dünyam karardı

bi uzaktan akrabamızın kız kaçırdığı haberini almıştık,oysa yaşını başını almış-meslek sahibi kocaman adam.Hem bizim buralarda kaçırma falan..duyulmamış şeydir
önce kızın babası çok sertmiş dediler kıydılar nikahı,sonra yok yok kızın ailesi iyi maşallah dediler,o tarafın da gönlünü hoş etmek için nişan tarzı bi davet verdiler..bikaç ay sonra kızın hamile olduğunu duyduk,evlendikten yaklaşık 7 ay sonra da 'erken' doğum yaptığını.Çocuk da maşallah öyle toroman öyle kocaman ki :)))
şimdi o çocuk 11 yaşında,herşey öyle güzel kılıfına uydurulmuştu ve herkes inanmış gibi yapmıştı ki,bi kişi bile laf söyleyemedi :40::40:

paylaşmak istedim sadece,işi kılıfına uydurduktan sonra herkese afedersin b.. yemek düşer

aynı durum bizim komşudada oldu canım.ama onlar nişanlıyken hamile kaldı sanırım.evlendiler 6-7 ay sonra çocuk oldu.seninde dediğin gibi erken doğum dediler çocukta resmen tosuncuktu:) yaa evlendikten sonra kimsecikler bişey diyemez zaten

aaa ben hiç duymamıştım bunu.bekarım daha haberim yok böyle şeylerden:) 2013de evleniyorum.vallahi güzel bi yöntemmiş bunu uygularım evlenince tabi türkiyede olursa.doğum kontrol haplarını hep tavsiye etmiyorlar.araştırmak lazım şekerim işte.

Galiba var Turkiyede de hem arastirirsin sende 1 yilin daha var ben dogum kontrol hapindan sonra tosun gibi olmustum ve herkes dalga geciyordu aldigim kilolari vermem 1 yilimi aldi. Cok zayif inceciktim ve hep agliyordum kuzenlerim bile masallah sumo gurescisi gibi olmussun diyorlardi veya bana koc gibi tosun gibi diyordu komsular yakinlar vs... cok uzulmustum:((( neyse bu bant geldi o kilolar geri gelmedi ve zayifladim. Sende uzulebilirsin bana benzemeni istemem sahsen insanlar acimasiz oluyo kilolu insanlara karsi en yakinlarin bile:((( veya esi cok beslemis bunu fln diyolardi:(

Tabi canim anliyorum fakat benim anliyamadigimda su bir kisi hamile kaldi diyelim... Evlilik disi dogurmasin deniyor ama kurtajda olmasin deniyor ayni zamanda... fakat bebek yolda yani zamanida geriye alma durumu yok e ne yapmali peki...? Iste herkes anliyorum duygulari ve yetisme tarzi arasinda kaliyor . Ama ben genede bir bebegin dogmasini isterim ve desteklerim evlilik disi olsa bile. Yanlis olmamasi gerek ama olmussa olmusa care yok babasida belli degilse belli degildir genede candir bebeklere kiyamam cunku onlarin hic bi sucu yok. Bilemiyorum benim erkek arkadasim iste kaza ama cok cok iyi sevecen bir insan iyiki aldirmamislar. Belkide baska birinin aldirmadigi bir bebekte baskasinin hayatini aydinlatir her babasiz annesiz olan dunyada yasam mucadelesi veren insanin bahti kotu olacak diye bir durum yok. Hayat iste bir yerden alip bir yerden veriyor belkide daha bile mutlu olabilir bu bebecikler buyuduklerinde:)

Turkiye'de bekar annelerin sayisi, ordaki gibi fazla degil.Amerikada bekar anne sayisi fazla.orda normal zaten single mom olayi..bizim ulkemizde bu sistemler oturmadiki ailesiz korunmasiz cocuklar ilerde sokaga birakiliyor.yararli degil topluma zararli oluyorlar.kimisi hirsiz kimisi tinerci oluyor..Amerikadaki sistemle Turkiye ayni degil.sartlar farkli , turkiye daha hazir degil bu tip olaylara..Amerikada hala kurtaj tartisiliyor ve kilise kurtaji yasaklamak istiyor.kurtaj sonucuna ulasmadan korunmasini bilsin kizlar.konu cok farkli noktalara uzandi.burdaki arkadasin konusunun disina cikildi artik.benden uc nokta...

