- 29 Nisan 2011
- 2.765
- 12.763
- 408
Sen nerelerdeydin tatlim ya kendini bizden uzak tutmussun.Yazdiklarini okuyunca arayis icerisindeki ben'i gordum.Aradigin her sey sana geliyor.Hic merak etme,sadece "an" da kal : )Satirlatini okurken hep aynı his oluşuyor ben de sanki evine gelmişim de bi fincan kahve eşliğinde sohbet ediyoruz ☺ insanların birbirini anlaması için uzun yıllardir tanismalarina , birarada yaşamalarına gerek yok bu da tamamen enerji işi ☺ tam olarak duymaya ihtiyacım olan şeyleri söylüyorsun. Hani almak istediğimiz bi mesaj bazen bi film repliğinde bazen bi kitabevinde ayaküstü karıştırdıgimiz bir kitabın satırlarında denk gelir ya senle konuşmakta bunun cok daha gelişmiş hali☺ Yazdıklarını tekrar tekrar okuyorum her seferinde her cümleni onaylar halde buluyorum kendimi ☺ doğru zamanda doğru yerdeyim diyorum. Almam gereken mesajları alabileceğim bir enerji halindeyim ki görebiliyorum. Sanirim farkindalik dediğimiz şeyin özü bu.
Benzer şeyleri yaşayıp atlatanlari görmek inanılmaz bir motivasyon. Öteki türlüsü biraz da hiç bisiklet sürmemiş birinin bisiklet sürmekle, düşup dizini yaralamakla ilgili bi şeyler anlatması gibi. tecrübeyle yaşanmışlikla birlikte edinilenin tadı bi farkli☺ bu yüzden yazdıkların cok kiymetli ..gerçekten çok teşekkür ederim . kendi hamileliğin ,lohusa psikolojin, 2. Kez anne olduğundaki yeni bakış açın öyle sahici ki ☺ an da kalmak diyorsun ya kesinlikle püf noktası bu olmalı işin dünün 'keşke'leriyle yarının ' ya olursa ' lari arasına sıkışmış yaşıyoruz bugünleri. Ne büyük haksızlık aslında bu tadını çıkararak sindirerek yasanacak zamanlara .. oneminin farkindayim ama bu konuda pek başarılı değilim sevgilibuttrfly peki ' "an" da kalmak'
la ilgili nasıl geliştirebiliriz kendimizi☺
An' da olabilmek demek düşündüklerinle o an yaptigin,gordugun,tattigin... yani eylemlerin bir olmasi.Yaptiklarina odaklanmak yani.Deneyimlerle gelistirilip kolaylastirilir.Benim en kolay yontemim esmalar,mesela bir kac esma belirleyip onlarin uzerinden gidebilirsin.Anlamalarini dusunup dogada orneklerini bulabilirsin.Gecenlerde kizimla pasta yaparken,her bir kurabiyeye 4 damla cikolata koyuyordum mesela.En son kurabiyeye ekledigimizde cikolata da bitti o "an" dedim ki Ya Hasib, her seyin hesabini bilen sensin Rabbim cok sukur diye icimden gecirdim.Sonra aklima diger 4 4 luk seyler geldi.Harikaydi.Allahin Kuddus,Berr,Halik,Musavvir Bari isimleri benim dogayla en guzel an da kalma yontemimdir.Mesela kurumus yapraklarin uzerinden gecerken o cikan hisirti sesi beni alip goturur.cok guzel anlamlar yuklemisim ki her bastigimda bu nasil guzel bir ses diyorum hoooop an a donuyorum

Kisacasi an'da kalmak dusundugunuzle eylemin ya da olayin ayni anda olmasi.Ego yok,endise yok,kaygi yok,beklenti yok :)