Mükemmel falan değil normal adam. Vasat üstü tipi var, gayet standart bi tipSevgilim var deyin, kim olduğunu söylemek zorunda mısınız? Ne mükemmel adammış bu nazar değecek diye insan içine bile çıkarılamayacak kadar...
Nazar ve duymak istemediğim yorumlar/dayatmalar duyma korkusu.
Önceki ilişkimde de yeterli ciddiyette olmadığım, evlilik çocuk istemediğim için terk edildim. Kısa bir dönem ayrıl-barış yeniden denemeler, arkadaş kalma girişimi vs oldu. Artık dile düşmek, nasihat dinlemek istemiyorum
Beni çok iyi anlamışsınız, iyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederimAllah mutlu mesut etsin sizi sevgilinizle, fakat kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok. Siz ne kadarını anlatmak isterseniz arkadaşlarınız da o kadarını bilmeye saygı duymalıdır.
Bir erkeği kibarca reddetmek konusuna gelince, neden kadınlar olarak küçüklüklerinden itibaren şişirilmiş bir egoya sahip erkeklere "kibarca" davranmak durumundayız? Ki burada dümdük "Hayır, istemiyorum seni" demenin "kibarca" olmayacağını kim söyleyebilir? Dümdük "Hayır", sebepsiz, açıklamasız, özürsüz bir "Hayır" diyebilme özgüvenini kendinize aşılayın. Size ilgi gösteren, asılan, medet uman hiçbir erkeğe açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Hayatınızda biri olabilir de veya da olmayabilir. O kişi saygı duymak zorunda.
Diyeceksiniz ki ortak iş çevresi, ortak arkadaşlar vs vs... Bu dediğiniz şey resmen toplum baskısı. Geleneksel toplum baskısı, modern şehirde tam da bu yaşadığınız şeye evrilmiş.
Siz Hayır dersiniz, karşınızdaki size dost mu olur düşman mı olur bilemezsiniz, karşınızdaki insanın duygularını ve davranışlarını kontrol edemezsiniz. Ve ne kadar iyi mesleklerden, okullardan olursa olsun, TC erkeği -genellikle- "Hayır" cevabını alınca kendine yediremez. Onun ve çevrenizdeki insanların duyguları için endişelenmeyi bırakın.
"Hayır." kelimesi başlı başına kocaman bir cümledir.
Evet mevcut sevgilimle ciddi düşünmüyorum, eski sevgilimden ayrıldığım ve ilgi istediğim bir dönemde sadece tipini beğenerek başladım ve adamı sevmeye başladığım için ayrılmadık. Adam da beni beğendiği için başladı sonradan yakın arkadaş da olduk, birbirimizi insan olarak da sevdik yani.Hala tam anlamadım.
Evlenmek istemediğiniz sadece ilişki yaşamak istediğiniz için mi sevgiliniz olduğunu söylemek istemiyorsunuz? Kime ne ki sizin tercihinizden. Aileniz sorun etmiyor da yedi yabancı mı dert ediyor?
Ya da sevgiliniz tepki çekecek biri mi? Yahut kendinizi çevrenize farklı mı tanıtmıştınız?
Yani çevreniz neden size alınsın. Kimin umurunda.
Reddetmek için sevgiliniz olduğunu söylemek zorunda da değilsiniz zaten. O da ayrı konu.
Eğer durum anlattığınızdan ibaretse hayatınızı bu kadar başkaları odaklı yaşamayın, gerektiğinde “size ne” diyebilmeyi bilin derim.
Bir zamanlar benim için de aynı profilde adaylar söz konusu olmuştu. İlişkim de yoktu o aralar. Erkek/kadın hiçbir arkadaşım bana baskı yapmadı, trip atmadı. Böyle bir şey mümkün olabilir mi ya kaç yaşında insanlarız. Bir süredir yakın bir arkadaşım başka bir yakın arkadaşımı beğeniyor. Benim aracılığımla tanıştılar ama istemedi, birlikte olmadılar. Sadece arada bir dalga geçiyorum kaçırdın gül gibi kısmeti diye, o kadar.Ergen değiller, sanırım salak da değillerama erkekler genelde birbirlerini ilişki konusunda kayırıp destekler.
Şimdi tanışmak isteyen arkadaşları çevrede sayılan sevilen gayet olgun biri, maddi imkan olarak -kendisi ve ailesi- benden iyi durumda, yaşı ve imkanları evliliğe uygun yani, meslekler aynı, aynı şehirde yaşıyoruz ortak çevremiz vs var. Uzaktan bakana gayet uygun görünüyor.
