dünyam karardı

arkadaşına neden danışıyorsunki demekki o cahilmiş?sağlık ocağıda mı yok yaşadığın şehirde gidip soracak?hiç bir korunma yöntemi %100 koruyucu değildir diyor doktorlar(bende evli olan arkadaşlarımdan doktorların böyle dediğini duydum)o yöntem mi koruyacak.

aynen arkadaşım son derece katılıyorum sana:46:

canım benim ablamda 5 yıl bebek için uğraştı.çok zor kavuştuk yavrumuza.hiç umudunu yitirme.5 yıl sonunda ablama bebek nasip eden yüce Allahım sanada hayırlısıyla sağlıklı bi bebek nasip edecektir yeterki dua et ve tedavini ihmal etme canım.dua edicem senin için:54:[ /QUOTE]

ALLAHIM YAVRUNUZU SİZE BAĞIŞLASIN :nazar: SAOLL CANIM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK ZOR BİŞEY YAŞAYAN BİLİR YAŞAMAYAN ANLAMAZ

Çocuğa hazır değilsen doğurmak zorunda değilsin. Bir hata yapmışsın, pişmansın da? (Ilk postunu okudum sadece). Bence çok geç olmadan aldır. Ve lütfen doğum kontrol hapı, prezervatif gibi daha güvenli korunma yollarını tercih edin.
Çocuk sahibi olamayanların burda sitemlerini gördüm. Biz çocuk sahibi olamıyoruz sen kazala nasıl hamile kalıyorsun, haksızlık sakın aldırma gibi şeyler yazılmış. Onlar için üzüldüm, umarım bir gün çocuk sahibi olma mutluluğuna erişirler. Ama sen genç bir insansın önünde uzun bir gelecek var hazır değilken çocuk sahibi olman ve/veya bir evlilik yapman geleceğini büyük ihtimalle karartıcak.. Öncelikle kendini düşünmelisin.

canım ne ölmesi yaşamak çok güzel işe hayatta yaptığım ilk ve son hata diyerek başla sonra devam et yoluna ama bebeği sakın aldırma eminim onunla hayat daha güzel olacak erkek arkadaşının işi olmayabilir ben evlendiğimde eşimin işi yoktu kpss ye hazırlanıyordu 2.5 sene olmadı ama sonra polis oldu şimdi çok mutuyum kendini kasma bebeği düşün erkek arkadaşını dinle güzelim

ALLAHIM YAVRUNUZU SİZE BAĞIŞLASIN :nazar: SAOLL CANIM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK ZOR BİŞEY YAŞAYAN BİLİR YAŞAMAYAN ANLAMAZ

amin canım cümlemizinkini bağışlasın.çok iyi anlıyorum seni ablamda çok bunalımlara girmişti.teyze oluyorsun dediğindede sevincimden bayılmıştım.şimdi yeğenim 3 yaşında.teyzecik demesine canımı veririm.ablamda doktor doktor gezdi en sonunda bi doktor buldu onun tedavisi sayesinde Allah izin verdi kavuştuk yavrumuza.sende çok araştır canım.tek doktora takılı kalma.çoğu sahtekarlık yapıyor para kazanmak için çok şahit olduk.

Allah isteyenlere evlat vermeyerek yada geç vererek,istemeyenlerede vererek sınıyor canım.

amin canım cümlemizinkini bağışlasın.çok iyi anlıyorum seni ablamda çok bunalımlara girmişti.teyze oluyorsun dediğindede sevincimden bayılmıştım.şimdi yeğenim 3 yaşında.teyzecik demesine canımı veririm.ablamda doktor doktor gezdi en sonunda bi doktor buldu onun tedavisi sayesinde allah izin verdi kavuştuk yavrumuza.sende çok araştır canım.tek doktora takılı kalma.çoğu sahtekarlık yapıyor para kazanmak için çok şahit olduk.

Allah isteyenlere evlat vermeyerek yada geç vererek,istemeyenlerede vererek sınıyor canım.

haklısın canım herşey allah'dan dua etmekten tedavimi olmaktan başka çarem yok evet tatlım o yüzden özelleri fazla tercih etmiyorum devlet hastanesine gidiyorum

Keşke "yuhh" deyip seviyeyi düşürmeseydiniz, kötü içerik olarak bildirdim umarım gereken yapılır.

Evet haklisiniz umarim gereken yapilir.bencede kotu yorum ve icerikti ..(ama sizinkisi .)keske seviyem sizin tabirinizle dusseydi...yuhh demekle dusuyorsa bir kere daha soyleyeyim tam olsun. Keske bunlari konusmak yerine konuyu acan arkadasa bir faydan dokunsaydi...saygilar...

bence doğur.hem onun ne suçu var ki.9 ay sonra ete kemiğe bürünmüş bi varlık olarak kucagına alacaksın.kokusunu içine çekince kim küsmüş kim küsmemiş hiç umurunda olmayacak.seni karşılıksız çıkarsız sevecek annenden bile önde gelecek başka kimin olacak.çocuk bir mucize.yüksek lisansını yine yaparsın.baba adayıda askerliğini bitirir bebek gelesiye.kıymayın yaaa....

