- 23 Mart 2017
- 2.468
- 3.753
- 53
- Konu Sahibi Pinki-dream
-
Lâik sistemin değil medeni hukuk reformunun getirileri. Kavramları karistiriyorsunuz sonra Atatürkün yaptığı milyonlarca güzel şeyin adı Laiklik getirdi ile sınırlanıyor.Siz kimi yiyorsunuz pardon
4 tane imam nikahlı kadin ve sınırsız cariye alabilirdin Osmanli zamaninda
Herhangi bir sinirlama yoktur
Nikahsiz birliktelik derken cariyelerden bahsediyorsan evet hepsi nikahsizmis
Tek esliligi erkeğin sadece bir kadınla evlebilmesi falan onlar laik sistemin getirileri
Osmanlida falan yoktu bunlar
Sizin kafa epey karışmış
Lâiklik devlet yönetiminde din ve devlet işlerinin ayrılması demek, Avrupai olmak demek değil keşke 16 yaşında evlilik hayali kuracağınıza biraz okusaydiniz da paçalarınızdan cahillik akmasaydı.Eskidenle alakasi yok töreymis suymus buymus inlanlarin kendi kafasina göre uydurdugu sey... ve evet laiklik bu arkadas laiklik avurpai olmak demek yaniliyormuyum... tüm dünya türkiyeden nefret ediyor ta ne zamandir bizim millet avrupaya özeniyor! Size birsey söyleyimmi ben keske 16 yasimda evlenseydim diyorum keske kocamla beraber büyüseydim huylaŕimiz birbirine benzeseydi beraber ögrenseydik herseyi...
Nasi yorumladiniz anlamiyorum inanin. Ben kadini peceteye benzetmedim bi kadin olarak baska baska kadinlarla olmus erkegi istemem demek istedim nereye cekmek istiyorsaniz cekin beni ilgilendirmez arkadas.Siz nasıl kadınsınız ya. Konu düşünce vs hiç biri umrumda değil. Siz bir kadını nasıl peçete ile kıyaslarsınız ne demek burun silmek ne kadar iğrenç tabir. Neden erkeklerden çok erkekçilik yapıyorsunuz, ataerkil sistem elden gidiyor diye yaygara koparani da gördü bu gözler pes pes pes.
Gençlik toplum ahlakı vs derseniz bir nebze anlama ihtimalim olurdu ama böyle cinsiyetçilik böyle kadınlığı aşağılama gormedim.
@Mune bu üyeyi banlamıyorsan beni banla çok ağır şeyler yazabilirim
Yahu fikrin temelinde bu varLâik sistemin değil medeni hukuk reformunun getirileri. Kavramları karistiriyorsunuz sonra Atatürkün yaptığı milyonlarca güzel şeyin adı Laiklik getirdi ile sınırlanıyor.
Sizin,Osmanlı ile derdiniz nedir?!Siz kimi yiyorsunuz pardon
4 tane imam nikahlı kadin ve sınırsız cariye alabilirdin Osmanli zamaninda
Herhangi bir sinirlama yoktur
Nikahsiz birliktelik derken cariyelerden bahsediyorsan evet hepsi nikahsizmis
Tek esliligi erkeğin sadece bir kadınla evlebilmesi falan onlar laik sistemin getirileri
Osmanlida falan yoktu bunlar
Sizin kafa epey karışmış
Ha illada nikah diyorsan gençler sevid
Iste bu sizin kendi tercihiniz. Sizin tercihiniz herkesin doğrusu olmak zorunda degil. Belki ben eşimin başka kızları tanımış olmasını isterim benim kıymetimi bilsin veya kadın ruhunu anlasin vs. Kendi doğrularınızı başkalarına dayatmaktan vazgeçin bunlar üzerinden yargılamaktan hakaret etmekten vazgeçin.Nasi yorumladiniz anlamiyorum inanin. Ben kadini peceteye benzetmedim bi kadin olarak baska baska kadinlarla olmus erkegi istemem demek istedim nereye cekmek istiyorsaniz cekin beni ilgilendirmez arkadas.
