Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

kürtaj yok buda tabi avantaj yani aslında üzücü ama kürtaj gerçektende korkunç ben tam 4 kez kürtaj oldum tekrar hamile kalma şansın çok yüksek korunmuyormuşsunda neden olmasın hatta bu şekilde düşük yaşayanlara doktor korunmaya gerek yok diyormuş :) inşallah hamilesindir

Şimdi canlarım durum şöyle ki,

31 mayısta kürtaj oldum. Kürtajdan sonra kontrole gittiğimde kist oluşmuş demişti doktorum. Perşembe günü lekelenme oldu. Cuma akşamıda oldu. Cumartesi doktora gittim kistlerden dolayı olabileceğini 1 hafta kadar devam edebileceğini söyledi. Malum Ramazan ayındayız ve oruç tutuyorum. Doktorum bu kanamanın adet kanı olmadığı için özür sayıldığını söyledi. İnternettende araştırdım fetva sayfalarında baktım herhangi bir rahatsızlıktan dolayı gelen böyle kanamalar özür olarak kabul ediliyormuş ve orucumu engellemiyormuş. Ben o günden beri bırakmadan orucuma devam ettim. Doktorum 1 hafta leke leke olup sonrasında adetimin gelebileceğini söylemişti ancak cumartesi gününden beri lekelenme gibi değilde baya kanama gibi geliyor. Rengi önceleri kahveyken iki gündür kırmızıya döndü. En son 30 haziranda adet olmuştum. Şimdi acaba bu kanama hala kist kanamasımı yoksa adetim mi geldi. İyice kafam karıştı kızlar. Orucumu tutuyorum ama eğer adet olduysam o zaman tutsamda kaza yapmam gerekecek. Varmı bana yardımcı olabilecek birileri. Bu arada doktorumu aradım bugün ancak ulaşamadım. Yardımlarınızı bekliyorum canlarımmmm...

Günaydın kızlar nasılsınız
biz işe başladık iğrenç nefret ediyorum hiç sevmiyorum.
gerçi evde de sıkılmıştım artık

hayırlı olsun bebişim biz de seni öpüyoruz
belirtilere hiç takılma ben korunmayı bıraktığım ay hamileyim sandım bütün oklar pozitif gösteriyodu
ama kan tahlili aynı şeyi söylemedi
sonra hiçbi belirtim yok diyodum size de bu ay da olmadı diyodum ama meğer hamileymişim
yani hiiiç belli olmaz şekerim,hayırlısı olsun

merhaba canım kürtaj sonrası benim de lekelerim oldu tam bitti derken adet gibi geldi sonra kesildi falan
ilk aylar düzensiz olması normal,zaten doktor da söylemişti kesilir yeniden başlar diye aynen öyle oldu bende
yani her an kanaman olabilir bence

merhaba canım evet kesinlikle yediklerimiz içtiklerimiz etkili bence
gerçi benim annemin de 2 düşük var benim genetik sanırım
istersen doktorundan hormon tahlilleri iste canım belli ki geç yumurtluyosun artık.
LH hormonuna bakar belki.gerçi çok da geç olmuyosun ben normalde de 30 günde 1 olurdum

Merhaba arkadaşlar,
Ben de geçen cuma kontrol için gittiğimde bebeğimin kalbinin durmuş olduğunu öğrendim,düşük olmadı ve bebeğin kalbi duralı 10 gün falan olmuştu,8 haftalık hamileydim ve hiçbir belirtisi olmadığı için şok oldum,kürtajla bebeğimi aldılar hala kendime gelemedim.Her zaman şükrediyorum Allah beterinden korusun ama çok zor hiç aklımdan çıkmıyor.Ben öğrendiğimde çok küçüktü kandaylen öğrendim ve bu nedenle de çok uzun zamandır hamileymişim gibi geliyordu şu anda bu duruma alışamıyorum.doktor 2 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin dedi ama şu an değil 2 ay 1 yıl bile yeniden cesaret edebileceğimi sanmıyorum.Burada sizlerin yazdıklarınızı okuyunca biraz moralim düzeldi düşükten sonra sorunsuz hamilelik yaşandığına inancım arttı allah kimseye yaşatmasın çok zor ve inşallah isteyen herkese Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin...

