Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Nasılsınız kızlar?ben kendimi toplamaya çalıştıkça bişeyler sabrımı zorluyo hayır olsun.
İş yerinde çok yoğun olduğu için huzurum kalmadı,işlere tek başıma yetişmeye çalışıyorum.Bi yandan salak salak insanlarla uğraşmaktan bunalıma girdim.
Geceleri uyuyamıyorum,uyusam da sürekli uyanıyorum,kalp çarpıntım oluyo ama farkındayım durup dururken değil stresten sinirden.

Bugün de hamile bi arkadaş var ya burda benim belalım,önce bebeğine aldığı eşyaları anlattı odasını ıvırını zıvırını,sonra bana dedi ki "aaa aynı hırkayı giymişiz pişti olmuşuz" (düz model,beyaz herkesin dolabında olabilecek bişey).
"Aynı olmuşuz ama bende göbek var sende o yok" deyince beynime kan sıçradı,elim ayağım titredi "evet o yok" dedim.
ne gerizekalı insanlar var şu dünyada,hala kendime gelemedim nası bunu söyledi aklım almıyo koskoca kadın gelmiş 35 yaşına neredeyse.ama beyin yoksunu!

baharcım eğer adetten sonra doktor bekle biraz,test falan yapçam derse beklerim yoksa beklemicem valla iyice sinirlerim bozuldu
doğurana kadar denicem şansımı
psikolojim böyle daha çok bozuluyo ve sağlığımı kaybediyorum
gerim gerim gerilmekten heryerim ağrıyo yaa
evet canım benim bildiğim senle birlikte 4 kişiyiz bebeğini kaybeden o topikten,benim de havam kalmadı belki yeniden hamile kalınca havamız yerine gelir
hayırlısı olsun inşallah
geçmiş olsun pufpuf
inşallah bu defa sağlıkla hamile kalıp sağlıkla doğurursun
sen kürtaj mı olmuştun?bazıları kürtajdan sonra hemen hamile kalamıyo.
ben o yüzden doktor 3 ay bekle dediyse de beklemicem
hemen olacağı ne malum
hayırlısı olsun,sağlıkla gelsin geç gelsin.çok da geç gelmesin tabi
amin canım güzel dedin,günahlarımız mı dökülüyo nedir anlamadım ki
sanki bana çook uzak bişeymiş gibi geliyo 9. haftaya gelmek mesela,ben o günleri hiç göremedim.
sağlıkla olsun da hayırlısı ne zamansa o zaman olacak bekleyelim biz
kızlar rahmin toparlanmasını sağlayan yiyecek içecek vs bildiğiniz şeyler varsa benle paylaşır msınız

bana da yazın bana da bi an önce toparlamak lazım

var öyle insanlar boşver sen takma kafana insanın sürekli yanında hamile bi insanı görmesi bile yetiyo üzülmeye bide üstüne geliyo boşver Allah herkesi herşeyi görüyo canım sen ona havale et kendinide üzme en kısa zamanda sende hepimiz de hamile kalırız Allahın izniyle

selam canım,miniiikkelebek..dileklerin için teşekkür ederim..ben kürtaj olmadım,ilaçla düşükten kalan parçaların temizlenmesi sağlandı.bu açıdan kendimi şanslı hissediyorum zaten,bunada şükür..ama isteyipte beklemek ve bi türlü olmaması yoruyo insanı tabi.

minikkelebek , iş arkadaşın ne gıcık birşeymiş öyle iyiki benim işyerimde hiç bayan yok tamam sıkıyorum bazen dertleşcek biri olsa diyor insan ama böylesi de olabilir ( Allah sabır versin) annelik duygusunu tadacak ama hiç merhamet yok yüreğinde.senin acını paylaşacağına... analayamıyorum böyle insanları vallah...

canım üzülme Rabbim sana da nasip etsin inşalalh...

merhaba kızlar.
Gurbet güzeli canım sabah ilk iş sana bakayım diye girdim yapmamışsın test.
ama yazmaya fırsat bulamadım sonrasında.
ovulasyon ile hamileliğini öğrenenlerde var, bence sen hamilesin, inşaallah canım.

Minikkelek, ah canım, sen üzülme o terbiyesiz arkadaşın yüzünden, inanki şurda oturduğum yerde ben sinir oldum,
çok kızdım. Allaha havale ediyorum iş arkadaşını.

