Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

ah canım ya, sana da çok geçmiş olsun, takdir buymuş demekki.
aynen öyle canım, ne güzel Allahtan gelene karşı çıkmıyor isyan etmiyorsun.
aminn, Rabbim 3. sünü yaşatmasın sana, en hayırlı evlatları nasip etsin bundan sonra sana, minikkelebeğe ve aynı üzüntüyü yaşamış olan bizlere.

geçmiş olsun canım. dinlenme süren bitmiş, hadi bakalım, aralık ayında korunmayı bırakıp
bebek için çalışacak arkadaşların sayısı çok burda, bende dahilim buna, Yüce Rabbim gönlümüzden
geçenleri hayırlı kılsın ve hayırlı evlatlarımıza kavuşalım hepberaber.

Cnm gecmis olsun bugunler gitsin geri gelmesin Allahim yasatmasin birdaha

Esselacim gozunaydin aralikta butun evlerde deprem olcek
Bebecikler gobege koncekkk

7+0 da kese gayet iyi ama bebek yok canım
yolk sac gayet büyüktü,seninki gibi bişeymi oldu acaba

canım senin de 2 düşük mü var ben 1 sanıyodum
allahım yaşatmasın tekrar
ah canım yaaa yine burdayız evet allah bidaha yaşatmasın inşallah hemen hamile kalırsın tekrar üzülme
ben artık kimbilir ne zaman ümitlenirim

sağol canım inşallah
valla şu an öyle bi boş hissediyorum ki kendimi
yine başa döndüm hem de başa dönmeme bile aylar var artık
doktor 3 ay bekle der şimdi belki
bu hafta gidicem bakalım ne diyecek

canım benim yaa, kısmet işte... insanın aklına gelmeyen başına geliyo
öyle etkilendim ki senden, şimdi bir dahakine de hiçbir garantimizin olmadığını daha çok düşünür oldum. yani insan boşuna planlar yapıyor, diyorum ki bir daha allah nasibederse hamileliğimde çok fazla kaptırmamaya çalışıcam rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin tabi ki bol bol dua etcez ama biraz erken başlıyoruz hayal kurmaya o yüzden yıkımı da büyük oluyor... yanlış anlama sakın kelebeğim senin için değil hepimiz için böyle düşünüyorum
nolur olanları tekrar tekrar düşünüp canını sıkma geçicek bunlar da inşallah. açıkçası çok fazla da eski topiği takip etme derim ben en azından şimdilik. neolur kızmasın ordaki arkadaşlar ama kabul etsek te etmesek te aynı duyguları paylaştığımız insanların yanından ayrılmış olmak hissi moralimizi olumsuz etkiliyor. naçizane küçük bi öneri... yani yeni kaybettiğimizde hayli fazla etkiliyor...
burda da hep bebek hayali kurcaz değil, canımız ne isterse kaynatır, paylaşırız hiç öyle bana çok uzak o günler falan deme
allahın izniyle birdahakini sağlıkla kucağımıza alırız inşallah...

minikkelebeğim
canım öyleyse aynı şeyi yaşamışız.
çünkü benimde yolk kesesi gereğinden fazla büyüktü
normalde 5,6mm olması gerekirken benim 7,2mm idi
bu durumda yolk sac bebeğe baskı yaparak erken dönemde yok ediyormuş
benim doktorum öyle demişti sonra nettende baya araştırdım bu durumu.
ben boş gebelik diye korkmuştum ama boş gebeliklerde sadece kese olurmuş.
eğer yolk sac oluştuysa bebeğin olduğunun en büyük kanıtıdır diyor doktorlar.,
en azından boş gebelik değilmiş canımm
allah bir daha yaşatmasınnnn

hay allah yaa, sana da çok geçmiş olsun canım
dediğin gibi bizim bilemediğimiz bi hayır var bunda da
bence de bi müddet takip etme, meşgul alacak başka şeylere vermeye çalış kendini... rabbim başka dertler vermesin...

sağol asenacım bitti sayılır, hiç hesap mesap yapmiyim diyorum ama dayanabilirmiyim ki onu da bilmiyorum
hayırlısı olsun inşallah hepimiz için...