Merhaba, bende pco var ve aşılama ile ikinci denememizde hamile kaldım ama 5 haftalıkken 10 gün önce düşük yaptım benimde doktorum kürtajı gerekli görmedi vücudum kendisi attı, bayramdan sonra tekrar iğneye başlayacağım. bende pco oldugu için yumurtalarım büyümüyor acaba benimde düşükten sonra kendiliğimden hamile kalma şansım varmıdır?

Selam minikkelebek, nasilsin umarim hersey yolunda gidiyodur, sana sorum olucakti senin bu igneleri kullanma nedenin neydi ? Benim de bu yasadigim olaydan sonra bütün testlerimiz yapildi biliyosun hamileligin yarisini atlatmistim kaybettim bebegimi . nedeni plazenta damarlarinda tikanma olmasi simdi kan tahlillerime bakildi ve banada eger yeniden hamile kalirsam su trombosit ignelerinden öneriyolar. Kan tahlillerimde birseyler yaziyo ama tam anlamadim. 6agustosda tam detayli ögrencem yani bir yerde görüsmemiz var bakalim .görüsürüz

çalış canım sıkılmazsın hiç değilse evde olmak daha çok sıkıyor en azından kafan dağılır ;-) sağol şekerim... ayy ne bileyim aslında haklısın belirti pek belli olmaz ama ne bileyim benim ki olsa mucize olur gece rüyamda bebeklerim olmuş hemde ikiz olmuş ayy ne tatlılardı yaa keşke rüya olmasaydı uyandım tekrar görmek için geri yattım yastığa başımı koydum annem aradı kızım sabah sabah dayanamayıp aradım rüya gördüm anne 2 aylık hamileyim diyordun günün geldimi kızım test nezaman yapacaksın diye heycanlanlandım aradım dedi ikimiz aynı anda rüya görmüşüz hayırlısı bakalım bu ay umudum pek yok ama gelecek ay inşallah gelir rüyalardaki bebeşlerim minik kızz senin pipili kocaman olmuş 3. aya giriyorsun inşallah riskli dönemi atlatıyorsun... ayy bizim kızlar nerde aceba nesle essela ewpat munişkedi tepeler yrn nerdesinizz yaw heralde ewpat ve yrn ev taşıyorlar sanırım öyle birşeyler vardı

geçmiş olsun allah sabır versin sanslısın vücudun kendi atmış çabuk toparlarsın ilk adetten sonrada hemen başlarsın çalışmalara.. pcolu olup hamiş olan çok kişi var benim bi akrabamın eşi almanyada oturuyorlar türkiyeye geldi bebek olmuyor diye pco teşhisi koydular tedavi ol çocuğun olmaz dediler oda zamanımız az kaldı dedi gitti 15 gün sonra haberi geldi hamile diye şimdi nur topu gibi bi oğluşu var yani pco da olsa allah isterse veriyor inşallah olur ben klomen tedavisi görürken 2 ay yumurtalarım çok güzeldi hamiş kalamadım ama 3. ay kullandım yumurtam 12.günde 11 mm idi doktor olmaz hamişlik dedi ama kalmıştım tabi düşükle sonuçlandı ama yinede nasip bende pco yok bendede yumurtlama tembelliği var çatlama olmuyor hayırlısı herşey için inşallah kalırsın hamiş Allahtan ümit kesilmez

geçmiş olsun allah sabır versin sanslısın vücudun kendi atmış çabuk toparlarsın ilk adetten sonrada hemen başlarsın çalışmalara.. pcolu olup hamiş olan çok kişi var benim bi akrabamın eşi almanyada oturuyorlar türkiyeye geldi bebek olmuyor diye pco teşhisi koydular tedavi ol çocuğun olmaz dediler oda zamanımız az kaldı dedi gitti 15 gün sonra haberi geldi hamile diye şimdi nur topu gibi bi oğluşu var yani pco da olsa allah isterse veriyor inşallah olur ben klomen tedavisi görürken 2 ay yumurtalarım çok güzeldi hamiş kalamadım ama 3. ay kullandım yumurtam 12.günde 11 mm idi doktor olmaz hamişlik dedi ama kalmıştım tabi düşükle sonuçlandı ama yinede nasip bende pco ama bendede yumurtlama tembelliği var çatlama olmuyor hayırlısı herşey için inşallah kalırsın hamiş Allahtan ümit kesilmez