Turkiye'de bekar annelerin sayisi, ordaki gibi fazla degil.Amerikada bekar anne sayisi fazla.orda normal zaten single mom olayi..bizim ulkemizde bu sistemler oturmadiki ailesiz korunmasiz cocuklar ilerde sokaga birakiliyor.yararli degil topluma zararli oluyorlar.kimisi hirsiz kimisi tinerci oluyor..Amerikadaki sistemle Turkiye ayni degil.sartlar farkli , turkiye daha hazir degil bu tip olaylara..Amerikada hala kurtaj tartisiliyor ve kilise kurtaji yasaklamak istiyor.kurtaj sonucuna ulasmadan korunmasini bilsin kizlar.konu cok farkli noktalara uzandi.burdaki arkadasin konusunun disina cikildi artik.benden uc nokta...

Evet dogru haklisin bende ayni kanidayim once korunmayi ogrenmeliler. Ama bazilari kilise fln korunmayada karsi... Iste bende boyle insanlaro anlayamiyorum! Boyle yaptikca yapiyorlar... Neyse dedigin gibi konu degisti uzandi laf lafi acti... konumuza donelim:)

Galiba var Turkiyede de hem arastirirsin sende 1 yilin daha var ben dogum kontrol hapindan sonra tosun gibi olmustum ve herkes dalga geciyordu aldigim kilolari vermem 1 yilimi aldi. Cok zayif inceciktim ve hep agliyordum kuzenlerim bile masallah sumo gurescisi gibi olmussun diyorlardi veya bana koc gibi tosun gibi diyordu komsular yakinlar vs... cok uzulmustum:((( neyse bu bant geldi o kilolar geri gelmedi ve zayifladim. Sende uzulebilirsin bana benzemeni istemem sahsen insanlar acimasiz oluyo kilolu insanlara karsi en yakinlarin bile:((( veya esi cok beslemis bunu fln diyolardi:(

ayy ne kötü laflar öyle.insan sinir olur.benimde arkadaşımda aşırı tüylenme olmuştu.yok canım bende istemiyorum kullanmam doğum kontrol hapı.diğer korunma yöntemlerini araştırırım.şimdi 61 kiloyum,boyum 1.80..kilo alırsam dev gibi olurum bu boya ayyy Allah korusun:26:

Katılmıyorum. Anne babasını düşünsün, kültürünü düşüsün, çevresini düşünsün diyorsunuz. Peki kendi? Kendini hiç düşünmesin mi?

Insan sadece kendini dusunurse bencildir.Ailesini elbette dusunmeli insan.Cocugu evlilikdisi hamile kalsin hangi Turk-Musliman anne baba ister.Eger herturlu imkani varsa ve sorumluluklarini alacaksa, korunmasiz iliski yasasin, hamilede kalsin, dogursunda.. Bu kisinin kendi tercihidir.Ama sokaga salmasin o cocugu.Sonra elalemin basina bela.Sokaklarda yuruyemiyoruz hirsizi, kapkapcisi.Cogu olay, boyle sahipsiz cocuklardan olmuyormu?

Son düzenleme:
dayımın eşi var ona çok gveniyorum..bugün onla konuşacağım bana yardımcı olması için..sonuçta bi bayanında yardımına ihtiyacım var ailemde en çok o sır tutar

dayımın eşi var ona çok gveniyorum..bugün onla konuşacağım bana yardımcı olması için..sonuçta bi bayanında yardımına ihtiyacım var ailemde en çok o sır tutar
en mantıklısı canım tek başına altından kalkman çok zor..

