dünyam karardı

Arkadaş fotosentez yaptığından mütevellit kalbi atan bir canlıyı canlı olarak görmüyor. Aldır deme hakkını biz nerden bulabiliriz ki? Değil insanı, bir hayvanı veya bir bitkiyi bile öldürme lüksümüz var mı? Tamam çok çok zor bir durum ama o çocuğu yapmak 1 hata aldırmak 1 hata..
:60::60::60::60::60::60::60::60::60:
pardon?:53: siz ciddi olamasiniz? Kuran-i Kerimi iyi bildiginize eminmisiniz? bu nasil bir düsüncedir? ALLAH karnindaki bebege can verdiyse
o bebek fetus da olsa cani var kalbi atiyor, atiyorki büyüyor büyüyecek, simdi kalbi atmiyan bir insan bir bebek nasil büyür gelisir?
allahim ya düsünceye bak.. insan olmiyan diyor ya 20 hücreli diyor cok pardonda cok merak etim yasiniz kac acaba?
ALLAHIN verdigi bir cana bir bebege (fetus dahi olsa) kiymak aldirmak isleyebilecegin en büyük günah bunun 10 günü 20 günü yok!
onun hesabini nasil vericen, allah nasil af edecek.
kizlar bir bakin su yoruma allah askina bu ne yaa su düsünceye bir bakin:53: soklar icerisindeyim
:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:
Yuhh valla sana.yaptigin yorumabak

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Son düzenleme:
aldır diyenleri anlayamıyorum nasıl bir vicdandır bu.siz onu insan yerine koymasanızda onun minicik kalbi pıt pıt atıyor şuanda.eğer şayet doğarsa sacı ne renk olacak kaşı gözü ne renk olacak herçeyi belli şimdiden.bu bebeği ha doğduktan sonra öldürmüşsünüz ha doğmadan ikiside aynı derece de canilik...

kesinliklle size katiliyorum aldir diyenler zaten vicdanda biraz ya yoksun yada eksiktir.
yok dogurmak marifet degilmiste yok ona guzel bir gelecekmiste zirvalayan zirvalayana.hadi diyelim ki sizlerin soylemleriyle aldirdi o cocugu 4-5 yil gecti aradan evini satin aldi hali vakti yerinde ama cocugu olmuyor bunu vebalini nasil ustunuze aliyorsunuz.hayatta hicbirseyin garantisi yok mali mulku olanin gun gelir yemeye 1 ekmek dahi bulamayabilir guzel gelecekten bosa bahsetmeyin sizlerin gelecegini siz goruyormusunuz .

iste bu yuzden dinimizde zina buyuk gunah neden evlilik disi hamile kalmis simdi onu aldirirsa ikinci bir gunah daha isleyecek .
yavruna kiyma o su an bir canli cok pisman olursun. cocugunu aldiran bir arkadasim senelerce psikolojik sorunlar yasadi surekli ruyalarinda bebegini goruyordu kafayi siyirdi okuluda yarim kaldi isleride.

canım herşeyi boşver bak arkanda duran çocuğuna sahip çıkan bi baba adayı var :46::46::46:
kesinlikle minik bebişinize kıymayın :20: her çocuk rızkıyla gelirmiş bu çocuk belki de hayatınızın dönüm
noktası olabilir:16:yaşın da küçük değil bu dünyadaki en güzel meslek annelik tatlım
Allah bebek bekleyen herkese yaşatsın bu duyguyu
ailenle konuştun mu evlenmek istediğini ya da sevgilin olduğunu biliyolar mıydı
yengen ne fikir verdi

Burası dini bir site değil, konulara dini yorumlar yapmak yasak zira mevzu din olunca bu topikte olduğu gibi tartışma çıkıyor.
Genç kardeşimiz kürtaj caiz mi değil mi diye sormamış, öyle olsaydı Alo Fetva hattını arardı, yardım istemiş, yol göstermenizi beklemiş, lütfen konuyu amacından saptırmayın...

ben de bunu anlatmaya calisiyorum.