Ben de sevgilisinin terk ettiği, aklı ilişki konularına basmayan, kendi gibi düz insanlarla arkadaş olan düz bir kadın. Mevcut sevgilim de düz adam, esprisiz, ekstrasız düzüz baya
Bu adamın bana bakmasını lütuf addedenler bile var ama ilgimi çekmiyor. Sevgilim olmasa da çekmezdi. Yaşım da 29, ağzı olan evlen diye yorum yapıyor. En az zararla atlatmaya çalışıyorum
Bir zamanlar benim için de aynı profilde adaylar söz konusu olmuştu. İlişkim de yoktu o aralar. Erkek/kadın hiçbir arkadaşım bana baskı yapmadı, trip atmadı. Böyle bir şey mümkün olabilir mi ya kaç yaşında insanlarız. Bir süredir yakın bir arkadaşım başka bir yakın arkadaşımı beğeniyor. Benim aracılığımla tanıştılar ama istemedi, birlikte olmadılar. Sadece arada bir dalga geçiyorum kaçırdın gül gibi kısmeti diye, o kadar.
Anladım. Çevrenizdekiler size bunları düşündürmüş demek ki.Evet mevcut sevgilimle ciddi düşünmüyorum, eski sevgilimden ayrıldığım ve ilgi istediğim bir dönemde sadece tipini beğenerek başladım ve adamı sevmeye başladığım için ayrılmadık. Adam da beni beğendiği için başladı sonradan yakın arkadaş da olduk, birbirimizi insan olarak da sevdik yani.
İnsanlara bunu anlatırsam, bundan ayrılınca biz yürüsek bizimle de dener kafasına girebilirler. Özür dilerim üslup biraz çirkin ama tam anlamıyla bu korku ile anlatmıyorum.
Yine anlatıp bir süre söz nişan nikah haberi gelmeyince de yaşın geldi sen evlenemedin diye negatif basan ekip başlıyor…
Size ne dediğimde de hep sivrilip dışlandım. Ayarlı ve düzgün bir üslupla demeyi öğrenmem gerek. İnsan ilişkilerinde zayıfım bence
Rica ederim, eskiden bende de "aman kibar davranayım, aman hayır demeden hayır diyeyim, insanları kırmayayım" algısı vardı. Taa ki ben insanları kaybetmekten çekindikçe baktım onlar beni kaybetmekten çekinmiyor. O zaman şu dank etti kafama: Ben onları kaybetmeyeyim/kırmayayım diye uğraşacağıma, onlar beni kaybetmemeye/kırmamaya uğraşsın.Beni çok iyi anlamışsınız, iyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim
Aslında kibar davranmak, kibar/zarif/sevimli bulunmak gibi takıntılarım yok sadece artık ilk gençlik yıllarımdaki gibi fevri ve sert olmak istemiyorum. Biraz daha olgun ve yumuşak bir üslupla yapsam daha az kalp kırıp düşman edinmiş olurum diye düşündüm.
Erkekler malesef böyle konuları gurur meselesi yapıyor. Ben de bu şahsın yakın denebilecek bir arkadaşıyla kısa süreli çalışacağım. Benden daha tecrübeli ve üst statüde biri bu kişi. Açıkçası psikolojik şiddet ve ezilmekten korkuyorum.
Hem kimse sevgili öğrensin, stalklasın ve negatif yüklesin de istemiyorum. Bu yüzden fikir danıştım
Beni güldürdünüz, iyi geldiRica ederim, eskiden bende de "aman kibar davranayım, aman hayır demeden hayır diyeyim, insanları kırmayayım" algısı vardı. Taa ki ben insanları kaybetmekten çekindikçe baktım onlar beni kaybetmekten çekinmiyor. O zaman şu dank etti kafama: Ben onları kaybetmeyeyim/kırmayayım diye uğraşacağıma, onlar beni kaybetmemeye/kırmamaya uğraşsın.
Bu felsefeyi şiar edindikten sonra işimde gücümde pik yaptım.
Siz her ne kadar işte/projede psikolojik baskıya uğramamak vb gibi önlemler almaya çalışsanız da eğer olacağı varsa yine olur.
Kendimden yola çıkarak bazı püskürtme yöntemleri yazayım, siz de brainstorming yapın başka yazılanlarla belki işinize yarayan bir şeyler çıkar:
Israrla "Sen hala bekar mısın? Seni falanca akrabamın oğluna alayım, o da bekar" diyen çok yaşlı ve kibarlıktan anlamayan bir amcaya 50. ve son kez verdiğim cevabım: "Amca ben evlendim, boşandım. Şimdi ikinciye evliyim, eşim cezaevinde. 2 de çocuğum var, çocukları babaanneye verdim, ben bakamam çocuk mocuk. Sen bunları nasıl unuttun? İlk düğünüme gelmiştin ya! Neyse eşim cezaevinden çıkınca elini öpmeye geliriz, onunla da tanıştırırım seni. Hadi selametle!"
