- 7 Mart 2019
- 3.030
- 1.482
- 133
- 33
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
-
yok ya bu ay vermesek çok da dert olmaz yani vermiycez dememiş ki bu ay doğum olacak anne bu ay veremiycem demiş nasıl vermezsin niye vermiyorsun laf söylemiş annesi bi sürüManyak galiba bunlar. Borç morc ödemeyin valla bunlara. Çok mu dardalar?
Bırak kendisi bizzat görsün anasının ne paragöz olduğunu, siz de üzgün ve mağdur gelini oynayın...Dün yazmıştım eşimin ailesi çift maaşız eşimden hep maddi istekte bulunuyor diye (şimdiye kadar borctan para kalmadıgı için eşim bişey alamadı ve gönderemedi) arabayı satmışlardı demiştim. Eşime verdikleri parayı biz geri ödüyoruz demiştim. Bu ay doğum yapacağım için masrafımız çok diye bu ay vermeyecektik diğer ay vermeye devam edecektik. Annesi neden göndermiyorsun diye eşime laf etmiş eşim benim bu ay masrafım çok doğum olacak bu ay veremem demiş. Aralarındaki konuşmaları tam bilmiyorum ama annesinin tavrını tahmin ediyorum hani gönderecektin niye göndermiyorsun diye bi sürü laf söylemiştir. Eşimde sinirlenmiş açmıyormuş telefonlarını.
Bi yandan bazı şeyleri eşim görmesi için iyi oldu. Bi yandan da sinirleniyorum bir anne nasıl bu kadar bencil anlayışsız olabilir ya. Sadece kendi cebini düşünüyor tamam oğlum doğru doğum var öbür ay verirsin diye anlayıs göstereceğine neden vermedin diye laf ediyor. Bi anne nasıl çocugunun sıkışmasını ister anlamıyorum gerçekten. Ama çok iyi oluyo görsün eşim bunları
Bazı şeylerin altını çizerek göstermek istiyorum ama çenemi tutmam lazım. Ama erkekler sonra unutuyor böyle şeyleri sonradan unutulur gider sankiBırak kendisi bizzat görsün anasının ne paragöz olduğunu, siz de üzgün ve mağdur gelini oynayın...
Herkes ana baba olamıyor insan evladına yapar mı bunu ya her ananın babanın boynunun borcudur evladını evlendirmek ona destek olmak bizim kültürümüzde en azından boyle...Bize borç vermedi bana verilen bişey yok biz o zaman evli değildik. Ne veriyorsa oğluna verdi ben onların parasını kullanmadım onların parasıyla bişey ödemedim. Ki biz evliyken babamdan para aldık sakın ödeyim diye ugrasmayın dedi. Anne baba olmak evladına destek olmaktır destek oluyo gibi yapıp başına kaktılar böyle yapacaklardı vermeselerdi
E hani verirlerken sen yoktun esin berkardi ?Verirken borç olarak vermediler işte destek olmak için vermişler sonra da geri ver diye eşime baskı yaptılar bizde geri veriyoruz ne aldıgını neden yazmayım ki ? Allah Allah
Valla bu kadar paracı insanlar görmedim paracı insan var evet ama evladına yapanı görmemiştim. Ne zaman gitsek para konuşuyorlar eşime verileni konusuyorlar çift maaşız diye onlara harcamamız gerekiyor gibi şunu al bunu al dolaba alışveriş yap bizi yemeğe götür (kalabalık aileler bir de) mangal yapalım tavukları vs alında diyor. Hiç var mı yok mu diye sormak düşünmek yok hep bizden harcamaya çalışıyor annesiHerkes ana baba olamıyor insan evladına yapar mı bunu ya her ananın babanın boynunun borcudur evladını evlendirmek ona destek olmak bizim kültürümüzde en azından boyle...