öncelikle teşekkür ederim :) ben zaten ikinci aşılamada hamile kaldığıma çok şaşırdım çok uzun bi sürecin beni beklediğini düşünüyordum ama şükürler olsun düşük yapsamda hamile kalabildim. benim ilk oldugu için düşük yapmam psikolojik olarak çok etkiledi beni önceden hamile kalamayacağım diye düşünürken şimdi hamile kalıp tekrar düşük yapmaktan korkuyorum ama yapacak bişey yok denemeye devam:) allah hepimize nasip eder inşallah annelik duygusunu...

anaaaa aynı rüyayı mı gördünüz kız hayırlısı olsun canım ya ben hamile kaldığım ay annem rüyasında kendisine bebek müjdesi verdiğimi görmüş.beni aradı hamileydin falan filan anlatıyo.ben de o ara 5 haftalık hamileydim ama kalp atışı henüz görmedim diye kimse bilmiyodu.ben de hayırlısı olsun dedim geçtim.annelerin içine doğuyo bazen
bizim pipili büyüdü biraz teyzesi 4 ay bitti 5. aya girdik çok şükür.risk bende hep var hep bi korku hali var allahım hayırlısını nasip etsin.eve ultrason cihazı alıcam en sonunda rüyamda doktorum diyodu ki bu eskidi minik bunu sana vericem
kafayı sıyırdım ben

a.s. canım çok şükür iyiyim sen de iyisindir inşallah
bende de pıhtılaşma var canım o yüzden iğne oluyorum yani kan pıhtılaşınca damarı tıkıyor ve bebek beslenemiyor.sanırım senin de aynı durum var.muhtemelen sen de iğne kullanacaksın canım.
zaten ileri haftalarda bebek kayıplarının nedeni genellikle pıhtılaşma oluyormuş.
sana tavsiyem doktor pıhtılaşma faktörün ciddi değil dese ve iğne vermese bile iğne veren bi doktor bul.
benim pıhtılaşmam ciddi boyutta değil ama doktorum bu defa böyle deneyelim başka bi sorun görünmüyo dedi.
çok şükür de bu aylara geldik.görüşmeden sonra haber ver canım

Allah sabır versin arkadaşım,çok geçmiş olsun.benim de 2 kaybım var maalesef seni çok iyi anlıyorum
ilk başta ben de 6 ay bebek düşünmem diyodum ama bikaç hafta geçince hemen tekrar o duyguyu yaşamak istemiştim.
allah o cesareti veriyo inan.inşallah bidaha aynı şeyleri yaşamazsın,her gebelik aynı olmuyo
kendini fiziksel ve duygusal olarak toparlayınca yeniden nasip olur inşallah
bu topikte hepimiz aynı şeyleri yaşadık güzel örnekler var,doğurup gidenler var.bize de nasip olacak inşallah.

çok geçmiş olsun akya inşallah bu defa kendiliğinden hamile kalırsın.kistler hamileliğe engel oluyo diyolar ama benim biçok arkadaşım koca kistlerle ve hem de kazayla hamile kaldı.yani olmaz diye bişey yok.
sen kendini toparlayınca yeniden denersin.ben kürtajsız düşük yaptığımda 1 kere adet görüp yeniden hamile kalmıştım

merhebe arkadaşlar düşük yapan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimle başlıyorum. Sizleri çok iyi anlıyorum çünkü bende mayıs ayında 6 haftalık bir düşük yaşadım:2: sancı ve kanama şeklinde düştü. geçen ay reglimi gördüm ve çalışmalara tekrar başladık veee çok şükür bu ay bebiş kendini gösterdi bu arada iki hamilelikte de belirtiler farklıydı. ilkinde reglimden 4-5 gün öncesinde gögüslerime dokunamıyordum ama bunda da aynı şeyi bekliyordum ama olmadı, hatta bu ay hamile olmadığımı düşünüyordum. sadece biraz bel ağrım oldu bunda onu da çok anlayamadım bile. Bol bol dua edin,ben öyle yaptım,Allah herkezin elini doldursun, hamişlerinde sağlıklıca bebişlerine kavuşmalarını nasip etsin.