Allahım sana yalvarıyorum nolur burda bu kadar bebek isteyen insan varken neden onlar ne gecem gece ne gündüzüm gündüz bunları okuyunca daha kötü oluyorum ben 1 buçuk senedir bunun savaşını verirken nasılda siz istemediğiniz halde oluyor şuan ağlıyarak yazıyorum bunları nasıl bi durum içindesin bilmiyorum ama yavruna kıyma :14:

rabbim sanada nasip etsin inşallah.benim dayım 7 sene sonra çocuğunu kucakladı.okadar sürmez inşallah en kısa zamanda kavuşursun sende umuduna

Keşke "yuhh" deyip seviyeyi düşürmeseydiniz, kötü içerik olarak bildirdim umarım gereken yapılır.

her "yuhh" deyişimizde seviye düşseydi ve ceza alsaydık,6 ayda bir anca girerdik foruma...:17:

Evet haklisiniz umarim gereken yapilir.bencede kotu yorum ve icerikti ..(ama sizinkisi .)keske seviyem sizin tabirinizle dusseydi...yuhh demekle dusuyorsa bir kere daha soyleyeyim tam olsun. Keske bunlari konusmak yerine konuyu acan arkadasa bir faydan dokunsaydi...saygilar...

sermuhcum HZ.MEVLANA demişki;

Cahil olanların merhameti ve lütfu azdır..evet öyleki cana kıymayı normal görenede cahil ve merhametsiz diyebiliyoruz..

sanada tavsiyem sermuhcum cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol.buda HZ.MEVLANIN bi sözüdür..

ne ilimli irfanlı değerli insanmış HZ.MEVLANA..Mevlana şehri konyadan sevgiler saygılar sana sermuhcum..seni çok sevdim..

canım ne ölmesi yaşamak çok güzel işe hayatta yaptığım ilk ve son hata diyerek başla sonra devam et yoluna ama bebeği sakın aldırma eminim onunla hayat daha güzel olacak erkek arkadaşının işi olmayabilir ben evlendiğimde eşimin işi yoktu kpss ye hazırlanıyordu 2.5 sene olmadı ama sonra polis oldu şimdi çok mutuyum kendini kasma bebeği düşün erkek arkadaşını dinle güzelim

bu arada asker yolu da bekledim şu an 2 çocuk annesiyim çok da mutluyum 28 yaşında 8 yaşında biri diğeri 1 yaşında iki oğlum var çom mutluyum inşallah çok mutlu olursun

Daha ne yorumlar okuycaz bakalım biri 10 haftadan önce aldırmak günahı yok yasal olarak bi sakıncası yok insan değil o sadece fetus diyor biri korunmakta o zaman günah embriyo olşumunu engelliyor diyor biri geleceğine yazık olur hiç düşünme aldır diyor bi biz duygusalız bunlar mantıklı şahsiyetler pesss doğrusu şaka gibi :)

aynen o yorumlarla 1 yaşıma daha girdim...:52:

böyle konurlada neden hemen günahı yada sevabı vurguluyoruz anlamıs değilim..
tabiki herkes rahime düşen fetusun doğurulmasını düşünyo ama bunuda iyi düşünmek lazım
ilerde sağlıksız bi evlilik mutsuz bir aile ortada kalmıs bir cocuk olursa bu da günah olmuyormu
cok cok iyi düşünmek lazım eğerki tamamiyle güveniyorsan tabikide evlen ve doğur
ama emin değilsen sevgilini ve ailesini cok iyi tanımıyorsan ileride tek basınada kalsan cocuğuna iyi bir gelecek veemeyeceksende tekrar düşün..

53JJuLiEtt,
Kimse ayrilmak icin evlenmez hem cocuklari olup kocasindan ayrilan bir cok kadin var yada kocasi sehit dusen olen cocuklu kadinlar var.onlar ne yapacak. Yada nerde dusuncesizlik yaptilarda bu aci hayati cekiyorlar.oysa ki bir cogu beyaz gelinlikle evinden hayir dualari ala ala cikmisti.
Rabbim ne eylerse guzel eyler ve vardir bir bildigi. Meryem ana babasiz bir cocuk dogurdu.
Sevapta gunahta kisiye duser gunah diye uyaranlar sanki hic gunah islemedimi. Gunah olmadigini savunanlarda var ..neden sizi rahatsiz etmedide gunaha sevaba takildiniz.