Azl geri cekmeymis daha bilgiliymissiniz benden egitimini almissiniz vb tamam peki, onu bile kitaba gore gunah cikaranlar olabilir bu konu hem tip etiginde hem dinde tartismali bir konu.

Konu sahibi arkadasin yasi 24 olsa da kadin dogum konusunda cehaleti bile ortada, ne yontem biliyor, ne gebelik icin kan testi yaptirmasi gerektigini biliyor... Siz bu insana anne ol okulu birak diyorsunuz, sevgilisi daha askere gitmemis, ben diger tarafin ailesinin de olayi anlayinca cingar cikaracagini dusunuyorum yanlis hatirlamiyorsam arap kokenli demisti, kesin burda fetvalardan bahsedenlerden daha dindar insanlardir. Evlilik oncesi seks,aniden evlenmek, buyk dogacak bebege erken dogum demek.... En az 9 ay stres icinde gececek. Para yok is yok, aileler ztn hemen noluyoruz ya diyecekler isik hizziyla evlenmelerine imkan yok. 6 ay sonra cocuk dogunca kizin ailesi tamam dese bile cocugun ailesi dislayabilir.
Acin bir derdim var bolumunu okuyun.
Evlilikler neden bitiyor???

-Esimin ailesi beni istemiyor
-esim sandigimdan farkli cikti
-esim x y z icin beni sucluyor
-paramiz yok
-cocuk dogunca askimiz bitti

bu evliligin iki kisi ve sulale uzerinde yaratacagi travmayi dusunuyor musunuz???

Eminim burdaki kisilerin yuzde 90 inin oglunun basina gelse boyle gelin istemezlerdi. Demedikleri kalmazdi.
Kendi kizlarinin basina gelse apar topar is guc yokken okurken evlenmesine izin vermezlerdi.
Kendi baslarina gelse aldirirlardi.

Duygusal olacak bir konu degil, dinle bile alakali degil.

Yehova sahitleri var bilir misiniz?
Ameliyat olmuyorlar asla, allahin isine karismakmis cunku. Kanser olsalar oluoyorlar.

Bu konu dinden bilmemneden once yuzde 1000 akil mantik konusu. Duygusal mesajlar yazip kizin kafasini bulandiriyorsunuz hatta o derece ki gidip yengesine soyledi. Ki ailede aladigim kadariyla en moder insan bu, annene sakin soyleme deis vb....6 ay snra cocuk dogunca onlar da hem kizlarindan hem damattan soguyacaklar. Damada kizi kacirmis gozuyle bile bakabilirler, bizim kizi hamile birakti ki zorla evlensin diye vb diyebilirler.

Biz isterken nasil aldirirsin!! Diyenlere sesleniyorum. Evli degil ortada is guc yokken doguracak miydiniz haile kalsaniz???

Gelecegi elbet bilemeyiz ama yarida biraktiklari seyler ve ailesel sorunlar yuzunden sorun yasamalari yuksek ihtimal gozukuyor. Bu kizcaiz simdi aldirsa 3 sne sona cok mutlu evliligi yuvasi olabileckkn elinde 1 cocukla acele eddildii icin biten evliligin ustune yalni z kalabilir. Bunun vebalini alio musunuz dogur derken???

Guna islenmis ztn bu suna benziyor, adami yarala olecek kadar ama oldurme oldurmek buyuk gunah cunku. Bu bir yerinden donulebilecek bir zarar maalesef degil, siz don diyorsunuz.

Tibbi cozumu var konunun, 15 dklik islem, 1 yudum sudan daha kucuk bir kan pihtisi o su anda. Ruhu cani yok ananin damarlarina bagli. Omur boyu vicdan yapabilir, yapsinda, ama kendi vicdanini kurtarmak icin bi suru seyi tehlikeye atacak. Bu bencillliktir. Erkek ark i da ayni dusunuyor su an. Aman vicdanimiz rahat olsun da yanlis yaparsak yapalim, sonra duzeltiriz. Hayati bu sekilde planlamak daa buyuk mutsuzluklar dogurur. Bunda intihar edicem diyen kiz evliligi bozukursa 1 cckla ortada kalirsa napicak?

