol alan yok çok önceden beri. babamla bir daha konuşmaya çalıştım ama konuştırmadı git elini yüzünü yıka konuşma bir daha benimle diyip evden gitti hava almaya. onun sinirlenme sebebi daha çok alın teriyle kazandığı parayı pis işlere yatırdığımı düşünmesi diye düşünüyordum ama öyle olmqdı. arkadaşımın evinde içiliyordu zaten ordan içtik. neyse artık olan oldu babam bu sabah işe gitti. annemle konuştum biraz çok kırgın bana. ne yapacağımı bilmiyorum evet yaptığım şey iğrenç farkındayım ama bana yardım gerekli ne yapmam gerek babamın tepkilerini kestiremiyorum
Siz alkol alarak babanız da korkusunun sonucunda konuşmak yerine vurarak yanlış yapmışsınız, babanızın ağlaması sadece pişmanlığından değil başınıza gelebilecek kötü şeyleri düşünüp sinirleri boşalmıştır, ki siz daha önceleri hiç çaktırmadım diyorsunuz ama babanız alkol aldığınızdan şüpheleniyordur da konduramamıştır bu sefer ipin ucunu iyice kaçırıp kör kütük sarhoş olunca emin olmuş, arkadaşınızla beraber dönmüşsünüz belki o da sizde kaldı belki ailesi babanıza emanet etti o ayrıntıları bilemem ama hem kendi evladı hem arkadaşı gece eve sarhoş geliyor ailelerin bundan haberi yok, arkadaşınız ailesi duyarsa diye korkup beni alkol almaya trollface zorladı dese sizin ve ailenizin diğer aile karşısında düşeceği durumu akıl edebiliyor musunuz?babam cok pısman oldu hatta aglamıs ben uyurken ayrıca egıtımsız falan degıl
Alkole karsiyim ama içene de bisey diyemem ha cocugum olsa içtiğini duysam yikilirdim... Babanin o vurusu aslinda yikilisiydi... Bence bir daha disari cikarmasa haklidir. Anneler maalesef bu konuda duygusalligi one gectigi icin cocuklari daha cok hataya iterler istemsizce. Ama baba mantiklidir ve disariyi cok iyi bilir. O sebeple sen sen ol içkiden uzak dur suan erken en azından iceceksende daha ilerde kendini biraz daha bildikten sonra ve olculu ic suan o dengeyi kaybedecek yastasin . Arkadas seçimin en dikkt etmen gereken konu olsun. Umarim hic icmessn dedigim gibi. Ama babandan ozur dile gonlunu al bir sha tekrrlamicm soz de elini op. Bir evlat ne zorluklarla buyutuluyor hayaller kuruyor emek veriliyor ilerde anlarsin...!merhaba ben 16 yaşındayım. dün gece arkadaşımla buluşup alkol aldık. kör kütük sarhoş bir şekilde eve geldik aslında hiç çaktırmamıştım daha önce ama bu sefer babama yaklaştığımda hohlatıp nefesımı kokladı ne ara oldu bilmiyorum ama bir tokat ve kendimi yerde buldum silik silik hatırlıyorum ağlayıp zırlamaya başladık arkadaşımla. annem çok üzüldü keşke bana söyleseydiniz idare ederdim dedi. ailemde alkol alan yok çok önceden beri. babamla bir daha konuşmaya çalıştım ama konuştırmadı git elini yüzünü yıka konuşma bir daha benimle diyip evden gitti hava almaya. onun sinirlenme sebebi daha çok alın teriyle kazandığı parayı pis işlere yatırdığımı düşünmesi diye düşünüyordum ama öyle olmqdı. arkadaşımın evinde içiliyordu zaten ordan içtik. neyse artık olan oldu babam bu sabah işe gitti. annemle konuştum biraz çok kırgın bana. ne yapacağımı bilmiyorum evet yaptığım şey iğrenç farkındayım ama bana yardım gerekli ne yapmam gerek babamın tepkilerini kestiremiyorum
İşaretleme kız Allah canını almasın
Eeee çok sağol be Mahmut'çuğum
Tokat atmasini bilemem ama tepkisinde son derece haklı baban. Annen de idare etseydi eğer her seferinde ona güvenip hatani tekrarlayacaktin. Bu yaşta demiycem herhangi bir yaşta içilmesine karşıyımmerhaba ben 16 yaşındayım. dün gece arkadaşımla buluşup alkol aldık. kör kütük sarhoş bir şekilde eve geldik. babama yaklaştığımda hohlatıp nefesımı kokladı ne ara oldu bilmiyorum ama bir tokat ve kendimi yerde buldum silik silik hatırlıyorum ağlayıp zırlamaya başladık arkadaşımla. annem çok üzüldü keşke bana söyleseydiniz idare ederdim dedi. ailemde alkol alan yok çok önceden beri. babamla bir daha konuşmaya çalıştım ama konuştırmadı git elini yüzünü yıka konuşma bir daha benimle diyip evden gitti hava almaya. onun sinirlenme sebebi daha çok alın teriyle kazandığı parayı pis işlere yatırdığımı düşünmesi diye düşünüyordum ama öyle olmqdı. arkadaşımın evinde içiliyordu zaten ordan içtik. neyse artık olan oldu babam bu sabah işe gitti. annemle konuştum biraz çok kırgın bana. ne yapacağımı bilmiyorum evet yaptığım şey iğrenç farkındayım ama bana yardım gerekli ne yapmam gerek babamın tepkilerini kestiremiyorum
Sen kimsin ki sana nefret kusayım.Ne alâka ki ama? Resmen içindeki nefreti kusuyor, ona buna alâkasız noktalardan salça oluyor. Böyle şeylere tepki verme verme, herkes insanların yaşam tarzına karışmayı kendine hak görüyor. Zaten temel Türkçe yazım kuralları bilmeyen insanla polemiği uzatmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?