Düşük Puanlı Sağlık Bölümü Okusaydım keşke,felaket pişmanım

sen niye kendini başkalarıyla kıyaslıyorsun ve sürekli şikayetçisin birşeylerden?

burda senınle alakalı ne kadar kotu yorum yazarlarsa yazsınlar ben çok umutluyum senden vanessa.
bır gun kendı kendınden bıkacaksın ve o totunu kaldırıp bırseyler basardıgında aslında bu sızlanmalarının ne kadar sacma oldugunu anlayacaksın.
ayrıca ben senın cok zekı ama tembel oldugunu dusunuyorum işte bu tembellıgınden bıktıgın gun sen sen olacaksın.

Kamudaki fiyatlar belli zaten ama mühendis isen ve adam akıllı kendini geliştiriyorsan özel sektörde gayet iyi paralar kazanabilirsin. Sonra dönüp kamudaki maaşlara burun kıvırırsın hatta.

Ama sizin sorununuz başka. Sizdeki bu karamsarlıkla milyoner babanız da olsa yine mutsuz olursunuz.

Önce elinizdeki ile mutlu olmayı öğrenin ardından çaba ile bunu arttırmaya çalışın.

Özel sektörde mühendis olarak bir halt beceremeyeceğini anlayan da sağlıkta sağlık diye tutturuyor. Okumasaydın zorla mı okuttular ? Madem çok hevesleniyorsun kır dizini çalış. Ki burda yapılan 'ilerleyen süreçte kazanırsın' desteklemelerini ben mantıklı bulmuyorum sen bu kafayla hiçbir şey yapamazsın zaten.

Derdin memur olmaksa daha okulun bitmemişse 2. Üniden büro ya da bilgisayar seç. İş güvenliği de olabilir. Tıbbi bir sekreterlikte yazılıyor. Lisans bitmeden ondan mezun ol önlisans kpssye ile atan. Büro yönetimi olursa çalışmak istediğin mühendis alan kuruma atanıp mühendislikten mezun olunca mühendisliğe geçersin. Bir arkadaşım böyle atandı. Benim çalıştığım hastanede bir kız tarih öğretmenliği okurken tıbbi sekreter olarak atandı. Çevre sağlığı vs de düşük atıyor ve hastanede diyetisyen psikolog gibi kendi ofisinde çalışıyor. Onun dışında DHMİ maaşları çok yüksek. O da kpssye bölüm şartı olmadan alıyor. Ama yüksek. Önlisans kpss lisansa göre daha kolay ve daha düşük net daha yüksek puan. 80le atanırsın. Ortaöğretimle de atanma şansın var. Bilerek bir ders bırakıp mezun olmazsın. Çoğu mühendis arkadaşım mezun olmadan bu şekilde çalıştı yani özelde.

Arkadaşlar konu sahibi doğru söylüyor.Sağlık bakanlığında hastanelere o 60-70 puanlarla tıbbi sekreter olarak atananlar ne kadar alıyor bi araştırın bakalım.Liseden sonra iki yıllık açık öğretim bölümü okuyan ve devlete atananlar gerçekten o maaşları alıyor.Hakkıyla çalışıp atanan arkadaşlara helal olsun aldıkları para tabiki ancak gerçekten ülkede bazı şeyler çok değişti.Mesela torpille taşerondan kadroya geçip işçi olan insanlar memurlardan fazla para alıyor.Ne kadar enteresan değil mi!!!

Hangi hastahane orası istifa edip oraya başvuru yapacağımda

Sallama sallama, evimin karsisi hastane alt komsumda tibbi sekreter 20 k maas aliyor. Nobet gunlerinde cift mesai alıyor max 25 k ya cikiyor maasi.

Ayrica zaten yata yata okudun uniyide. Bdv nasil yattigini anlattigin konularla dolu.

Yanlışım varsa düzeltsinler. Senin komşun memurdur o yüzden öyle para alıyordur. Bir de işçi statüsünde olanlar var onların maaşı gayet iyi. Hatta saatlik fazla mesai ücreti hemşireden doktordan yüksek diye biliyorum.

Sen de bu kafa varken senden hiçbir şey olmaz kusura bakma, kendini düzeltmek için çaban yok bir kere.
Sürekli şikayet halindesin sürekli sızlanma halindesin

Onlar veri giriş işçisi sanırım adlarını unuttum. Kamu işçisi olarak geçiyorlar ve evet daha yüksek maaşları.

Yok memur değilim asgariden 3-5 bin fazla alıyorum
Memurlar düşük almıyor sağlık bakanlığında çalışan memurlar doktor değilse hemen hemen aynı maaşı alıyor. Mesai saatini geçmiyorsa. Nöbet tutarsa yükselir. Tıbbi sekreterlerde de nöbet var bazı yerlerde. 45-50den aşağı alan yoktur. Benim çalıştığım hastanede acilde çalışan tıbbi sekreterin maaşı 60 bini buluyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…