Olmaması gereken kötü bir olay olmuş gibi laflar etmeyeceğim çünkü konu sahibi de kendiyle gurur duymuyor sadece vicdanı rahatsız insanların fikirlerini alıp kendi içinde yoğurup en uygun çözümü bulmaya çalışıyor.Sevdiği adamla Evlilik ve küçüçük bir can ona da cazip gelmiş belli ama evlilik de çocuk da zorunlu bir halde başvurulacak bir yöntem değil bana göre.Belli bir yaşam rotası ayakların üzerinde durma çabası harcanırken hayatından vazgeçmek olur bu evlilik de çocuk da her iki taraf için de bu insanlar birbirlerini seviyorsa daha sonra yine evlenebilirler ama daha güzel şartlarla alel acele değil keyfini çıkararak yıllar geçtiğinde birgün eşlerden biri o zaman acele evlenmeseydik şu olurdu bu olurdu derse ki büyük ihtimalle bunlar yaşanacaktır diğer taraf ne hale gelir düşünmek bile istemiyorum hatta her iki taraf da keşke o zaman bunu yapmasaydık diye pişmanlık duyabilirler.Bebeğe gelince dünyanın en güzel şeyidir bebek hele mutlu bir ailede planlı programlı bir şekilde dünyaya gelirse çocuğun gelişimi ruhsal durumu da harika olur böyle bir ailede.Bir düşünün ailelerin aşağıladığı kızdığı küstüğü zorla nikaha peki dediği bir evlilikte iki genç insan parasızlık da eklenince ne kadar mutlu olabilir ve çocuğuna bunu nasıl geçirebilir.Toplumda mutsuz ailelerde büyüyen ve mutsuz olan o kadar çok çocuk var ki bence bu da bir çeşit günah ve günahların en büyüğü o istemedi çünkü bu dünyaya gelmeyi.
O yüzden canım acele karar verme hayatını işini düzene koy önce daha sonra o gençle hala evlenmek istiyorsan usulunce yine evlen ve mutlu yuvanızda büyüyecek bir çocuğa istediğin zamanda sahip ol ve onu çok sev.Hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun.

her konuda olduğu gibi bu konuda da olay gelmiş din noktasında tıkanmış.
aldırmak günah mıdır?
10 günden sonra aldırmak günah mıdır?
42 günden sonra aldırmak günah mıdır?
120 günden sonra aldırmak günah mıdır??

google'a "kürtaj günah mıdır" diye yazdığımda önüme çıkan her sitede bambaşka bir cevap çıktı karşıma.
yani gene kargaşa...

konu sahibi arkadaşım sana gelince...
eğer erkek arkadaşın arkanda ise, bırakın ev sahibi olmayı falan, minimum şartlarla, kimseye muhtaç olmadan kurduğunuz yuvanızda mutlu, huzurlu yaşayın.
ancak baktın ki olay uzuyor, kendi annen ile konuşmanı ve ondan tavsiye almanı önemle öneririm.

Allahım sana yalvarıyorum nolur burda bu kadar bebek isteyen insan varken neden onlar ne gecem gece ne gündüzüm gündüz bunları okuyunca daha kötü oluyorum ben 1 buçuk senedir bunun savaşını verirken nasılda siz istemediğiniz halde oluyor şuan ağlıyarak yazıyorum bunları nasıl bi durum içindesin bilmiyorum ama yavruna kıyma :14:

öncelikle Allah size sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin inşallah..

