- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #11.041
merhaba:80: 10 aralık 2010 da 10 haftalık bebeğimin kalbi durduğu çin kürtaj olmuştım. 8 ocak 2011 de kürtajdan 29 gün sonra ilk adetimi oldum.yumurtlama dönemime yakın doktora görüneceğim bakalım rahmim ve yumurtalarım ne durumda diye inşallah Allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı bir gebeliği tekrar nasip eder ve sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alabiliriz
Ben şöyle düşünüyorum, vücut sağlıksız bebeği teşhis edip gebeliği düşükle sonlandırabiliyorsa, hamile kalma zamanını da ayarlayabilir. Madem doğal seleksiyon süreci kusursuz bebekler için çalışıyor, doğru zamanı da belirleyebilir. Açıkçası beklemenin belli bir yaştan sonra daha olumsuz sonuçlar doğuracağını düşünüyorum. Bir sonraki hamilelikte de her şeyin yolunda gideceği garanti değil ki. Burada bazı arkadaşlar 5 düşükten bahsetmiş. Her biri için 6 ay ara vermeye kalkarsak fiziksel olarak hazır olayım derken psikolojimiz bozulacak. Tedaviyle hamile kalan arkadaşım düşükten sonra adet bile görmeden tekrar hamile kaldı, şimdi bebeği kucağında. Bütün doktorlar da farklı şeyler söylediğine göre ben akışına bırakıyorum. Ne zaman olacaksa olsun, hayırlısı olsun diyorum.
ahh cnm ya su anda var ya beynimde yasadıgım kararsızlıklara cvp veren düşüncelerin ilaç oldu desem yalan olmaz....bende 3 ocak ta regl tarihime gore 8 hafta ama gelişmediği için 6 hafta 6 gunluk gozuken kalbinin durmasıyla kurtaj oldum yasımda 35 ..cok gencsin dıolarda evet ama cokda değil :) kurtaj sonrası cok acık pembemsi bii akıntı oldu son 2-3 gundurde bişey gelmiyor ..antibiyotigmde bitti ..eşimle cinsel ilişkiyede girdim...ve 12 ile 17 arası yumurtlama tarhlerim gozukuyr denemek te istiyrm senin dediklerinde cok mantıklı geliyor doktor hn da kurtaj sonrası 1 adetin gectikten sonra deneyebilirsin dedi kontrole gittimde de 2 adet ..alla alla dedim neden oyle bişey soyledin yanlıs anlasılmıs dıe duzeltti ...birde benimle yasıt :) doktor ....erken doktorlar daha iyii mi sizce :)
selam kızlar, üstüne görüyorum sanırken bebeğimi düşürmüşüm,kanamam çok hızlıydı ve rengi parlak kırmızıydı,aynı akşam yoğun bir kan pıhtısı düştü, 2 parçaydı, anlayamadım,bitince kan testi yaptırdm sonuç negatif,ultrasonla baktı doktor içimde hiç bişey yok, belimin o kadar ağrımasının nedeni buymuş,göğüslerimdeki şişkinlik de kanamam olunca birden geçmişti,anlayamamışım, tutunamamış çocuk,rızkı yokmuş bu dünyada napalım, rengim sapsarı olmuştu ve hala belim ağrıyo,doktor 1 ay tekrar hamile kalma, tehikeli olabilir diyo,kimisi gerek yok beklemeye diyo,ik gebeliğimdi bu,bekleyeyim mi sizce
cnm çok geçmiş olsun.1 haftaya kadar çok ii dinlen sakın üşütme soğukta durma.bana doktor 6 ay demişti benmde ilk hamileliğimdi.yarın kontrol için başka doktora gideceğim.bakalım o ne diyecek.ama en az1 regl dönemi beklemen ii olur bence.tekrar geçmiş olsun en yakın zamanda sağlıklı bir hamileleik yaşaman dileğiyle.bide doktor tahlil falan istedimi hangilerini yaptırdın
selam kızlar ben yeni katıldım aranıza. ilk bebeğimdi 8 haftalıkken gelişmediği için ilaçla düşük yaptım çok sancılıydı. Allah tekrar yaşatmasın inşallah. düşükten tam 35 gün sonra normal adetimi oldum.. tekrar hamile kalmak için deneme yaptım ama maalesef dün 2.adetimide oldum.. korkmaya başladım ya hamile kalamazsam ya bebeğim olmazsa diye.. takıntı mı yaptım bilmiyorum. ama bebğimin olmasını çok istiyorum.. düne kadar yaşım daha genç ilk seferde bebeğim olur diyordum ama maalesef herşey insanın istediği gibi olmuyormuş((
selam kızlar ben yeni katıldım aranıza. ilk bebeğimdi 8 haftalıkken gelişmediği için ilaçla düşük yaptım çok sancılıydı. Allah tekrar yaşatmasın inşallah. düşükten tam 35 gün sonra normal adetimi oldum.. tekrar hamile kalmak için deneme yaptım ama maalesef dün 2.adetimide oldum.. korkmaya başladım ya hamile kalamazsam ya bebeğim olmazsa diye.. takıntı mı yaptım bilmiyorum. ama bebğimin olmasını çok istiyorum.. düne kadar yaşım daha genç ilk seferde bebeğim olur diyordum ama maalesef herşey insanın istediği gibi olmuyormuş((
Merhaba arkadaşlar,ben epeydir forumu takip ediyordum ama yeni üye oldum.4aralık 2010da 8 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum.Zaten gelişmiyordu ya yapışık ikizdi ya da sakattı dedi dr.7 yaşında bir oğlum var.Eşim ilk çocuğum için de varikosel ameliyatı olmuştu.Nüksettiği için 2009da tekrar ameliyat oldu.Zaten zor hamile kalıyorum dr. 2 ay sonra başlarsın çalışmalara dedi ama..Bir kez adet gördüm bitti .Kafam karışık ve gerçekten olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var.Rabbim herkese gönlünün muradını versin.
