- 6 Şubat 2016
- 53
- 108
- 93
Merhabalar :)Merhaba sevgili hanımlar üye olmadan aylar önceden bu topigi takip ediyorum. Ne kadar güzel bir paylaşım alanı burası. Süpersiniz kızlar ☺ size danışmak istediğim bir şey var. Kendimi , eski beni bulmakla ilgili. Yillarca kişisel gelişimi merak ettim , kendimce öğrendim,takip ettim. Farklı kitaplardan yazarlardan kendime bir şeyler kattım.
Tabiri caizse bir bilgi havuz oluşturdum. Çok olumlu geri dönüşler aldığım da oldu. Hayatımı değiştiren büyük adımlar ☺ en somut örneği eşimdir. Yapayalnızken bir mektup yazdım hayalimdeki eşi diledim ve Allah nasip etti bir cok özelliği istediğimle uyan biriyle evlendim ve sonra Rabbim çok şükür dünyalar tatlısı bir evlat lütfetti bana. Dünyamı aydınlattı. Varlığıyla beni musmutlu etti. Diyeceksiniz ki her sey boyle iyi guzel sıkıntı ne ?İşler biraz hamilelik süresince değişti. Zor bir hamilelikti ve ben çok yıprandım uzerine lohusalik döneminde daha da değiştim. İkili ilişkilerim buz oldu dondu. Eşimle olan ilişkimiz değişti biraz mesafe girdi aramıza. Kayinvalidemle sessiz bi mücadele içine girdik. Eskiden iyiydi sorunsuz bir ilişkimiz vardı. Dogum sonrasi hali tavrı her şeyi gözüme battı. Kendisi yeni doğum yapmış gibi eşime duskunlesti. Ben aramayınca beni aramaz oldu anladım ki ben yürüttüğüm için arayıp sorduğum için samimi bir ilişkimiz varmış ya da ben öyle sanmışım. Ben de çaba göstermeyince iyice yapmacık bir hal aldı iliskimiz. Fark ediyorum ki eşimi bana ve benim aileme karşı dolduruyor. Artik yuzunu gormek istemiyorum oyle ki telefonda ismini görünce sinirim bozuluyor. Bizim eşimle ilişkimizi de daha sorunlu kıldı. Eşimle mesafeli olan ilişkileri birden samimilesti. Kizlar ben evlenmeden önce onun annesiyle arasinin düzelmesi, kopan bağların onarilmasi icin hep yönlendirdim onu. Baya da fayda etti ki benim doğumumdan sonra birbirlerini yeni kavuşmuş gibi oldular. Ben bu kadar fedakar yaklaşmışken böylesine dislanmayi hazmedemedim. Esas sorun onların samimiyeti değil benim bunu kendi içimde tolere edememem. Daha fenası bunun bütün hayatıma sirayet etmesi gittikçe daha evhamli daha takıntılı oldum. Olumsuz düşüncelerle bogusmaktan mutlu olmayı şükretmeyi unuttum.Kendi kendime karar alıyorum ,olumlamalara başlıyorum ama devamı gelmiyor. Kendimi ozgurlestirmek istiyorum. Olumlu düşünerek, şükrederek eski beni hatırlamak istiyorum. Kızlar nerden başlayayım ben? Burası bir çeşit destek grubu bana. Sevgilibuttrfly , pofu ve buradaki diger güzel yurekli hanımlar fikirlerinizi, önerilerinizi paylaşır mısıniz benimle de
bir anlatım ancak bu kadar içten olabilir beni ancak bu kadar iyi analiz edebilirdi☺ çooook teşekkür ederim çok. Öyle mutlu ettin ki beni cevabınla❤ Şu korku enerjisi olayı o kadar gerçek ki! En basitinden bir ornek : Ben sürekli acaba annesiyle mi konuştu, annesiyle mi mesajlasti diye düşünürken ,kendimi eşimin son görülmesini kayinvalideminkiyle kiyaslayip hatta yakın ya da aynı dakikada denk getirirsem üşenmeden kontrole devam edip konuşma süresi ,sıklığı , konusu vs analizi yaparken buldumMerhabalar :)
Pozitif döneminizde esiniz karsiniza çıkmıs ayni ben gibi :) Daha 15 yasindaydim.Esim oldugunu o kadar hissesiyordum ki henuz 1 aylikken evlilik plani yapiyorduk.Universiteler bitecek,isimizi alacaz evlenecez.Cok sukur de oyle oldu.Ama eger bir 5 yil sonra babami kaybettigim donemlerde ciksaydi,o negatif hallerimlerimle pek iyi olmayabilirdir.Nitekim o donemde sonradan hayatima giren kisileri pek hos hatirlamiyorum.Neyse... :)
Insanin en onemli donum noktalari var bence...Bir kadin icin tabiki dogum sonrasi.Hatta benim pozitif donuse kati surette baslayip hayat felsefem haline getirmem kizimin dogumundan sonra icinden cikamadigim ruh halim.Hele lohusalik donemim...Aklimdan gecenler...Su an dusunuyorum kabus gibi...O yuzden 2. dogumumda aklimdan gecen fikirlere hazirlikliydim;gec bunlari hepsi illuzyon derdin.Hemen elime kagit kalem alip yazar cizerdim,sıkıntilari,dertleri...Cok sukur kolay atlattim.Cunku neler olacagini asagi yukari biliyordum.
