Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

banda öyle dedi..kesin sonuc vermezde.. düsüge neden olan sebebleri ortaya cıkartıyor..ona göre tedavi fiilan..

asılama konusunda bi fikre sahip degilim ama mutlaka bi yöntem uyguluyorsa dr bir sebebi olmalı diye düsünüyorum..bu konuda hastayı bilgilendirmesi gerekiyor

asılama konusunda bi fikre sahip degilim ama mutlaka bi yöntem uyguluyorsa dr bir sebebi olmalı diye düsünüyorum..bu konuda hastayı bilgilendirmesi gerekiyor

aşılamayla ilgili sebebini nedenini söyledi pco oldugum için yumurtam büyümüyor tek sebep bu dedi ve yumurtayı iğne ile büyütüp döllenmesini sağlayacağız öylede yaptık ve tuttu hamile kaldım ama düşük yaptıktan sonra doktor gayet normal karşıladı araştırma gereği duymadı hatta tekrar gebe kalırsam %25 düşük riskimin tekrar oldugunu ve normal oldugunu söylüyor. buda doktora normal geliyor ama bana normal gelmiyor

Canım, hassasiyetinde endişelerinde çok haklısın. bende sürekli bunlarla yaşıyorum.
ben hamileliğimin başında (5,6,7 haftalar) gittiğim DR bana folikasit ve progestan vermişti. ama hastane biraz uzak diye 7. haftamda başka bir DR a gittim. o da bana Coraspin verdi ilaçlarıma ekledi.
ertesi hafta bebek karnımda ölmüş. 1,5 hafta ölü kalmış (11.haftamda düştü).
şimdi kara kara düşünüyorum acaba bana coraspin verdi de kanım mı iyice sulandı da düştü.
Ama burdaki arkadaşların çoğu da 2. ci hamileliklerinde iğneye başladılar. iğne coraspin daha sulandırıcı.
bu durumda hep karmaşalar içindeyim.
Offff offff.

Son düzenleme:
maalesef canim bende kendim şehrimde değilim tayin buraya çıkınca bizde geldik buraya , bende burda onun bunun yönlendirmesiyle aşırı şekilde övgüleriyle gittim hamilelikte 1 kez doktora iyi dediler diye başıma gelmeyen kalmadı bebekte gitti bende bittim, kaç doç profa gttim hasta olduğumda hemen her bölümden özellikle kadın doğumda farklı hastanelere , hiç birinden memun kalmadım , sırf ünvanına koşuyo millet, oda elinin ucuyla ultrasonu değdirip değdirip gönderiyor milleti, ve kalabalık ya bir an önce bitsin de gitsin diye uğraşıyor bişy yok diyip gönderiyorlar , şimdi ki doktorum dan memnunum tesadüfen gittim bi ona sıra alabilmiştim iyi ki de gitmişim çok ilgili saygılı ve güler yüzlü bi dr., aşırı kalabalıkta değil baya ilgileniyor adam anlatıyor, hemşiresi de aradığımda köpek gibi kapmıyor , inş hep memnun kalırım, çok bilindik herkes gidiyor diye gitmemek lazım doktora bunu öğrendim, kendi memleketinde olsa bir şeklde buluyorsun aradığını ama bilmediğin bi yerde olunca böyle çırpına çırpına heba oluyorsun , neyse hayırlısıyla gideriz inş. şurdan

Canım bence sen test yapmadan iğne veren bi doktor bul
bazı doktorlar düşük öykünü anlatınca test yapmadan iğne verebiliyolar.
genelde bebeğinin kalbi duranlara iğne veriyolar.testleri mümkünse yaptır ama yaptırması zor oluyorsa dediğim gibi bi doktor bul
belki forumda bi konu açsan yanıt veren olur.düşükten sonra test yapmadan iğne veren doktor tavsiye eden varmı diye sor canım

çok geçmiş olsun arkadaşım
ovulasyon testi ile tarihlerini takip etmeyi denedin mi?

