- 5 Mart 2014
- 2.530
- 880
- 248
- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #16.461
Merhaba arkadaslar bende araniza yeni katildim 31 ocakta bebegimin kalp atislarini duyamadigimiz ve gelisimi durmus olmasindan dolayi bir dusuk yasadim kurtajsiz kendiliginden dustu 3 yil oncede sezeryanla oglumu dunyaya getirdim ... dusukten sonra doktora gittim bana kistim oldugunu ama ilk adetimde patlayacagini soyledi neyse adet olduktan sonra tekrar baska bir doktora gittim kist falan goremedi rahim temiz gebe kalmana engel bir durum yok dedi. Bu ay cok umitlenmistim ama ne yazikki dun regl oldum.ama aklima takilan birsey var bu ay yumurtlama donemimde alt karin bolgemde aksama kadar suren bir agri ve batma hissettim o gecede iki damla kanamam olup kesildi bu neydi anlayamadim.normalde benim adetlerim saat gibidir 30 gunde bir olurum hic sasmaz yorumlarinizi bekliyorum allah hepimizin yardimcisi olsun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Doktor bana kurtaj olmadigim icin ilk adetten sonra korunma demisti ama kalamadim henuz 😟
Merhaba...saglikli bir şekilde ilk çocuğunu doğurup sonrasında pihti yüzünden bebeğini kaybedenler var.. Pihtilasma için trombofoli paneli testi yaptirmalisin..plt ona işaret olur mu bilmem. Ama benimde saglikli bir çocuğum var sorunsuz gebelik geçirdim ikinci gebeligimde karnimda öldü 9 haftalık kürtaj oldum.. Ben trombofoli testini verdim eğer boyle birşey varsa yeniden gebe kalmadan tedavisine baslayalim diye. Burada eklem arkadasimizin ilk bebeği saglikli sonrasında 4 düşüğü var maalesef. Pihtilasma cikti onda da. Yani belli olmuyor anlayacagin ama çoğu kadinin hayatında düşük olma olasiligi yüksek. Bebekle alakali da olabilir saglikli olmadiginda vücut onu kabul etmiyor. Tabi içim rahat etsin dersen tekrar gebe kalmadan önce bu testi yaptir derim ben.Merhaba cnm baska bir topikte kan pihtilasmasiyla ilgili birseyler okudum benim saglikli bir cocugum var acaba bendede boyle birsey olurmu aklima takildi simdi... ama benim hep kan tahlillerimde plt degerim dusuk cikiyor yani kan pihtilastiran trombositlerim dusuk cikiyor yani tam tersi pihtilasmadigini soyluyorlar acaba bu pihtilasma ayri birseymi
Bu testi devlet hastaneleri yapiyormu ben istanbul avrupa yakasinda gaziosmanpasada ikamet ediyorum buralarda nerede yaptirabilirim tesekkur ederim canim cevabin i cin
Gittigimde trombofoli paneli testimi isteyecegim sadece
Simdi mhrs ye girdim sisli etfalde var fakat hata veriyor bu kriterlerde randevu kaydi yok diyor acaba dolu oldugu icinmi nasil randevu dusurebilirim...
Çok gecmis olsun sizede kayıp yasamak cok yaraliyor insani rabbim bian evvel isteyen herkesi kavustursun bebegine.
çok geçmiş olsun inşallah Rabbim bir daha yaşatmasın böyle bir acı hiç birimizi inşallah.. Parça reglinle birlikte düşebilir diye biliyorum..
Teşekkür ederim kızlar,
Rabbim hiç kimseye bu acıyı yaşatmasın .İki gün önce kontrole gittim çok minik bir şey kalmış dedi.Buscolet diye bir ilaç verdi ,4 gün kullanmamı söyledi.Çok açık kahverengi akıntım geliyor .İnşallah haftaya gittiğimde kurtulmuş olurum.Bir arkadaşıma doktoru maydonoz suyu önermiş o şekilde kurtulmuş ancak insan o kadar şey duyuyor ki kafa karışıklığı oluşuyor.
Ben forumda yazar olarak yeniyim, fakat okur olarak çok uzun zamandır gebelik konusunda bu forumdaki paylaşımlardan yararlanıyorum. Kendi deneyimimi de paylaşmak istedim, belki birine faydası dokunur. 3 yıllık evlilik sonunda bebek sahibi olmaya karar verdik. Gebelik öncesi klasik tahlillerimi yaptırdım, her hangi bir sorun yoktu. Doğum kontrol hapı kullanmadığımdan beklemeye gerek olmadı. İlk ayın sonunda adet oldum ve gebelik olmadığına karar verdim. Fakat adetim bitmek bilmedi ve 40 gün devam etti. Başlarda klasik adet gibiydi fakat on gün sonra daha çok kahverengi pıhtılara benzeyen akıntılar oldu. Doktora gittiğimde kimyasal gebelik yaşadığımı öğrendim. Çoğu kişinin başına gelebileceğinden bahsetti. Kan tahlilleri yapıldı ve tshim 5 civari cikti. Kadın doğum uzmanı sorun olmayacağını söyledi, biz de devam ettik. İki ay sonra tekrar hamile kaldım fakat bu sefer de 6. haftada düşük yaşadım. Tahlillerimde tsh im 14 e çıkmıştı. Bir endokrin uzmanına gittim ve 4 ay boyunca ilaç kullanarak hipotiroidimi makul seviyelere çektik. Bu tedaviden sonra tekrar hamile kaldım ve şu anda 20 haftalık gebeyim. Tiroid ilaçlarına devam tabi.