Simdi ozele,enerjiye inersek.Sen negatif dusuncenle ki korku enerjisi bu ailesine resmen bagliyorsun esini,onlar da esine tabi.Sen ne zaman bu korkunu etkisiz hale getirirsin bu gecici,yapay bağ da cozulur Zaten daha once sen ugrasiyormussun oyle olsun diye.Yani temelde boyle bir sey yok.
Bunun icinde ister olabilecek maksimum u düşün en korkutan sey olsun, daha ne olabilir ki sanki deyip korkunu yen.Ya da kendini baska bir seye yonlendir ve bu durumun iyi tarafi varsa yani olumlu yanlari onlari gor.Mesela onlarla iyi olmasa sana saracak esin( bazen esler bizden daha lohusa olabiliyor), boyle bir durum olmayacak filan bir sure.
Esmalar,dualar seni rahatlatabilir.Bana kalirsa cok bir sorunun yok duzelmeyecek sadece yeni duruma alisiyorsun,duzen kuruyorsun.Olumlu dusun,bebegini severken seni notr ledigini düsün.Cok guzel topraklama yapiyor bebikler :)
Cok tesekkur ederim, gercekten ayni yakinligi ben de hissettim.Sanki daha once iletisimim varmis gibi :) Dogum oncesi ve dogum sonrasi bambaska...Dogumdan bir saar onceye kadar ozellikle ilk dogumumda deli gibi agrilarim vardi, belim ortadan ayrilacak gibi;yine doguma kadar surekli bulanti hissi.Hic gecmeyecek gibiydi.Dogumun hemen ertesi ne o acilar ne de o mide bulantilari.Dusunsene bunlar bizim hissettigimiz.Psikolojik sorunlarin kaynagi olan hormonlar ne alemdeler Allah bilir.O yuzden o donemin farkindaliginda olmak inanilmaz yatistirici.Zaten en onemli se "farkindalik" degil mi.Digerleri artik illuzyon oluyor boyle düşününce.bir anlatım ancak bu kadar içten olabilir beni ancak bu kadar iyi analiz edebilirdi☺ çooook teşekkür ederim çok. Öyle mutlu ettin ki beni cevabınla❤ Şu korku enerjisi olayı o kadar gerçek ki! En basitinden bir ornek : Ben sürekli acaba annesiyle mi konuştu, annesiyle mi mesajlasti diye düşünürken ,kendimi eşimin son görülmesini kayinvalideminkiyle kiyaslayip hatta yakın ya da aynı dakikada denk getirirsem üşenmeden kontrole devam edip konuşma süresi ,sıklığı , konusu vs analizi yaparken buldum
ve sonuç : eskiden 10 günde bir iki üç kelam eden insanlar oldu sana nerdeyse günlük sohbet eden muhabbet kuslari Demek ki ben korku enerjimle onları iletişime itmisim. Resmen birbirlerinin aklina düşürmusum onlari! Düşündüm de bu enerjiyi beni üzen yıpratan bir şey için harcayacagima sahip olmak istediklerime ya da olmak istediğim 'ben' e harcasam nasıl güzel sonuçlar elde ederim. cevabın motivasyon ve umut oldu bana. Dogum sonrasiyla ilgili de açıkçası kendimi biraz suçlu hissediyorum. hani nasıl desem Allah a şükür Rabbim sağlıklı dünyalar tatlısı bir evlat nasip etti bana ve ben lohusa psikolojisiyle bu ödülü hak ettiği gibi karsilayamadim. Yeterince sukretmeden ve evladıma odaklanmadan geçirdiğim aylar için kötü hissediyorum kendimi Burda da yalnız olmadığımı bilmek bana iyi geldi. Herkes yasayabilir ve atlatabilir bunu kabullenmeme ışık oldu inanıyorum daha da iyi hissedeceğim☺ Allah razı olsun senden senin yolun hep aydınlık mutlu ışıklı olsun peki sence enerjimi böyle pozitif tutmaya devam edebilmek, korku enerjisini bloke edebilmek icin nasil bir olumlamayla baslasam ve hangi Esmalarla desteklesem daha uygun olur?
