Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Sen nerelerdeydin tatlim ya kendini bizden uzak tutmussun.Yazdiklarini okuyunca arayis icerisindeki ben'i gordum.Aradigin her sey sana geliyor.Hic merak etme,sadece "an" da kal : )
An' da olabilmek demek düşündüklerinle o an yaptigin,gordugun,tattigin... yani eylemlerin bir olmasi.Yaptiklarina odaklanmak yani.Deneyimlerle gelistirilip kolaylastirilir.Benim en kolay yontemim esmalar,mesela bir kac esma belirleyip onlarin uzerinden gidebilirsin.Anlamalarini dusunup dogada orneklerini bulabilirsin.Gecenlerde kizimla pasta yaparken,her bir kurabiyeye 4 damla cikolata koyuyordum mesela.En son kurabiyeye ekledigimizde cikolata da bitti o "an" dedim ki Ya Hasib, her seyin hesabini bilen sensin Rabbim cok sukur diye icimden gecirdim.Sonra aklima diger 4 4 luk seyler geldi.Harikaydi.Allahin Kuddus,Berr,Halik,Musavvir Bari isimleri benim dogayla en guzel an da kalma yontemimdir.Mesela kurumus yapraklarin uzerinden gecerken o cikan hisirti sesi beni alip goturur.cok guzel anlamlar yuklemisim ki her bastigimda bu nasil guzel bir ses diyorum hoooop an a donuyorum Bu da benim farkindaligim.Kus sesleri,agactaki agackakan,sincap sesleri,kedi miyavlamasi,kopek havlamalari...hic kacirmayiz kizimla;yorumlar bile yapariz. Hemen hemen her gun gectigimiz yerde harika kokan mentollu gibi bir cicek var.Elimizi surer o muhtesem kokuyu icimize ceker şükür deryasinda boguluruz.Diyelim o gun cok dalginim gecmiste ya da gelecekteyim, o cicegi zerre farketmem aklima gelmez,kizim hemen der anne cicegi koklamadik : ) Koklayip hemen an a donerim.Dun markete gittim elime harika sandalagaci esansi surdum.Ara ara koklayip an a donmek icin sirf.Cok cok cok guzeldi.Arkadasimla muhtesem dakikalar gecirdim,harika yaratimlar yaptigimizi dusunuyorum gelecege yonelik.Cunku an da kalip,an da mutlu olarak gelecege harika sinyaller gonderdim ama sadece enerji anlaminda.Belirli bir hedefimin tablosu var zaten o tabloyu gozumun onune getirdim ve bastim enerjiyi :))) Bu cok guzel bir tekniktir bu arada.
Kisacasi an'da kalmak dusundugunuzle eylemin ya da olayin ayni anda olmasi.Ego yok,endise yok,kaygi yok,beklenti yok :)

su an buyuk bir mutluluk ve heyecanla yaziyorum :) gecenlerde olumlamalar yaparken kendime ulasilabilir yani kolay bir hedef belirleyip onu imajine edeyim dedim. dedim ki 2 hafta icinde biri bana bir kitap hediye edecek. bu benim icin cok tanidik bir durum degil genelde kitaplarimi kendi kendime hediye ederim :) neyse unuttum o meseleyi gitti. bugun derse gec kaldim son 5 dksina yetistim. ders cikisi hocaya hangi konuyu islediklerini sordum konuyu soyledi ama bizim kitaplarda yokmus. benim kitabimi al calis daha sonra getirirsin dedi :) kitap benim olmadi evet ama tipki hayal ettigim gibi o kisinin elinden benim elime gecti ve bu ders benim icin cok onemli :) kucucuk minicik seyler bile nasil sevindiriyormus nasil mutlu ediyormus beni megerse bunca zaman hic farkina varamamisim :)