Cnm gecmis olsun bugunler gitsin geri gelmesin Allahim yasatmasin birdaha

Esselacim gozunaydin aralikta butun evlerde deprem olcek
Bebecikler gobege koncekkk

bakalım şekerim hayırlısı...

sağol asenacım bitti sayılır, hiç hesap mesap yapmiyim diyorum ama dayanabilirmiyim ki onu da bilmiyorum

bakalım şekerim hayırlısı...

Allah nasip ederde hamile jalirsam dra gitmiycem ilk 3 ay kanama falan olmassa
Kuzenim 3. Hamile kaza ile kaldi bi gitti kan verdi hamile oldugunu ogrenden bide 4 aylikken gitti cinsiyetini
Ogrendi saglik ocagindan folik asid falan almis
Onu iciyodu tasasiz yani arastirdikca kafayi yiycem oluruna birskcam insAllah

Minigim evet gecen sene temmuzda kaybettim
Bu sene agustosta hamile oldugumu ogrendim eylulde kaybettim Allahim hakkimizda hayirli olani nasip etsin

canım, benim 7+3 de doktor bebeği göremedi. ve bu durum pek iyi değilmiş.
sağlıklı gebelikte bebeğin görünmesi hatta kalp atışı duyulması lazımmış bu haftalarda.
ancak doktorum "bir hafta daha şans verelim, bazen geç döllenme olabiliyor, çünkü daha önce başımıza böyle durumlar geldi " dedi.
beklerken, 8+2 de düşük oldu. kesinlikle boş gebelik değilmiş, yolk saç olduğu için.
sanırım sendede aynı şey olmuş, yolk saç olması gerekenden büyükmüş galiba.

3 ay hatta 6 ay bekle de diyebilir doktorun.
önemli olan sağlıklı bir gebelik yaşamak. yoksa
sen adet görmeden bile tekrar hamile kalabilirsin, çünkü bilinçlisin, yani yumurtlama günlerini takip ederek
hemen hamile kalabildiğini gördün.
rahim kendini 15 günde de toparlayabilirmiş, 2 ayda da.
bu kişinin bünyesine bağlıymış.

ve sana sabır diliyorum, çünkü beklemek çok zor.

aynen canım, doktorlar böyle diyor. benim yolk saçı 3 farklı doktor 3 farklı hastanede ölçtü. 6 mm, 5.8 mm, 5.6 mm çıktı ve
bu rakamlara bile büyük dediler. hatta biri yolk saçın 3 veya 4 mm olması gerektiğini söyledi.

biliyor musun canım, insan dayanamıyor, tecrübeyle sabit. ilk adetimin geçmesini nasıl sabırsızlıkla bekledim.
doktor 3 ay dedi ama bazı büyüklerime sordum ve bütün tanıdıklarım hep aynı şeyi söyledi, 3 ay bekleme.
nedenlerinide anlattılar, aynı durumu yaşayanları da anlattılar ve ilk adetten sonra
tekrar çalışmak mantıklı geldi bana. burdaki birçok arkadaşın başından geçenleride
tek tek aradım okudum ve çalışmaya başlayalım dedik bu ay, ancak sanırım kaçırdık o günleri, yoğun iş temposu,
misafir, şehirdışı seyahat derken gitti. gitti diyorum çünkü ovulasyon testleri kullandım, negatif çıktı, 14. gün yumurtlarım sanıyordum, benim 17. gün pozitif çıktı. o gün ve sonraki gün misafir olduğundan olmadı :) ama içim rahat,
hamile kalabildiğimi gördüm ya, her ay aynı umutla çalışacağım yine,
hemde bilinçli olarak. ve eğer olmazsa biliyorum ki Rabbimin takdiri, henüz var
diyeceğim, bu ay öyle dedim. ama ilk hamileliğimde, hamile olasıya kadar her ay abartılı üzülüyordum,
çok düşünüp çok takınca başıma böyle şeyler geldi. şimdi ise aynen şu moddayım, TEDBİR BİZDEN TAKDİR ALLAHTAN.

içini ferah tut, güzel haberlerini alırız inş yakında.

Yolk sac
Gestasyonel kese ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra yolk kesesi (yolk sac) adı verilen oluşum ortaya çıkar. Yolk sac gestasyonel kese içinde ikinci ve daha küçük bir kese olarak gebeliğin yaklaşık 5. haftasında izlenebilir.

Yolk sac'ın kesin işlevi aydınlatılamamakla birlikte erken gebelikte bebeğe ait kan hücrelerinin yapımından sorumlu olduğu düşünülmektedir.