Söyleyeceğiniz her kelimeyi iyi seçin, mağdur edebiyatı yapın, mesela hayatım ya napcaz çok sıkışcaz bu ay annenlere para verirsek , bebek masrafları çok fazla keşke annen biraz anlayışlı olsa halimiz ortada , en iyisi doğumdan sonra tüm borcu kapatalım kafamız kulağımız rahat etsin , artık bu para mevzularından çok bunaldım, sadece çocuğuma ve sana odaklanmak istiyorum deyin , bunları söylerken gözleriniz dolu dolu olursa tamamdırBazı şeylerin altını çizerek göstermek istiyorum ama çenemi tutmam lazım. Ama erkekler sonra unutuyor böyle şeyleri sonradan unutulur gider sanki
Canım neyi anlamadın kendi oğlunun eksi hesabı için vermiş bize diye verilmedi benim borcum değil kendi oğulları. Evlenmeden önce vermişler nişanlıydık verilen miktar 30 bin. Verirken de borç olarak vermediler biz sana yardım ederiz oğlum diye verdiler sonra da geri ver demeye başladılar. Bizde geri ödemeye başladık altın olarak. Benim babamda bize 20 bin verdi parça parça 1,5 sene oldu ama bir kere bile verecek misiniz diye sormadı hatta ödemek için ugrasmayın dedi başka anlamadıgın bişey var mı ?E hani verirlerken sen yoktun esin berkardi ?
Ahahhsjsj .miktari yazamiyorsun esinin anne babasi oglum verme deseler diger kardeslerede okadar harcama yapmaları gerekir ? Bukadar idtediklerine gore ve sizde odeyemediginize gore buyuk bir para olmali tabikii altin vdya dolar uzerinden hesaolayip odenmesi lazim.o zaman siz hayatinda yoktunuz diye sizle evlenince adamin borcunu mu sileceklerdi .
Babam verdi babam verdi diyorsunuz kv kac para verdi babaniz ne kadar verdi .yazinda bilelim
Merhaba hangi yıl 40 bin lira borç aldınız acaba?Eşime 40 bin vermiş sanırım 80 gr altın borcu almışlar araba almak için eşimde kendince altın olarak veririz demiş borcumuzu altın olarak hesapladık 30 gr yapıyor her ay 3 gr veriyoruz ama doğum geçsin toplu verelim dedim bi an önce sussunlae istiyorm lanet olsun paralarına bu kadar aç gözlü aile görmedim yemin ederim
Zaten bundan önce demiştim doğumdan sonra toplu verelim bian önce bitsin diye. Çünkü çok sinir bozucular bian önce sussunlar istiyorumSöyleyeceğiniz her kelimeyi iyi seçin, mağdur edebiyatı yapın, mesela hayatım ya napcaz çok sıkışcaz bu ay annenlere para verirsek , bebek masrafları çok fazla keşke annen biraz anlayışlı olsa halimiz ortada , en iyisi doğumdan sonra tüm borcu kapatalım kafamız kulağımız rahat etsin , artık bu para mevzularından çok bunaldım, sadece çocuğuma ve sana odaklanmak istiyorum deyin , bunları söylerken gözleriniz dolu dolu olursa tamamdır( insani buna mecbur ediyorlar valla , saf oğulları başka türlü anlamaz )
Biz de eşimle iki maaşız diye sürekli gözleri üzerimizde, k.peder beni bikac defa aracı ile biyerlere götürdü diye eşimden hepsinin parasını aldı, eşim huylarını bildiği için bize bir çöp bile verseler anında parasını verir ki sesi çıkmasın, biz uzak duruyoruz genel olarak , onlardan hiçbirşey beklemediğimiz gibi biz de bişey vermiyoruz gereksiz yere ...Valla bu kadar paracı insanlar görmedim paracı insan var evet ama evladına yapanı görmemiştim. Ne zaman gitsek para konuşuyorlar eşime verileni konusuyorlar çift maaşız diye onlara harcamamız gerekiyor gibi şunu al bunu al dolaba alışveriş yap bizi yemeğe götür (kalabalık aileler bir de) mangal yapalım tavukları vs alında diyor. Hiç var mı yok mu diye sormak düşünmek yok hep bizden harcamaya çalışıyor annesi
Evlenmeden önce nişanlıyken eşime vermişler eksi hesabını kapat diye ama borç olarak vermemişler bi daha borç yapıp sıkışma diye vermişlerMerhaba hangi yıl 40 bin lira borç aldınız acaba?