Tekrar edeim duygusal konu degil bu, DINI yonu zaten TARTISMALI, ETIK YONU DE OYLE.

Konu sahibine birinin cikip bunlari anlatmasi gerekiyordu, kimse kizin gelecegini fln dusunmedi de ben anlatiyorum. Isteyen istedigi kdr yargilasin umrumda degil.

Azl geri cekmeymis daha bilgiliymissiniz benden egitimini almissiniz vb tamam peki, onu bile kitaba gore gunah cikaranlar olabilir bu konu hem tip etiginde hem dinde tartismali bir konu.

Konu sahibi arkadasin yasi 24 olsa da kadin dogum konusunda cehaleti bile ortada, ne yontem biliyor, ne gebelik icin kan testi yaptirmasi gerektigini biliyor... Siz bu insana anne ol okulu birak diyorsunuz, sevgilisi daha askere gitmemis, ben diger tarafin ailesinin de olayi anlayinca cingar cikaracagini dusunuyorum yanlis hatirlamiyorsam arap kokenli demisti, kesin burda fetvalardan bahsedenlerden daha dindar insanlardir. Evlilik oncesi seks,aniden evlenmek, buyk dogacak bebege erken dogum demek.... En az 9 ay stres icinde gececek. Para yok is yok, aileler ztn hemen noluyoruz ya diyecekler isik hizziyla evlenmelerine imkan yok. 6 ay sonra cocuk dogunca kizin ailesi tamam dese bile cocugun ailesi dislayabilir.

-paramiz yok

bu evliligin iki kisi ve sulale uzerinde yaratacagi travmayi dusunuyor musunuz???

Eminim burdaki kisilerin yuzde 90 inin oglunun basina gelse boyle gelin istemezlerdi. Demedikleri kalmazdi.
Kendi kizlarinin basina gelse apar topar is guc yokken okurken evlenmesine izin vermezlerdi.

Ameliyat olmuyorlar asla, allahin isine karismakmis cunku. Kanser olsalar oluoyorlar.

Bu konu dinden bilmemneden once yuzde 1000 akil mantik konusu. Duygusal mesajlar yazip kizin kafasini bulandiriyorsunuz hatta o derece ki gidip yengesine soyledi. Ki ailede aladigim kadariyla en moder insan bu, annene sakin soyleme deis vb....6 ay snra cocuk dogunca onlar da hem kizlarindan hem damattan soguyacaklar. Damada kizi kacirmis gozuyle bile bakabilirler, bizim kizi hamile birakti ki zorla evlensin diye vb diyebilirler.

Biz isterken nasil aldirirsin!! Diyenlere sesleniyorum. Evli degil ortada is guc yokken doguracak miydiniz haile kalsaniz???

Gelecegi elbet bilemeyiz ama yarida biraktiklari seyler ve ailesel sorunlar yuzunden sorun yasamalari yuksek ihtimal gozukuyor. Bu kizcaiz simdi aldirsa 3 sne sona cok mutlu evliligi yuvasi olabileckkn elinde 1 cocukla acele eddildii icin biten evliligin ustune yalni z kalabilir. Bunun vebalini alio musunuz dogur derken???

Guna islenmis ztn bu suna benziyor, adami yarala olecek kadar ama oldurme oldurmek buyuk gunah cunku. Bu bir yerinden donulebilecek bir zarar maalesef degil, siz don diyorsunuz.

Tibbi cozumu var konunun, 15 dklik islem, 1 yudum sudan daha kucuk bir kan pihtisi o su anda. Ruhu cani yok ananin damarlarina bagli. Omur boyu vicdan yapabilir, yapsinda, ama kendi vicdanini kurtarmak icin bi suru seyi tehlikeye atacak. Bu bencillliktir. Erkek ark i da ayni dusunuyor su an. Aman vicdanimiz rahat olsun da yanlis yaparsak yapalim, sonra duzeltiriz. Hayati bu sekilde planlamak daa buyuk mutsuzluklar dogurur. Bunda intihar edicem diyen kiz evliligi bozukursa 1 cckla ortada kalirsa napicak?

Tekrar edeim duygusal konu degil bu, DINI yonu zaten TARTISMALI, ETIK YONU DE OYLE.

