Bende bu dediğinizi çok düşündüm babam gerçekten çok masum hayatında kimse yok konuşmuyor bileYaptığına kılıf bence bunlar. Hem hayatı rahat rahat yaşayacak hem de sizin için yaptım. Karşısında artık çocuk yok. Madem fedakarlık yapmış tam yapsın, babanızdan biraz örnek alsın.
Can'ım karı- koca hayatları devam ediyor çocuk için fedakarlık hikaye herşey para için
Böyle bir anne ile sen iyi yetişmişsin Can'ım aferin valla doğruyu yanlışı ayıbı edebi öğrenmişsin, tebrik ederim çünkü anne nasılsa çocukta öyle yetişir geneldeŞiddetli tartışmalar yüzündenmiş ama sonrasında kendileri aynı evde yaşama kararı almış sonrası da ben annemin anlattıklarını normal görüp mutlu değilse biriyle olabilir diye dusunuyodum küçükken
Evet ayrı olsalardı da ben zaten birşey demezdim ki hayatında biri olmasına şimdi babamın evindeyken onunla herşey normalken bunu yapmasını hazmedemiyorumhala aynı evde ayrı hayat mı yasıyorlar?
keşke hiç siizn için bu yol başvurmasalar dı dimi?
Ama o annem varken birileriyle görüşüp çocugum yok diyip aynı yataga gırmıyoBoşan, karı koca hayatı yaşa sonra herşey çocuğum için de ohhh ne güzel hayat valla
Valla burda sadece annen değil, baban da AYNI derecede suçlu..
Olabilir ben artık ne düşünüceğimi şaşırdım inanınben halen bu durumun sizinle ilgisi olmadığını düşünüyorum. normal değiller.
derslerinuz etkikendiginde birleşmek yerine sizi pedagoga götürebilirlerdi. Başka şeylerin bahanesi. siz konuyu bilmiyorsunuz.
gayet evlıler gıbımı pekı ayrımı yatıyorlar eve baban mı bakıyor?Evet ayrı olsalardı da ben zaten birşey demezdim ki hayatında biri olmasına şimdi babamın evindeyken onunla herşey normalken bunu yapmasını hazmedemiyorum
Bu konuları duyarsa zaten çok üzülür babam evleri ayırmalarını istemem çok doğru olucak dediğiniz gibiBenim anlamadigim,sizin yaslariniz kucuk degil anne babanizin bosandiginida biliyorsunuz,peki neden hala ayni evde yasiyorlar?keske iki tarafta kendi duzenini kursaydi,onlarinda hakkidir mutlu olmak canim sevmek,sevilmek yadirgamamak lazim.Anne baba olmak kendi hayatlarindan vazgecmek demek degildir,herseyin bi usulu adabi var annenizde sizinle oyle konusmasida kirici olmus ayrica, bence ikisinide alin karsiniza akliniz eriyor artik konusun onlarla babana annenin durumundan bahsetme canim sadece bu sekilde olmayacagini,madem ayrildilar evleride ayirmalarini ve sizin ozellike onlarin yeni bi hayat kurmalarina engel olmayacaginizi soyleyin iki tarafta hayatina baksin o zaman boyle tatsizliklar cikmaz sizin hersey acik ve net olur kiminle kalacaginizada siz vericeksiniz.allah yardimciniz olsun
eve babam bakıyor annemin istediklerini o alıyor doğumgunlerını hatta evlilik yıldönumlerını kutluyor.Aynı yatıyolargayet evlıler gıbımı pekı ayrımı yatıyorlar eve baban mı bakıyor?
