dünyam karardı

konu sahibi arkadasim,olan olmus...:31::31:
neyseki mert adam gibi adam bir sevgilin var sana sahip cikan HELAL OLSUN ONA:46::46:
bak o harekete gecmis bile,sende yavas yavas aileni hazirla bence...:40::40:
HAKKINDA HAYIRLISI OLSUN,INSALLAH SORUNSUZ EVLENIRSINIZ VE SAGLIKLA KUCAGINA ALIRSIN BEBEGINI ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN(AMIN):nazar::nazar::emir_bebek:

teşekkür ederim arkadaşlar iyi dilekleirniz ve destekleriniz için.. sevgilimde evlilik isteyip bebeği istediğine göre haklısınız daha neyi düşüneceğim ki aileme hamile olduğumu söylemicem belki düğünden sonra ama şuan sadece çok aşık olduğumu söylerim babam hasta zaten sinir hastası bişi olmasın ona :'(
düğün derken nihak demek istedim düğün yapabilirmiyiz bilmorum ama sorun değil

Son düzenleme:
olan olmus evet artık bundan sonrasını dusunmek lazım herkesin bu konuda vercegi karar ayrıdır basıma gelmeden bilemiycem ama aldırırdım ben eger kendimi bir bebek dunyaya getirmeye onun sorumlulugunu almaya hazır hissetmiyorsam ama eger sen istiyorsan bence de dogur bu cocugu sevgilinde evlenmek niyetindeymis umarım hayırlı olur senin icin

teşekkür ederim arkadaşlar iyi dilekleirniz ve destekleriniz için.. sevgilimde evlilik isteyip bebeği istediğine göre haklısınız daha neyi düşüneceğim ki aileme hamile olduğumu söylemicem belki düğünden sonra ama şuan sadece çok aşık olduğumu söylerim babam hasta zaten sinir hastası bişi olmasın ona :'(
düğün derken nihak demek istedim düğün yapabilirmiyiz bilmorum ama sorun değil

birseylerden ödün vermek zorundasin canim...
belki dugunun olmicak bu seni uzecek ama yapacak birsey yok...:50:

sakın o cana kıyıyım deme, 10yıllık evli olup çocugu olmayanları bir düşün :( umarım hersey yoluna girer.

ve birşey yaşayıpta bilinçsiz olmasın kimse lütfen. internet elinizin altında,okuyup araştıralım. korunma yöntemi basite alıncak bişe değil.
konu sahibine değil genel yazdım:)

birseylerden ödün vermek zorundasin canim...
belki dugunun olmicak bu seni uzecek ama yapacak birsey yok...:50:

haklısınız içimde burukluk var düğün için falan değil ailemin yanında oturamıyorum annem babam beni hasta zannediyorlar odama durmadan yiyecek çay falan getiriyorlar :'(

haklısınız içimde burukluk var düğün için falan değil ailemin yanında oturamıyorum annem babam beni hasta zannediyorlar odama durmadan yiyecek çay falan getiriyorlar :'(

simdilik sadece annene soylesen herseyi nasil karsilar en azindan o bilsin bence:26:

simdilik sadece annene soylesen herseyi nasil karsilar en azindan o bilsin bence:26:

annem şöyle günah diye yıkılır...yani işin sadece günah boyutunu düşünür bana bağırır sadece..ve bugüne kadar ne öğrendiyse benle ilgili babama anlattı..
çünkü babam sonradan öğrendiğinde anneme hayatı dar ediyor

annem şöyle günah diye yıkılır...yani işin sadece günah boyutunu düşünür bana bağırır sadece..ve bugüne kadar ne öğrendiyse benle ilgili babama anlattı..
çünkü babam sonradan öğrendiğinde anneme hayatı dar ediyor

annende hakli günah...ee peki yani annen baban anlayisli insanlar mi yani tabiki kizarlar bu duruma kim kizmaz,ama bu kizma ne derece :26:

annende hakli günah...ee peki yani annen baban anlayisli insanlar mi yani tabiki kizarlar bu duruma kim kizmaz,ama bu kizma ne derece :26:[/QUO

pek değiller yani korktuğum bana kızmalrı değilde babam sinir hastası bişe olmasından korkuyorum

annemde babamdan saklamaz asla saklamaz hemen anlatır...onlara anlatmıcam sadece evlenmek istiyorum dicem çok seviyorum dicem sanırım 6 7 aylıkta bebek doğuyor erken doğum derim artık yerlerse :S

annemde babamdan saklamaz asla saklamaz hemen anlatır...onlara anlatmıcam sadece evlenmek istiyorum dicem çok seviyorum dicem sanırım 6 7 aylıkta bebek doğuyor erken doğum derim artık yerlerse :S

yalan soylemek zorundayim diyorsun yani...
dedigin gibi yaparsin o zaman belli bi zaman sonrada soylersin ailene yada hic soylemessin senin bilecegin sey...
ama yukarlardan bi arkadasin dedigi gibi bebek daha kucuk karnin belli olmadan kiyarsiniz INSALLAH nikahi:40:

çok zor bı durum ya. evlenebılme ımkanınız varsa evlenın mutlaka. kıyma sakın bebegıne. gunahına gırme. İnşallah herşey yoluna gırer.. erkek arkadaşında ıstemıyo aldırmanı bebegını. onun ıcın evlenın

canım biliosun olmuşla, ölmüşe çare yok....artık herşeye katlanıp yuvanı kurup o çocuğu doğurucaksın...bu hayatının kararttın bari öbür hayatını karartma...günah üstüne günah işleme...bak sevgilinde sana sırtını dönmemiş...bunada şükür dimi...hayat o kadar zorluklarla dolu ki..bu da senin zorun ya üstesinden gelip hayatını çok güzel yaşıcaksın..yada altında kalıp ezileceksin...allah kötülerle karşılaştırmasın....ve senide şeytana uydurtturmasın inşallahh... hadi bakalım bebeğin içinnn yeniden yaşamaya başla:)

erkek arkadaşın seninle evlenmek istiyosa ve baba olma duygusuna hazır demekki yoksa aldır diyip kurtulabilirdi, bence vakit kaybetmeden evlen

Hişş, sakin ol bakalım. Belki de sandığın kadar kötü olmaz. Evlenmek için yerine getirilmesi zorunlu gibi görünen formaliteler sadece koca karıların icadıdır. Siz birbirinizi seviyorsunuz, bitti. Karı koca, anne baba olmanız için hiçbir engel yok. Maddiyatı boşver. Askerlik de gelir geçer. Hem hayatın karşımıza neler çıkaracağını bilemeyiz. Belki de bu bebek sizin şansınız olacak? ;)

katılıyorum .

ne olur yadırgamayın beni sadece yardıma ihtiyacıma var o kadar çaresizim ki

erkek arkadaşımla birlikte oluyorduk ama sadece geri çekme yöntemiyle korunduk öğrendim ki bu bi yöntem değilmiş :'(

geç kalınca adetim test aldık 3 tane üçüde pozitif..erkek arkadaşım ağladı aldıramayız evlenelim o bizim yavrumuz dedi

ama işi yok daha hatta askere bile gitmedi cezamı çekiyorum intihar etmeyi bile düşünüyorum...bugüne kadar emek verdiğim okulumun hiçbişin anlamı kalmadı

büyük hata yaptım bi şekilde hayatımla ödeyeceğim bunu.aldırsam vicdan azabıyla diğer türlü bu şartlarda evlenip yaşam mücadelesiyle

canim dinen de 10, haftadan once aldirmanin gunahi yok.

Anladigim kadariyla yasin kucuk, erkek ark in da oyle askere gitmemis, is yok, para yok, senin okul bitmemis, bebege yaziksa sana da yazik ona da yazik gunah.

Bir severek isteyerek evlenmek var bir de zorunluluktan apar topar. Sonradan sorun cikarsa ben ne yapmisim dersin.