Ben yazılarınızdan hiçbirşey anlamadım şimdide borç aldıkları kişi dayısı 1 ay vermesek bisey demezdi diyorsunuz sizin de anneniz babaniz böyle mi ne demek ben annemden babamdan borc alsam meletmem insanları zaten durum ne olursa olsun önce borcum gelir gider veririm siz anlamak istemiyorsunuz evet anne baba oldugu icin idare edebilirler diyorum ama o paraya ihtiyaclari vardir idare edemeyecek durumda olabilirler karsi tarafi hic dusunmeden konusuyorsunuzBiz vermiycez hibe etsinler demedim ki sadece bu ay veremeyecektik doğum masrafından dolayı sonra ödemeye devam edecektik yahu bunlar anne baba bi anne baba akraba komsu arkadaş değil. Anne baba böyle mi yapar evladına sizin de mi aileniz böyle. Tamam oğlum öbür ay verirsin diyemez mi insan çocuguna ben böyle görmedim aksine destek olur ailem herseye
Ya sen istiyorsun ki kocamin benden onceki borclari benle evlenince silinsin .sizin aileniz bonkor davranmis onun ailesi davranmamis .borc sizin degil ama esinizin borcu. Kocayi alinca norcunuda almis oluyorsun .esinin borcu icin banane benden once diyemezsin .Para deger kaybetmesin diyede haliyle altin uzerinden hesaplamislar. Esiniz borc yapmis simdide onu oduyor belki ailesi oldugu icin bir aylik gecikmeyi tolore edebilirdi bu konuda hak veriyorum ama sizin borcun unutulmasina dair beklentileriniz anlamsiz.Canım neyi anlamadın kendi oğlunun eksi hesabı için vermiş bize diye verilmedi benim borcum değil kendi oğulları. Evlenmeden önce vermişler nişanlıydık verilen miktar 30 bin. Verirken de borç olarak vermediler biz sana yardım ederiz oğlum diye verdiler sonra da geri ver demeye başladılar. Bizde geri ödemeye başladık altın olarak. Benim babamda bize 20 bin verdi parça parça 1,5 sene oldu ama bir kere bile verecek misiniz diye sormadı hatta ödemek için ugrasmayın dedi başka anlamadıgın bişey var mı ?
Cok düşünmeyin ya valla siz kendinizi yıpratırsınız baska bişey değil. İlişkileri çok hastalıklı belli ki umarım eşiniz de görür en kısa zamanda ilişkiyi keser. siz yorum yapmayın bu noktadan sonra cok gerekmedikceValla bu kadar paracı insanlar görmedim paracı insan var evet ama evladına yapanı görmemiştim. Ne zaman gitsek para konuşuyorlar eşime verileni konusuyorlar çift maaşız diye onlara harcamamız gerekiyor gibi şunu al bunu al dolaba alışveriş yap bizi yemeğe götür (kalabalık aileler bir de) mangal yapalım tavukları vs alında diyor. Hiç var mı yok mu diye sormak düşünmek yok hep bizden harcamaya çalışıyor annesi
Sizin eşiniz fark etmiş uzak duruyormuş benimki fark etmiyor ya da etse bile anlamıyor İzne memlekete gittiğimizde araba ile akrabaya gittik eşime hem arabayı istediğinde vermemişlerdi hem de arabaya bi benzin alıvermiyorsun dedi annesi burası senin de evin dolaba bi alışveriş yap diyor geri dönüş yapıcaz yaşadığımız yere yarım saat kalmış otobüse kapıdan çıkıcaz gitmeden eve bişeyler söyle öyle git diyor ama aynı anne bu ay doğum olacak veremiycem deyince laf ediyor çocugunaBiz de eşimle iki maaşız diye sürekli gözleri üzerimizde, k.peder beni bikac defa aracı ile biyerlere götürdü diye eşimden hepsinin parasını aldı, eşim huylarını bildiği için bize bir çöp bile verseler anında parasını verir ki sesi çıkmasın, biz uzak duruyoruz genel olarak , onlardan hiçbirşey beklemediğimiz gibi biz de bişey vermiyoruz gereksiz yere ...