slm herkese konuyu açan arkadaşa allah doğru yolu göstersin arkadaşım bir bebeğin nekadar değerli olduğunu bilsen hiç kimseyi dinlemez doğururdun benim şimdi7 aylık bir kızım var obenim canım içi bana sarılınca içimden bişeyler kopuyo sanki elimi tutunca sanki anneme dokunuyorum sanki eşim tutuyomuş gibi neden öyle hissediyorum kızımdan önceki hayatımdaki en önemli insanlardı şimdi hepsinin karışımı benim kızım ve bin katlı daha tatlı bu kadar güzel bişey başka bişey ya şanlısın bir sürü konular okuyorum buralarda hamile kalıp sevgilisinden kabul etmeyen sevgilileri sen çok şanlısınki sevgilin kabul ediyo sana sahip çıkıyo demekki seni çok seviyo iyi düşün bence o içindeki can hissetmeye bala bak neler neler hissetceksin allah yardımcın olsun

tabiki herkes rahime düşen fetusun doğurulmasını düşünyo ama bunuda iyi düşünmek lazım
ilerde sağlıksız bi evlilik mutsuz bir aile ortada kalmıs bir cocuk olursa bu da günah olmuyormu
cok cok iyi düşünmek lazım eğerki tamamiyle güveniyorsan tabikide evlen ve doğur
ama emin değilsen sevgilini ve ailesini cok iyi tanımıyorsan ileride tek basınada kalsan cocuğuna iyi bir gelecek veemeyeceksende tekrar düşün..

Cok dogru soylemissin arkadasim... herkes dogur dogur diyor ama eger bu kizin sevgilisi destek cikmasa evlenecek olmasalardi o zamanda hala dogur diyebilecekler miydi??? Gunah gunah diyorlar oldurme bebegini derler ama birde isin gercek yuzu var evlilik disi cocuk doguran insanlarida bu toplumda sonsuza kadar damgalarlar rahat vermezler burnundan getirirler. Millet dilini tutmaz ki sirf insanlar toplum baskisindan hamile kaldigi cocugunu aldirmak zorunda kaliyor. Bakin bu ulkede bebek katili olmaya zorlaniyor insanlar. Sirf toplum baskisi yuzunden, sanki hamile kalan bayan keyfinden gidip aldiriyor bebegini milleti katil olmaya zorlayan aslinda toplum milletin uzayan dilleri acimasizligi...Yoksa cogu bayan bebegini aldirmaz bir sekilde dogurur bajar buyuturdu.Evet hata yapilmis ama yapilan hataya toplum baskisi yuzunden baska bir hata daha ekleniyor .Keske bizim milletimizde dedikoduyu namus adi altinda kalpsizligi acimasizligi kendine bu kadar gorev edinmis olmasa. Ben Amerikadayim su anda ve hamile kalan pek cok kisi baski olmadigindan cocugunu doguruyor ve o bebekler olmuyor yapilan ilk hataya digeri en azindan eklenmemis oluyor.Fakat Turkiyede inanin o kadar cok bebegimiz sirf toplum korkusundan katlediliyor ki cok cok yazik,annem kadin dogumcu ile calisirdi kendisi anestezi teknisyen ve ayni zamanda hemsire... Yazik her gun 10 larca kadin bebek aldirmak icin sirada.O bebeklerde bizim gelecegimiz ve P.. damgasi ile damgalanmayi haketmiyorlar. O cocuklarda o kadar zeki ve masum ki... Vardi bir tane yengemin ailesinde millet elestirdi kizi P.. COCUK YAPTI DEDI.. ama kim takar o dunya guzeli oyle akilli cin gibi biseydi ki varsin afedersiniz P.. desinler.Kiz zaten sonra iyi biriyle evlendi. Benim su anki erkek arkadasimda evlilik disi onada hep derim sen gordugum en tatli en iyi kalpli insansin... Varsin etrafimdakiler ona isim taksinlar kimin umurunda. Keske toplumca biraz daha herkes kendi isine baksa bu sorunlar cikmasa. Bilmiyorum sahsen kimsenin evlenemiyorsa hamile kalmissa cocugunu dogurmasi beni rahatsiz etmez. Boyle bayanlarida kinamam yardimcida olmaya calisirim cunku dusmez kalkmaz bir Allah herkes yaptiginin hesabini oteki tarafta verir herkes kendinden sorumludur. O oyle bir hata yapmis diye bende oyle olurum diyede korkmam. 15 yasinda kucuk kizlar degiliz ki birbirimizin yaptiklarindan etkilenelim. Benim sahsi dusuncem simdi karsi cikanlar olucak ama onlarada lafim herkes kendine baksin...

Son düzenleme:
o güzelim Allah istemis ve vermis, bunda yapacak birsey yok... siz iyi bir sekilde korunsaydiniz bile eger bunun olacagi varsa yine olurdu...

Çok doğru, katılıyorum söylediklerine.

Back
X