Batıda vs.dinini kültürünü öne süren insanları ayıplamayız nedense bizim ülkemizde dinle alakalı bişey söyledik mi hemen eleştiriliriz..Şu anki konuştuğumuz devlet yönetimi değilki dinle devlet işlerini ayırasınız insan hayatı bu...Eğer kişide Müslümansa önemsemeli önemsemezsede kendisi bilir kimse kimseyi zorlamıyor..Dinimizce yasak olan bişey çocuk aldırmak bunun ötesi yok ki...Evlilik dışı ilişkide günah bu yapılmış artık Tövbeden başka çare yok..Ama cana kıymak bambaşka bişey...Eğer kişi müslümansa bunlarıda önemsiyor olmalı....Dilediğinizi düşünün cahil diyebilirsiniz bana geri kafalı veya saplantılı falan...Ben fikrimi savunuyorum sizde öyle..
Özelliklede çocuk mevzusunda çok hassasım eğer bir hata yapıldıysa başka bir hatayla perçinlenmemeli...Heleki kendisi hayatını yaşayamayacakmı diyenler var ki onlara yorumsuzum zaten...
Birde korunmayla kürtajı aynı kefeyle koyanlara ise gülüyorum sadece konuşmak için konuşuluyor sanki...Oda fikir elbette ama biraz daha mantık lütfen...Burayı okuyan bir sürü genç kız var güvenilir İslami siteler veya büyük İslam alimlerinin görüşlerini göz önüne koymalıyız dinle ilgili yorum yapılırken...Bu kısım işin dini boyutu..

Vicdanende benim gönlüm elvermiyor aldır demeye haklısınız zorluklar alel acele evlenmek pişmanlıklar.....Ama bile isteye o çocuğu aldırmanın vicdani sorumluluğu sanırım daha büyük olur ve daha çok pişman olabilir hele birde nasip olurda tekrar anne olursa....Yeni anne oldum ondanda çok hassasım kimseyi kırmak istemem kısaca fikrimi tekrar söyleyip daha yorum yapmayacağım arkadaşın kafası iyice karışmasın.Ki doğru yolu bulmuş zaten aileden birine danışacakmış..Bence yaptığının arkasında duran o kişiyle evlenmeli ve o miniği doğurmalısın..Allah her türlü yardım eder yuva kuranada çocuk sahibi olanada....Allah yardımcınız olsun inşallah...

öncelikle Allah size sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin inşallah..

Batıda vs.dinini kültürünü öne süren insanları ayıplamayız nedense bizim ülkemizde dinle alakalı bişey söyledik mi hemen eleştiriliriz..Şu anki konuştuğumuz devlet yönetimi değilki dinle devlet işlerini ayırasınız insan hayatı bu...Eğer kişide Müslümansa önemsemeli önemsemezsede kendisi bilir kimse kimseyi zorlamıyor..Dinimizce yasak olan bişey çocuk aldırmak bunun ötesi yok ki...Evlilik dışı ilişkide günah bu yapılmış artık Tövbeden başka çare yok..Ama cana kıymak bambaşka bişey...Eğer kişi müslümansa bunlarıda önemsiyor olmalı....Dilediğinizi düşünün cahil diyebilirsiniz bana geri kafalı veya saplantılı falan...Ben fikrimi savunuyorum sizde öyle..
Özelliklede çocuk mevzusunda çok hassasım eğer bir hata yapıldıysa başka bir hatayla perçinlenmemeli...Heleki kendisi hayatını yaşayamayacakmı diyenler var ki onlara yorumsuzum zaten...
Birde korunmayla kürtajı aynı kefeyle koyanlara ise gülüyorum sadece konuşmak için konuşuluyor sanki...Oda fikir elbette ama biraz daha mantık lütfen...Burayı okuyan bir sürü genç kız var güvenilir İslami siteler veya büyük İslam alimlerinin görüşlerini göz önüne koymalıyız dinle ilgili yorum yapılırken...Bu kısım işin dini boyutu..

Vicdanende benim gönlüm elvermiyor aldır demeye haklısınız zorluklar alel acele evlenmek pişmanlıklar.....Ama bile isteye o çocuğu aldırmanın vicdani sorumluluğu sanırım daha büyük olur ve daha çok pişman olabilir hele birde nasip olurda tekrar anne olursa....Yeni anne oldum ondanda çok hassasım kimseyi kırmak istemem kısaca fikrimi tekrar söyleyip daha yorum yapmayacağım arkadaşın kafası iyice karışmasın.Ki doğru yolu bulmuş zaten aileden birine danışacakmış..Bence yaptığının arkasında duran o kişiyle evlenmeli ve o miniği doğurmalısın..Allah her türlü yardım eder yuva kuranada çocuk sahibi olanada....Allah yardımcınız olsun inşallah...

inş. çok teşekkür ederim

Saçmalama bence çocuğu aldırmayı düşünme bile. erkek arkadaşın evlenmeyi istiyormuş işte ne güzel. ya seni yarı yolda bıraksaydı o zaman daha mı iyi olacaktı?

