dünyam karardı

elimde olsa tüm dünyaya haykırsam, Anneler çocuklarınızın arkadaşı, sırdaşı, dertortağı, canyoldaşı olun...Anne demek sevincini, kederini,yanlışlarını, doğrularını, pişmanlıklarını, tüm çıkmazlarını, kısacası herşeyini paylaşabildiğin sımsıcak kucak, kocaman yürek demek....:kkk:

'' Dünyada Sevgiden gerisi Yalan...''

Son düzenleme:
elimde olsa tüm dünyaya haykırsam, Anneler çocuklarınızın arkadaşı, sırdaşı, dertortağı, canyoldaşı olun...Anne demek sevincini, kederini,yanlışlarını, doğrularını, pişmanlıklarını, tüm çıkmazlarını, kısacası herşeyini paylaşabildiğin sımsıcak kucak, kocaman yürek demek....:kkk:

Esra.... Dünyanı Karatma!!! Dünyada Sevgiden gerisi yalan...:nazar:

Yahu şu forumda millet çocuk çocuk diye deliriyor, nerde yasak bir ilişki var ordan hemen bi tane çocuk çıkıyor. Tek gecelik bile olsa.. Demek Rabbimin imtihanı. Ne diyeyim ki arkadaşım, sen muhakkak ki doğru olanı biliyorsundur ama yapmışsın işte. Rabbim evlat nasip etmiş, o cana kıyma hakkı olamaz kimsenin. Evlenme şansınız var mı? Üniversitede mi okuyorsun? Tek çare bu

saçmala Allah aşkına ne aldırması ne intihar etmesi.belki yanlış zamanda yanlış şekilde olmuş ama sonuçta hamilesin.bunun kıymetini bil.benim ve benim gibi binlerce kişinin günün birinde o test çubuğundaki pozitifi görebilmek için neler yaşadığımızı bi bilsen asla böyle düşünmezdin.bence evlenin ve bebeği doğur.gerisi zaten bi şekilde gelir.

Son düzenleme:
Yahu şu forumda millet çocuk çocuk diye deliriyor, nerde yasak bir ilişki var ordan hemen bi tane çocuk çıkıyor. Tek gecelik bile olsa.. Demek Rabbimin imtihanı. Ne diyeyim ki arkadaşım, sen muhakkak ki doğru olanı biliyorsundur ama yapmışsın işte. Rabbim evlat nasip etmiş, o cana kıyma hakkı olamaz kimsenin. Evlenme şansınız var mı? Üniversitede mi okuyorsun? Tek çare bu

saçmala Allah aşkına ne aldırması ne intihar etmesi.belki yanlış zamanda yanlış şekilde olmuş ama sonuçta hamilesin.bunun kıymetini bil.benim ve benim gibi binlerce kişinin günün birinde o test çubuğundaki pozitifi görebilmek için neler yaşadığımızı bi bilsen asla böyle düşünmezdin.bence evlenin ve bebeği doğur.gerisi zaten bi şekilde gelir.

Yahu şu forumda millet çocuk çocuk diye deliriyor, nerde yasak bir ilişki var ordan hemen bi tane çocuk çıkıyor. Tek gecelik bile olsa.. Demek Rabbimin imtihanı. Ne diyeyim ki arkadaşım, sen muhakkak ki doğru olanı biliyorsundur ama yapmışsın işte. Rabbim evlat nasip etmiş, o cana kıyma hakkı olamaz kimsenin. Evlenme şansınız var mı? Üniversitede mi okuyorsun? Tek çare bu gibi.

aynen :46:
benim 1,5 yıldır çocuğum olmuyor ,evliyim ,böyle insanları duyunca çıldırmamak elde değil ,biz o çocuğa sahip olmak için nelere katlanıyoruz hiç haberiniz varmı sizin ?
ya insanlar nasıl böyle işlere kalkışıuot,hiçmi vicdanımız kalmadı ,hiçmi sonunu düşünmüyoruz bu işlerin ,aklım ermiyor doğrusu ,bu çocuğu meydana getirirken geitiriliyor herşey güzel keyifli oluyor o anda ,peki ya sonrası ,madem bu haltı yiyorsun önlemini alacaksın arkadaş ,almıyorsan bir katilsin demektir,o cana kıyarsan katilden ne farkın kalacak ,ALLAH onun dünyaya gelmesine izin vrmiş ,sen ise o hakkı elinden alacaksın ,okurken evlenen tonla insan var ,insan istedikten sonra her türlü zorluğa katlanır ,hele de arada bir can varsa ,kusura bakmayın ama cinsel ilişkiyi yaşarken yaşıyorsunuz ,iş bir çocuğun canına kıymaya gelince e ne yapayım oldu bir hata diyorsunuz ,pes doğrusu ,bu kadar umursamaz bu kadar vicdansız olmamak lazım ...