Uzun uzun yazdım zamanını da aldım ama sanki yıllardır tanıdığım çok yakın bir arkadaşımla sohbet etmiş gibi rahatlamis, hafiflemis hissettim kendimi
Bak simdi tatlim, o hatiralar o pismanliklar sana ait degil.Bunu bil.Su anki ruh halinle o zamanlara git bakalim hangisi yasiyorsun.Emin ol kimse sana onlari yasatamazdi bile.Amacimiz gecmise donup günümüzu mahvetmek degil ki tam tersi bu gunumuze yakismayan su an bize ait olmayan bilincalti kaliplarindan,hislerinden kurtulmak.Soyle imajinasyon yapabilirsin her hatirandaSu anki sen, kucuk seni karsina alsin.Icine pismanlik anilarini,uzuntulerini koy.Bunlar bana ait degil sana ait diye düsün lutfen.Kendim icin de soyluyorum her sey muhtesem dengede.Hayatimizdaki tum kisileri,olaylari biz cekiyoruz.Onlarda bizi,eslesiyoruz yani.Tüm sorumluluklari alip gecmisi gecmiste birakmaliyiz,iyiki olmus diyerek hattaYeni yıla girerken eski yüklerden arınma ritüeli var mı bildiğiniz?
Bu arada ben afffetme ritüeline devam...ve her sabah farklı hatıralarla pişmanlıklarla ve keşkelerle uyanıyorum cinnet geçircem
Simyacı romanının Mevlana'nın Mesnevisindeki hikâyeden esinlenerek yazıldığını biliyorsun degil mi:)Dünyada bir büyük gerçek vardır: Kim olursan ol, ne yaparsan yap, bütün yüreğinle gerçekten bir şey istediğin zaman, evrenin ruhunda bu istek oluşur. Bu, senin yeryüzündeki özel görevindir.
Simyacı - Paulo Coelho
Ortaokul civariydi simyaciyi okudugum da.Cok etkilenmistim.Simdi tecrubelerle daha anlamli geliyor tabi :)
Bilmiyordum oyleyse hic sasirmam ama niyetler bir olunca bir sekilde bulusuyorlar ve dunyaya kaynak oluyorlar.Simyacı romanının Mevlana'nın Mesnevisindeki hikâyeden esinlenerek yazıldığını biliyorsun degil mi:)
Ben de cok methini duyduğum Bir Çift Yurek romanını aldım. Henüz okumaya başlamadım ama içimden bir ses okuyunca çok keyif alacağım söylüyor:)
Tabi ki paylaşırım.Seni pek bir enerjik gordum:)Bilmiyordum oyleyse hic sasirmam ama niyetler bir olunca bir sekilde bulusuyorlar ve dunyaya kaynak oluyorlar.