Güzelce tövbe edip evlenin İNŞALLAH Rabbim hayırlı bir şekilde her şeyi en güzel şekilde yaşamanızı nasip eder. Evlenmeden önce zinanın suçunu daha doğmamış bebek niye çeksin? Onun günahı ne? başlangıç kötü olmuş ama sonunuzu daha da kötü yapmayın kardeş.

arkadaşım sen üniversite mezunu bir bayansın nasıl intiharı düşünürsün ne için yani ... cinsellik anormal birşey mi bu zihniyetle lütfen devam etmeyin çocuklarınızıda böyle yetiştirmeyin.. nevar yani olmuş yanlışlıkla benim akrabamda öyle evlendi ama çok geç kalmıştı düğünü olmadı kimsede ona hor bakmıyor yanlışlıkla adam ölüyor yahu dertmi bu lütfen yuvanızı kurun her işte bir hayır vardır ...zina zaten günahtır af dile rabbimizden ve bebeğini öldürerek bir günaha daha girme ... seni yaratan affederde annen baban affetmez mi hımm o akrabamın bir tane daha bebeği oldu çok mutluda gözüküyor tabi içinde bişeler kalmıştır sen sen ol annene anlat bak nasıl hemen yuvanı kurucak sakın başka hata yapma evlenmek allahın en sevdiği şeydir....ve peygamberimizinde sünneti

kimse mükemmel değildir,herkesin büyüklü küçüklü hataları olmuştur..Evet önemli olan bu saatten sonrası ben kendi şahsi fikrrimi söylemek istiyorum..bebeğin olduğu için şanlısın beklemediğiniz biranda olmuş olsada, şuanda size kötü gibi gelebilir unutmayın her karanlığın ardından bir gün doğar.hiç olmazsa erkek arkadaşın seni bırakmıyor bırak paranız pulunuz olmasın herşey yoluna girer hangi ara iş buldunuz hangi ara işe başlayıp herşeyi yoluna koymuşsunuz farkında bile olmazsınız Allah yardım eder hem daha kesin hamilesin diye birşey söz konusu değil gidip sağlık ocağına kan tahlili yaptırt eğer hamileysende bence aldırma bundan sonra tekil olarak değil 3 kişi yolunuza devam edin..

Öncelikle şuna ikna olmalısın, karnındaki henüz bebek değil. Canlı da değil.
Ben evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşı biri değilim. Kürtaja da. Bir hatadır olmuştur. Dünyanın sonu değil. Burada çocuk sahibi olamayan arkadaşların aldırma demesine de bakma bence, konuya aşırı duygusal yaklaşılıyor.
İşin yok, öğrencisin hatta, sevgilin de mezun ama işsiz yanlış hatırlamıyorsam. Nasıl evlenip de nasıl çocuğa bakacaksınız? Bebek şu noktada size ayak bağından başka şey olmaz. Önce kendinizi, sonra sevgilinizi en son da -düşünmek isterseniz- karnınızdakini düşünmelisiniz.
Şimdi evlendiniz diyelim, kirada oturacaksınız, yüksek lisansı bırakacaksın, bu dönemde sevgilin kpssye çalışamayacak. Sen sanıyor musun ki bu bebeği doğurup hemen yüksek lisansı bitirip iş hayatına atılacaksın. Yok öyle bir dünya. Sevgilin de abuk subuk işte çalışacak. Yarın bir gün belki işten kovulacak, belki iş bulamayacak. Sen zaten ev hanımı kalacaksın. Ama çocuğunuz olacak. Bu kadar olumsuzlukta,parasızlıkla evlenirsen eşinle kavga edeceksin, belki sırf maddi sebeplerle ayrılacaksın. Çocuk o zaman mutlu mu edecek sanki seni? Seni geç, o çocuk mutlu mu olabilecek? Benim çok olumsuz olduğumu düşünenler olabilir, sanıyor musunuz her şey mükemmel gidecek? Kim ayrılmak, aldatılmak, çocuk sahibi ol-a-mamak için evlendi ki...
Bence aldır, işleriniz oturunca evlenir yeniden çocuk yaparsınız. Önemli olan çocuk doğurmak değil, ona en iyi şekilde bakabilmek. Aldır da yüksek lisansına, sevgilin de kpssye yoğunlaşsın.