Cok güzel deneme olmuş,tesaduf mu asla degil :) Kucucuk minicik seyler gibi ama zaten kucuk seylerin farkinda olup degerini bildigimizde,şükrünü yaptigimizda buyukleri cekiyoruz.Cunku bilincaltini ikna ediyoruz,ego devreden cikiyor.
Hayallerin gerceklesme ihtimali ile ayni aslinda bu yasadiginin.Ama araya "nasil olur ki" "imkansiz" "beni bulmaz" gibi endiseler yapiyoruz ve sonucta olmuyor ya da hemen olmuyor.Biz ne kadar hazirsak onlar da bize gelmeye o kadar hazirlar

evet buyuk hayallerin gerceklesmesiyle tamamen ayni. arkadasima anlattim bu durumu baya bir sasirdi. kucuk ve somut istegim tam da belirledigim zaman araliginda boyle gerceklesiyorsa bir de buyuk isteklerimi dusun dedim olmus biliyorum su an :) maalesef o bahsettiginiz olumsuz durumlari yasiyorum ben de. bazen yok ya beni mi bulacak ya da olmayacak bir hayalin pesinden gidiyorum gibi dusuncelerle de bogusuyorum o an kafamdan atmaya calisiyorum ya da hooponopono yapiyorum en azindan an kurtuluyor :) surekli yazdiklarinizi okuyorum eskiden fal topiklerinde gezerken simdi kisisel gelisim arayisindayim. yazilariniz bana guc veriyor modum dusukse aninda tavan yapiyor. tesekkur ederim :)

Merhaba kızlar :)Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim :) Kurayla atanılan bir bölüm mezunuyum.Çok düşük bir olasılık ve şans işi... İmkansıza yakın yani. 2 3 ay önce bir başvuru yaptım.Geceleri yatarken kura zamanı ekranda ismimin yandığını hayal ediyordum, heyecanı hissediyordum. Çok dua ediyordum ama hep mutlu olmayacaksam olmasın diyordum. Olmadı.Hastanede çalışmaya başladım.Zaman geçti.Bir başvuru zamanı daha geldi imajinasyon yapmadım hayırlısı dedim. Bu kez o ekranda ismim yazdı. Daha iyisi oldu hatta olabilecek en iyisi...
Velhasıl :) Hayatımda her zaman ne dilediysem düşündüğüm şekilde oldu ilişki,okul,arkadaş,iş, ev aklınıza ne geliyorsa...İsteklerim geç olur ama her zaman olur. Sonunda iyi ki böyle oldu iyi ki o zaman olmadı derim. Bir şey hayal ederken dua ederken inancım o kadar tam ki kötü bir dönemdeysem bile bu olayın sonunda da iyi ki diyeceğim diyorum. Bu teslimiyet psikolojik olarak çok iyi geldi bana.

Hani o mentollü çiçeğe elinizi sürdüğünüz an var ya işte o an sanki yaninizdaymisim ben de dokunmuşum o çiçeğe , kokusu dolmuş içime çünkü o an hissettiğiniz ' şükür' var ya ben okurken ta iliklerimde hissettim onu. Ne kadar güzel bi anne kız siniz maşallah size❤ güzellikler hep sizinle olsun☺ olur da Allah in izniyle...
çünkü siz "'yaratilmis'da Yaradan' ı" görmeyi başarmışsıniz. Bu öyle muazzam bir şey ki.Çok sanslisin bunu yaşıyorsun, bizler de çok şanslıyız ki bizlerle de paylaşıyorsun biz de senin o güzel enerjinle doluyoruz, içimizde hissediyoruz sıcaklığını. Evlatlarında çok şanslı ki böyle pozitif ,böyle farkindaligi yüksek bir bakış açısına sahip anneyle büyüyorlar her anne evladının hayırlı, iyi ahlakli, güzel huylu olması için uğraşır. Keske aynı çabayı 'sıradan şeylerin içindeki mucizeleri görebilmeyi ' anlatmak icin de versek ☺ Anne babanın bilinçaltı kalıpları, olumsuz bakış açıları , yaşadıklarından çıkardıkları anlamlar, sonuçlar hep evlatlarına ayna oluyor. Büyüturken bu yanılgıya düşüyoruz ama sana sonsuz teşekkürler bana ışık oldu anlattığın Ben de evladımı böyle yuksek farkindalikli , an da kalabilen bir birey olarak yetiştirmek adına elimden geleni yapacağım. Aslında düşününce çocuklar bunu başarmak için gerekli her türlü donanıma sahipler. Belki yanlış yönlendirmelerle onları biz uzaklaştırıyoruz 'öz'lerindenbiz büyüklerin unuttuğumuzu tozundan arındırip hatırlama zamanı . Inşallah ben de bunu tam anlamıyla özümseyebilirimböylece evladıma 'mutlu ol 'demek yerine mutluluğun zaten yanibasinda olduğunu ve en küçük detayda bile yakalanabilecegini öğretirim ☺ o kadar iyi geldi ki seninle tanışmak odagimi dert edindiğim şeylerden çevirip 'öz' e döndürdüm sanki.. henüz emekleme aşamasındayım ama umarım seninle konuşurken yakaladığım bu ışıltıyi yarınlara da taşıyabilirim inaniyorum insallah☺ senin için 'an da kalmalıyım ' gibi bir kaygı olmadığı o kadar belli ki çünkü zaten bunu yaşam biçimi haline getirmişsin ☺ çok şükür bu farkindaligi veren Rabbime hele bunu Esmalarla taclandirmak taa yüreğinde onların ışıltısıni hissetmek mükemmel bir şey. Verdiğin örneklere bayıldım. Öylesine hayatın içinden ki. Çoğu zaman bakıp göremediğimiz , atladığımız detaylar..Güzel bakan dolayısıyla güzel gören gözlerlerin var
Daha önce de dedim ya 'yaratılmış da Yaradanı gorebilen ' yazdıklarını okuyanların burda oluşu tesadüf değil, hepimizin dönüşümünün bir parçası.. senden öğreneceğim çok şey var her şey için sonsuz teşekkürler sevgili buttrfly .