ilk kez düşük yapan yada bebeği ölenler pıhtılaşma testleri felan yaptırdımı acaba? yoksa direkt yine hamile kalıpta sorunsuz devam eden varmı arkadaşlar? nolur yardımcı olun, ben ilk gebeliğimdi 8 haftalıkken kalbi durmuş kürtaj oldm test yaptırmayı çok istiyorum ama yapan yer bulamıyoruz ya aylar sonraya randevu veriyor yada sonuçları yanlış çıkıyormuş , direkt yaptırmadan kalsam yine yaşarmyıım diye korkuyorum , ağustosta inş. tekrar denemeye başlamak istiyorum 3. ayım olcak ağustosta.

merhabalar.. bnde geldim aranıza.. stres yapmamak gerkiyor ama elimde degil her dk aklımda..bende nisan ayının sonunda düsük yaptım..korunmamız greken bi sorun yoktu.. calısmalar 4 aydır hep bos ayın 2si adet tarıhım bir umut diyorum..

merhaba, ben 5 haftalık düşük yaptım bu ilk düşüğüm ama doktorum banada herhangi bir test yapmam gerektiğini söylemedi sadece bu riskin her bayanda ve her gebelikte %25 oldugnu bundan sonra yine gebe kalırsam %25 riskin yine oldugunu söyledi ve 1 ay ara verip bayramdan sonra tekrar iğneye başlatacağını söyledi.senin söylediğin test ne testi oluyor ve bu söylediğin test ilerideki gebeliğin düşük olup olamayacağı sonucunumu veriyor?

trombofili ve kromozom testinden bahsediyorum, kan pıhtılaşması ve kromozom testi, kan pıhtılaşması varsa az bile olsa bebek beslenemiyor plesantaya giden damar tıkanıyor ve bebek herşey yolunda olsa bile ölüyor , test yapılmadan bilinmiyor nedeni, sorun yok görünüyor, kromozom testi de eşinle beraber sana da yapılıyor bir yumurtayı 2 sperm birlikte döllüyorsa kromozom sayısı 2 ye katlanıyor 23 çift kromozom olması gerekirken 2 katı rakam çıkıyor ve çocukta genetik problem oluyor anne baba sağlıklıysa bile döllenme sırasında genetik sorun çıkıyor ve bebek yine ölüyor, bu testlerle bunu öğrenip tedbirini alabiliyorsun yoksa işi şansa bırakıp defalarca düşük yapabilme yada ölü doğum , erken doğum ihtimaliyle savaşıyorsun , bu testleri yaptırmadan coraspin yada iğne kullanırsan da tahlil yapılmadan kafasına göre veren doktorlar var benim kürtajımı yapan aptal doktorumun önerdiği gibi, pıhtılaşman yoksa yine düşürüyorsun çünki kan cıvıtıyor bu ilaçlar bebekte tutunamayıp yine düşüyor, yada en ufak darbe bile alsan kaza geçirsen hastanelerde doktorlarda kabul etmiyor seni çünki kanamayı durduramayacakları için riske girmiyorlar, ölüm riskin artıyor. gayet ciddi bir konu ama doktorlar her hastayı kobay olarak gördüğü için , deneme yanılma yöntemiyle iş görüyorlar, burda bi arkadaş tam 3 kez hamile kalmış ve 3 ün de de 5-6 aylıkken ölü doğum yapmış normal yoldan zoraki olarak, şimdi yine hamile ama eli yüreğinde hiç kolay olmayan bi durum

teşekkür ederim:) ben evlilik dolayısıyla ankaraya yerleştim evet burada büyük hastaneler var ama şimdiye kadar en iyi denilenlere gittim ama hiç memnun kalmadım şuanda üniv. hastanesinde devam ediyorum doktorum ilgili ama hiçbir tahlil test istemeden direk aşılamanın içinde buldum kendimi, düşük yaptıktan sonrada hiçbir test istemedi 1 ay sonra tekrar aşılama diyor açıkçası buda benim canımı çok sıkıyor ilk düşüğü neden yaşadıgımı bilmeden ikinci kere tedaviye nasıl başlayabilirim ki? ilk çocuk olacağı için çok bilgili değilim ve sadece doktorumun yönlendirmesine göre hareket ediyorum. internetten çok fazla araştırıyorum ama buda içimi rahatlatmıyor güvenemiyorum bir hastane doktor karmaşasıdır gidiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…