DÜNYA ÇOK KÖTÜ BİR YER

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kikoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2019
889
777
53
27
Dünya neden böyle bozuk bi yer.
Her yerde birbirlerinin kuyuları kazan iftira atan kullanan aciz insanlar var ( belki bende bunlardan biriyim).
Çokk bunalıyorum.
Dürüst arkadaş dürüst eş bulmak çok zor artık.
Paran varsa insansın bu zaman da.
Bazen bu dünyaya çocuk bile getirmek istemiyorum
annelik denilen kutsan duygudan bile bazen kendimi mahrum bırakmak istiyorum
etrafta olan dünyada olan şeyleri gördükçe
artık kadın erkek fark etmiyor her 10 eşden 7 si birbirini aldatıyor
dünya beni çok boguyor
bir tek ben degilimdir umarım
bu dünyanın yalanlarından oyunlarından sıkılan
keşke herşey masallar daki kadar güzel olsa bu dünyanın mutluları çocuklar ve deliler
hiç birşeyden haberleri yok diyecegim
ama artık diyemiyorum
çünkü
çocuklara ve sessiz insanlara karşı taciz tecavüz hat safa da
Rabbim sonumuzu hayır etsin
bazı insanlar o kadar sapkınlaşmış ki
helak olan toplumlar dan hiç bi farkı yok
en anormal olan olay ları ne kadar da normalleş tirmiş bu pis dünya
benim gibi düşünen leri bekliyorum
(Bazen tek kişiyle bitmiyor herşey benim bu olaylara canım sıkılıyor begenmeyen aynı görüşte olmayan kişiler saçma sapan yorumlar yapmasın ben size görüşümü begendirmek zorunda degilim benim görüşüm bu açıda ne yapıyor sun ki sen diyerler mümkünse hiç yorum yapmasın)

Son düzenleme:
Değiştirmek için ne yaptınız?
Anne olmaktan vazgeçmek yerine vicdanlı, ahlaklı, sevmeyi bilen, merhametli çocuk yetiştirmeyi de düşünebilirdiniz mesela.
Malûm başka yerde hayat yok, şimdilik elimizdeki yer de burası.
Malumun ilanı yerine, neler yapabilirim diye konuşsak da bir faydası olsa keşke..

Değiştirmek için ne yaptınız?
Anne olmaktan vazgeçmek yerine vicdanlı, ahlaklı, sevmeyi bilen, merhametli çocuk yetiştirmeyi de düşünebilirdiniz mesela.
Malûm başka yerde hayat yok, şimdilik elimizdeki yer de burası.
Malumun ilanı yerine, neler yapabilirim diye konuşsak da bir faydası olsa keşke..
Ben ne kadar iyi olsam da dışar daki insan lar çok bozuk benim babam vefat etti halamlar amcamlar lar o kadar merhametli o kadar iyi insanlar dı ki babam ölür ölmez daha 40 çıkmadan bize bir sürü şey yaşattılar acımız çok yeniyken benim babam onlarında kardeşleriy di insanların gözüni para bürümüş bizler gibi istisnai kişiler bunı degiştirmiyor malesef

Dünya neden böyle bozuk bi yer her yerde birbirlerinin kuyuları kazan iftira atan kullanan aciz insanlar var belki bende bunlardan biriyim çok bunalıyorum dürüst arkadaş dürüst eş bulmak çok zor artık paran varsa insansın bu zaman da bazen bu dünyaya çocuk bile getirmek istemiyorum annelik denilen kutsan duygudan bile bazen kendimi mahrum bırakmak istiyorum etrafta olan dünyada olan şeyleri gördükçe artık kadın erkek fark etmiyor her 10 eşden 7 si birbirini aldatıyor dünya beni çok boguyor bir tek ben degilimdir umarım bu dünyanın yalanlarından oyunlarından sıkılan keşke herşey masallar daki kadar güzel olsa bu dünyanın mutluları çocuklar ve deliler hiç birşeyden haberlerş yok diyecegim ama artık diyemiyorum çünkü çocuklara ve sessiz insanlara karşı taciz tecavüz hat safa da Rabbim sonumuzu hayır etsin bazı insanlar o kadar sapkınlaşmış ki helak olan toplumlar dan hiç bi farkı yok en anormal olan olay ları ne kadar da normalleş tirmiş bu pis dünyada benim gibi düşünen leri bekliyorum
Çocuk konusunda hemfikirim... Bu dünya yeni bireyleri haketmiyor.... Acı, zulüm, mutsuzlukluk kat kat artıyor....

Ben ne kadar iyi olsam da dışar daki insan lar çok bozuk benim babam vefat etti halamlar amcamlar lar o kadar merhametli o kadar iyi insanlar dı ki babam ölür ölmez daha 40 çıkmadan bize bir sürü şey yaşattılar acımız çok yeniyken benim babam onlarında kardeşleriy di insanların gözüni para bürümüş bizler gibi istisnai kişiler bunı degiştirmiyor malesef

Ben dünyanın çoğunluğunun kötü olduğunu düşünmüyorum.
Kötüleri daha çok konuşuyoruz.
Kötülere daha çok ahlanip vahlaniyoruz.
Bir şeyleri değiştirmek yerine genelde şikayet ediyoruz. Yine negatifi yayiyoruz.
Evet kötülük çok fazla, pollyanna değilim ve de farkındayım ama bu sekilde karalar baglayip oturmayi da reddediyorum.
En azından caba gösteririm, umut ederim.