Cok tesekkur ederim ne mutlu bana faydali olabiliyorsam.Cok guzel konulara deginmissin,her biri icin ayri ayri yazmak isterdim ama bu ara vakit bulamiyorum malesef Cocukken cok sıkılan bir cocuktum surekli arayis icerisindeydim.Yazlari ingilizce calisirdim ilkokulda evde kendi kendime.Biraz daha büyüdüm kendimi kitaplara,kisisel gelisime verdim.Kizim da benim gibi,arayis icerisinde.Ama onun o kadar oyalanacagi sey oldu ki.Gecen gun camdan agaclari,hayvanlari izliyor.Onlarla konusuyordu resmen :) Ve enerjisi cok yogun cunku simdiden "an" da kalmayi ve sukretmeyi biliyor :) o hislere sahip.Cunku hepimiz bu hislere, guclere dogustan sahibiz; kullanmadigimiz ve yerini baskalarinin sahte gercekleri bilincaltimizda oldugu icin farkinda bile degiliz.Gecenlerde kandil icin kizimla dua ediyoruz,ben yazarak tabi.Kızım o an dediki anne ben oyuncak isteyeyim o zaman dedi Allahtan,tabiki ne istersen dedim.Aradan 2 dk sonra kapi caldi ,babasi komsuyla karsilasmis.Komsu da cocuklar icin satisa baslamis oyuncak,birini de kizima hediye verdi.Kosa kosa yukari geldi anne x abiye tesekkur ettim ama Allaha edeyim hemen duami kabul etti dedi :) Hemen sükür duamizi yaptik : )))
Onlarin zaten harika enerjileri var,en guzrl sekilda yetistirmek nasip etsin Allahim.Daha sonra tekrar yazarim insallah.

Güzel duan için bütün çocuklar için tüm kalbimle amin diyorum inşallah dedigin gibu Rabbim nasip etsin ❤Çok teşekkür ederim canım bana zaman ayırdığın için mesajlarını sabırsızlıkla bekliyorum, heyecanla okuyorum mutluluk doluo içime☺ çok özeline girmek gibi olmazsa yazarak dua etmeyi biraz açıklayabilir misin müsait olduğun bi zaman. Yazarak dilemeyle ilgili bir kaynakta tezahür ettirme gibi bir anlatıma rast gelmiştim ama pek tatmin edici olmamıştı egom için:) amaç yazıyla daha somut hale getirmek mi

http://radyo.trt.net.tr/podCast.asp...OIDIslem=563e5564-10a8-4e11-90cd-ca09d688374f

merhaba arkadaşlar hep affettmek affetmek derler ya.dinleminiz şiddetle tavsiye ederim.
trt nin internet sayfasında postcastller var.ordan buldum.
ama benimde affedemediğim bir insan var.
ona hiçbirşey yapmadğım halde sürekli laflarıyla hareketleriyle küçümseyen.beni üzdüğüyle üzülsün diyorm hep ama hayatında olumsuzluk yaşayan hep benim.ama güzel olan değer gören ....hep o.