Bir daha ağzını açmadı.
Kaldığı otelin lobisinde bir şeyler içmek konusunda ısrar eden meslektaş/müşteriye 5. ve son cevabım: "Benim ailem çok mutaassıp. Birazdan da şoförümüz beni almaya gelecek. Ailem duyarsa beni de doğrar, otel sahibini de..."
Bir başkasına "Ben lezbiyenim" demişliğim bile var. Tabi bu cevapları artık "burama kadar" geldiyse verip bu insanlarla da selamı sabahı kesiyorum.
Ya da kibarca "Şu sıralar kariyerime konsantreyim. Falanca proje bitmeden asla kafamı yerden kaldırmayacağım", "Dostluk, aşktan önemli. Seninle dost kalalım, arkadaşlığını kaybetmek istemem." ve son olarak "Sevgilim var, hatta evliyim. Ayşe gel kızım gidelim buradan yavrum" deyip yavrunuzun hayali elinden tutarak uzaklaşmak :))
Evlilik düsünmüyorum fikirlerimiz uyuşmuyor diyebilirsinizMerhaba, buluşma teklifini reddetmek için fikir istiyorum.
Eski sevgilimle 2,5 yıl önce ben ciddi olamadığım/düşünmediğim için bitirdik. Bir süre sadece günlük, sonuçsuz flört denemeleri oldu.
Başka uzun ilişkim olmadı, evlilik düşünmüyorum.
Son 1 senedir de yine yüzeysel, sadece bir süre takılmalık başladığım ama adama hayran olduğum için bitirmekten vazgeçtiğim bir ilişkim var. Ailem ve en yakın arkadaşım hariç bilen yok, kimseyle sevgilim olarak tanıştırmadım.
Kısacası hayatımda biri olmadığını düşünen, ortak arkadaşlarımızın çok olduğu hatta birçoğuyla aynı şehirde yaşayıp birlikte çalıştığım bir arkadaş var.
Aşırı ilgili olması, iyi dinleyici, fazlasıyla önemseyip değer veren ideal damat adayı profili çizmesi biraz itici gelmeye başlamıştı. Uzun süredir de buluşmak istiyor. Onunla da meslektaşız, benden birkaç yaş büyük ve evlenmek istediğini, çocukları çok sevdiğini vs laf arasında belirtmesi hoşuma gitmiyor.
Mevcut uzatmalı flört/sevgili arası olan ve beğendiğim adamı, ne buluşmak isteyen adama ne de arkadaşlarıma anlatıp nazara gelmek de istemiyorum
Ayrıca bu adam ile aynı şehirde yaşıyoruz ve birlikte çalıştığım çokça ortak arkadaşımız olduğu için tepki görüp dışlanmaktan çekiniyorum.
Çoğu da beni tanıdığından daha uzun süredir onunla arkadaş, dümdüz reddedince muhtemelen bana gıcık olup zıtlaşacaklar. Sevgilimi tanıyıp bilen olmadığı için de sebepsiz reddettiğimi sanıp iyice üstüme gelenler olacak.
Reddetme konusunda ne önerirsiniz? Adam ilgimi çekmiyor ve arkadaşça da olsa görüşmek sevgilimi üzme riski yüzünden cazip gelmiyor.
Evet de direkt fikrimi açık edersem biraz baskı görebileceğim bir çevrem varEvlilik düsünmüyorum fikirlerimiz uyuşmuyor diyebilirsiniz
Yok aksine doğru yorumlamışsınız. Tepkiden çekindiğim için gerçek fikrimi yumuşatıp filtreleyerek söylemek zorunda hissediyorum.Ne olur kızmayın kirilmayin bana ama sizin kafanizda 40 tilki var. Ama bunlari birbirine degdirmeyecek maharet yok. Zihninizi sakinleştirin biraz. Kafanız karışmış.
AminBenim olsun diye dua ettiğim şeyleri dert diye yazmış Allah'ım nasip et
Doğru anladınız. Hem ilişki durumu beyanı vermeden, hem de dümdüz reddedip sen daha ne istiyorsun kiKonuyu tek ben mi anlayamadımAdama denecek tek şey var, .... ilgine teşekkür ederim, düzgün bir insansın ama ben hemen evlenmeyi düşünmüyorum. Sen evlenmeye hazırsın, zamanından çalmak istemiyorum. Bu kadar yeterli olmaz mı, evlenmeyenin kafasına sopayla mı vuruyorllar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?