Dünya nereye gidiyor ?

Lâik sistemin değil medeni hukuk reformunun getirileri. Kavramları karistiriyorsunuz sonra Atatürkün yaptığı milyonlarca güzel şeyin adı Laiklik getirdi ile sınırlanıyor.

Lâiklik devlet yönetiminde din ve devlet işlerinin ayrılması demek, Avrupai olmak demek değil keşke 16 yaşında evlilik hayali kuracağınıza biraz okusaydiniz da paçalarınızdan cahillik akmasaydı.

Nasi yorumladiniz anlamiyorum inanin. Ben kadini peceteye benzetmedim bi kadin olarak baska baska kadinlarla olmus erkegi istemem demek istedim nereye cekmek istiyorsaniz cekin beni ilgilendirmez arkadas.

Lâik sistemin değil medeni hukuk reformunun getirileri. Kavramları karistiriyorsunuz sonra Atatürkün yaptığı milyonlarca güzel şeyin adı Laiklik getirdi ile sınırlanıyor.
Yahu fikrin temelinde bu var
Medeni hukuku getirme sebeplerinin altindada laiklik düşüncesi yatıyor
Bu kadar şey arasında buna mi takildiniz

Sizin,Osmanlı ile derdiniz nedir?!
Osmanlı 650 yıl boyunca,''Adalet''İle hüküm sürmüş bir Devletti! Dünyanın, karşısında tir tir titrediği tek devletti!
Bak şimdi kalkıp size burada 4 evliliği anlatacak değilim! 4 evlilik Farz degil! ve 4 evliliği bırakın, 2 evlilikten bile kaçınılması gerektiği,tek evliliğin en hayırlı olduğunu Anlatan ''Ayeti''Okumadıysanız şayet, bu benim değil sizin ayıbınız! (Şayet dini yorum yasak olmasaydı,size buarada tek tek bunu delilleriyle açıklardım.Ama maalesef dini yorum yapmak yasak)
Tek eşlilik derken?! Resmi nikah kıyana kadar,en az bir düzüne erkek veya kadınla birlikte olan bireyleri görmemiş olmanız mümkün değil sanırım!

Dini,kendince yorumlayıp da yaşayan, din tacirleri yüzünden,DİNİ Suçlamak ne kadar mantıksız bir durum.
Şimdi benim çıkıp da, Atatürkün getirdiği yasalar yüzünden,Atatürkün kurduğu partinin adamları yüzünden,28 şubat sürecin de,Eğitim alamadım diyerek,atatürkü suçlamam ve ona hakaret etmem,sizce ne kadar mantıklı olur acaba?!
Sap ile, Samanı ayırt edemeyen insanlar ile, daha fazla polemiğe giremem maalesef
Siz, osmanlının son günlerine bakarakdan, 650 yılı yok sayacak kadar, zekisiniz!!! maşallah

Nasi yorumladiniz anlamiyorum inanin. Ben kadini peceteye benzetmedim bi kadin olarak baska baska kadinlarla olmus erkegi istemem demek istedim nereye cekmek istiyorsaniz cekin beni ilgilendirmez arkadas.
Iste bu sizin kendi tercihiniz. Sizin tercihiniz herkesin doğrusu olmak zorunda degil. Belki ben eşimin başka kızları tanımış olmasını isterim benim kıymetimi bilsin veya kadın ruhunu anlasin vs. Kendi doğrularınızı başkalarına dayatmaktan vazgeçin bunlar üzerinden yargılamaktan hakaret etmekten vazgeçin.

Lâiklik devlet yönetiminde din ve devlet işlerinin ayrılması demek, Avrupai olmak demek değil keşke 16 yaşında evlilik hayali kuracağınıza biraz okusaydiniz da paçalarınızdan cahillik akmasaydı.
Ahlaksizlik etmeyin. Ben okudum avrupada okudum ve ayni anlama geliyor arkadas. Dini uzaklastir devlet kurallarina uy avrupaya benze ne farki var Allah askina. Esas cahillik sizde biraz edep ahlak lütfen. 16 yasimda evlilik hayali de kurmadim ayrica . Avrupada büyüdüm ben ve burayla hicbir farki kalmadi gayet net !

Su konuda katilmiyorum.
Bir kizimiz kandiriliyorsa keske hakkini arasa anne baba veya ogretmenine danissaydi.
10 kisi tecavuz edince daha mi iyi oldu?
Beterin beteri durumu olmus.
Lisede universitede bir insan kandirilabilir.

Insanlari magdur yerine koymak yerine keske cesaretlendirsek ve bilinclendirsek diyorum.
Orta okula giden kizin liseli cocukla isi ne bu yasta kendini dunyayi yeni taniyor olmasi gerekir insan lise de bile resit olmuyor.
Erkek arkadasa heveslendirmek yerine medya da Tv de baska seyler yapilsaydi insanlar da saglikli aileler kursa boyle olmazdi.

Cnm sadece kendi düsünncem deyil gercekten iki kiz annesi olarak konusuyorum.. yargilamakta deyil amacim sadece fikrimi söyledim yoksa herkez kendi günahindan hesap verecek

Siz kimsiniz ki bana ahlaksız diyorsunuz haddinizi bilin!
Avrupada okumuş olmayı üstünlük olarak görüp bir de Avrupaya ozenenlere laf söyleme tezatlığı?

16 gec degil mi ya 9 yasindan evlendirin cocuklari.

Hani bir laf vardır ''Atı alan üsküdarı geçti''Diye.
Haber izlemediğiniz,kulaktan dolma haberler ile,googleden kopyala yapıştır haberler ile,gündemi takip ettiğiniz ortada!
Şayet haber izlemiş olsaydınız,bu haberdeki adamın,gözaltına alındığı,ve onu serbest bırak savcının hakkında da, soruşturma açıldığıı Bilirdiniz!!!.

hah, neden o savcı serbest bıraktı? hangi tepkilerden sonra savcıya soruşturma açıldı? adam yakalandı mı biliyor musunuz? hayır.. çünkü sizin için önemli olan o değil.. zihinsel engelli kıza sadece bağırmadı diye tecavüz değil dediler hanımefendi.. sosyal medya ayağa kalkmasa o adama yakalanma kararı çıkarılmazdı.. kaldı ki adam kaçtı.. hangi hakla serbest bırakılıyor? yahu daha 1 ay önce karısını yaralayan adam serbest bırakıldı gitti öldürdü benimle neyi tartıştığınızı anlamıyorum ki? beyniniz Norveç kırsalı maşallah, sıkıntısını biz çekmesek sorun değil de.. neyse..

Demekki dini kötü yorumlayan ayetleri kendilerine göre kullanmak isteyenlerin karşısında olduğu icin gelmiş o medeni hukuk
Osmanlidan çok düşünülmüş kadinin haklari kadinlari korumak kadinlar mağdur olmasın diye bu basit mantığı algılayabiliyorsun değil mi zeki kadin

16 gec degil mi ya 9 yasindan evlendirin cocuklari.
Yav arkadas ne diyim sizeki anlamiyorsunuz. Simdiki 12 yasindakiler makyajli fondoten fln sevgilisi var yav ben o yastayken erkeklere vuup kaciyordum... bakirelikmi kaldi... ve varya coklu iliski yasaycipta evlenenleride görecez... ne tür sorunlar yasiyacaklar esleriyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…