Duruşma günü nasıl davranmalıyım?

Hayalimdekiben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
262
161
53
34
Merhaba arkadaşlar hemen konuya girmek istiyorum
Önümüzdeki salı günü 7 sene 10 aylık evliliğimi kendi isteğimle karşı tarafın da benim isteğim karşısında önce direnip kabullenmeyip sonra ikna olmasıyla anlaşmalı boşanma evrağını imzalamasıyla ve ara ara yazmalarına özledim seviyorum pişmanım tekrar deneyelim taleplerine karsın bitiriyorum.
Salı günü davamız görülücek ve ben duruşma günü nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.karşı taraf tek gel duruşmaya ben seni alırım beraber gideriz dedi ama kabul etmedim sinirlerim bozulsun hakim karşısında net olmayan tavır sergilemiyim diye çünkü biliyorum ki çabaları yine devam edicek.
Bazen diyorum ki keşke o gün hiç gelmese hiç karşılaşmadan bitse bazen de off ne olacaksa olsun bitsin de kurtulayım şu esaretten diyorum.
Neden bitiyo peki evlilik kısmına değinecek olursam sevgim bitti son 2 yıldır özellikle kadın olduğumu insan olduğumu benim de isteklerim düşüncelerim hayallerim duruşum olduğunu unuttum.
Bu evlilikte bi çok insanın yaşadığı her türlü problemi ben de yaşadım iyi günlerimiz de oldu yanlış anlaşılmasın ama totalde baktığımda kötüler iyileri bastırdı ve geleceğe inancım güvenim isteğim sabrım umudum kalmadı
İçeriğine girersem çok dağılır konu sayfalar sürer anlatmak ama kısaca bahsedicek olursam önce aileler arası problemler sonra maddi manevi problemler benim annemle olan problemler ilgisizlik değersiz hissettirilmek gururumun onurumun defalarca kırılması korkutulmak pasifleştirilmek benim ona gösterdiğim değerin ilginin çeyreğini görememek ruhumun okşanmaması sen yapamazsın nidaları sen bensiz hiçsin nidaları kendi sorunlarında boğulup beni de boğup ona destek olmama kendimi hiçe saymama rağmen aynı özveriyi onda görememek fiziksel ve psikolojik şiddet oldu.
Tüm bumların sonunda artık onu sevmiyorum.biliyorum şundan adım kadar eminim ki o beni çok seviyor ama onunki bağımlı sevgi.
Seviyor ama bunu gösterecek hiçbir çabası yok sözde evet çok seviyo aşkım canım cicimler havada uçuşuyor.onunki bağımlı kötü sevgi ne olursa olsun ben ona ne yaşatırsam yaşatayım benden vazgeçemez o sebeple benim onun için çabalamama gerek yok diyor kendince.şundan çok çok eminim bir daa beni bu kadar çok seven bana bağlı bi insan asla çıkmayacak karşıma ama ben onun bu sevgisini istemiyorum.
Neyse şunları şunları yaşattı diye belki daha sonra anlatırım ama konunun özüne dönecek olursak ben bu kabus bir an önce bitsin istiyorum duruşma günü hakimin karşısında net olmalıyım sesim bile titrememeli ki hakim biraz daha düşünün erteliyorum demesin ağlamamalıyım dik durmalıyım.
Kızlar biraz anlatsanıza bana yol yordam gösterin nasıl davranayım ne demeliyim nasıl gerçekleşicek hiçbir bilgim yok bu konuda duanızı da esirgemeyin benden olur mu..
Teşekkürler şimdiden

Bir de arkadaşlar ekleme yapayım boşananlar başından bu süreç geçenler maddi ve manevi anlamda nasıl güçlü oldunuz eminim ki çok mücadeleler verdiniz biraz anlatın umut olun bana da

Son düzenleme:
Siddeti hatirla ....dovmus seni...bastirmis yetmezmi bunlari dusun
Zaten bu aralar son 10 gündür ağlama krizlerim geçti aklıma kötüleri getirmeye çalışıyorum hep beni öldüresiye dövdüğünü çırpınışımı en son pes edip nefessiz kalışımı yatağın başındaki duvarda tepemde kırılan telefonumun duvarı zedelemesi gözümün önünde şu evin içinde yaşadıklarım hiçbiri gitmiyor

Anlasmali bosanmaymis. Hakimin dusunun diyecegini zannetmiyorum. Net olun. Anlasma protokolunu sunduk mahkemenize bosanmakta eminiz diyin. Hop bitiverir. Guclu durmaniz cok onemli. Hersey gonlunuzce olsun..