sağolasın arkadaşım,üzülmemeye çalışıyorum beni şu an tek rahatlatacak şey tekrar anne olmak.Üstelik çevremde insanlar kazara hamile kalmaktan yakınıyorlar,sanki ben kürtaj olunca herkes hamile kalmaya başlamış gibi geliyor.Paranoya yapıyorum galiba ya da imtihan...2. adetimi beklemesem ve hamile kalsam bir daha kaybeder miyim çünkü muayene oldum 1 hafta önce herşey normaldi.
Canım ben de aralık 11 'de kaybettim bebeğimi. İlk adetimi dün oldum. Ben aslında hiç korunmadım, hayırlısıysa olsun demiştim ama daha rahim toparlanmamış demek ki, olmadı. Zaten şimdi de kan pıhtıları geliyor, ancak temizleniyorum demek ki. Ben ikinciyi de beklemeyi düşünmüyorum. Dediğim gibi, vücudun hazır olunca olur zaten bence.sağolasın arkadaşım,üzülmemeye çalışıyorum beni şu an tek rahatlatacak şey tekrar anne olmak.Üstelik çevremde insanlar kazara hamile kalmaktan yakınıyorlar,sanki ben kürtaj olunca herkes hamile kalmaya başlamış gibi geliyor.Paranoya yapıyorum galiba ya da imtihan...2. adetimi beklemesem ve hamile kalsam bir daha kaybeder miyim çünkü muayene oldum 1 hafta önce herşey normaldi.
Canım ben de aralık 11 'de kaybettim bebeğimi. İlk adetimi dün oldum. Ben aslında hiç korunmadım, hayırlısıysa olsun demiştim ama daha rahim toparlanmamış demek ki, olmadı. Zaten şimdi de kan pıhtıları geliyor, ancak temizleniyorum demek ki. Ben ikinciyi de beklemeyi düşünmüyorum. Dediğim gibi, vücudun hazır olunca olur zaten bence.
Bi arkadaşıma da doktor üç ay bekle demiş iki ay sonra hamile kalmış bi şey olur mu 3 ay demiştiniz deyince doktor, bir adet geçse yeter demiş.Sadece vesvese yapıyoruz 10 ay bekleyip yine düşük yapanlar var.Kalbimizi temiz tutup vesvese yapmasak rahatlasak her şey yoluna girer de..Allahım ikimize de bu ay hayırlı sağlıklı bebekler ihsan etsin.Amin
Slm kızlar
çok uzun süre takip etmeme karşın siteye yeni üye oldum.çoğu şeye burdan bakarak bilgi sahibi oldum.10 kasım 9 haftalık bebeğimin kalbi durdu.doktor 3 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin dedi ama ben 5+1 haftalık hamileyim.1 aydan beri bütün tahlillerimi yaptırdım ama genetik tahlilinin sonucunu şubat ayında alıcam.tahliller çıkmadan hamile kaldım şimdi korkuyorum.ya bir şey olursa diye.allahım süpriz bir bebek verdi.sevinmelimiyim üzülmelimiyim şaşırdım kaldım.doktora yarın gidicem ve doktorumun şu an hamile olduğumdan haberi yok.nasıl bir yol izleyecek bilmiyorum.korkuyorum....[/Q
selam canımm ayy ne güzel bir haber sevin tabiki.. sonuçta tekrardan hamile aklabilmişsin. kötü düşünme sakınn.. inşallah bu sefer sonuna kadar gelebilceksin.. bende 8 haftalık ken düşük yaptım ama benim bebeğim gelişmediği için düşük oldu.. düşükten sonra bir adet kanamsı bekledim sonra çalışmalara başladım.. ama maalesef 2 ay oldu hala bir şey yokk. bak ne güzel hemen hamile kalabilmişsinnn sakın üzülme olurmu kötü hiç bir şey aklına getirme...
Amin canım. Benim çevremdeki en yakın 4 arkadaşımın biri yeni doğum yaptı, ikisi hamile, birinin de hamilelik haberini dün aldım. Seviniyorum tabi onlar için ama içim de buruluyor çok. Allahın gücüne gitmesin ama sanki ben düşük yaptıktan sonra hamilelik haberleri arttı çevremde, kendime kızıyorum çocukça davrandığım için. İnan o arkadaşlarım en yakınlarım olmasa uzun süre görüşmeyeceğim, hep bebek muhabbeti, içim acıyor. Allah bu kez sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin inşallah hepimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?