Konu sahibine birinin cikip bunlari anlatmasi gerekiyordu, kimse kizin gelecegini fln dusunmedi de ben anlatiyorum. Isteyen istedigi kdr yargilasin umrumda degil.

Canim isin din konusuna girenleri zaten memnun edemezsin hic bir sekilde. Bu durum biraz farkli konu sahibi cok sansli erkek arkadasi evlenmeyi dusunuyor ama cok buyuk yuzde erkek arkadasindan destek gormuyor . Destek gormeden evlililik disi dogacak olsaydi bu cocuk bu seferde evililik disi cocuk yaptin zina gunah diye bu insanlari igneleyeceklerdi. Bu sefer cocuk aldirmaya kalkisilsa bebek katili gunah diyecekler. Her durumda naparsan yap evlenmeye kalkissan bu seferde evlilik oncesi zina diyecekler. Yani gunaha gelirsek her senaryoda bir gunah var aslinda. O yuzden isin bu kismina girilmesine hic gerek yok cunku naparsan yap gunah bu durumda .

Tamamını okumadan yazdım dı o yüzden sildim ve tek bir şey yazıyorum hemde büyük harfle. Erkek arkadaşını "ALNINDAN ÖP BENİM İÇİN" tanımadığım bir ablam söyledi dersin sorarsa.

Son düzenleme:
avrasya arkadaşın dediklerine bende katılıyorum harfi harfine hemde ..
benım başımdan bir evlilik gecti ve bebeğimde tüp bebek denemesiyle 3.denemede geldi. yani cok zor hamile kaldım bütün hamileliğim boyunca onu kauybetme korkusuyla hırpalandım durdum..
şuanda evlendim yandım bitti dese 3 aydan evvel iyi ihtimal evlenemezler..
bebek şuanda 4-5 haftalıktır.. 12 hafta sonra evlenseler bebek olacak 20 hafta geriye kalır 20 hafta bebeğin benimki gibi 34 dogdugunu düşünün..
bende olauya duygusal bakıyorum aldır veya aldırma demem haddime düşmez ama ne sözvar ne nişan var belliki kızın hayatında biri oldugunu bile bilmiyorlar o kadar kolaymı kabullenmek..
Yazıların bir cogu avrasyanın dediği gibi duygusal bir kaçı acımasız ama hepsi havada kalan şeyler..
Allah yardımcısı olsun

Verilecek tek bir cevap var o çocuğun olması için gerekli ortamı hazırlamayacaklardı o zaman hanımefendi...cevabım konu sahibesine değil size..Zorla yaptırmıyorlar çocugu sanırım ha haksız mıyım ? her yanlışı kıyımla halledebilseydik yeryüzünde nefes alan canlı bırakmazdık !!

Evladı doğduktan sonra binbir badire atlatan aileler var ne yani onlara dönüp evladınızı öldürün ! diye akıl mı vereceğiz sizlere anlam veremiyorum doğmayacak olan bebeğin ana rahminde işi nedir bana söyler misiniz ? cansız bir nesne gibi mi geliyor sizlere ? hayret birşeysiniz. ! sanki konu sahibesi aç kalmış açıkta kalmış.

öncelikle kimse aman çocuk sahibi oluyım diye yapmamış bu işi. ama hatalar insanlar için HANIMEFENDİ benimde cevabım size. çocuğun kalbi 6 haftalıkken atmaya başlar. ana rahmine düştüğü andan itibaren değil. ruhta 2 aylıkken bedenine giriyor sadece kalbinin atması yeterli değil yani.
psikolojik baskı yaptığınız çocuğunu aldırma dediğiniz insan yarın bunları kat be kat daha beter cezalarla ödeyebilir. bugün onu kabul eden adam yarın çocuk olmasaydı evlenmezdim, düşünmüyodum vs gibi cümleler kurabilir. ki ortada evlilik hayalide görünmüyomus zaten. iki tarafta daha buna hazır değil. şunumu yapsınlar vicdansız insanlar gibi çocuğunu doğurup tuvalete atan anneler var hava boşluklarında ölüme terk eden aldırmayıp sokağamı atsın. yada istemediği henüz düşünmediği bi evlilikmi yapsın.
köpek değil ki bu besle istedğin zaman sal sokağa gitsin. ömrü boyunca bakmakla sorumlu olacağı biri olacak hayatta. konu sahibesi buna hazır değil henüz bu çok açık. bu durumda dünyaya gelen çocuğun vebalini sizmi alıcaksınız yoksA konu sahibimi. yapmayın ALlah aşkına ortada şu anda bir hayat söz konusu. o yüzden bence konu sahibine vicdan yaptırmayıp mantığıyla hareket etmesi tavsiye edilmeli....