Selamlar Pozitif düşünce ve enerjiyi doģru kullanma uzerine arastirma yaparken kendimi burada buldum:) ve guzel paylasimlar deneyimler var okuyunca cok mutlu oldum gercekten...simdi gelelim benim mevzuma:) normalde ben enerjisi yuksek, mizaj yonu kuvvetli gulmeyi seven hatta arkadaslarinin aman ne guzel sen hicbir seyi takmiyorsun dedigi biriydim:) taa ki yas 30 olana kadar:)30 yaşında bekar bir kadın olarak bu zamana kadar kendime gore dogru kisiyi henuz bulamamis biriyim is hayatimda da istedigum istikrari yakalayamadim bir turlu:) haliyle bunlar son 2 yilda patlak verdi ve anksiyete (kaygi bozuklugu) olarak karsima cikiverdi..dusuk dozda bir antidepresan beni kendime getirdi ilaci biraktim bir kac ay gecti hersey super fakat bir an da yine kaygilarim cogaldi sanki hic mutlulugu bulamayacakmism istedigim isi yapamayacakmisim ve hayatm boyle bitip gidecek surekli kaygili biri olarak yasayacakmisim gibi geliyor bana..ki biliyorum bunlar sadece kuruntu ama gelin gorun ki kendime engel olamiyorum bazen..ilaca da tekrar baslamak istemiyorum acikcasi cunku bunu atlatacak kadar guclu oldugumun bilincindeyim ama sadece nasil atlatacagimi nerden baslayacagimi bilemiyorum o kadar.. bir arkadasim olumlamalardan bahsetti arastirirken bi baktim burdayım.. sizce nasil nerden baslamaliyim biliyorum cok uzun yazdim ama umarim biri bana geri doner Hep mutlu hep olumlu kalmaniz dilegiyle ...

Mustafa Kaya'nın Hızır Dokunsun Dualarına adlı kitabını okuyorum arkadaşlar.Üslup olarak biraz zayıf bulsam da duaya yaklaşımını ilginç buldum.Özellikle de her zaman kullandığımız "hayırlısı" duasına farklı bir persfektiften bakmış..Aşağıda kitaptan bazı pasajlar paylaşıyorum.

Dua,ibadetin özü,kulluğun bir parçasıdır.Duası olmayan kimsenin Allah nazarında değeri yok denecek kadar azdır.

Evliyaların hayatlarında bir an olsun dualarının eksik olmadığını hep tefekkür,hep dua halinde olduklarını görüyoruz.Onların dualarını duydukça,okudukça çok hoşumuza gidiyor,mest oluyoruz.Allah karşısındaki sevgi ve saygılarına gıpta ediyoruz.Mucizevi yaşamları her birimizi hayran bırakıyor.

Peygamberler insanlara yol göstermek için gelmişlerdir.İnsanlara en güzel örnek peygamberlerdir.Peygamberler bu bilinçle yaşamış ve her insanın kendilerinden örnek bir şeyler alabilmesi için itina göstermişlerdir.Dua konusunda da toplumun her kesiminden insanlara örnek olması bakımından geniş kapsamlı dualar etmişler ve sebeplerini de o dönem açıklamışlardır.Lakin zaman içerisinde bunlara bilgiler eklenmiş ya da eklenen bilgiler çıkarılmıştır.Sonuçta insanlar,bunun peygamber duası,evliya duası hatta evliya olma duası olduğunu bilmeden ve nasıl işleyeceğini,nasıl bir yaşam tarzındaki insanın bu duayı edeceğini bilmeden,sorgulamadan o duayı eder olmuş ve maalesef sonuçlar hiç de umduğu gibi olmamış.

Bu noktada dikkat etmen gereken en önemli husus,ettiğin dualardaki kelimelerin sonuçları.Yani,dua ederken kullandığın kelimelerin nasıl sonuçlar vereceği ve o sonuca giderken senin başına nelerin geleceğini tam olarak bilmen gerekir.Yoksa hiç ummadığın sonuçlarla karşılaşırsın ve üzgünüm,duan kabul olmadı zannederek hüzne düşersin,umutsuzluğa kapılırsın.Hatta işin kötüsü o dua neticesinde öyle şeyler yaşarsın ki,isyan edip imanından bile olursun.

