- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #13.341
günaydın canım psikolojini bozma herşey güzel olcakCanim agustosta dusukten sonra adetim eylulde geldi, sonra 3 ay gelmedi, aralikta geldi ve iste bu 3. oluyorBenim adetlerim acaip duzenliydi ve 30 gunden her 44 gune kaydi offff..
Valla ben cabuk hamile kalanlardanim ama artik umidi kaybettim sanki hem psikolojik olarak hemde fiziksel olarak strese sokuyorum kendimi ve olmuyor.
Artik hayirlisi ne zamansa o zaman tutsun.
Sende artik calismalara basla canim ama hemen tutmazsa uzulmek yok ben moralimi hala yuksek tutuyorum bazen diyorum keske soyle hamile oldugumu 3 ay filan bilmesem bi gitsem doktora aa nerdeyse 4 aylik olmussun deseler. Bu ilk 3 ay olayi beni acayip korkutuyor artik
sevindim canım inşallah bende olurum :) patlıycam bomba gibiyim şiştim karnım ağrıyo bu gün yine ama hiç birşey yokdeli olucam bütün adet belirtilerini yaşıyorum kürtajın 27. gününden beri ama 54 gün oldu bu gün bi numara yok
evet canim ya aynen oyle. benim ki "fizyolojik olarak hemen hamile kalabilirsin,biz 2-3 ayi psikolojik sebeplerden soyluyoruz.uzuntunu,kaygilarini yeni bebege aktarma ve de bu duygularla sIkIntili hamilelik gecirme diye" dedi. bence kanaman falan yoksa,bir fiziksel durumun da yoksa o 2 ayi ondan demistir.tamamen sana ve esine kalmis yani..biz ara vermeyelim dedik,ama hazir hissetmeyenler ara verenler de oluyor
senin dr ne güzel, sana herşeyi anlatmış,izah etmiş ne yapman gerektini anlatmış,bizimki sadece baktı ultrason,tahlili ve muane o kadar cnm hiç bu kadar biliçlendirmedi bizde tabi olucaksa dr kontrolünde deilde doğal yöntemle olsun diye bi daha dr yüzü görmedik.......bendede korku başladı cnm ......
kelebeğim bu gün sabah 8:30 itibariyle adet olmaya başlamış bulunuyorum çok şükürallahım dedim yani sonunda kan gördüme hiç bukadar sevinmemiştim allah yüzüme baktı valla kabus gibi 54 gün geçirdikten sonra iyi geldi şimdi kanamanın miktarını tespit etmem lazım dahasonra vitamin tedavi derken arkasından bir bebek yaparım inşallah ayy allah kimseye yaşatmasın ya netten okudukça şu yapışıklık felan artık kabus görüyodum hergün bi operasyon geçiriyodum rüyamda hele birde o dengesiz doktorun birdaha çocuğun olmaya bilir demesi yokmu adet görecekken kesin o adamın yüzünden sıkıntıdan bukadar gecikti neyse hava yastıklarım bu gün itibariyle söndü bende rahatladım şubat sonu bidaha adet görürüm inşallah :)
eminmki çok rahatlamışındır cnm gözün aydıninşallah cnm inşallah ne böyle bi durumu nede bu acıyı rabbim kimseye yaşatmasın da güzel haberler gelsin.....
kelebeğim bu gün sabah 8:30 itibariyle adet olmaya başlamış bulunuyorum çok şükürallahım dedim yani sonunda kan gördüme hiç bukadar sevinmemiştim allah yüzüme baktı valla kabus gibi 54 gün geçirdikten sonra iyi geldi şimdi kanamanın miktarını tespit etmem lazım dahasonra vitamin tedavi derken arkasından bir bebek yaparım inşallah ayy allah kimseye yaşatmasın ya netten okudukça şu yapışıklık felan artık kabus görüyodum hergün bi operasyon geçiriyodum rüyamda hele birde o dengesiz doktorun birdaha çocuğun olmaya bilir demesi yokmu adet görecekken kesin o adamın yüzünden sıkıntıdan bukadar gecikti neyse hava yastıklarım bu gün itibariyle söndü bende rahatladım şubat sonu bidaha adet görürüm inşallah :)
Cnm sagolasin guzelim insAllah iyi bir sekilde atlatirim
Isvicredeyim guzelim trden ihracat urunleri geliyor talepler iyi yonde hakkimizda hayirlisi kafayi dagitmak lazim ya sabirr
Bu arada bahardan ne haber ya goremiyorum onu
doktor araştırma bitene kadar korun dedi bana.şimdi pıhtılaşma çıkmazsa kanda kromozom analizi yapılacak.1 ay da öyle böyle geçer.