Beni kinayan arkadaslara sesleniyorum.

Cocuk oldurmek ile ilgili ayetler yazmissiniz.

Bu islamda azl olarak geciyor.

Konu ile ilgili hadisler var. Hadislere itibar etmiyorsaniz o sizin vicdaninizin bilecegi istir, peygamber kelami en nihayetinde.

O ayetler cahiliye doneminden cikmis cocuklari diri diri gomen insanlara uyari niteligindedir. Kurtajdan degil dogmus cocugu oldurmekten bahsediyorlar.

Belli gunden once fetus canli sayilmaz, hucreler toplulugudur, kalbi atmiyor organlari yok aci hissi yok vb vb...

Bana cahil demissiniz arastirin ogrenin.

Konu ile ilgili sunu soyleyeyim.

Sahsen hamile kaldigim icin benimle evlenecek biri ile evlenmek istemezdim. Bu olay olmasa evlilik planlari yokmus henuz. Bu derce evlilige uzak insalar su anda. Olayin akutlugu duygusalligi ile boyle bir karar almasi konu sahibini, sevgilisini, iki tarafin ailelerini zor duruma sokacak gibi gorunuyor. Duygusalken evlenelim deyince iyi olur da senin yuzunden yuk lisansi biraktim, veya senin yuzunden kpss yi biraktim, mesajlarda gectigi gibi iDAREteN bir ise girdim, veya butun egitimim bosa gitti kismini dusunmeye basladiklarinda sorun cikabilir evliliklerinde.

Allah rizkini verir kismina guluyorum, afrikada acliktan olen cocuklarin rizki nerde? Elbet ac kalacak degiller ama once yetiskin iki insanin kendini ailelerini cocuktan once dusunmesi daha onemlidir.

Gebe kalmasi allahin bir hikmeti degil. Iki saglikli insan korunmadan seks yaparsa gebe kalinir. Bu 2+2=4.
Cocuk isteyip olmayan arkadaslar bu kismi anlamiyorlar herhalde. Allahin uygun gormesi degil mesele. Size de uygun gormuyor degildir, herkesin sinavi farkli...

Su da var, burda evlen diyenler kendi baslarina gelse %90 evlenmeye aileye cesaret edemezlerdi.

EMPATI YAPIN, ben yapiyorum sonuc aldirma cikiyor.

:46::46::46::46::46::46::46::46:

-paramiz yok

:46::46::46::46::46:
sonuna kadar katılıyorum...konu sahıbı arkadasım bu mesajı lutfen cok dıkkatlı oku...umarım dogru yolu bulursun

bende bildiğimi söylemek istedim ruh cenine 40.gün üfleniyormuş diye biliyorum

Aslına bakarsanız gerçekten güzel yorumların, yol göstermelerin olduğu yazılar var. Hani yazmış olmak için yazılır ya, öyle bir yoruma hiç rastlamadım kendi adıma. İki bakış açısı içinde gayet mantıklı öneriler var. Artık arkadaşımız kendi kararını kendi verecek.

Madem kürtajda konuşuluyor. Farklı bir şeye dikkat çekeyim. Ben bir bebek için tabiri caizse tırmalamış biriyim. Onlarca kez tüp vs vs uzun çokkkk uzun hikaye.