Tavsiyem tiroid fonksiyonlarınıza iyi baktırmanız ve sonuçları mutlaka endokrin uzmanına inceletmeniz. Sınırlar içerisinde olsanız da gebelik ile birlikte birden artışlar söz konusu oluyor. Dilerim herkesin sağlıklı, neşeli hamilelikleri olur.
Geçmiş olsun..bu bebegin de hayirli olsun..inşallah saglikli bir şekilde kucagina alirsin...
merhaba arkadaşlar bende 3 mayıs ta 8 haftalık bebeğimi canımın parçasını kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. o benim 6 yıl sonra kucağıma alacağım yavrumdu ama nasip değilmiş birdahada hamile kalıcam inşallah kimdeye söylemicem kendi ailemden başka. 7 nci hafta akraba kv delere söyledik ve bir hafta sonra kaybettim dr düşük tehlikn yok sapasağlam demişti oysaki. nazara inanıyorum birdaha doğuma kadar hamileyim demicem sürekli yatıcam ve hiçbi iş yapmıcam canım okadar yanıyoki ama çok üzüzlürsem olumsuz etkilenirmişim o yüzden bol bol gezip eğlenicem bu yaz.eşim de çok üzüzlüyor beni görünce zaten çalışıyor stres yapmamak lazım. iki ay sonra korunmayı bırakıcam zaten ramazan geliyor ama ramazan ve bayram bitsin derhal yumurta takibine gidicem ikimizdede bir sorun yok çok şükür. ben yumoş takibiyle hamile kalmıştım ilk denemede famera kullanmıştım yine aynı ilacı kullanıcam inşallah[tüplerim tıkalıydı laproskopi yle açıldı 6 yıllık evliyim bunca yıl onunla uğraştım]
ceviz fındık bal yeyin arkadaşlar süt mu da çok iyi geliyor folbiol alıyorum ve kilo veriyorum bebişim tekrar gelecek eminim inşallah hiçkimde umutsuz olmasın bana herkes olur diyor.patoloji ye gitti benim parçam temiz çıktı allah en tez zamanda tekrar yollasın meleklerimizi içim öyle yanıyoki gözüm de yaş kalmadı ağlaya ağlaya kader nasip artık daha umutluyum zaten kalbi duruyosa sakat bebekmiş allahım sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin onlar biziz bekliyor ben inanıyorummm
merhaba arkadaşlar bende 3 mayıs ta 8 haftalık bebeğimi canımın parçasını kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. o benim 6 yıl sonra kucağıma alacağım yavrumdu ama nasip değilmiş birdahada hamile kalıcam inşallah kimdeye söylemicem kendi ailemden başka. 7 nci hafta akraba kv delere söyledik ve bir hafta sonra kaybettim dr düşük tehlikn yok sapasağlam demişti oysaki. nazara inanıyorum birdaha doğuma kadar hamileyim demicem sürekli yatıcam ve hiçbi iş yapmıcam canım okadar yanıyoki ama çok üzüzlürsem olumsuz etkilenirmişim o yüzden bol bol gezip eğlenicem bu yaz.eşim de çok üzüzlüyor beni görünce zaten çalışıyor stres yapmamak lazım. iki ay sonra korunmayı bırakıcam zaten ramazan geliyor ama ramazan ve bayram bitsin derhal yumurta takibine gidicem ikimizdede bir sorun yok çok şükür. ben yumoş takibiyle hamile kalmıştım ilk denemede famera kullanmıştım yine aynı ilacı kullanıcam inşallah[tüplerim tıkalıydı laproskopi yle açıldı 6 yıllık evliyim bunca yıl onunla uğraştım]
ceviz fındık bal yeyin arkadaşlar süt mu da çok iyi geliyor folbiol alıyorum ve kilo veriyorum bebişim tekrar gelecek eminim inşallah hiçkimde umutsuz olmasın bana herkes olur diyor.patoloji ye gitti benim parçam temiz çıktı allah en tez zamanda tekrar yollasın meleklerimizi içim öyle yanıyoki gözüm de yaş kalmadı ağlaya ağlaya kader nasip artık daha umutluyum zaten kalbi duruyosa sakat bebekmiş allahım sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin onlar biziz bekliyor ben inanıyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?