Ahlaksizlik etmeyin. Ben okudum avrupada okudum ve ayni anlama geliyor arkadas. Dini uzaklastir devlet kurallarina uy avrupaya benze ne farki var Allah askina. Esas cahillik sizde biraz edep ahlak lütfen. 16 yasimda evlilik hayali de kurmadim ayrica . Avrupada büyüdüm ben ve burayla hicbir farki kalmadi gayet net !Lâiklik devlet yönetiminde din ve devlet işlerinin ayrılması demek, Avrupai olmak demek değil keşke 16 yaşında evlilik hayali kuracağınıza biraz okusaydiniz da paçalarınızdan cahillik akmasaydı.
Evet hep o engellerengeller var engeller, öyle böyle değil çok engel var.. o yüzden araştırımasına red veriliyor hep engellerden.. sabır kardeşim 2023 gelsin engeller kalkacak
Fikrin temelinde o yok siz Ataturku çok yanlış anlamışsınız.Yahu fikrin temelinde bu var
Medeni hukuku getirme sebeplerinin altindada laiklik düşüncesi yatıyor
Bu kadar şey arasında buna mi takildiniz
Arkadaşlar evet kimsenin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez ben hiçkimseye karışmayı yorum yapmayı aklımdan bile geçirmem. Ama ben de gençlerin haline üzülüyorum. Gerçekten kuyunun dibindeler bataklığa saplanmışlar. Çok çok üzücü. Ben öğretmenim size öğrencilerin halini anlatsam psikolojiniz bozulur. Bazen ağlıyorum bunlar mı ülkenin geleceği diye. Sizlerin karışmayın size ne aktif cinsel yaşamından dediğiniz kişiler çocuk daha çocuk ve kimler tarafından sadece cinsel arzularını doyurmak için kullanılıyorlar tehditlere şantajlara maruz kalıyorlar biliyor musunuz? Kandırıp kullanıp atılıyorlar.
Bi olay anlatayım ortaokula giden bir Kızı liseli bir genç kandırıp sevgili olup ilişkiye giriyor sonra tehditle arkadaşlarıda giriyor yaklaşık 10 kişi sonra kız hamile kalıyor bebek alınıyor ama ortada hapse falan giren Yok olan kıza oluyor o kızın yaşadığı travmayı anlayabiliyor musunuz? Sizin kızınız olsa amaaan aktif cinsel hayata saygı der miydiniz? Yazık değil mi bu çocuklara. İnsanın bi mahremiyeti bi özeli olmalı kendini koruyabilmeli. Maalesef ülkemizde düşene herkes vuruyor
BendeVucudlari kelimesinden sonra okumadım
Cnm sadece kendi düsünncem deyil gercekten iki kiz annesi olarak konusuyorum.. yargilamakta deyil amacim sadece fikrimi söyledim yoksa herkez kendi günahindan hesap verecekIste bu sizin kendi tercihiniz. Sizin tercihiniz herkesin doğrusu olmak zorunda degil. Belki ben eşimin başka kızları tanımız olmasını isterim benim kıymetimi bilsin veya kadın ruhunu anlasin vs. Kendi doğrularınızı başkalarına dayanmaktan vazgeçin bunlar üzerinden yargılamaktan hakaret etmekten vazgeçin.
Siz kimsiniz ki bana ahlaksız diyorsunuz haddinizi bilin!Ahlaksizlik etmeyin. Ben okudum avrupada okudum ve ayni anlama geliyor arkadas. Dini uzaklastir devlet kurallarina uy avrupaya benze ne farki var Allah askina. Esas cahillik sizde biraz edep ahlak lütfen. 16 yasimda evlilik hayali de kurmadim ayrica . Avrupada büyüdüm ben ve burayla hicbir farki kalmadi gayet net !
16 gec degil mi ya 9 yasindan evlendirin cocuklari.Eskidenle alakasi yok töreymis suymus buymus inlanlarin kendi kafasina göre uydurdugu sey... ve evet laiklik bu arkadas laiklik avurpai olmak demek yaniliyormuyum... tüm dünya türkiyeden nefret ediyor ta ne zamandir bizim millet avrupaya özeniyor! Size birsey söyleyimmi ben keske 16 yasimda evlenseydim diyorum keske kocamla beraber büyüseydim huylaŕimiz birbirine benzeseydi beraber ögrenseydik herseyi...