Aslında her daim bakımlıyımdır ben
Peki şuan özgüvenim yerlerde bu durumu nasıl toparlamalıyım onu görünce nasıl etkilenmeden dimdik soğuk umursamaz durucam onu bilmiyorum
Devlet hastanelerinde psikologlar var, hic tanımadıgınız biriyle konusmak insani rahatlatıyor.Hersey olacagina varir netiece boyle dusunun cocuk yok degil mi

Anlasmali bosanmaymis. Hakimin dusunun diyecegini zannetmiyorum. Net olun. Anlasma protokolunu sunduk mahkemenize bosanmakta eminiz diyin. Hop bitiverir. Guclu durmaniz cok onemli. Hersey gonlunuzce olsun..
Teşekkür ederim inşallah çok zor bir dönemden geçiyorum tek isteğim bundan sonra kendimi yaşamak

Devlet hastanelerinde psikologlar var, hic tanımadıgınız biriyle konusmak insani rahatlatıyor.Hersey olacagina varir netiece boyle dusunun cocuk yok degil mi
Çocuk yok 2 yıl önce bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum
Ayrıca ilaç kullanmak istemiyorum daha önce bi dönem kullandım başlamak da bırakmak da çok zor devlet hastaneleri hemen ilaç veriyor

Ben sadece kendinize duyduğunuz saygıda dolayı tebrik etmek istiyorum.
Çok daha huzurlu mutlu günler yaşarsın inşallah bundan sonra.

Çocuk yok 2 yıl önce bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum
Ayrıca ilaç kullanmak istemiyorum daha önce bi dönem kullandım başlamak da bırakmak da çok zor devlet hastaneleri hemen ilaç veriyor
Çok şanslısın çocuk olmadığı için, şu an bende hemen hemen seninle aynı sebepler (şiddet hariç) yüzünden boşanmak istiyorum ama 3 çocuğum var ve işin içinden çıkamıyorum... Az önce esime dedim "artik bir cikar yol bul, ben seninle yaşamak istemiyorum" diye...Bana "hangi ara benden bu kadar vazgeçtin" diye sordu aglayarak...

Sizi çok iyi anliyorum

Olayın bu boyutu da mı varmış. Dimdik dur oraya kendine saygı duyan kadın kimliğinle gidiyorsun bunun onurunu gururunu yaşa.

Hangi ara benden bu kadar vazgeçtin sorusu o kadar tanıdık geliyo ki bana yaptıkları hataları yüzünden oluyo şahsım adına her düştüğünde tuttum kaldırdım maddi manevi desteğimi esirgemedim her sorunda alttan aldım değiştirmeye düzeltmeye çalıştım hep bana derdi sen benim annem gibisin diye tabi ben bumları yaparken kendimi unutmuşum acaba ben ne isterim ne düşünürüm ne yaparım bunları düşünmeyeli o kadar çok olmuş ki ona verdikçe sevgimden gitmiş o bunu görmek duymak istememiş o kadar uyarılarıma rağmen ki biz bu süreci ilk kez yaşamıyoruz 7 senede en az 6 kez boşanmanın eşiğinden döndük ve artık yeter diyorum

Size çok üzüldüm bu arada 3 çocukla eminim ki çok çok daha zor bir süreç allah yardımcınız olsun çıkış yol göstersin

Onun yüzüne hiç bakmayın.
Kafamda defalarca boşandım zaten resmi olarak bitsin istiyorum deyin yeterli.

Bundan sonra çok mutlu olmanızı dilerim.

Anlaşmalı boşanmada hakim size soru falan sormaz. Duruşmanın 5 bilemedin 10 dakkada biter. Önündeki katipe yazısını yazdırır kimliklerinizi doğrulatir en fazla su şahıslar başlanması konusunda anlaşmışlar nafaka talepleri yok müşterek çocukları yok dogrumu diye size sorar esinize sorar evet dersiniz biter. Duygusal bir dönemden geçtiğimizi anlıyorum. Ama hakimler için bu meseleler çok basit sıradan duruşmalar. Sizin yapmanız gereken hiç birşey yok zaten. Görmemize çıkmanız bir olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…