Dip not olarak belirteyim. Annem de bana hamileyken evlenmiş. Annem de babam da üniversiteyi bırakmak zorunda kalmış. Babam devlette çalışıyor. Annemde devlete girmiş ama daha sonra sıkıntılı bir çocuğu olduğu için ayrılmış, uzun süredir de özelde üç kuruş paraya çalışıyor. Zaten anlaşamayıp ayrıldılar bir süre önce. Ama şunu bil ki, çocuk olduktan sonra bir şeyler olmuyor. Ayrıldıklarında hala kiracıydık biz, ki 18 sene evli kaldılar. Bence sende işini eline al, evini barkını yap, ondan sonra yeniden çocuk sahibi olursun.

aldır diyenleri anlayamıyorum nasıl bir vicdandır bu.siz onu insan yerine koymasanızda onun minicik kalbi pıt pıt atıyor şuanda.eğer şayet doğarsa sacı ne renk olacak kaşı gözü ne renk olacak herçeyi belli şimdiden.bu bebeği ha doğduktan sonra öldürmüşsünüz ha doğmadan ikiside aynı derece de canilik...

bakamıcan bi çocuğu dünyaya getirmek bence daha büyük günahhh. hayatlarından vazgeçicekler çocuk için. çocukları olmayan arkadşlar çok duygusal yaklaşmışlar ama hayat o kadar kolay değil maalesef. evli olanlar çocuğu olanlar benden dhaa iyi bilir. normal şartlarda bi çocuk bakmak ne kadar masraflı ve ne kadar zordur...

bakamıcan bi çocuğu dünyaya getirmek bence daha büyük günahhh. hayatlarından vazgeçicekler çocuk için. çocukları olmayan arkadşlar çok duygusal yaklaşmışlar ama hayat o kadar kolay değil maalesef. evli olanlar çocuğu olanlar benden dhaa iyi bilir. normal şartlarda bi çocuk bakmak ne kadar masraflı ve ne kadar zordur...

Verilecek tek bir cevap var o çocuğun olması için gerekli ortamı hazırlamayacaklardı o zaman hanımefendi...cevabım konu sahibesine değil size..Zorla yaptırmıyorlar çocugu sanırım ha haksız mıyım ? her yanlışı kıyımla halledebilseydik yeryüzünde nefes alan canlı bırakmazdık !!

Evladı doğduktan sonra binbir badire atlatan aileler var ne yani onlara dönüp evladınızı öldürün ! diye akıl mı vereceğiz sizlere anlam veremiyorum doğmayacak olan bebeğin ana rahminde işi nedir bana söyler misiniz ? cansız bir nesne gibi mi geliyor sizlere ? hayret birşeysiniz. ! sanki konu sahibesi aç kalmış açıkta kalmış.

Son düzenleme:
Bence önemli olan doğurmak değil. Daha doğrusu doğurmak marifet değil. O çocuğa gelecek hazırlayabilecek misin? O çocuğu mutlu edebilecek misin? Yoksa bu dünyada başını yere eğdirip ele muhtac mı edeceksin. Bunlar iyi düşünüp tartışılmalı gerisi zaten konu sahibine kalmış. Ben kendi adıma doğur veya aldır diyemem.

Back
X