erkek arkadaşın sana sahip çıkmış yaşınızda uygun iş bulursunuz para sorunu yüzündn çocuğuna kıyma sakın. bak isteyipte sahip olamayanlar var. bişeyler yapıyosak hatamızın bedelinide çekmek zorundayız bence... en kısa zamanda evlenmeye bakın bence :34:

erkek arkadaşım arap yani antakyada ailesi o şafi ben hanefi mezhep farkımız çok sorun değil gibi arada uçurumlar yokmuş.. diğer durumu bilmiyorum :'(

Bu mezhep farkı değil ki ikinizde müslümansınız sonuçta ve ikinizde hak mezhepdensiniz...Evlilik öncesi yapılan tabiki yanlış ama yanlışa yanlış ekleme aldırma ve evlenin zaten yaşlarınızda çok küçük değil..

bi hata yapmışsın ama bak sevgilin sana anlayışlı davranıyor..
istiyo seni ve bu bebeği çok şanslısın..
ortadada bırakabilirdi karnında çocuğunla....
bende kıyma derim ne kendine ne bebeğine

canim dinen de 10, haftadan once aldirmanin gunahi yok.

Anladigim kadariyla yasin kucuk, erkek ark in da oyle askere gitmemis, is yok, para yok, senin okul bitmemis, bebege yaziksa sana da yazik ona da yazik gunah.

Bir severek isteyerek evlenmek var bir de zorunluluktan apar topar. Sonradan sorun cikarsa ben ne yapmisim dersin.

Duygusal mesajlara aldanma bu ulkede hem yasal hem de dinen sakincasi yok kurtajin. 20 kusur yasinda 2 insani harcamak var bi yanda, diger yanda 20 kusur hucreli henuz insan olmayan bi fetusu harcamak var.

Hata yapmissin sonuclarina iki turlu de katlanacaksin, ikinizin ve ailelerin huzuru mutlulugu acisindan aldirin. Zaten altinda bit yenigi ararlar anlatmak durumnda kalirsin isler karisir iyice.[/QU

arkadaşa katılıyorum..iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor malesef..bir de şu şekilde düşün...iş yok para yok...o çocuk dünyaya geldiği zaman sana maddi yükünü de düşün...onu bir pamuklara sarmalayıp büyütmen var bir de zor güç büyütmen...iyi düşün..benim anlamadığımda yüksek lisans yapan bir kişisin ve korunma yöntemini bilmiyorsun..en iyi kararı yine sen veririsin..bizler yorum yaparız sadece...yıldırım nikahıyla evlenmem demek..eşin dostun agzına baklayı vermen(elalemden bizene diyenler olacak aileler takar böyle konuları) ve aileni zor duruma düşürmen demek...yani direk çocugu aldır demek haddime değil..ama her iki seçeneğide yazdım..karar senin..

teşekkür ederim arkadaşlar iyi dilekleirniz ve destekleriniz için.. sevgilimde evlilik isteyip bebeği istediğine göre haklısınız daha neyi düşüneceğim ki aileme hamile olduğumu söylemicem belki düğünden sonra ama şuan sadece çok aşık olduğumu söylerim babam hasta zaten sinir hastası bişi olmasın ona :'(
düğün derken nihak demek istedim düğün yapabilirmiyiz bilmorum ama sorun değil

bence annene hamıel odlugunu soyel baska turlu apar topar evlenmenıze ızın vermeyebılır yanı acıl durum oldugunu o dabılsınkı ona gore davransın sonra cok gec kalabılırısnız dah akötü sonuclar cıkar ortaya ıs buyumeden aıle arasında halletmenız lazım resmı nıkah kıyarsını zolur bıter

bebeği aldırmak çözüm olmaz ki ömür boyu vicdan azabı çekersin...

senin durumunda olan bi arkadaşım vardı üniversite 3 deydi ve hamile kalmıştı..

cesaret edemeyip bebeği aldırdı, 3 sene oldu...

o kadar pişman ki her fırsatta söylüyor keşke o bebeği doğursaydım die..