Mesela,hayırlısı ne ise o olsun duası.İnsanlar bu duanın evliyalık duası olduğunu bilmeden her duanın sonuna iliştiriyor ve zannediyor ki en iyi sonuçla karşılaşacak.Tabii ki bazı kimseler de çıkıp "Biz aciz kuluz,neyin hayırlı,neyin hayırsız olduğunu bilemeyiz.Allah hakkımızda en hayırlı kararı verir.Hayırlısı ne ise o olsun diyelim." diye senin önünde bol kepçeden atıyor.

İyi ,çok güzel de senin yaşamın bu duaya uygun mu?

Sen,dünyadan elini eteğini çektiysen,uhrevi alemlere yol aldıysan tamam,diyecek tek söz dahi yok.Sen o vakit her duanda " Allah'ım bana her şeyin en hayırlısını ver." diye dua et. Ama dünyadan elini eteğini çekmediysen o zaman dayanabilecek misin bu evliya duasının sonuçlarına?

"Allah kaza bela vermesin."

"Allah ayırmasın."

Bunlar dua değil.Ne dediğimizi bilmiyoruz.

Sanki sen çok mutlusun,haşa Allah senin bu mutluluğunu bozuyor da sen,Allah kaza,bela vermesin diyorsun.Bu sözden bu anlaşılıyor.

"Ama ben öyle demek istemedim,benim gayem başkaydı,Allah benim gönlümü bilmiyor mu?" Dua ederken özenmen gerekir.Sen sevgiline söz söylerken, "Acaba yanlış anlar mı?" diye her sözünü ölçüp tartıp konuşurken her sözünü planlarken neden dua ettiğin cümlelere dikkat etmiyorsun?Unutma,her dua kaderini değiştiren bir tılsımdır.

"Allah mutluluğunuzu arttırsın.Allah başarılarının devamını getirsin." dersen güzel bir dua etmiş olursun.

Ne olur dua ederken kullandığın sözleri iyi düşün.Gelişigüzel dua etme.Ah bir bilseydin dua ettiğin kelimelerin önemini! O kelimelerin titreşimlerinin vücudundaki Su'yu değiştirip,moleküllerinin şekillerini değiştirdiğini bilseydin, o zaman anlayacaktın duayı ötelere,uzaya,gökyüzüne etmediğini...

Pekii ne demek gerektiğini yazmış mı?
Merak ettim..

Her insanda Esma-i Hüsna'da belirtilen ismi şerifler farklı oranlarda tecelli eder.Mesela bir kişide "Fettah" ismi şerifi yüksek oranda tecelli etmiştir ama diyelim ki aynı kişide " Selam" ismi şerifi oldukça az bir oranda tecelli etmiştir.Bu kişinin önünde devamlı maddi fırsatlar ve zenginlik kapıları o istemeden de belirecektir. Hem de çok fazla belirecektir hayatı boyunca.Ama bir o kadar da tekinsiz bir hayat,belaların olduğu bir hayat yaşayacaktır.Maddi zenginlik kapılarının hayat boyu ardına kadar açılmasını sağlayan "Fettah" ismi şerifinin,yaradılışı itibariyle onda yüksek oranda tecelli etmesidir.Bu kişinin Besmele ardından "Fettah" ismi şerifiyle edeceği dualar oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. "Selam" ismi şerifi ile ettiği dualarda daha çok ısrar etmesi o duayı art arda tekrar etmesi gerekir.Hatta gece olunca abdestini alıp hiç ses almayan bir odada "Selam" ismi şerifini, "Ya Selam..." diye zikretmesi,tefekkür etmesi kendisi için daha iyi neticeler verecektir.

Aynı şekilde geçim sıkıntısı çeken,maddi zorluklar içerisinde boğuşan bir kişide değişik esmalar az oranda bulunmaktadır.Ama özellikle "Muğni" ismi şerifi ile "Fettah" ismi şerifi çok az oranda kendisinde tecelli etmiş "Basıt" ismi şerifi yüksek oranda tecelli etmiştir.Bu kişi "Fettah" ismi şerifini ve "Muğni" ismi şerifini aklından çıkarmamalı,gece olunca,herkes çekilince,abdestini alıp,ses almayan bir odada " Ya Fettah,Ya Muğni" diye zikretmeli,tefekkür etmelidir.Dualarında Besmelenin ardından "Ya Fettah, Ya Muğni" diyerek duasına başlamalıdır.

