Dünkü konu devamı eşimin ailesi parayı gönderemedi diye laf etmiş ?

Nedesemolmuyor1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
3.030
1.482
133
33
Dün yazmıştım eşimin ailesi çift maaşız eşimden hep maddi istekte bulunuyor diye (şimdiye kadar borctan para kalmadıgı için eşim bişey alamadı ve gönderemedi) arabayı satmışlardı demiştim. Eşime verdikleri parayı biz geri ödüyoruz demiştim. Bu ay doğum yapacağım için masrafımız çok diye bu ay vermeyecektik diğer ay vermeye devam edecektik. Annesi neden göndermiyorsun diye eşime laf etmiş eşim benim bu ay masrafım çok doğum olacak bu ay veremem demiş. Aralarındaki konuşmaları tam bilmiyorum ama annesinin tavrını tahmin ediyorum hani gönderecektin niye göndermiyorsun diye bi sürü laf söylemiştir. Eşimde sinirlenmiş açmıyormuş telefonlarını.
Bi yandan bazı şeyleri eşim görmesi için iyi oldu. Bi yandan da sinirleniyorum bir anne nasıl bu kadar bencil anlayışsız olabilir ya. Sadece kendi cebini düşünüyor tamam oğlum doğru doğum var öbür ay verirsin diye anlayıs göstereceğine neden vermedin diye laf ediyor. Bi anne nasıl çocugunun sıkışmasını ister anlamıyorum gerçekten. Ama çok iyi oluyo görsün eşim bunları

Ohhh çekin içinizden
Bi yandan çekiyorum bi yandan da sinirlerime engel olamıyorum nasıl bişey bu babamdan da borç almıştık normal zamanda bile ödeyim diye ugrasmayık borç olarak vermedim dedi( geri vericez tabi ama) bi de onun ailesine bakıyorum doğum olacagı ay neden vermiyorsun diye eşime laf söylüyorlar bu kadar bencil anlayışsız olunmaz sen annesin o senin oğlun ya.

Su esnada cıt cıkarmayın. Size bilenir. Tek basıba görsün göreceğini.
Ay vallahi zor tutuyorum kendimi ailesini kötülememek için belki söylemeyecekti ama ucundan bahsetti devamı yok. neden bu kadar anlayıssız insan tamam oğlum öbür ay verirsin der sonuçta doğum olacak masrafımız var dedim ne biliyim yaa dedi gece vardiyasından geldiği için yattı uyudu. Uyanık olsa çenemi tutamazdım kesin

Yapacak bir şey yok,bizde hiç istemememe rağmen bir dönem zorla borç aldık altın olarak elimizde de vardı oysa biraz neyse aldığımız şekilde vermemiz gerektiği için elimizdeki filan uymuyordu. İstemememe rağmen eşim aldı illa ailesi o zaman biz illa verdiğimiz şekilde istemeyiz bilmem ne dedi.eşimde öyle birşey yapmazlar ailem benim onlar vs diye beni takıntı yapmakla suçladı.

Sonuçta borcu geri öderken kendi verdikleri şekilde istediler birebir. Elimizdekileri bozdurup onların verdiği sekile çevirmek zorunda kaldık. Kısaca zarar ettik. O dönem eşim morardı tabi durumdan içimden ohhhhhh çektim ama dışımdan pek birşey söylemedim. Unuttu gitti şimdide hiç bir şey yokmuş gibi davranıyor. Eşiniz yine tepki vermiş en azından bazı insanlar böyle malesef canınızı sıkmayın, para işin içine girince evlat mevlat dinlemiyor

İçimden oh ceksemde aşırı yorum yapmadım bir iki cümle kurdum sadece,şu aşamada sizde sessizliğinizi koruyun malesef erkekler ailelerinin ayıbını bir günde görmüyor biraz birikmesi lazım.
Şimdi ters çıkarsanız size bilenir sessiz sessiz o patlama gününün gelmesini bekleyin,bende bekliyorum kendimizinkini

O zaman eşime verirken borç olarak vermemişler evleniyorsun sıkıntı çekme diye iyi niyetle vermiş sonra iki sene itinayla başına kaktılar. Çift maaşız diye versin bari dedi heralde. Ama doğum olacak ay da bunu yapmazsın bee. Bu kadar anlayışsız olunmaz bu ay masraflı olacagını bile bile yapılmaz yani. Ama sonra unutuyorlar işte keşke unutmasalar

E kaç kere borç oldugu halde istekte bulundu eşim bi kere insanlar çok bencil dedi annesinin yanında annesi anlamadı tabi. Para olunca evlat dinlemiyor ama istemeyi çok iyi biliyorlar

Valla ben sizin yerinizde olsam taksit taksit bunların borcunu ödeyeceğime,ki böyle olunca o borç ömür boyu bitmez. İlla ki bir şey çıkarırlar.
Kredi çekip toptan öder kapatarım çenelerini,en azından onlara ödeyeceğinize bankaya ödersiniz hiç değilse kafa rahat olur.

Zaten doğum geçsin toplu kapatalım da bitsin şu borç dedim. Eşime tl olarak verdiler ama araba için altın olarak borç aldılar eşimde onca laf söyleyince erkeklik yapıp! Altın olarak öderim demiş şuan tl olarak aldıgını altın olarak ödüyoruz ve ailesi olurmu oğlum fazla vermil olcan dememiş bile. Para gelsin de… ama doğumdan dolayı veremeyeceği zaman tonla laf sayarlar. Doğum bitsin toplu kapatalım dedim zaten altın da artıyor biz zarar ediyoruz dedim o hala ama o arabanın da degeri şimdi kaç oldu diyordu ohh olsun ona görsün

Sakın bir şey söyleyip de şu güzel anın büyüsünü bozmayın
Kendimi tutmaya çalışcam bak sen kendince fedakarlık yapmaya çalışıyorsun ama onlar sana anlayış gösteriyor mu sadece kendi ceplerini düşünüyorlar falan diyesim var

Ne kadar miktar oduyorsunuz her ay mesela?
Eşime 40 bin vermiş sanırım 80 gr altın borcu almışlar araba almak için eşimde kendince altın olarak veririz demiş borcumuzu altın olarak hesapladık 30 gr yapıyor her ay 3 gr veriyoruz ama doğum geçsin toplu verelim dedim bi an önce sussunlae istiyorm lanet olsun paralarına bu kadar aç gözlü aile görmedim yemin ederim

Ben gördüm tek sende değil üzülme

Demeeeeee öyle sadece şu borcu toptan kapatalım da artık bitsin bu işkence de
Valla her yüz yüze geldiğimizde para konusundan gına geldi ya para para para başka dertleri yok bi de çift maaşız diye istekte bulunuyor bana sunu al ona bunu alıver kardeşinin parası yok( çalışıyor halbuki) gönderiver hep almak istiyorlar vermeye gelince bi pişirimlik bişey bile vermez oğluna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…