Konu sahibi istiyor ki para geri verilmesin benle evlendi borcu silsinler .kocayi alinca borcunuda almis oluyorsun anlamiyorBen yazılarınızdan hiçbirşey anlamadım şimdide borç aldıkları kişi dayısı 1 ay vermesek bisey demezdi diyorsunuz sizin de anneniz babaniz böyle mi ne demek ben annemden babamdan borc alsam meletmem insanları zaten durum ne olursa olsun önce borcum gelir gider veririm siz anlamak istemiyorsunuz evet anne baba oldugu icin idare edebilirler diyorum ama o paraya ihtiyaclari vardir idare edemeyecek durumda olabilirler karsi tarafi hic dusunmeden konusuyorsunuz
E tamam iste kadin senden degil oglundan istiyor parayi .Canım neyi anlamadın kendi oğlunun eksi hesabı için vermiş bize diye verilmedi benim borcum değil kendi oğulları. Evlenmeden önce vermişler nişanlıydık verilen miktar 30 bin. Verirken de borç olarak vermediler biz sana yardım ederiz oğlum diye verdiler sonra da geri ver demeye başladılar. Bizde geri ödemeye başladık altın olarak. Benim babamda bize 20 bin verdi parça parça 1,5 sene oldu ama bir kere bile verecek misiniz diye sormadı hatta ödemek için ugrasmayın dedi başka anlamadıgın bişey var mı ?
Eşiniz dur demeden asla durmazlar , benim eşim de verirdi ama ben eşime kuruş vermiyorum, elime ne geçse birikim yapıp onu dımdızlak bırakıyorum, o yüzden istese de yapamazSizin eşiniz fark etmiş uzak duruyormuş benimki fark etmiyor ya da etse bile anlamıyor İzne memlekete gittiğimizde araba ile akrabaya gittik eşime hem arabayı istediğinde vermemişlerdi hem de arabaya bi benzin alıvermiyorsun dedi annesi burası senin de evin dolaba bi alışveriş yap diyor geri dönüş yapıcaz yaşadığımız yere yarım saat kalmış otobüse kapıdan çıkıcaz gitmeden eve bişeyler söyle öyle git diyor ama aynı anne bu ay doğum olacak veremiycem deyince laf ediyor çocuguna
Araba aldılar dayısından borç alarak eşimde o borca destek oluyor daha önce eşime verilen parayı geri ödüyoruz. Diyorum ki verirken borç vermemişlerdi bana da verilmedi oğluna vermiş sonradan başına kakıp geri istediler biz zaten geri veriyoruz o parayı sadece bu ay doğum masrafı var o yüzden bu ay veremiycez neyi anlamadınız anlamadım bu ay veremememiz de öyle onları pek etkilemiyorBen yazılarınızdan hiçbirşey anlamadım şimdide borç aldıkları kişi dayısı 1 ay vermesek bisey demezdi diyorsunuz sizin de anneniz babaniz böyle mi ne demek ben annemden babamdan borc alsam meletmem insanları zaten durum ne olursa olsun önce borcum gelir gider veririm siz anlamak istemiyorsunuz evet anne baba oldugu icin idare edebilirler diyorum ama o paraya ihtiyaclari vardir idare edemeyecek durumda olabilirler karsi tarafi hic dusunmeden konusuyorsunuz
ben silinsin borcu dedim mi hiç ? Geri veriyoruz dedim farkındaysan. Ama onlar eşime borç olarak vermemiş destek olmak için vermiş geri verirsin sonra diye vermemişler ama istediler ister ama vermiyor diye evladının başına kakar mı insan anne baba olmak böyle bişey mi. Lisede aldıgın telefonun gönderdiğin dershanenin hesabını yapmak mı. Ben böyle görmedim çevremden ailemden şahsen. Yine diyorum bis ödüyoruz geri hibe etsinler demedim :)Ya sen istiyorsun ki kocamin benden onceki borclari benle evlenince silinsin .sizin aileniz bonkor davranmis onun ailesi davranmamis .borc sizin degil ama esinizin borcu. Kocayi alinca norcunuda almis oluyorsun .esinin borcu icin banane benden once diyemezsin .Para deger kaybetmesin diyede haliyle altin uzerinden hesaplamislar. Esiniz borc yapmis simdide onu oduyor belki ailesi oldugu icin bir aylik gecikmeyi tolore edebilirdi bu konuda hak veriyorum ama sizin borcun unutulmasina dair beklentileriniz anlamsiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?