kan sonuclarını baska dra göster bakalım oda coraspın kullanman hakkında ne sölicekler..coguyla sen ben farklı olabilir..neden ilk drun gerek grmedi acaba bi arastır bnce

ovulasyon kiti benm bulundgum sehirde yok getirtcem ama en garanti olsun die 2 günde bir calısma oldu tahmini günler hesaplama ates takıbıı hepsini yaptım.bu ayın 16sıydı yumurtlama tarihi bakalım bekliyorum

ben tahlil yaptırmadan coraspin yada iğne kullanmayı düşünmüyorum, o da riskli çünki, banada kürtajdan çıktığımda nefret ettiğim dr söyledi işte , ne agrı kesici ne antibiyotik verdi evdeki ilaçlardan kullan dedi sonra ki hamileleiğinde bebek asprin yada iğne kullanırsın bişy olmaz dedi hiç mantıklı gelmedi, çünki bi kez gitmiştim kalp atışını dinlemeye iltihabım çıkmıştı yine ilaç vermemişti bebek öldü kürtaj oldm sonrasında aşırı iltihaptan tedavi oldm ,bebekte de iltihap çıkmştı, tahlil yapmadan dedi saçmaladığını düşündüm , başka dr. a gttim çok kızdı olurmu öyle şey tahlil yapmadan asprin kullanılırmı o nası doktor dedi, haklı da yani, o yüzden ezbere konuşan doktorlardan tiksindim iyice , artık işimi onlara bırakmadan kendi çabamla mantığıma oturan şeyler yapmayı düşünüyorum,ZERRE KADAR GÜVENMİYORUM açıkçası, elimden geldiğinde kendi çabamla bi şekilde yaptırmayı düşünüyorum tahlillerimi, büyük ihtimal 3. şehre gidip şansımı orda da denicem tahlil için ama yapcak bişy yok , o acıyı sadece ben çektim ben biliyorum o acı geceleri gündüzleri, benim içim yanarken millet bişy olmaz kküçüktü daha diyebiliyor, rabbim yaşatmasın o acıyı bir daha, her seferinde hem rahim zarar görüyor hem depoların boşalıyor hiç kolay değil kürtaj , lohusa gibi oluyorsun peş peşe giden psikolojinde cabası ,

aynen söylediğin gibi kendi memleketimde olsam gideceğim bildiğim çok iyi hastanelerde doktorlarda var ama işte burda seninde dediğin gibi onun bunun yönlendirmesiyle gidiyorum fakat henüz aradığımı bulamadım :)

kan sonuclarını baska dra göster bakalım oda coraspın kullanman hakkında ne sölicekler..coguyla sen ben farklı olabilir..neden ilk drun gerek grmedi acaba bi arastır bnce

canım, kan sonuçlarım referans değerler arasında. ama galiba haklısın başka bir dra daha mı göstersem.
zaten bu dr umu ben beğenmiyorum ama eşimde diyorki çok dr değiştikçe kafamız karışacak bir DR da kalalım.

kocan hklı da corasprin konusunda danıs ki emin ol..sonra içine sinen drda devam et..kusku insanı mahvediyor

sheflera canim aynı sayılır durumumuz , bende 8 haftalıkken ölmüş 11+3 te öğrendim 3 hafta içimde ölü kalmış bebeğim, zehirlemesin diye acilen kürtaj oldm, daha dikkatli olmak gerekiyor 2. de ve daha istirahat ederek.

valla bende milyon kez araştırdım netten iyi dr bulayım diye birinin iyi dediğine diğeri kötü demişti, komşular dedi diye gittim, kürtaj sonrasında da diyorlarki zaten o doktor arkadaşıma kesin çocuğu almalıyız diye konuştu aldırmadı şimdi taş gibi çocuk , diyor, e hani çok iyiydi neden uyarmadınız gitme diye? yani insanlarında ne olduğu belli olmuyor, ben ve eşimde çok doktor değiştirmeme fikrindeydik ama şimdi hiçte öyle düşünmüyorum içine sinmiyorsa hemen değiştireceksin mutlaka bişy çıkıyor altından yine sana oluyor olan, kurbanlık koyun gibi gitmiceksin bence, artık değişti düşüncem , içime sinmiyormu beğenmedim mi bulana kadar kapı kapı dolancam yapcak bişy yok, acemilik başa bela

aynen canım. bir ara o bahsettiğin testleri yaptıracağım da yaptıracağım diye inat ettim.
sonra çalışıyorum diye her zaman izin almamak için uğraşmadım. Araştırma hastanelerinde yapıyorlarmış.
1. düşükte yapmıyorlar, illa 3. falan olcak. ben de şöyle düşünmüştüm "derim ki 3 tane düşüğüm oldu 5. haftamda düşürdüm bu nedenle hastane kayıtları falan yok derim diye düşündüm.
ama sonra biraz da zamanın etkisi ile vazgeçtim.
Allah'tan hayırlısı artık.