Evet.dünya gittikçe iğrenç yaşanması ızdırap verici bir yer oldu.iyi günler bu günler.kıyamet âlâmetleri işte.bozuluyo gittikçe.zenginlere hayat hoş.gariban fakir fukaraya berbat.

Oturup butun dunyayla ilgili kafa patlatmiyorum acikcasi.
Kendi hayatima ve cevreme bakiyorum, sonucta her zaman dunyanin biyerlerinde birileri kotu seyler yapiyor veya yasiyor olacak, bunun için birsey yapamiyorsaniz dusunup bogulmanin anlami yok.

Kendi hayatinizi guzellestirmeye calisin, dokunabildiginiz insanlarin hayatlarina dokunun, yardim edebildiginiz hayvanlara yardim edin ve mutlu olun.

Ben dünyanın çoğunluğunun kötü olduğunu düşünmüyorum.
Kötüleri daha çok konuşuyoruz.
Kötülere daha çok ahlanip vahlaniyoruz.
Bir şeyleri değiştirmek yerine genelde şikayet ediyoruz. Yine negatifi yayiyoruz.
Evet kötülük çok fazla, pollyanna değilim ve de farkındayım ama bu sekilde karalar baglayip oturmayi da reddediyorum.
En azından caba gösteririm, umut ederim.
Bende herşey güzel olacak diye umu
Evet.dünya gittikçe iğrenç yaşanması ızdırap verici bir yer oldu.iyi günler bu günler.kıyamet âlâmetleri işte.bozuluyo gittikçe.zenginlere hayat hoş.gariban fakir fukaraya berbat.
[/QUOTumuBiz ne kadar iyi olursak olalım bunu degiştiremiyoruz olan çocuklara olur

Oturup butun dunyayla ilgili kafa patlatmiyorum acikcasi.
Kendi hayatima ve cevreme bakiyorum, sonucta her zaman dunyanin biyerlerinde birileri kotu seyler yapiyor veya yasiyor olacak, bunun için birsey yapamiyorsaniz dusunup bogulmanin anlami yok.

Kendi hayatinizi guzellestirmeye calisin, dokunabildiginiz insanlarin hayatlarina dokunun, yardim edebildiginiz hayvanlara yardim edin ve mutlu olun.
Ben büyükleri düşünmüyorum çocukları düşünüyorum zaten biz bi şekilde yolunu buluyoruz

Dünya var olduğundan beri hep iyilerle kötülerin savaşı vardır. İlk insandan beri...

Önemli olan safımız. Ne taraftayız. Kötüleri gördükçe iyilik yapmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Zengin olup kötü insanları görünce hay lanet zenginlik deyip zengin olma hayalini bırakıyor muyuz? Aksine daha da hırslanıyoruz. Ayrıca hala iyi insanlar var. Allah bizleri evlatlarımızı iyilerle karşılaştırsın.

Ben büyükleri düşünmüyorum çocukları düşünüyorum zaten biz bi şekilde yolunu buluyoruz

Cocuklar derken kendi doguracagin cocuklar mi? Kendi cocuklarinin gelecegini elbette dusunebilirsin, biz eşimle cocuk dunyaya getirmeyi dusunmuyoruz mesela.

Dunyadaki diger cocuklarsa onlari da oturup dusunmuyorum ben acikcasi herkes kendi dogurdugunu dusunse sorun kalmaz zaten, yapacak birsey yok bunlara.

Ne kadar da benim gibi düşünen birisi bende babamı kaybettim dediğiniz gibi iyiler bir anda kötü oluyorlar..

Aynı şeyleri düşünüyorum. O kadar haklısınız ki... elden bir şey gelmiyor. Yanlış zamana denk geldik. Hayat kötülerin iyilere yer kalmadı sanki... ben de neler yaşadım babamdan sonra. Akraba akrep sokar. Der başka şey demem. Ne bileyim Allah iyilerle karşılaştırsın. Zor çık zor..,

NoktavirgülkullansaydındaneyazdığınanlaşılsaydıKeşke.
Bdv de senin profilindeki insanlardan tiksiniyorum. Laf sokmak için pusuda bekleyen, bir kaç beğeni almak için derdinden bahseden birini küçümseyen, aşağılık kompleksli insanlarsınız hepiniz.

Verilmiş bir hayat var, iyi günümüzde olacak kötü günümüzde olacak, çok karamsarlık iyi değil bu bir süreçtir hep bu şekilde elbette devam etmeuecektir hayat değişime gebe ama mutlaka şu anki bulunduğunuz ortam değişecektir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X