Burası dini bir site değil, konulara dini yorumlar yapmak yasak zira mevzu din olunca bu topikte olduğu gibi tartışma çıkıyor.
Genç kardeşimiz kürtaj caiz mi değil mi diye sormamış, öyle olsaydı Alo Fetva hattını arardı, yardım istemiş, yol göstermenizi beklemiş, lütfen konuyu amacından saptırmayın...
ben de bunu anlatmaya calisiyorum.
Azl geri cekmeymis daha bilgiliymissiniz benden egitimini almissiniz vb tamam peki, onu bile kitaba gore gunah cikaranlar olabilir bu konu hem tip etiginde hem dinde tartismali bir konu.
Konu sahibi arkadasin yasi 24 olsa da kadin dogum konusunda cehaleti bile ortada, ne yontem biliyor, ne gebelik icin kan testi yaptirmasi gerektigini biliyor... Siz bu insana anne ol okulu birak diyorsunuz, sevgilisi daha askere gitmemis, ben diger tarafin ailesinin de olayi anlayinca cingar cikaracagini dusunuyorum yanlis hatirlamiyorsam arap kokenli demisti, kesin burda fetvalardan bahsedenlerden daha dindar insanlardir. Evlilik oncesi seks,aniden evlenmek, buyk dogacak bebege erken dogum demek.... En az 9 ay stres icinde gececek. Para yok is yok, aileler ztn hemen noluyoruz ya diyecekler isik hizziyla evlenmelerine imkan yok. 6 ay sonra cocuk dogunca kizin ailesi tamam dese bile cocugun ailesi dislayabilir.
Acin bir derdim var bolumunu okuyun.
Evlilikler neden bitiyor???
-Esimin ailesi beni istemiyor
-esim sandigimdan farkli cikti
-esim x y z icin beni sucluyor
-paramiz yok
-cocuk dogunca askimiz bitti
bu evliligin iki kisi ve sulale uzerinde yaratacagi travmayi dusunuyor musunuz???
Eminim burdaki kisilerin yuzde 90 inin oglunun basina gelse boyle gelin istemezlerdi. Demedikleri kalmazdi.
Kendi kizlarinin basina gelse apar topar is guc yokken okurken evlenmesine izin vermezlerdi.
Kendi baslarina gelse aldirirlardi.
Duygusal olacak bir konu degil, dinle bile alakali degil.
Yehova sahitleri var bilir misiniz?
Ameliyat olmuyorlar asla, allahin isine karismakmis cunku. Kanser olsalar oluoyorlar.
Bu konu dinden bilmemneden once yuzde 1000 akil mantik konusu. Duygusal mesajlar yazip kizin kafasini bulandiriyorsunuz hatta o derece ki gidip yengesine soyledi. Ki ailede aladigim kadariyla en moder insan bu, annene sakin soyleme deis vb....6 ay snra cocuk dogunca onlar da hem kizlarindan hem damattan soguyacaklar. Damada kizi kacirmis gozuyle bile bakabilirler, bizim kizi hamile birakti ki zorla evlensin diye vb diyebilirler.
Biz isterken nasil aldirirsin!! Diyenlere sesleniyorum. Evli degil ortada is guc yokken doguracak miydiniz haile kalsaniz???
Gelecegi elbet bilemeyiz ama yarida biraktiklari seyler ve ailesel sorunlar yuzunden sorun yasamalari yuksek ihtimal gozukuyor. Bu kizcaiz simdi aldirsa 3 sne sona cok mutlu evliligi yuvasi olabileckkn elinde 1 cocukla acele eddildii icin biten evliligin ustune yalni z kalabilir. Bunun vebalini alio musunuz dogur derken???
Guna islenmis ztn bu suna benziyor, adami yarala olecek kadar ama oldurme oldurmek buyuk gunah cunku. Bu bir yerinden donulebilecek bir zarar maalesef degil, siz don diyorsunuz.
Tibbi cozumu var konunun, 15 dklik islem, 1 yudum sudan daha kucuk bir kan pihtisi o su anda. Ruhu cani yok ananin damarlarina bagli. Omur boyu vicdan yapabilir, yapsinda, ama kendi vicdanini kurtarmak icin bi suru seyi tehlikeye atacak. Bu bencillliktir. Erkek ark i da ayni dusunuyor su an. Aman vicdanimiz rahat olsun da yanlis yaparsak yapalim, sonra duzeltiriz. Hayati bu sekilde planlamak daa buyuk mutsuzluklar dogurur. Bunda intihar edicem diyen kiz evliligi bozukursa 1 cckla ortada kalirsa napicak?
Tekrar edeim duygusal konu degil bu, DINI yonu zaten TARTISMALI, ETIK YONU DE OYLE.
Konu sahibine birinin cikip bunlari anlatmasi gerekiyordu, kimse kizin gelecegini fln dusunmedi de ben anlatiyorum. Isteyen istedigi kdr yargilasin umrumda degil.