Duygusal mesajlara aldanma bu ulkede hem yasal hem de dinen sakincasi yok kurtajin. 20 kusur yasinda 2 insani harcamak var bi yanda, diger yanda 20 kusur hucreli henuz insan olmayan bi fetusu harcamak var.

Hata yapmissin sonuclarina iki turlu de katlanacaksin, ikinizin ve ailelerin huzuru mutlulugu acisindan aldirin. Zaten altinda bit yenigi ararlar anlatmak durumnda kalirsin isler karisir iyice.

Düsünülecek zaman yok.Bir an önce evlen ve bebegini kucagina al..ilk cocugum gec oldu.Ikinci cocuk icin senelerdir yalvariyorum Allahima..ama olmuyor.aldirmayi düsünme bile..hemile kalmissin.Sevgilin evlenelim diyor.ya aldirdikdiktan sonra bir sey olurda ayrilirsan..Bunlarida düsün..cocugu aldirmanin vicdan azabi seni bu dünyada yeterince yakar zaten..intihar etmeye kalkarsanda öbür dünyan yanar..ama yanlistan dönmemnin yolu var..Cocugunu dogurman..evlenmen.Alllah sana firsat veriyor..sakin sakin yanlis bir sey yapma..

bi akrabamız vardı adamın eşi hamile olduğu için evlendiler..yakın akrabamız ailem o kadını çok kınadı :'( kadın evlendikten sonra eşinden dayak yedi eşide diş doktoru ve eşinin ailesi tarafından dışlandı..kendi aileside kabul etmedi yüzüne bakmadılar..bende bu hallere mi düşeceğim :'((

bBnim bir tanıdığım o hatayı yaptı siz yapmayın. Aynı sizin durumunuz gibiydi durumları. Kız yüksek lisansını bitirme aşamasında çocuk yüksek lisansını yapmış bir yerlede çalışıyor ama amacı kpssyi kazanmaktı işi düzgün değildi pek ve yaşları da biri 25 diğerininki 28 . 2 ay içinde evlenmeye karar vermişlerdi aldırmak istemediler ilk başta sonra ikiz olduğunu öğrendiler erken doğum riski filan var o zaman 5 aylık evliyken çocuk doğabilir diye aldırdılar ve iki ay sonra nişanlandılar ama yaklaşık 1,5 yıldır hala nişanlılart hiç bir işleri iyi gitmedi çocuk kpssyi kazanamadı bir türlü kız akademik kariyer yapacaktı güya ama kadro açılmadı hala işsiz anlayacağın hiç bir işleri rast gitmedi belki o cana kıymasalardı Allah onlara başka kapılar açabilirdi bilmiyorum ama okullarınız bitmiş yaşınız da küçük olamaz o zaman sonuçta liseye giden gençler değilsiniz yaptınız bir hata arkasında durun. Emn olun Allah size kolaylık güç kuvvet verecektir.

o dunyaya gelmek uzere allah tarafından size geldi...
bence çokta kotu bi durumda değilsiniz..
sevdiğiniz evlenelım dıyor şükredin..
ben öğrenciyken nelerle karsılastım..
hamıle bırakıp kaçan kaç kışı gordum..kızı çaresizce ortada bırakan...
senın yanında,destek oluyor..
evet bı hata olmuş..
ama o bebek rızkıyla gelıcek emın ol buna..
ben aldırmazdım..
çocunu doğruup buyuturken,bir yandan 4 yıl ünv öğrenciliğ yapan,eşi işsizken birden bire iyi bir işe konan bir aile tanıdıktan sonra
istenınce hayatta herseyın her zolugun ustesınden gelınecegnı öğrendikten sonra asla aldırmazdım

Haa bir de su var..Her canli rizkiyla dogarmis..Her dogan bebek eve bereket getirimis.esimin yegenide erken hamile kaldi.Kocasi issizdi.istemiyorlardi ama cocuk dogmasina bir ay kala ise girdi..Allah yarattigi kulunun rizkini düsünüyor..

Back
X