herkes öyle söyleyerek yaptırıyormuş zaten canim, bende 2. demeyi düşünüyorum allahım affetsin ama onlar sevkediyor bu duruma , burda ki araştırma dediğim gibi berbat ve yapmıyorlarmış zaten , kendi memleketim de denicem , yine mi olmadı, mersinde özel bi labaratuvar varmış 15-16 tane test yapmışlar bi arkadaş yaptırdı o da çok çabalamış şehir şehir dolaşmış, sonuç bekliyor, kan pıhtılaşması diye gitmiş 15den fazla test yapmışlar , sonuçta kısa sürede çıkıyomuş, pahalıymş ama mecburen ugraşcaz bi şekilde , en azından elimde dosyam olur neyim var bilirim ona göre doktora giderim bilirim az çok, karambole gitmeyelim artık rabbim hiç bişye gerek kalmadan hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip eder inş.

Çok haklısın, bizi mecbur bırakıyorlar.

ayy hayır olsun kuşum ne güzel rüyalar peşpeşe
inşallah hayırlı haberler alırsın
hep takip ediyorum ama herzaman yazamıyorum
bizim taşınma işleri sürüyo hala, toplandık bütün eşyalar kutu kutu hazırlandı ev sahibi tapu gününü erteliyo ikidir
çok zor oldu bööyle bekliyoruz bu hafta eşim izinliydi hep koşturma geçti, yazamadım hiç
ama hepinizi tek tek özlüyorum valla herzaman aklımda ve dualarımdasınız

canım ben bi kez düşük yaptım daha doğrusu 9 haftalıkken kalp atışı durduğu için krtj yapıldı
3ay dinlen dedi dr
ve 3 ay ara verdik ama çok zor bi süreçti sadece yaşayan bilir
aynı şeyleri ben de düşündüm kan pıhtılaşmasını okudukça yaptıralım bu testi diye düşündüm
ama o 3ay bitince kontrol amaçlı gittiğim dr çok mantıklı konuşmuştu, belki ben de oluruna bırakmıştım bilmiyorum
sizin de bildiğiniz ilk düşüğün normal sayıldığı ve kan pıhtılaşması testinin yapılsa da tek düşük için doğru yönlendirmeyeceğini falan söyledi
sonraki iki ay hamile kalamadım ama resmen çok düşünerek ve programlayarak oluyordu her ilişki
sonraki ay hiç düşünmedim inan başka telaşlar da vardı oluruna bıraktım ve ilişkiyi sadece istediğimiz zaman yaşamaya baktım
ve o ay yani krtjdan sonraki tam 6.ay hamile olduğumu öğrendim

seni çok ii anlıyorum aynı şeyleri yaşamaktan korkuyosun ve çok haklısın
sana o tesleri yaptır ya da boşver diyemem
inşallah en kısa zamanda doğru dru bulursun ve hiç bir teste gerek kalmadan bebek müjdesi alırsın inşallah
senin için ve tüm isteyenler için dua ediyorum canım
allahım tez zamanda sağlıkla ve en önemlisi bunu unutma en hayırlı zamanda kavuştursun bebişlerinize İNŞALLAH...

ve biz tekrar hamile kalan arkadaşlarıma da sağlıkla tamamına erdirsin, sağlıkla kucaklamayı nasibetsin rabbim....