Bir cift yurek i okumustum yine ortaokul zamaninda.Muhtesem bir kitapti.Yeniden okuyasim geldi,bugun ki benle :)Ulke tercihi yaparken avustralya da vardi.Hep aklima aborjinler gelirdi bu kitap sayesinde.Beni cok etkilemisti,hemen oku canim.Mumkunse de begendigin yerleri paylas mutlaka
Bu aralar an'lik degisiyorum.Su "an" cok enerjigim ve paylasasim var bu enerjiyi sevgiyle,coskuyla :)Tabi ki paylaşırım.Seni pek bir enerjik gordum:)
Evet çok güzel bir teknik...kesinlikle yapacağım....çok teşekkür ederimBak simdi tatlim, o hatiralar o pismanliklar sana ait degil.Bunu bil.Su anki ruh halinle o zamanlara git bakalim hangisi yasiyorsun.Emin ol kimse sana onlari yasatamazdi bile.Amacimiz gecmise donup günümüzu mahvetmek degil ki tam tersi bu gunumuze yakismayan su an bize ait olmayan bilincalti kaliplarindan,hislerinden kurtulmak.Soyle imajinasyon yapabilirsin her hatirandaSu anki sen, kucuk seni karsina alsin.Icine pismanlik anilarini,uzuntulerini koy.Bunlar bana ait degil sana ait diye düsün lutfen.Kendim icin de soyluyorum her sey muhtesem dengede.Hayatimizdaki tum kisileri,olaylari biz cekiyoruz.Onlarda bizi,eslesiyoruz yani.Tüm sorumluluklari alip gecmisi gecmiste birakmaliyiz,iyiki olmus diyerek hatta
Faydasini gorecegine inaniyorum.Beynimizin bilincaltinin buna ihtiyaci var,kabullenmesi icin.Yaziyi eksik birakmisim aslinda.Hatta cok sey yazmistim o arada kizim bir sey istedi,onunla ilgileneyim derken anlam butunlugunu kaybetmisim.Evet çok güzel bir teknik...kesinlikle yapacağım....çok teşekkür ederim
Bu aralar an'lik degisiyorum.Su "an" cok enerjigim ve paylasasim var bu enerjiyi sevgiyle,coskuyla :)
pofu nasilsin canim,yogunsun sanirim bu aralar
pofu inzivada şu aralar:)
Cok tesekkur ederim, gercekten ayni yakinligi ben de hissettim.Sanki daha once iletisimim varmis gibi :) Dogum oncesi ve dogum sonrasi bambaska...Dogumdan bir saar onceye kadar ozellikle ilk dogumumda deli gibi agrilarim vardi, belim ortadan ayrilacak gibi;yine doguma kadar surekli bulanti hissi.Hic gecmeyecek gibiydi.Dogumun hemen ertesi ne o acilar ne de o mide bulantilari.Dusunsene bunlar bizim hissettigimiz.Psikolojik sorunlarin kaynagi olan hormonlar ne alemdeler Allah bilir.O yuzden o donemin farkindaliginda olmak inanilmaz yatistirici.Zaten en onemli se "farkindalik" degil mi.Digerleri artik illuzyon oluyor boyle düşününce.
Olumlu düşünme de farkindalik iste.Buradaki herkes "farkindaligi" ni artirmaya calisiyor ben dahil.Secimlerimizi bilincli yapip kendimizi olumluya yonlendirsek günümüzü daha sonrada hayatimizi degistiririz.
Lutfen bebegimin hakkini veremiyorum filan diye dusunme.Bunlarin hepsi kendini denetlemenden kaynaklaniyor."An" da kalman lazim.Soyle dusun bebegin seninle,O bir Allahin lutfu sana :) Ve okadar cabuk buyuyorlar ki anlamayacaksin bile zaman cabucak gecmis.An'in tadini cikar,hic bir dakika endiseye degmeyecek kadar hizli.2 bebegimde anladim,simdi daha az sikayet ediyorum,endiseleniyorum cunku an da kalmaya calisiyorum.Kizim 4.5 yasina geldi nerdeyse ve ben korkmaya basladim,cunku buyuyorlar zaman ucuyor.Sanki üniversite cagi kapida gibi : ))))
Bence senij cok guzel enerjin var,lutfen degerlendir.Buraya takil bol bol :) Sen de biliyorsun enerjini korkuna degil mutluluguna(hedef-hayal) vermen gerektigini.Hepimizin bir amaci olduguna inaniyorum dunyada.Ama once su baglarimizi kopartmaliyiz,pozitifte kalmaliyiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?