zaten bu ay yetişemem yumurtaya sanırım
çünkü önümüzdeki hafta yumurtlicam muhtemelen :111:
pıhtılaşma var derse iğneye de çalışmaya da başlarım ama pıhtılaşma yoksa 1 ay daha beklicem
asiselcan gecmis olsun arkadasim :))) valla benim regl de hizindan hic bir sey kaybetmemis hamilelik oncesi siddetiyle ayni ama hiiiic sikayet etmiyorum :))) insan ne kadar rahatliyor degil mi...dedim sana okuma oyle kotu seyelr,aklina getirme kotu seyler diye,hep kotu seyler gelmeyecek ki basimiza.
ewpat canim,korkma,ben de dusunuyorum insallah hamile kalirsam o ilk 3 ay nasil gececek,doktora gittigimde ultrason ekranina bakamam ya gene buyumemis bebegi gorursem o ekranda,daha once duydugum kalp sesi yerine koca bir bosluk duyrsam gene diye..ben de dusunuyorum bunlari,eminim dusuk yapan herkes oyle dusunuyor ve sonraki hamileligini oyle yasiyordur. ama anne ve babada problem yoksa ikinci hamileliklerin yuzde 80i saglikli oluyor. ve de hic dusuk yapmamis biriyle bizim dusuk yapma sansimiz ayni. tamamen doga kanunu ve sans..ondan ben hep telkin ediyorum kendimi,esim de ben de yeni bir bebek cok istiyoruz. tamamen senin ve esinin psikolojik durumuna bagli yani...
benim doktorum annemin doktoru,ufakligimi bilir,annem ilk regl oldugumda bile goturmustu,yapimi da bilir,rahmimi yumurtaliklarimi regl duzenimi.hic merak etme koc gibi rahmin var gene hamile kalirsin dedi telefonda...kadin kendisi.kurtajimi yapip bana bu konusmayi yapan da bir bey,kendisi kayinvalidemin eline buyumus.kurtaj gunu benim kendi doktorum tatildeydi yilbasi oldugu icin, o yuzden bu bey ilgilendi benimle,bebegin kalbi atmadigini da o soyledi,ama esimin de bebekligini bildiginden bize kendi cocuguymusuz ya da kucuk kardesiymisiz gibi hep davrandi ve o cok rahatlatti beni.ameliyata girdigimde de hemsiresinden tut,ordaki doktorlara kadar herkes guldurmeye calisti beni,cok minnettarim hepsine. insanin o kadar ihtiyaci oluyor ki oyle zamanlarda gulen gozlere.
bana aynen soyle dedi doktor" :cocuklar bu bebegin dusmesi lazimmis,daha ileri hamilelikte dusse ya da sakat dogsa cok daha uzulurdunuz. erkenden dusmesi sizin icin iyi. ilerde bu aciniz boyle uzmeyecek sizi,saglikli bebeginizi kucaginiza alacaksiniz.biz kimlere hamilelik yasattik bir gorseniz,sukredersiniz halinize..fiziksel olarark hic korunmaniza gerek yok,kanama biter bitmez baslayabilirsiniz. psikolojik olarak 2-3 ay oneriyoruz genelde,ama sizin psikolojik durumunz da cok guclu. idrar testinde pozitif gorur gormez ordaki doktorunuzu arayin,hic bir hamilelik de birbirine benzemez.hic bu hamileligini dusunup kiyaslamayin."
sağol canım :) valla acayip rahatladım korkularım geçti artık 2. yede zamanında olursam tamamdır bu işasiselcan gecmis olsun arkadasim :))) valla benim regl de hizindan hic bir sey kaybetmemis hamilelik oncesi siddetiyle ayni ama hiiiic sikayet etmiyorum :))) insan ne kadar rahatliyor degil mi...dedim sana okuma oyle kotu seyelr,aklina getirme kotu seyler diye,hep kotu seyler gelmeyecek ki basimiza.
ewpat canim,korkma,ben de dusunuyorum insallah hamile kalirsam o ilk 3 ay nasil gececek,doktora gittigimde ultrason ekranina bakamam ya gene buyumemis bebegi gorursem o ekranda,daha once duydugum kalp sesi yerine koca bir bosluk duyrsam gene diye..ben de dusunuyorum bunlari,eminim dusuk yapan herkes oyle dusunuyor ve sonraki hamileligini oyle yasiyordur. ama anne ve babada problem yoksa ikinci hamileliklerin yuzde 80i saglikli oluyor. ve de hic dusuk yapmamis biriyle bizim dusuk yapma sansimiz ayni. tamamen doga kanunu ve sans..ondan ben hep telkin ediyorum kendimi,esim de ben de yeni bir bebek cok istiyoruz. tamamen senin ve esinin psikolojik durumuna bagli yani...
