Duruşma günü nasıl davranmalıyım?

Hatayı sanirim onu çocuğunuz gibi görmekte yapmışsınız..

Evlilik anne çocuk ilişkisi değildir ki. Zaten sizinki daha çok köle efendi ilişkisine dönmüş. Dayak, her türlü şiddet, istediğini yaptırma vs.... Hiç düşünmeyin bunları artık. Yeni bir sayfa açın. Birçok insan boşandı yalnız değilsiniz...

Çok büyük kararlar aldım bundan sonrası için umarım her şey yolunda gider bundan sonra kendimi düşünücem artık

Hakkınızda hayırlısı olsun, 5 yıllık evlilikte her basit olayda bile boşanma tehditi ile her istediğini yaptırmaya çabalayan adamı, sabrım tükendiğinde ağzıma hiç boşanma lafı almadan tek celsede boşadım. Duruşmaya kesinlikle birlikte gitmeyin bu çok saçma olur. Çok kısa sürüyor biz de anlaşmalı boşandık, sevgimden o kadar emindi ki duruşma anına kadar blöf yaptığımı zannedip boşanmayı kabul etti, hakimin karşısında tüm yaşadıklarım gerçekten film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti, özellikle kötü anlar, hakaretleri, annesinin yaptıkları....Hakim sorduğunda o kadar sağlam ve kendimden emin bir şekilde boşanmak istediğimi söyledim ki, o an eski eş inanın hüngür hüngür ağladı hakimin karşısında, çocuk gibi ağladı, hani beni boşayacak adam nerde dedim içimden...Çıkınca da al işte istediğin buydu bu kadar basitti onca yılı mahvetmek, emekleri sevgimi harcamak istediğin oldu, mutlu ol dedim ve evime döndüm. Gerçekten de karar okunduğunda hissettiğim buydu, bunca yıl bir kaç dakikada hiç oluyor. Sevginiz bitmişse zaten kararlı ve güçlü durursunuz. İnşallah bundan sonra çok mutlu olun.

Gücünüze hayran kaldım inanın siz de az şeyler yaşamadınız anladığım kadarıyla
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim siz de hep mutlu olun

Biz kadınlar hep sırtlanan tarafız evliliği.Hep biz itekliyoruz yürütmek için.Oraya gittiğinizde sizi bu raddeye getiren herşeyi düşünün.İçinizden şunu geçirin ben bu aşamaya kadar sabrettim çabaladım.Demek ki artık kurtarılacak bişi kalmamış..

Birincisi durusma salonunda buz gibi bir ortam var. O ortamda aglayamiyorsun bile.
Ikincisi esinin yuzune bakmazsin olur biter. Bir yerde ayri dur. Yalniz gitme. Bir arkadasin da olur. Durusma saati geldiginde adini cagirdiklarinda iceri gir. Hakim anlasma metnini okuyormus. Sonra bosanmak isteyip istemediginizi soruyormus. Sonra da bitiyor. 5 dakika... eger aglamakli olursan durusmayi erteliyormus. Notr ol. Kendin ol. Zaten aglayamiyorsun. Bittiginde once bir tuhaf oluyorsun. Ben gerci anlasmali bosanmadim cekismeliydi nizimkisi. Bizimki uzun surdu. Cekismeli yipraticiydi. Ben 3 yil taziye donemi yasadim. Her ayriligin bir taziye donemi var. Benimki biraz uzun surdu. Sonra kabillenme ve alisma donemi basliyor. Sonra da iyi ki bitmis diyorsun. Gecmis olsun.

Çok çok teşekkür ederim bilgiler için ve desteğin için
Çekişmeliyi şu psikolojide asla kaldıramazdım iyi ki ikna oldu gerçi onun için sürpriz olmadı daha 7 ay önce bu duruma gelmiştik

Siz de hep mutlu olun

Evet aynen dediğiniz gibi, o an sadece evliliği bitirme sebepleri düşünüldüğünde boşanmak zor gelmiyor insana.

Tesekkurler. Merak etme durusma salonu ve davalar filmlerdeki gibi degil. Ve davalar cok kisa suruyor. Oyle filmlerdeki gibi itiraz ediyorum falan da yok. Zaten sen konusmuyorsun. Ne sorulursa evet ya da hayir diyorsun. Ben o ortami gorunce Allah beni bir daha bu koridorlardan yurutmesin demistim ve adliyeyi hic sevmemistim. Buz gibi ortam. Ve hersey cok cabuk sen kinusmadan bitiyor. Yaninda biri olsun. Ve esinin yuzune bakma. Hakime bak. Sonrasi corap sokugu gibi geliyor. Cok abarti frapan giyinme. Salaş da gitme. Hafif makyaj yap. 5 dakikada bitiyor ama soyadinin degismesi icin bir kac ay bekliyorsun. Cunku nufusa falan bildiriliyor. Karar yazisini da sonra aliyorsun gerci benimki cekismeliydi. Neyse sen bunlari simdi dusunme. Yuklerinden kurtulmaya bak.

Darp raporunuz varsa ya da o günlere ait fotoğraf silmeyin yırtmayın cesurca bakın alın o gün yanınıza ve neyi terk ettinizi, niye terk ettiğinizi bir daha hatırlayın. Bu olayların sonu boşanma olmazsa maslesef bu ülkecd kadınlar kendilerini mezarda buluyor. Hayatınız bu dünyada anlamlı olan tek şey. Kısa ömrünüzü üç günlük dünyada bu kadar ızdırapla geçirmeye gerek yok. kendinize bol bol ölümlü dünya hayat kısa yaşamalıyım iyi ve mutlu yaşamalıyım deyin.Allah yar ve yardımcınız olsun.

1 tokat icin bosadim ben hic pisman olmadim.hic acimadim ve hic aglamadim.bosanma surecim seninki temiz degildi.gece yarilari evi basti kirdi gecirdi polis karakol ugrastim 19 yasindaydim barismayi dusunmedim bile .hakim bunca cekismeye ragmen tek kelimemle ilk celsede bitirdi.

BÖYLE Bİ ADAMLA BERABER AYNI ARABADA DURUŞMAYA ASLA GİTMEYİN BELKİ ARABADA BİLE DARP EDEBİLİR, VE DURUŞMAYA GEÇ KALABİLİR BİLE İSTEYE..

şık giyinin mutlu görünün , güçlü olmak güçlüymüş gibi yaparak taklit edilerek yapılıyo zaten yoksa için yangın yeri tabiki de..

bu yollardan geçmiş biri olarak duruşma bitince 3 kilo baklava alıp dagıtmıştım onu hatırladım.. işinize gücünüze arkadaşlarınızla atlatacaksınız bu dönemi..

helallllllll demeye geldimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…