Ahh gulum ben sana kiyamam bende cok moralsizim bu aralar cok stresliyim uykudan kalp carpintilariyla bas donmeleriyle uyaniyom zaten normalde panik atak geciriyorum 1 senedir ortada yoktu benim ataklar yine geri geldi..
Isyerindeki o hamile kadinin yaptiklarida ayri bir terbiyesizlik sanki yuzune yuzune sokar gibi tovbe tovbe. tamam hamilesin Allah bagislasin ama olan var olmayan var hic gerek yok boyle sovlara
Hormonlarim, psikolojim anlicagin tum vucudum sasirdi artik.. Artik hamilelik bile o kadar uzak geliyoki bana hic bir zaman tutmucakmis gibi geliyor hic o eski hevesim kalmadi yaaa
Kelebegim bizim ustumuzde nazar var ben bu topige kursun dokucem yakinda
Hersey bir yana acaba bu topikteki kizlarla dualara mi baslasak acaba KIZLARRRRRR.. Rabbime dualarimizi tesbihlerimizi topluca yapalim insallah bizimde dualarimiz kabul olsun sagliklica evlatlarimizi buyutmeyi nasip gorsun insallah

hmmm daha fazla geciktiğini sanıyodum ben de
olsun gurbetçim yine de umutluyum ben senden
belirtiler o biçim yanii
hadi bi test yap yaaaa
yoksa hamilesin de biraz daha geçsin öyle söyliyim mi diyosun
ben bi dahaki hamilelikte hemen öyle kimseye söylemek yok diyorum yani ortalardan kaybolursam şüphelenin benden

ne cahil insanlar var yaa
çok haklısın kızmakta kelebeğim, ama naapçan var böyle insanlar
allah vere de sağlıkla doğursun inşallah
hiç iyi değil bu kadar böbürlenmek

ben varım. gerçi buaralar baya yoğun geçiyo günler ama olsun herşeye vakit buluyoz, duaya da buluruz
azar azar da olsa devamlı olan dualar birleşir kocaman olur allahın izniyle :109:

Ovu testi ile test yaptim cift cizgi cikti
InsAllah cumaya gebelik testindede gorurum
Cift cizgiyi
ovulasyonda çıktıysa büyük ihtimalle gebesin canımmm
şimdiden tebrik ediyorummm.cuma şöyle kopkoyu bi idrar testi resmi bekliyoruz senden

okurken nasıl sinir oldum anlatamam.ne zannediyor acaba kendini.
ya ben bu hamile olupta kendini yere göğe koyamayanlara hayret ediyorum.
sanki tek doğurganlık özelliği onlarda var.sen mi yaptın onu allah verdi sana be gerizekalı.ne diye böbürlenirsin.
hem karşındakide 2defa gebe kalmış ama sağlıklı değildi gitti.hadi diyelim ki hiç kalmamış biri olsa ona bile yapmaması lazım.
bu bizim elimizden gelen bişey değilki.tüp bebekte bile döllenmiş embriyoyu koyuyorlar ama allah nasip etmediyse oda olmuyor.
neyse kelebeğim sen bakma o gerzeğe.doğurunca görcem ben onu bu seferde başlar şikayet etmeye.
böylelerinin ciğerini bilirim.tek derdi can yakmak.senin o yönde acın var ya onun üzerine tuz basmaya çalışıyor.
inşallah allah onu bu laflarıyla cezalandırmaz.
bi git bakalım canım doktora ne derse ona göre hareket edersin.yerine bebeklerimiz gelmeden hiçbirimizin acısı dinmeyecek çok iyi biliyorum.

Aynen öyle yaptım canım allahım sen görüyosun dedim havale ettim içimden kötü şey geçirmemeye üzülmemeye çalıştım.
Şeytana uyma minik dedim.Hamile kalmak doğurmak bi marifet değil o allahtan gelen bi mucize.
ama bazıları beynini çalıştırıp biraz ince düşünmeyi bilmeyince olan başkasına oluyo.
bütün gün kızın suratına bakmadım gelip geçtikçe nefret ettim ondan
çok şükür canım,evet şanslısın gerçekten.ben de ilk düşüğümde ilaç bile almamıştım tertemizdi doktor şaşkına dönmüştü çok şanslısın demişti.
ama 2. de o kadar şanslı olamadık maalesef kürtaj oldum.ama o da kolay geçti.
zaten psikolojik olarak zor,yoksa ağrısı sızısı hiçbirimizin umrunda değil.
belli ki senin miniğin de daha gelmeye vakti var,o vakti bekliyo.hayırlısıyla gelsin canım.
aslında prolaktini bi ölçtürsen belki yükselmiş falan olabilir mi?
en azından bi ihtimaldir yani,ilaç kullanırsın hemen düşer.bol bol incir ye ayrıca bal tarçın çörek otu karışımı da şifaymış öyle duydum hep.belki yakında müjdeni alırız