Diyelim ki herşey umduğun gibi gitmedi kürtaja karar verdin. Asla ve asla rastgele bir kadın doğumcuya gitme bir kadının en önemli organı rahmi, eğer hasar görürse taş gibi kaliteli yumurtaların olsa bile işe yaramaz. Rahim iç tabakası zedelenirse -ki süngerimsi ve narin bir yapıdır- embriyoyu tutmaz tutamaz. Mutlaka uzman ellerde yapılmalı.

Birde eğer 10 haftayı geçersen asla ve asla kürtaj olma yaparım diyen cellattır, doktor değil. Ailenden birileri , bu doktor bizim bilmem kimide kürtaj yaptı bak birşey olmadı derse uzak dur, tekrar söylüyorum bir doktor 10 haftadan sonra asla kürtaj yapmaz. Bunlarda kulağında olsun.

bazıları yorum yapmıs bız cocuk dıye kıvranıyoruz gunah vs dıye ...
lutfen kendınızı bu arkadasla kıyaslamayın,aldır demek haddım degıl ama aldırması taraftarıyım...
insallah allah herkese ıstedgı gbı hayırlı evlatlar verır ve dogru zamanda tabıkı...

bazi yorumlari okudum ve neden bu forumda dini icerik yasak anladim..
dinden bihaber olan gelmis burda hoca olmus alim olmus fetva vermis..
dini bir konuda cok kesin bilgiye sahip olmadan yorum yapmak ne buyuk vebal bu hic dusunulmez mi anlamiyorum..
cocuk aldirmak, ayetlerde hadislerde nerde baksaniz gunahtir ve burda tartismali bi konu deniyo..
yehova sahitleri gibi dinden sapmis bi grup burda ornek gosteriliyo fln..
bende asla dini bilgilerime yuzde yuz guvenemem alim degilim cunku ama cocuk aldirmanin gunah oldugunu 12 yasindaki kardesimde biliyo bu konuda nasil tartisilabilir maalesef gunumuzde dinen kesin bilinen gercekler bile bu durumlara getirildi agizlarda sakiz oldu..
her neyse konu sahibi arkadasa soyleyebilecegim su,
evlilik oncesi iliski zinadir haramdir (tabi simdi biri cikar zina olmayabilir tartismali bi konu derse sasirmam)
cocuk aldirmakta gunahtir
intihar etmekte..
eger dini hassasiyetlerin varsa, inancin varsa bunlari goz onunde bulundur derim.
eger yoksa inanmiyosan veya onemli degilse bunlarin sevabi gunahi senin icin, o zaman zaten yapilacak sey ortada..
yinede erkek arkadasini tebrik ederim adam gibi adammis..
hayirlisi olsun hakkinda..

bazi yorumlari okudum ve neden bu forumda dini icerik yasak anladim..
dinden bihaber olan gelmis burda hoca olmus alim olmus fetva vermis..
dini bir konuda cok kesin bilgiye sahip olmadan yorum yapmak ne buyuk vebal bu hic dusunulmez mi anlamiyorum..
cocuk aldirmak, ayetlerde hadislerde nerde baksaniz gunahtir ve burda tartismali bi konu deniyo..
yehova sahitleri gibi dinden sapmis bi grup burda ornek gosteriliyo fln..
bende asla dini bilgilerime yuzde yuz guvenemem alim degilim cunku ama cocuk aldirmanin gunah oldugunu 12 yasindaki kardesimde biliyo bu konuda nasil tartisilabilir maalesef gunumuzde dinen kesin bilinen gercekler bile bu durumlara getirildi agizlarda sakiz oldu..
her neyse konu sahibi arkadasa soyleyebilecegim su,
evlilik oncesi iliski zinadir haramdir (tabi simdi biri cikar zina olmayabilir tartismali bi konu derse sasirmam)
cocuk aldirmakta gunahtir
intihar etmekte..
eger dini hassasiyetlerin varsa, inancin varsa bunlari goz onunde bulundur derim.
eger yoksa inanmiyosan veya onemli degilse bunlarin sevabi gunahi senin icin, o zaman zaten yapilacak sey ortada..
yinede erkek arkadasini tebrik ederim adam gibi adammis..
hayirlisi olsun hakkinda..