şimdi evlendiler ve bir bebeği oldu... ama her aklına geldiğinde çok üzülür...

erkek arkadaşında arkanda durmuş...bence hiç bekleme tabi eğer gerçekten seviyorsan ve evlenebileceğim bi erkek

diosan yap bunu....

sakın sakın aldırma bebeğini kıyma o cana o doğunca herşey değişicek inan cennet kokulun kollarında olunca hiçbir şey umrunda olmaz inan bana canım benim arkadaşım aldırmıştı hemde ramazanda mübarek aylarda hala vicdan azabı çekiyor ama olan oldu çok pişman şimdi tabiki ailen önce haklı olarak tepki göstericeklerdir ama sonra onlarda affetceklerdir seni ayrıca bebek rızkıyla gelir derler ben buna çok inanırım bizimde durumumuz kötüydü ama kızım doğduktan sonra eşimin maaşı arttı ayrıca yüklü bir miras geldi yani ALLAH darda olan kullarını yalnız bırakmaz ALLAH yardımcınız olsun

arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum hep iyi şeyler dilemişsiniz teşekkür ederim

bugün erkek arkadaşım annesiyle konuştu ama arapça ben anlamadm bağırdı falan kadınında sesi yüksek geliyordu kapattı telefonu sinirliydi ne oldu dedim

annesi evlendikten sonra antakyada yaşarsak ev alacakmış ama ben orda yaşamak istemediğimi daha önce sölemiştim erkek arkadaşımda sen bizim yaşayacağımız yerden ev al orda iş mi var nerde iş bulursam orda yaşayacağız demiş annesi oğlumu eliimden alıyolar diye bağırmış

telefon tekrar çaldı annesi başka yerde yaşarsak ev almayacığını söylemiş..erkek arkadaşım telefonu kaptınca laptopun kapağına vurdu laptop parçalandı kolu kesildi :'(
bende bu kadar sinirlenmesine şok oldum bağırdım sen napıyosun ya canavar msın dedim sustu 1 saate yakın bişey söyle diyorum ağzı açılmıyo korktum bşi oldu sandım ağlamaya başladım sonra çok gerildim özür dilerim dedi

bende her gerildiğinde bişey mi kırcan sen dedim yok dedi aşırı sinirlendiğimde engel olamıyorum ama yanlış anlama hiç bi insana el kaldırmam çok çok bşi kırarım dedi :S

onun dışında herşey iyiydi hep bebeğe isim falan düşündük onla ilgili hayal kurduk...ama hala aileme ben anlatamadım

arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum hep iyi şeyler dilemişsiniz teşekkür ederim

bugün erkek arkadaşım annesiyle konuştu ama arapça ben anlamadm bağırdı falan kadınında sesi yüksek geliyordu kapattı telefonu sinirliydi ne oldu dedim

annesi evlendikten sonra antakyada yaşarsak ev alacakmış ama ben orda yaşamak istemediğimi daha önce sölemiştim erkek arkadaşımda sen bizim yaşayacağımız yerden ev al orda iş mi var nerde iş bulursam orda yaşayacağız demiş annesi oğlumu eliimden alıyolar diye bağırmış

telefon tekrar çaldı annesi başka yerde yaşarsak ev almayacığını söylemiş..erkek arkadaşım telefonu kaptınca laptopun kapağına vurdu laptop parçalandı kolu kesildi :'(
bende bu kadar sinirlenmesine şok oldum bağırdım sen napıyosun ya canavar msın dedim sustu 1 saate yakın bişey söyle diyorum ağzı açılmıyo korktum bşi oldu sandım ağlamaya başladım sonra çok gerildim özür dilerim dedi