Son düzenleme:
canim benm allah ne muradın varsa versin içimi rahatlattın, galiba biz senle aynı dönemde hamileydik ismin yabancı gelmedi ,2013 aralık annelerindeydim , 1 marttı son adet tarihim bende şuan 22-23 hafta civarındaydım ölmeseydi bebişim, 6 aralık doğum du, ama kısmet işte neyse, şuan o endişelerin aynısı bende de var, testi yaptırmayı çok istiyorum , panik halindeyim, inş 3. adetimi olduktan sonra hemen hamiş olurum yeniden hayırlısıyla ve sağlıklı bir şekilde, iple çekiyorum adetimi 1 adet kaldı:) tabi hemen kalırsam bende ilk denemem de takmıştım kafayı herşeyi denedim ateş ölçtüm, yumurtlama gününü hesağlamaya çalıştım, gün aşırı ilişki, ayakları dik bilmem ne :)duş almaktan bıkmıştım artık zoraki yapıyordum sırf bebek olsun diye o ay olmadı , diğer ay amaaann dedim ne gelirse Allahtan dedim bıraktım zaten izindeydik koskoca 1 ayda 2 kere oldu , hiiiç ümidim yoktu yumurtalama günüm geçmişti çünki , anaa hamileydim çok sevinmiştim hatta günüm geçince inanmadım inat ettim bakmadım test yapmadım , 1 hafta geçti öyle gittim tahlile çıktı , çok güzel heyecanlardı çok mutluydum hep konuşuyordum bebeğimle karnımı ovarak dua okuyordum, hiç beklemediğim anda ölmüş 8 .haftada ben 11.de öğrendim 3 hafta ölü kalmış bebeğim, benim aklıma gelen iltihaptan olabilir diye düşünüyorum, iltihap çıkmıştı dr umursamadı bişy olmaz dedi gönderdi kürtaj sonrasıda çok fazla iltihabım çıktı yumurtalığım dolmuş iltihapla , sancım hamileyken de oluyordu o da iltihaptanmış, ve düşüğe neden oluyormuş, ondan sanıyorum ama yinede bilemeyiz işte ihtimalde olsa bi test yaptırasım geliyor çok endişeliyim normalde de evhamlıyımdır maalesef , ama sen büyük moral oldun bana rabbim bebeğine ve sana uzun sağlıklı ömür versin inş. hayırlısıyla kucağına almayı nasip eylesin, hamilesin ya bol dua et canim kabul olur meleğinle yaptığın dua inş. herkesin benimde en kısa zamanda bebişleri olur, herkes yazar buralara bebekler fışkırsın her sayfadan inş. psikoloijm tam anlamıyla düzelmiş değil toparlanmaya çalışıyorum yenisine yer açıyım diyorum hem çok istiyorum hem korkuyorum HAYIRLISI, NE GELİRSE ALLAHTAN BİZE SABRETMEK DÜŞÜYOR, ALLAHTAN GELEN HERŞEY YA BİZZAT GÜZELDİR YADA SONUÇLARI İTİBARİYLE GÜZELDİR , VARDIR Bİ HAYIR , İNŞ BENDE EN KISA ZAMANDA YETİŞİRİM ARKANIZDAN BEBEGİMLE ALLAH RAZI OLSUN ÇOK SAOL CANİM BENM

rabbim tekrardan nasip eder inşallah hepimize zor atlatılacak bir durum atlatıyorsun bu seferde tekrar tedaviler ilaçlar her ay oldumu diye beklemeler çok yoruyor ben sıkıldım iyice kendimi bazen gün ışığı olmayan bir yere hapsetmek bile istiyorum okadar bunalıyorum öncesi unutmak için çaba harcıyorsun zaman geçiyor unutmuyorsun ama acın azalıyor sadece aynı zamanda hamile kalıp doğum yapacakları görünce benimde olsaydı bukadar olurdu diye içleniyorsun ama asıl zoru tekrar hamile kalabilecekmiyim sorusu rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasınn
ayy ilahi minik yaa okudum bu halimde güldürdün yaa eskidi sana verecem oda güzelmiş doktora bidahaki gittiğinde doktor eğer bu makine eskidiyse ben alabilir de canım evet aynı rüya ama benim sonum seninki gibi olmadı maalesef bugün adet oldum hissetmiyordum olduğumu ama yinede insan belki olur diyor ama olmadı yine kürtaj olalı 4,5 ay oldu 3. adetimi oldum yok olmuyor umudum yoktu ama kanı görünce oturup saatlerce ağladım neden diye çok üzgünüm başım ağrıyor eşimde evde yok bağıra bağıra ağladım herkese çocuk düşünmüyorum diyordum hep artık umrumda değil ne derlerse desinler olmuyor diyorum olmuyor yapacak bir şey yok elimde olsa hamile kalırım ama allah vermiyor diyorum sormasınlar artık kaç yıl oldu bebek yokmu diye bugün eşimin bi arkadaşının hamiş haberini aldım yeni evliler sevindim onlar adına ben üzüldüm nekadar şanslılar dedim kendi kendime sonra arabeske bağladım kendimi................. canım risk herzaman var ama bu zamana kadar allah ın izni ile geldin canım maşallah yaa 5. ay mı oldu allahım inşallah 4 ayında güzel güzel geçer miniğim kendine dikkat et

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…