Gestasyonel kese çapı transvajinal ultrasonografide 10 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir. Bu oluşumun izlenmesi gebeliğin normal olduğu şeklinde yorumlanır. Yolk kesesinin izlenmesi gebeliğin içinde embryo içermeyen boş gebelik olmadığını kanıtlar.
Karından yapılan ultrasonografide ise gebelik kesesi çapı 20 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir.

Gebelik kesesi 13 milimetreden büyük olduğu halde yolk kesesinin görülmemesi olumsuz bir bulgudur ve erken gebelik kaybı ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir.

Yolk kesesinin çapının 5.6 milimetreden büyük olması da olumsuz bir bulgudur. Yapılan çalışmalar böyle bir durum varlığında anormal gebelik riskinin yükseldiğini göstermektedir.

Embryo
Yolk kesesinin izlenmesinden çok kısa bir süre sonra bu kesenin alt kenarında bir kalınlaşma şeklinde embryo görülmeye başlar. Bu oluşuma fetal kutup (fetal pol, fetal pole) adı verilir. Uzunluğu yaklaşık 2-4 milimetredir ve 5.7-6.1 gebelik haftasına denk gelir.

Gestasyonel kese çapı 16-18 milimetreye ulaştığında embryo görülebilir hale gelir.

Gebelik kesesi 20 milimetreden büyük olduğu halde embryonun görülmemesi olumsuz bir bulgudur ve erken gebelik kaybı ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir.

Son düzenleme:
Benimde bu korunma işinde kafam çok karışık valla 2 ay dedi doktor ama etrafımdaki herkes adetine kadar korun diyo sonra korunmayı bırak yaşayan arkadaşlarımda var onlardan biri ilk adetinden sonraki ay diğeride adet görmeden hemen hamile kalmış bilmiyorum kızlar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ama böylede beklemek zorr

canım benim Allah ım sana güç versin sabır versin ... lütfen neden dememeye sorgulamamaya çalış çünkü o zman Allah ın takdirine güvenmiyor gibi olursun. Tam sahiplendin ve kaybettin ama yeni umutlar için kayıpları kader deyip içimize saklamamız lazım. Unutup toparlanamaz insan ama kabbullenirse daha kolay olur her şey ... Allah ım sana anlayış versin sabır versin bir an önce kendini toparlarsın umarım canım benim ...

minikkelebek warya nasil anliyorum seni anlatamam kahverengi akinti olunca hastaneye gitigimde genemi kurtaj olucam acaba adi dr kadin kesenin icinde bebek yok dedi kanamanin sebebini söylemedi pazartesi dr kontrolunde drun sana söylesin cevap vermedi bana dogru duzgun eve nasil geldim aklimdan neler gecirdim internete savaha kadar arastirdim hic bir sey beni tatmin etmedi pazartesiyi zor getirdim resmen yataktan cikmaya korkuyordum, aslinda halada korkuyorum icimden neler kime ne söylesem gene basaramadim diyip icimde nasil karanlikta cirpindim anlatamam acini anliyorum ama olunca oluyor bir sey yapamiyorsun,

canım neden yanlış anlayayım tabi ki insan ister istemez kendini kaptırıyo
dedim ki bu defa çok rahat geçiyo heralde yaşadıklarımdan sonra bu bana bi ödül olacak ama dediğin gibi garantisi yokmuş
hamilelik topiklerine de çok sık uğramıyorum dediğin gibi insan etkileniyor
ama herkesin başına da 2. vaka gelecek diye bişey yok sen sakın kendini bu şekilde şartlama
allah hayırlısını nasip etsin ben şimdi 3. ye umutlanmaya çalışıyorum
şu an acım çok taze sağlıklı düşünemiyorum
öyle ki etrafımdaki insanlara bile sert davranıyorum
inşallah çabuk toparlarım
bakalım cumartesi 3 te doktora kontrole gidicem neler söylicek
kızlar ya kürtajdan sonra kanamanız ne kadar sürdü?
benm kırmızı kan sadece o gün geldi
şu an kahve leke ve damar damar bişeyler geliyo o kadar
gece çok sancım oldu ağrıdan ağladım yani
ama sabah azalmıştı
amin canım hiçbirimize yaşatmasın kimseye
belki de öyle bişeydir bunu bilememek de ne kötü yaa
yolk sac gayet iyiydi ve kocaman bişeydi
gerçi doktor çok büyük falan demedi ama senin bulduğun yazıda da söylüyo ya yolk sac varsa bebek vardır
ama demek ki oluşma aşamasında kalmış ya da ultrasonda küçük olduğu için görünmedi
cumartesi gününü bekliyorum muhtemelen o gün söyler ne kadar beklicemi
söylemezse de sorcam bu defa,ama tedavi şart artık kesin hergün iğne olcam ben
amin armenacım çok sağol neden ben demiyorum ama neden oldu diyorum merak ediyorum ne var sorun ne bunu çok öğrenmek istiyorum ama
mümkün olmayacak sanırım
2 hafta sonra sonucum çıkar sizle de paylaşıcam umarım önemli bişey yoktur