valla güzelim bayanlarla çalışmak çok zor kendilerini dünyanın merkezi sanıyolar patron sanıyolar
bi de üste çıkamayınca kişiliğine saldırıyolar.etrafımdaki bayanlar hep manyak çıktı şansıma
bu bayan müsvettesi 2 kere 4-5 haftalıkken düşük yapmış bide.ona rağmen böyle davranıyo
bana diyodu ki sen gençsin olur olur merak etme.beni sallamıyo heralde düşük yapmış gibi görmüyo
Allah hepimize tez zamanda sağlıkla nasip etsin inşallaaaah
Minikkelek, ah canım, sen üzülme o terbiyesiz arkadaşın yüzünden, inanki şurda oturduğum yerde ben sinir oldum,çok kızdım. Allaha havale ediyorum iş arkadaşını.
merhaba canım,ben de allaha havale ettim kendisini karnını ovuştura ovuştura sende göbek yok bende var dedi yaa ayy sinir oluyorum aklıma geldikçe aklımı kaybediyorum
sen napıyosun bakalım son durumun nedir iyisin inşallah

doğurunca hikayeleri hiç bitmez ben biliyorum onu
zaten çok samimi değiliz ama işin kötüsü yanyana oturuyoruz.yöneticimle konuştum masamı değiştiricem yine yakınında olucam karşısında biyerde ama yanımdan geçmicek en azından öyle zorla muhabbet etmicek benle.
2 tane düşük yapmış kendisi de,şimdi hamileliğin tadını çıkaracam derken benim tadımı kaçırdı.suratımı çevirdim işime baktım muhabbet devam etmesin diye.
hamilelere karşı mı böyleyim dicem ama yok yani asla değil.
başka hamile arkadaşım da var işyerinde,onunla oturup bebek muhabbeti de yaparız ama o böyle şeyler yapmaz
bu başka bişeyin peşinde,dediğin gibi allah onu evladıyla sınamasın ama elbet mazlumun ahı da çıkıyo bi yerden.
bu acımızı dindirecek sıpalar gelse de böyle salak salak şeylere takılıp kalmasak

Arkadaslar bende dusuk nedeniyle kurtaj oldum 7 aydir hamile kalamadim. Rahimde yapisiklik olursa ne oluyor bilen var mi? Film cektiricem cok endiseliyim.

bende de panik atak var sanırım ya çarpıntı ölüm korkusu hastalık korkusu yanımdan gelip geçenlerden korku vs vs var bende bi numaralar
valla okuyalım kız meryem süresi okuyodu bi ara temmuz topiğindeki kızlar
gündüz hiç vaktim olmuyo ama akşamları okuyabildiğim kadar okurum kuzum

ne cahil insanlar var yaa
çok haklısın kızmakta kelebeğim, ama naapçan var böyle insanlar
allah vere de sağlıkla doğursun inşallah
hiç iyi değil bu kadar böbürlenmek

he ya görsen kendini kraliçe sanıyo ama içi 5 para etmezmiş beni de günaha sokuyo ama napim çok dertlendim içimi size dökebildim :111:
demek ortadan kaybolacan haa yakalarım kızııııım benden kaçmaz

Arkadaslar bende dusuk nedeniyle kurtaj oldum 7 aydir hamile kalamadim. Rahimde yapisiklik olursa ne oluyor bilen var mi? Film cektiricem cok endiseliyim.

Çok geçmiş olsun arkadaşım.Rahim filmi çekirenlerin paylaşım topiği vardı sanırım.
Kızlar orda deneyimlerini yazıyolardı.Bide internetten şunu buldum sanırım histeroskopiyle açıyolarmış
Bikaç delikten işlem yapılıyo diye biliyorum
Korkma canım belki de öyle bişey yoktur belki tüp kapalıdır,o da filmden sonra kendiliğinden açılıyomuş genelde
filmden sonra hamile kalmak daha kolaylaşıyomuş diye biliyorum

Nasıl tedavi edilir?