cok buyuk fedakarlık etmısler sımdıye kadar
ne dıyebılırım
o zaman annenız dupe duz aldatıyor babanızı ınsanı olarakta.eve babam bakıyor annemin istediklerini o alıyor doğumgunlerını hatta evlilik yıldönumlerını kutluyor.Aynı yatıyolar
Aaaa!!ayni yatagimi paylasiyolar yani haydaaaa!!nasil bosanmis oluyolar o zaman canim pes yanieve babam bakıyor annemin istediklerini o alıyor doğumgunlerını hatta evlilik yıldönumlerını kutluyor.Aynı yatıyolar
Kırıldığımı anlaması için beni söylememissin bile dedim benden utanıyorsun ama ben senden utanmalıyım dedim ve hiç önemli değil dedi.Evet evleri ayırmalarını sağlayıp hayatını yaşamasına engel olmamalıyım.Şoktayım. Bekar bir genç insan evli iki insanın hayatını üstünkörü sizinle paylaşıyor ve aslında ne olup bittiğini bilmeden, daha da ilginci sanki insan ilişkileri ne kadar karmaşık olabilir bilmiyormuşsunuz gibi ( burada sabahtan akşama çılgın aksiyonlu karı-koca hikayelerini ben yazmıyorum) anında kadını (çok afedersin konu sahibi) kevaşe, adamı melek, çocukları mazlum ilan ettiniz. İnsan giriyor buraya, insan danışıyor, az ustrup az edep ya Hu.
Şimdi konu sahibine benim tavsiyeme gelince, arkadaşım senden birkaç yaş büyüğüm. Benim anne babam da seneler önce ayrılmıştı. Benim de babam evlenmedi, annemin ise ilişkileri oldu. Bu bir sorun değil. Biliyorum biz onları anne-baba olarak görüyoruz ve daha sonra (aslında normal insanlar gibi) başkalarıyla birlikte flört etmeleri tuhafımıza gidiyor hatta bazen tiksindirici geliyor. Bu his doğaldır. Aslında anne-baba da örneğin kızları biraz büyüyüp ilişki yaşayınca aynı tuhaf koruma ile tiksinme karışık hissi yaşarlar.
Fakat sana belirteyim, ne annenin ilişki kurması ayıp ne babanın yaptığı fedakarlık olmayabilir. Karı-koca arasında bizim henüz anlayamayacağımız dinamikler mevcuttur. Yapılacak en mantıklı iş karı-koca arasına anne-baba bile olsa, şiddet yoksa girmemektedir. Boşandılar diyorsun, aynı odada uyuyorlar diyorsun. Bir sürü sebebi olabilir. İhtimal sıralayıp içini sıkmak istemiyorum ama buna karışma.
Boşanmadan kardeşim etkilenir diyorsun, ben şahsen kötü bir ilişkiye maruz kalınmasından sa iyi bir bitiş görmesini çocukların daha çok savunuyorum. Bitmesi gerektiği halde itekleyerek sevgisiz sözde çocuklar için birlikte yaşamaya devam eden hemen tüm tanıdıklarımın çocukları da aynı tip hastalıklı ilişkiler kurdular çünkü bunu normalleştirmişlerdi. Sorun olunca gitmeleri gerektiğini öğrenemediler. O yüzden esas kardeşinin ruh sağlığı için mümkünse evleri ayırmalarına yardım et.
Bu hikayede dikkatimi çeken şey annenin senin varlığından bahsetmemesi, belki özgür olmak özgürlüğü algılamak ile ilgili bir takım sorunlar yaşıyordur. Bu hakikaten kalp kırıcı. Bunu onunla açıkça konuş.
İkincisi ise şu, senin neler yaşadığını biliyorum daha derinlemesine acı verici şeyleri ben de yaşadım. Annemden utandığım ondan iğrendiğim günler oldu. Fakat sonra büyüyüp kendi yaşantımı kurmaya başladığımda, başıma ne zaman bir iş gelse, hasta yatağımın dibinde herşeye rağmen o vardı. O yüzden burada birkaç el kızının seni dünyaya getiren kadın hakkında kötü konuşmalarına müsade etme. Aileler boşanmayla dağılmazlar. Aileler aile bireyleri birbirlerine merhametlerini sevgilerini saygılarını koruma iç güdülerini kaybedince dağılırlar. Ve buna en çok gün gelir sen üzülürsün. Burada şimdi anan şöyle anan böyle diyen insanların da ruhu duymaz.
Kal sağlıcakla.
Çok doğru diyorsunuz babamda en azından belki iyi biriyle karşılaşıp yaşarAynen canim en mantiklisi boyle siz arada kaliyorsunuz olan size oluyo sonucta,konusun guzellikle bakarsiniz babaniz ayri eve cikar,hem annenizde hem babanizda kalirsiniz kafanizda rahat eder yani vicdaninizda.hem o insanlar ayri olduklari halde ayni evin icinde yuz goz olmaktan kurtulur boylece inanin boyle daha mutlu olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?