arkadaşım helal olsun sana... içimden geçenleri yazmışsın.. insanlar ortalık yerde yaptıkları günahları nasıl da yazıyorlar ve içleri rahat etsin diye nasıl da kılıf bulmaya çalışıyorlar... rabbim bizleri kötü işler yapmaktan alıkoysun inşallah..

konu sahibi arkadaşım; artık bu durum yaşanmış ve bundan sonra ne yapacağınıza karar vermeniz gerekir.. ki allaha şükredin erkek arkadaşınız yanınızda ve o bebeği istiyor..başımıza gelen herşeyde bi hayır vardır.. ailem istemez diye endişelenme çünkü ne şekilde nasıl olursa olsun o bebeği öyle bi sevecekler ki.. ilk başta herşeyi anlatıp bi çok zorlukla başa çıkmak zor olabilir ama bu bebeği aldırma ne olur.. onun doğup da 8 aylık olmuş bi kuzudan ne farkı var.. tek farkı boyutlarının daha küçük olması.. ne olur kıyma ona..inşallah evlenmeniz için tüm şartlar oluşur da sen de günaha girmemiş olursunn

''Bizde bebeğimize kıymak istemiyoruz'' diyorsanız demek ki aldırmanın ( bu kelimeyi anlamıyorum, aldırmak sanki vucuttan ben aldırılıyor) sorumluluğunu bilecek kadar olgunsunuz.

Madem böyle bir yanlış yapıldı, bu yanlışı yanlışla kapatmayın.
Ne kendinizi affedersiniz ne erkek arkadaşınızı.Bir daha birlikteliğiniz kendini toparlayamaz diye düşünüyorum.

Okullarınızda belli bir yere gelmişsiniz.Evlenmek için erkek değil. Hem evlenip hem okulunu tamamlayan çok genç var.
Erkek arkadaşınızı da seviyorsunuz, ona güveniyorsunuz; neden evlilik için düşünüyorsunuz ki ?

Düşünelim ki kürtaj yaptınız, vicdani çöküntü yaşadınız ikinizde,sonra zaten birlikteliğiniz sağlıklı olmaz, ayrılık olursa sonraki yaşamanız ne olacak ?

....

Eğer evlenmeden önce birliktelik oluyorsa,bu kadar göz kararlıtılıyorsa, çocuk riski ortaya gelince pişman olunmamalı..

Haram günah bir tarafa (bunu bilen biliyor zaten)sorumluluklarınızın arkasında, yaptıklarınızın arkasında durmalısınız.

Son düzenleme:
cana kıymak mı , hangi vicdan kaldırır bunun yükünü?

karıncaya bile kıysan bilerek yine günah...

Allah ın bahşettiği cana kıymak, kimin haddine. elbette cezasını alır iki cihanda birinde.

bu arada çocuğu öldür (aldır, kelimesini bilerek yazmıyorum) diyenlere : "Sebep olan işleyen gibidir." sözünü hatırlatırım.

Yaşlarınız evlilik için gayet uygun. Neen evlilik düşünmüyorsunu ki... Bu bebek giderse ilişkiniz toparlanmıcak yola girer bence..

dinî içerikli mesaj yazmak bence de yanlış hem konu sahibinin amacına da hizmet etmiyor... ama günah yazanlar kadar hayır efendim vebali yok yazanlar da dinî yorum yapmış oluyor... sözümona cevap verirken onlar da dini kullanıyor... kesin olarak katıldığım yorumsa konu sahibinin dinî bir hüküm sormadığı isterse bunu alo fetva hattına sorabileceği... herkesten rica ediyorum herkes kendi fikrini yazsın, empati yapsın, tavsiyede bulunsun...zaten dinî içeriğini öğrenmek isterse bu işiyapan resmî kurumlara sorar konu sahibi...
bu arada seninle ilgili tek yorumum allah yardımcın olsun.. umarım kendin için doğru bir yol çizersin...

ben yüksek lisans yapıyorum erkek arladaşımda kpssye hazırlanıyor mezun o da :'(

bence evlenin erkek arkadaşın ne güzel bırakıp gitmemiş seni ne erkekler var yarı yolda bırakıyor bence evlen...

Back
X