1)kan tahlilinde gen mutasyonuna bakılıyor. heterozigot ya da homozigot olması çok önemli değil. önemli olan mutasyon olup olmaması. varsa düşüklerin sebebini açıklamaya yardımcı oluyor. toplumun %40'ı zaten bu mutasyonları taşıyor.düşük olması için mutasyon da şart değil. yani kan tahlili sadece yol gösterici ve fikir verici. doktor gerek görürse kan tahlili yapmadan da iğne verebilir. bu önlem amaçlıdır. doktor iğne veriyorsa kan tahlili yapmadan nasıl verir demeyin. bu bebeğe giden kanın kalitesi için çok önemli.bebeğe zararı yok faydası var.
2)iğneyi koldan vurmayı tercih edin. morarma her halde olabiliyor. karnınızda morluk görmek moralinizi bozabilir. koldaki morarma o kadar rahatsız etmez. aynı noktaya üstüste iğne yapmayın. moraran yere de iyileşene kadar yapmayın. iğne yeri olarak üstkolun (dirsek üstü) üst yarısını tercih edin. kola yapılacağı için siz deriyi diğer elinizle tutup kaldırın, iğneyi eşiniz yapsın. ilaç yayılırken biraz ağrı oluyor ama birkaç dk sonra geçecektir, endişe etmeyin.
3)doz ayarlaması için doktorunuza güvenin. doktorlar bu gibi durumlarla sık karşılaşıyor artık.
4)aspirin ile clexane ı aynı anda kullanmak riskli olabilir. bunu doktorunuzla tekrar konuşun.doğruluğundan emin olun.
5)gebelik takibinizi ilk 3 ay 15 günde bir yaptırmanızda fayda var. böylece her kalp atışı duyduğunuzda endişeleriniz azalacaktır.
6)moralinizi yüksek tutun ki bebeğiniz etkilenmesin. bu en az fiziksel sağlık kadar önemli. iyi düşünün ki herşey yolunda gitsin.
evet iğneyi vermesi için düşük geçmişiniz olması doktorlar için yetiyor.iğnenin yaptığı kanı "düşük molekül ağırlıklı heparin" denen bu kan sulandırıcı iğne ile sulandırarak akışkanlığı sağlamak. böylece bebeği besleyen plasentada kan pıhtısı oluşmayacak ve tıkanıklık yaratmayacak. kan akışkanlığı sağlanınca bebeğiniz oksijensiz ve besinsiz kalmayacak. bu yüzden gebelik boyunca yani plasenta ile işiniz bitene kadar bu iğneyi olmak lazım. ben daha önce beyin damarı tıkanıklığı geçirdiğim için benim lohusalıkta da 1 ay devam etmem gerekiyor. düşük için buna gerek yok. sadece doğuma kadar olacaksınız.
aspirin ve muadilleri de kan sulandırıcı özellikte olduğu için destek olarak verilebiliyor ama iki kan sulandırıcı birden almak kanama ile ilgili sorun yaratır mı diye doktora sormakta fayda var. doktor kesin bir sakınca görmeden rahatlıkla veriyorsa doktorunuzun dediğini uygulamaktan çekinmeyin tabiki. benim düşük geçmişim yoktu fakat gittiğim bir doktor iğneyle aspirin verdiği halde sonradan gittiğim başka bir doktor uygun görmedi. bunu mutlaka doktorunuzla görüşün.
morarmalara gelince karından yapılan iğnede illa ki morarma oluyor. koldan yapılınca çok daha nadir oluyor. bunun için endişe etmeyin ama yine de bu morlukları da doktorunuza göstermenizde fayda var.
istanbulda olan arkadaşlarım hangi dr gidiyosunuz malum biz riskli gebelik yaşıyoruz benim bi dr var ama değiştirmeyi düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim
elaezel merhaba,
yazalı çok olmuş ama bende günlerdir istanbulda gidebileceğim doktor arıyorum ama bulamıyorum.
bende mtfhr 677 heterozigot mutasyon var.şuan tam yumurtlama dönemindeyim.
gittiğim prof önemsemedi çok ısrar edince coraspirin kullanabilirsin için rahat edecekse dedi.
onun öğrencisi op. dr kesinlikle iğne dedi.
biri 18 diğeri 6 haftalık iki düşügüm var.allah tekrar hiçbirimize yaşatmasın.hayırlısıyla kucağımıza alabilelim bebeklerimizi.
merhaba; benimde 1.5 yıl önce 20 haftalık gebeliğin sonlandı. şimdi tekrar hamilyim ve 16 haftalık kalp atışı başladığından beri bebe aspirini ve cleaxe 0.4 kullanıyorum. her doktor farklı bişey söylüyor. kafam karışıyor. inşallah sağ salim kucağımıza alırız
Merhaba,
Ben de 1 kez kimyasal ve 2 kez düşük yaşadım. Bebeklerimin 8. haftada kalp sesi durduğu için yapılması gereken her türli testi yaptırdık ancak sonuçlar temiz çıktı. Doktor bir sonraki gebelik şüphesinde hemen kendisine gitmemi istedi ve karından iğne tedavisibne başlayacağını iletti. Sizce bu iğneyi yaptırmak gerekli midir? Umudumu kaybetmek üzereyim.
Evet canım iğne kullanmalisin bende 3 düşük yaptım sonra kızıma hamile kaldım 9 ay boyunca karnimdan iğne vuruldum
Kadın doğum doktoru verdi iğneyi.Igne dozunu hangi doktor neye gore ayarliyor acaba. Hematolog mu kadin dogum mu
Merhaba arkadaşım kan testinin sonucuna göre ortaya çıkar pıhtılaşma varsa eğer birde bebeğın düşmemesi için nişastayı sulandırıp iç inşallah seni bırakmaz bebeğin.Arkadaslar merhaba bende hamileyim 8 haftalik bebegimin kalp atimlari cok düsük doktor 1 haftaya durur dedi düşük olmasini bekleyecegiz yada kuretaj dedi.ilk gebeligim benim annemde 8 tane düşük yapmis genetik birsey olabilir diye arastirmak istiyorum kanda neye bakiliyor sadece hastanenin tibbi genetik bolumune gitmek yetiyor mu birde bu kan pihtilasmasi dediginiz durum ne olarak geciyor sonucunun adi ne lutfen cevap bekliyorum
Sagol cnm benim düşük belirtim yok ama bebegin kalbi 40 atiyor baya az.bu sekilde olup duzelen yok 10 gundur bekliyoruzMerhaba arkadaşım kan testinin sonucuna göre ortaya çıkar pıhtılaşma varsa eğer birde bebeğın düşmemesi için nişastayı sulandırıp iç inşallah seni bırakmaz bebeğin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?