Rahim içi yapışıklıkların tedavisinde güncel standart histeroskopik yapışıklık açılması işlemidir. Körlemeden yapılan kürtajlar artık tarihe karışmıştır. Histeroskopi ince bir teleskop ile vajinal yoldan rahim içine girilerek rahim boşluğunun su ile şişirilmesine verilen isimdir. Önceleri sadece tanı koymak amacı ile yapılan bu işlem ile artık rahim içinde girişim yapma olanağı da vardır. Rahim içi yapışıklıkları makas veya elektrik enerjisi kullanılarak açılabilir. Biz özellikle elektrik enerjisi kullanılarak yapılan histeroskopik cerrahiyi uyguluyoruz ve son derece iyi sonuçlar elde ediyoruz. Başarı yapışıklıkların derecesi ve cerrahın deneyimi ile doğru orantılıdır. Yapışıklıklar ne kadar yoğun ve rahim iç boşluğunun orantısal olarak ne kadar büyük kısmını kaplıyorsa tedavinin başarısız olma şansı o kadar yüksektir. Özellikle rahim boşluğunu tamamen kapatan yapışıklıkların tedavisi çoğu zaman imkânsızdır. Yapışıklıkların yoğun olduğu durumlarda bazen birden fazla girişim gerekebilir. Bizim 5-6 defa yapışıklık açılması yaptığımız ve sonuçta gebe kalan hastalarımız var. Bu nedenle kadının bu işlemler sırasında sabırlı olması ve ümidini yitirmemesi çok önemlidir. Histeroskopi sonrasında, yapışıklık tekrar oluşmasın diye, rahim içine balon konabilir. Ancak balonun yapışıklıkların tekrar oluşumunu engellediği kesin olarak gösterilmemiştir. Ağır olgularda işlem sonrası kısa bir süre estrojen hormon tedavisi kullanılsa da yararı tartışmalıdır. Ağır yapışıklıkları olanlarda hormon tedavisinin bitiminden sonra adet kanamasının akabinde tekrar histeroskopi ile bakılmasını öneriyoruz.

Tedavinin başarısı nedir?

Şiddetli yapışıklıkları olan kadınlarda birden fazla histeroskopi çoğu zaman gerekir. Rahim boşluğu kabul edilebilir ölçülerde veya tam olarak açılmış olan kadınlarda eğer tüp çıkışları da açıksa kendiliğinden gebelik şansı olacaktır. Eğer rahim boşluğu belirgin ölçüde oluşturulabilmiş ancak tüp çıkışları görülemeyen kadınlarda ise tüp bebek yapılması gerekir.

Sagol minikkelebek biraz anladim. Ama cok korkutucu ya insallah yoktur benim aci esigim cok dusuktur cunku canim cabuk yanar ( O yuzden cok korkuyorum. Geceleri uyku uyumuyorum o hale geldim. Rahim filmi korkusundan gectim daha cok daha sonra basima geleceklerden korkuyorum.. Keske kolay birsekilde daha fazla hirpalanmadan saglikli hamile kalabilseydik hepimiz.
Buarada is arkadasin dedikleri cok ayip. Hic uzulme. Benim de cok kalbim kiriliyor bazen cocugu olan arkadaslarim bazen dusunmeden konusabiliyor ama insallah birgun bu acilari unuturuz hayirlisiyla hepimiz.

yoktur öyle bişey merak etme.hemen aklımıza kötüyü getiriyoruz ama 7ay çok uzun değil.
film çektirince için rahatlar.yapışıklık öyle kolay olmaz.parça falan kalması sonra enfeksiyon olması lazım.
şimdiki kürtajlar sağlıklı.içini rahat tut
inşallah yakın zamanda olur.

Sagol nisbhr insallah dedigin gibi olur. Ama en son iyi bir docent doktora gittim. Ultrason muaynesinde yapisiklik olabilecegini emin olmak icin film cektirmem gerektigini soyledi. Ust taraftan supheleniyormus. Cok korkuyorum o yuzden (

Sagol nisbhr insallah dedigin gibi olur. Ama en son iyi bir docent doktora gittim. Ultrason muaynesinde yapisiklik olabilecegini emin olmak icin film cektirmem gerektigini soyledi. Ust taraftan supheleniyormus. Cok korkuyorum o yuzden (

canım bunun ultrasonla görülebileceğini sanmıyorum.çünkü ultrasonla bakıldığında rahim zaten çizgi gibi çıkıyor.
ama doktorun sadece ihtimali söylemiştir.düşük yada kürtajdan sonra düşükte olsa bi ihtmal var ama bak göreceksin bişeycik çıkmayacak.

miniğim o şahsiyeti ciddiye bile alma.
yaşadıklarndan ders çıkaramamış bunu avantaj kabul eden bi insandan anlayışta beklenemez.
hiç umursamadığını hatta bi süre bebek düşünmediğini özgürlüğünü eşinle olan muhabbetini anlat sende ona.
sakın ama sakın acını belli etme hergün sahtede olsa süper bi enerjiyle karşısında dur.
emin ol senin umursamadığını anlayınca bu konuda üstüne gelemez.

amin inşallah canım,bak burda paylaşmışlar hep ve sonuçlar güzel olmuş
korkma doktor öyle dedi diye öyle olacak değil sadece ihtimali söylemiş

http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...k-cektirmis-olanlarin-paylasim-alani-192.html

sordu geçen bebek varmı diye yok biraz daha toparlanayım öyle dedim,doktora gidicem tahlil falan yapar belki dedim
2. düşükten haberi yok sadece 1. yi biliyo
aman bilmesin de zaten hiç lazım değil
anlayış beklemek yanlış olur sesini kesse yeter bana vırvır bütün gün tepemde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…