Hani bir laf vardır ''Atı alan üsküdarı geçti''Diye.yahu hala yalan diyorsun, bütün sosyal medya ayağa kalkıyor her gün, istisnasız her gün bir taciz ve serbest bırakılma haberi var.. Rtük ün neye ceza verdiği benim kriterim değil, kendisi önce leş dizileri kaldırsın yayından..
https://www.haberler.com/gunun-en-igrenc-haberi-sapik-serbest-birakilmis-11386521-haberi/
bak bu 3 gün önceki haber, eğer Twitter olmasa adama yakalanma kararı bile çıkmayacak serbest bırakılmış.. A haber vermediği için yok hükmünde değil hanımefendi bu olaylar.. ilk paragraf da tamamen demagoji.. he evet, önce güç yoktu şimdi güç var ama engeller çıktıvalla bence herkesi sürerseniz mis gibi yönetilir bu ülke, küçük bir ipucu vereyim size :) hem gerçekten pankartları çok ciddiye alan insanlarsınız.. neyse kardelen moralim çok bozuktu sayende bütün enerjimi attım yatıyorum.. sana ütopyanda mutluluklar dilerim..
Hani bir laf vardır ''Atı alan üsküdarı geçti''Diye.
Haber izlemediğiniz,kulaktan dolma haberler ile,googleden kopyala yapıştır haberler ile,gündemi takip ettiğiniz ortada!
Şayet haber izlemiş olsaydınız,bu haberdeki adamın,gözaltına alındığı,ve onu serbest bırak savcının hakkında da, soruşturma açıldığıı Bilirdiniz!!!.
Demekki dini kötü yorumlayan ayetleri kendilerine göre kullanmak isteyenlerin karşısında olduğu icin gelmiş o medeni hukukSizin,Osmanlı ile derdiniz nedir?!
Osmanlı 650 yıl boyunca,''Adalet''İle hüküm sürmüş bir Devletti! Dünyanın, karşısında tir tir titrediği tek devletti!
Bak şimdi kalkıp size burada 4 evliliği anlatacak değilim! 4 evlilik Farz degil! ve 4 evliliği bırakın, 2 evlilikten bile kaçınılması gerektiği,tek evliliğin en hayırlı olduğunu Anlatan ''Ayeti''Okumadıysanız şayet, bu benim değil sizin ayıbınız! (Şayet dini yorum yasak olmasaydı,size buarada tek tek bunu delilleriyle açıklardım.Ama maalesef dini yorum yapmak yasak)
Tek eşlilik derken?! Resmi nikah kıyana kadar,en az bir düzüne erkek veya kadınla birlikte olan bireyleri görmemiş olmanız mümkün değil sanırım!
Dini,kendince yorumlayıp da yaşayan, din tacirleri yüzünden,DİNİ Suçlamak ne kadar mantıksız bir durum.
Şimdi benim çıkıp da, Atatürkün getirdiği yasalar yüzünden,Atatürkün kurduğu partinin adamları yüzünden,28 şubat sürecin de,Eğitim alamadım diyerek,atatürkü suçlamam ve ona hakaret etmem,sizce ne kadar mantıklı olur acaba?!
Sap ile, Samanı ayırt edemeyen insanlar ile, daha fazla polemiğe giremem maalesef
Siz, osmanlının son günlerine bakarakdan, 650 yılı yok sayacak kadar, zekisiniz!!! maşallah
Yav arkadas ne diyim sizeki anlamiyorsunuz. Simdiki 12 yasindakiler makyajli fondoten fln sevgilisi var yav ben o yastayken erkeklere vuup kaciyordum... bakirelikmi kaldi... ve varya coklu iliski yasaycipta evlenenleride görecez... ne tür sorunlar yasiyacaklar esleriyle16 gec degil mi ya 9 yasindan evlendirin cocuklari.
Tamam hanımefendi bir siz doğru anlamışsınızFikrin temelinde o yok siz Ataturku çok yanlış anlamışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?