benim doktorum annemin doktoru,ufakligimi bilir,annem ilk regl oldugumda bile goturmustu,yapimi da bilir,rahmimi yumurtaliklarimi regl duzenimi.hic merak etme koc gibi rahmin var gene hamile kalirsin dedi telefonda...kadin kendisi.kurtajimi yapip bana bu konusmayi yapan da bir bey,kendisi kayinvalidemin eline buyumus.kurtaj gunu benim kendi doktorum tatildeydi yilbasi oldugu icin, o yuzden bu bey ilgilendi benimle,bebegin kalbi atmadigini da o soyledi,ama esimin de bebekligini bildiginden bize kendi cocuguymusuz ya da kucuk kardesiymisiz gibi hep davrandi ve o cok rahatlatti beni.ameliyata girdigimde de hemsiresinden tut,ordaki doktorlara kadar herkes guldurmeye calisti beni,cok minnettarim hepsine. insanin o kadar ihtiyaci oluyor ki oyle zamanlarda gulen gozlere.
bana aynen soyle dedi doktor" :cocuklar bu bebegin dusmesi lazimmis,daha ileri hamilelikte dusse ya da sakat dogsa cok daha uzulurdunuz. erkenden dusmesi sizin icin iyi. ilerde bu aciniz boyle uzmeyecek sizi,saglikli bebeginizi kucaginiza alacaksiniz.biz kimlere hamilelik yasattik bir gorseniz,sukredersiniz halinize..fiziksel olarark hic korunmaniza gerek yok,kanama biter bitmez baslayabilirsiniz. psikolojik olarak 2-3 ay oneriyoruz genelde,ama sizin psikolojik durumunz da cok guclu. idrar testinde pozitif gorur gormez ordaki doktorunuzu arayin,hic bir hamilelik de birbirine benzemez.hic bu hamileligini dusunup kiyaslamayin."
kız ben de çok sevindim he
eminim daha önce sevinmemişsindir bu kadar,bilirim ben de düşüklerden sonra aynı şeyleri yaşadığım için
bu son olur inşallah 9 ay adet olmak kan görmek istemiyorum
iyi yapıyon canım kafayı dağıtmak gerekiyo, hepimize bi meşgale lazım insan kendini dinlememeli
geçen yaz zürihe gelme şansım olmuştu benim de ayy nasıl güzeldi yemyeşil
evet nisbhr görünmüyo bu aralar dediğin gibi...
miniğim iyi haberlerini okudukça mutlu oluyorum senin için
benim de bu cuma cumartesi yumoş günleri ama eşim iş yemeğinde olcak 2 gün de...
ohhhh çok şükür kuşum yaa hadi gözünaydın
canım hep böyle ilgili ve doğru düzgün açıklama yapabilen dr.um olsun istemişimdir
nekadar önemli o psikolojideyken halden anlayan dr. ve hemşirelere rasgelmek
şimdilik idare etsek te gebelikte buluruz umarım işini layıkıyla yapanları
allah iyi insanlarla karşılaştırsın...
sağol şekercimminiğim iyi haberlerini okudukça mutlu oluyorum senin için
benim de bu cuma cumartesi yumoş günleri ama eşim iş yemeğinde olcak 2 gün de...
he kuzum valla buda son olsun yawww senin şu sonuç bi çıksaydı arkandan hemen yetişecem
iyi yapıyon canım kafayı dağıtmak gerekiyo, hepimize bi meşgale lazım insan kendini dinlememeli
geçen yaz zürihe gelme şansım olmuştu benim de ayy nasıl güzeldi yemyeşil
evet nisbhr görünmüyo bu aralar dediğin gibi...
sağol bitanem ya valla şuan çok ağrım var ama çok mutluyum allah birdaha yaşatmasın inşallah kısa zamanda birdaha hamiş oluruz :)
asiselcan gecmis olsun arkadasim :))) valla benim regl de hizindan hic bir sey kaybetmemis hamilelik oncesi siddetiyle ayni ama hiiiic sikayet etmiyorum :))) insan ne kadar rahatliyor degil mi...dedim sana okuma oyle kotu seyelr,aklina getirme kotu seyler diye,hep kotu seyler gelmeyecek ki basimiza.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?