allah sana sağlıklı hamilelik geçirmeyi nasip etsin canım sen korkma hayırlısı neyse o olur
korkuyla geçirme hamileliğini iyi düşün
ben hep öyle yapmaya çalıştım ama olacakların önüne geçilemiyor maalesef
yine hamile kalsam yine umutlanırım sevinirim iyi düşünürüm ama ne olacağını bi allah biliyo
adet görüp doğum yapanlar varsa duracak bebek duruyor demektir

canım burayı tesadüfen senin nickini görünce açtım ve şok oldum inan seninle ağustos ayında hamile kalanlar sayfasında tanışmıştık. bebeğini kaybedişini gün gün yaşamış ve çok üzülmüştük şimdi iseikinciye hamile kalmışın ve ben onu tebrik edemeden kaybetmişin. Allahın takdiri böyleymiş miniğim. ilerde sorun yaşamaktansa şimdi gitmesi inan en hayırlısı olmuş bunu derken üzülüyorum ama elden de başka bişey gelmiyor canım. ama şuna sevinmelisin ki çabucak hamile kalabiliyorsun yani bir sorun yok ne eşinde ne sen de. belki pıhtılaşma sorunu var belki başka bi şey ama bunlar tespit edildiğinde çarçabuk çözülecek sorunlar canım benim. Dilerim bu yaşadığın 2 kayıp yeni gelecek miniğinin mutlu günlerinin diyeti olsun.. 2013 sana meleğini getirsin canım benim. Tekrar geçmiş olsun.

bnde nısan ayında bı dusuk yasadım 5 haftalıktı dusukten sonra adet dongum duzensızlestı .bılemıyorum belkı sıtresten ama hala cabalamamıza ragmen guzel bı sonuc alamadk dusukten sonra yumurtalıklarında veya rahımde farklı rahatsızlıklar yasayan arkadslar varmı acaba,

Minigim evet gecen sene temmuzda kaybettim
Bu sene agustosta hamile oldugumu ogrendim eylulde kaybettim Allahim hakkimizda hayirli olani nasip etsin
canım kuzenin de 2 düşük mü yaptı?yoksa 3. yü mü doğurdu?
senin için doktor ne diyo peki bi araştırma falan yapıldı mı yapılacak mı?
Yumurta ve sperm kalitesine bakıyomuş bazı doktorlar tekrarlayan düşüklerde
pıhtılaşma testi yapçazmı diye sordum doktora,sonucun çıksın ona göre bakıcaz dedi

sağol canım ben de şok oldum nasip olmadı yine,sen nasılsın tatlım?
temmuz ayında bi sevinçle başlayan yolculuğum sona erip duruyo işte gördüğün gibi
hamile kalmada sorun yok ama daha kötüsü hepsi sonlanıyo
inşallah bi sorun çıkmaz da güzel duaların gerçek olur
kendine iyi bak öpüyorum canım

inşallah esselacım soracaklarım aklımda şimdilik
rahimin durumu nasıl ne zamana kadar toparlar
sonuç ne zaman çıkar
sonuçta ne çıkarsa ne olacak
tekrar ne zaman korunmayı bırakıcam şimdilik aklıma gelen bunlar :26:
İnşallah ben de adet için uzun süre beklemem,az stresim var ya bi de onla uğraşmayayım

Adetime iki gun var atesimi olctum 37.1
Ayaklarim ve ellerim buz gibi
Surekli usuyorum
Idrar rengide cok acik
Gebelik olma ihtimali var sanirim

Gecen sefer test yapmadan hamileyim demistim
37. Uzeri atese bakarak ve oylede oldu
Ne dersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…