Unutulmaması gereken bir diğer önemli konu,herkes esmaların değişik oranlarda tecellisi ve terkibine katılmasıyla var olmuştur.Bu esmaların oranları kişiden kişiye farklılık gösterir dedik.Dolayısıyla herkeste farklı bir esma en yüksek oranda tecelli etmiştir.Mesela sende "Kahhar" ismi şerifi,arkadaşında "Muğni" ismi şerifi, komşunda "Alim" ismi şerifi en yüksek oranda tecelli etmiştir. Kişi,kendisinde hakim olan,yaradılışı itibariyle kendisinde en yüksek oranda tecelli eden esma ile dua ederse,bu duası çok hızlı bir şekilde tam da istediği gibi kabul olacaktır.

Pekii ne demek gerektiğini yazmış mı?
Merak ettim..
Daha kitabın başlarındayım,eğer bu konu hakkında başka bilgiler okursam yazarım.Ama benim anladığım şu,salih kullar Allah'a tam bir tevekkülle bağlıdırlar.Yaşayışları itibariyle Allah'tan gelen her şeye razıdırlar.Bela da olsa,musibet de olsa öpüp başlarına koyarlar. "Allah hayırlısını versin." demek de evliyaların,salih kulların duasıdır.Onların yaşantısıyla bizim yaşantımız,iman ve tevekkül seviyemiz aynı değil. Onlar hayırlısını dilerken "Acaba ne olacak?" diye sormazlar.Allah neyi takdir ettiyse onu yaşar ve şükrederler. Peki bizler Allah'ın verdiği her belaya "elhamdülillah" diyebilecek miyiz? Belki de isyana düşeceğiz.Bu yüzden hayrın ne olduğunu bilmiyoruz.Hayırlısını dilerken Allah bize çok ağır musibetler yaşatabilir sırf olgunlaşalım diye.

Dua ederken pozitif kelimeleri seçip,kelimelerimizin nereye varacağını iyi hesap ederek dua etmeliyiz.Bir yazı okumuştum.Uzun yıllar çocuğu olmayan bir kadın Allah'a "Ya Rabbi,bana öyle bir çocuk ver ki,bir an bile başından ayrılmayayım." diye dua ediyor.Allah ona bir çocuk veriyor fakat çocukta ciddi bir hastalık oluşuyor.Öyle ki,kadın çocuğunun uykusunu takip etmezse boğularak ölme ihtimali var.Bu yüzden kadın çocuğunun başından bir an bile ayrılamıyor.Duası tam da kelimelere döktüğü şekilde kabul oluyor ama sonuç mutlu bir sonuç değil.Belki kadın," Ya Rabbi,bana sağlıklı,ahlaklı bir evlat nasip et" deseydi her şey daha farklı olacaktı.

Yani dua ederken detaylı ve kelimelerimizi özenle seçerek dua etmeliyiz ve mümkün mertebe olumlu kelimeleri tercih etmeliyiz:)

çok etkilendim yazdıklarınızdan...öyle dolu dolu ki yazdıklarınız...lütfen kendinizden mahrum etmeyin sizin gibi farkındalığı yüksek yüreği güzel insanlara çok ihtiyacımız var.Allah razı olsun çok sıkıntılı bir süreçten geçiyorum. yazınızı okuyunca anım güzelleşti. sanki kilit vardı anahtar oldunuz. An da olmak o kadar önemli ki... geleceği düşünmekten geçmişi düşünmekten anı kaybediyoruz maalesef... Bunun sırrı nedir nasıl anda kalabiliriz bize de aşılayın lütfen...

O yüzden bazı kullar "Rabbim hayırlısına gönlümü razı kıl." diye dua ederler.
Ben ve babam da kızarız bu gibi cümlelere...
Birisi çok mutlu olur.
"Allah bozmasın." derler.
Sanki Rabbim bizim mutsuzluğumuzu istiyor, bir şeyleri bozuyor gibi HAŞA!

Bu yüzden şu kadar esma çek şuna dua et vs gibi şeylerden çekinirim ben. Her esma herkese uymayabilir. Ayrıca sayı ile dua etme işi de bana ters geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…