bende her gerildiğinde bişey mi kırcan sen dedim yok dedi aşırı sinirlendiğimde engel olamıyorum ama yanlış anlama hiç bi insana el kaldırmam çok çok bşi kırarım dedi :S

onun dışında herşey iyiydi hep bebeğe isim falan düşündük onla ilgili hayal kurduk...ama hala aileme ben anlatamadım

evlenmek için illa ev mi alınması lazım.kirasını ödedikten sonra her ev sizindir.takmayın böyle şeyleri:34:

evlenmek için illa ev mi alınması lazım.kirasını ödedikten sonra her ev sizindir.takmayın böyle şeyleri:34:

ben zaten takmıyorumda sevgilim aşırı tepki verdi...
belkide tek konuştukları o değildi ama arapça biilmediğim için anlamadm :S

canım benim.. ne denir ki.
inşallah tez zamanda evlenip yuvanızı kurarsınız.
dogru olanı yapacağından eminim.
allah kolaylık versin

Hakkınızda hayırlısı ne ise Allah sizi o yola sevk etsin inşallah. Mezhep farklılığı sıkıntı, bizde de aynı sorun var. 21. yy da ailelerin hala bu konulara takılması çok anlamsız :( Umarım tüm sorunları aşıp huzura kavuşursunuz.

ben yüksek lisans yapıyorum erkek arladaşımda kpssye hazırlanıyor mezun o da :'(

yüksek lisansa sonra da devam edilebilir.
Hayatta eğitimin, işin kazandırdığı apoletlerden daha önemlisi hayatın ana görevlerinde
başı dik olabilmektir. Şu an çalışma, kazanma, aile olma zamanı. okuma değil.
Bence biran önce nikah ve aile olunması en doğrusudur.
Üni mezunu iki insanın hayat içinde daha dik, daha güvenli durması lazım.
bence bebeğin babası artık biraz "erkek" olmalı ve eşine çocuğuna sahip çıkmalıdır.
Erkeklik yatakta olmuyor. Çocuğu yapan bir tane sperm.
Belki iyi bir iş bulur ve siz eğitiminizi kesmek zorunda kalmazsınız.
Umarım ailenizden destek görürsünüz. Aileler bu anlar için.
Hayatın başı hataya en açık ve ihtiyaçların en çok olduğu zamandır.
Aileler şimdi lazım. Erkek gibi davranma şimdi lazım. Kadın gibi olma şimdi lazım.

başa gelmeyince ahkam kesmek kolay diye düşünebilirsiniz tabi ama bencede aldırmayın çocuğunuzu...yıllar boyu üst üste kaç tedavi görüp hamile kalamayan arkadaşlarım var her gün dua edip ağlayan...Çok zamansız olmuş ama olmuş işte...Belkide çok büyük hayırlara vesile olacak bebeğiniz...Buradaki bir çok arkadaş çok güzel yorumlar yapmış bende benzer şeyler söyleyeceğim...Bazen şer gibi düşündüğümüz şeylerde hayır vardır.Benim babam çok kötü bi hastalık geçirdi ve ameliyat oldu o sıra şu anki kocamla tanıştılar hiç istemiyolardı o zaman kaynaştılar ve biz sonrasında hemen evlendik..Babam şu an iyi çok şükür o olaylar olmasa belki biz bu kadar kolay kavuşamayacaktık..Sonra bebeğimiz olacaktı...Maddi durumumuz pek iyi değil..Bir arkadaş yazmış,benzer olay bizşimde başımıza geldi minik meleğimin şansına eşim ek gelir kazanacak bir iş buldu hemen ardından..Ve bi çok yerden para geldi..Meleğim 3.5 aylık çok şükür durumumuzda iyi...Resmen hayat hikayesi anlattım kusura bakmayın ama emsal olsun..Allah cümlemizin günahlarını affetsin..Ne intihar,ne de çocuğun canına kıymayın.Size çok dua edeceğim..Umrım yuvanızı hayırlısıyla kurar bebişinizi sağlıcakla büyütürsünüz..Erkrek arkadaşınızı ayrıca kutlarım gerçekten delikanlıymış bu devirde zor böylesini bulmak...Lakin bizde kiradayız geçiniliyor çok şükür...Hkkınızda hayırlısı olsun inşallah...

Back
X