Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Sağolun
Önemli değil
Okumaya başlıcam

@Why name is
Canim herkes sana guzel bir sekilde yol gostermis. Bir yerden basla , hemen simdi.
Topigi okumaya usenme bence. Hazine sakli.
Ben cogu zaman beynimi susturmak icin esmalara sigindim. Kendi kendimi doldurusa getirdigimj fark ettim. Bidi bidi felaket senaryolari yazacagima, zikir cekmek daha faydali. Beynimi esmalat mesgul ederken olumsuz cumleler kendi kendine uctu gitti.
Kendi basina cozemiyorsan psikologa gidebilirsin. Arkadaslarin soyledigi gibi bilincaltinda senin kendi kendini serbest birakmani engelleyen bir kalip vardir mutlaka. Videolari uygula bence. Usenme ama. Inanmasanda bir yerfen basla.

Sağol teşekkürler
Herkes gibi bişeyleri düzenli yapmak istedim sadece bunun için de psikologa gidecek kadar modern değilim :)) çocuklar duymasın daki Meltem misali :)
Sadece dediğim gibi bebek sahibi olma düşüncesini kafamdan atmak istiyorum diğer şeyler sorun değil
Çünkü sağlığım
Aşkım
İşim
Param
Ailesel sorunum da yok hepsine çok şükür
Sadece beynimde bitiremedim çocuk meselesini
İnş o günler de gelir

• Bak simdi de sadece atarlanip icerlemiyorsun ayni zamanda saldiriyorsun da.Biz burda hicbir zaman herkese her kosulda sevgi pitircigi olacagiz demiyoruz.Ben pozitifim diye seni canim cicim diye niye yonlendireyim pardon da.Her zaman diyorum once kendi degerinizi bileceksiniz...sen geleceksin 700 sayfada emek veren icin biri icin ...öyle diyorsunuz da o kadar kolay degil diye bir cumleyle basliyorsun.Simdi ben sana sen kimsin ki bana boyle diyorsun desem gercekten atarlanabilirsin, ac bi 700 sayfayi oku bakalim neresinde kolay diyoruz diye devam mi ettim pardon. Eski sayfalarda lutfen oku ve gor orada senin gibi bu konulara uzak insanlarin bu tarz paylasimlara olan tutumlarindan bahsettigimi.Ego nun nasil devreye girdigini ve kendinin nasil da savunmasizca saldiraya ugradigini sandigini. Burdaki en buyuk gelismeyi zaten birisi sana hakaret ettiginde bile enerji korunabildiginde anlasilir.Tersinde zaten buram buram anlasiyor.
Su an benim çöplüğümde olduğun icin böyle uzun uzun yaziyorum.Aksi halde sen bu yapida oldugun icin, benim normal hayatta hayatimda olsaydin benim mumkun degil düşünce gücüyle bu kadar ilgili oldugumu bilemezdin bile,konusmazdim anlatmazdim.Yani benim baskasini kabul edip istemedikce,tutarli olmadikca, su insani pozitif yapayim misyonum yok.Kaldi ki 780 sayfa onunuzde tum detaylariyla acik.Kimden neyi sakliyoruz : )))) Eger bu yazimda da negatiflik görüyorsaniz başka çöplüğe bakin. (BKNZ Her horoz kendi çõplüğünde öter)

Canim sen tanrilar okulunu okumustun degil mi.Oradaki dreamer i hatirlarsin.Dreamer adama ne dese her sey batiyordu.Adam bildigin kendini surekli ezilip buzuluyor,dayak yiyordu sanki : ))) Cunku her defasinsa ego hic bilmedigi yerden darbe aliyordu,kendini saldiriya ugruyor saniyordu. Iste sayfayi bastan okumayip direk yazanlar da aynen bu hislerle basliyor. Tuhaf bir his oluyor hepimizde ne oluyor yaaa diye.Iste bunlar hep aciklamasi; neyse iste hepiniz iyiki varsiniz iyiki variz yoksa boyle bir hayat deneyemimiz hic olmayacakti canlar yaaa

Hepimiz bir dreamer olma yolunda adim adim ilerliyoruz.Su an size 5 yildizli harka bir otelden yaziyorum.Inanin ki bir an da gerceklesti bu 4 5 gunluk tatil,is ; benden 5 kurus cikmayacak hatta para verecekler uzerine Hakkimizi verelim kendimizin, evren de bize degerimizi gostersin kendimize

bu yazınız da beni değil ama kendinizi çok güzel analiz ettiniz. ben dediğiniz gibi geçmiş sayfaları okuyarak başlayacağım. alıntınıza bir daha cevap yazmayacağım. bilmenizi istedim. çünkü tartışmaya dönüştü ama öyle bir platform değil burası, tecrübelerin paylaşıldığı bir platform. bir gün tecrübe edinirsem yazarım. şu an için, bahsettiğiniz şekilde bir atar/içerleme saldırma yok. ama öyle olduğunu düşündünüz. ben buranın sizin çöplüğünüz olduğunun farkında değildim. normal gelip yazan bir müdavimsiniz sanmışım. konuyu pofu açtı yazıyordu çünkü. ben misyonunuzun da insanlara pozitif bakış açısı kazandırmak olduğunu düşündüğüm için bilinçsizce "iyi de , nasıl yapayım" diye sormuş bulundum. olay bundan ibaret.

Herkese gunaydiiiiin

chentiq bastan okumaya baslamakla cok iyi bir karar vermissin. Faydasini ve degisimleri goreceksin. Mesela ben

Cogu hayalime kavusmusum farkinda olmadan Hatta biri parayla alinamayacak bir hayal. Nasil istediysem artik simdi sunun farkindayim. Bunlari ben yapmisim. Yeterince istemisim. Biraz onceki sayfalarda is yerinde sorun yasadigim bir arkadasimi anlatmistim. Eve dusen yildirim gibi coktu is yerimize memuruz oyle gitmeler kalmalar kolay olmuyor. Cok canimi sıktıginda keske gitsr demistim. Ertesi gun bir baktim1 haftaligina seminere gitmis olsun dedim. Temelli olmasa da bu da iyidir. Simdi ise mudur hakkindaki sikayetlerden dolayi sorusturma acti ve buyuk ihtimalle gidecek. Hem de cirkin bir sekilde... bazen diyorum ki keske boyle gitmeseydi ama o gercekten kotu bir insan diyorum ho'ponopono yontemine gore de yasantimizi kendimiz belirleriz. Yani su an etrafimizda olanlar biz istedigimiz icin var. Demek ben cekmisim onu da... Neyse ben buranin cok faydasini gordum. Herkese tavsiye de ederim. Hatta basta yazan bir mesaji ararken bir baktim yine basladim basan okumaya cogu kitaptam faydali. Canli canli goruyorsun degisimleri.

@Why name is iflas eden komsunuz var ya o kendisi cekmis. Anldigim kadariyla zaten para kinusunda bir telasa dusmus de nasil zengin olunur kitabini almis. Yani korktugu basina gelmis oyle bir telasi olmasa zaten yinelmezdi o tatafkara. Cok sukur param ver derdi.

Sahra- ve hayatdevamedecek bakiyorum da ucumuzun de tavaiyeleri ayni. Ama ucumuzun bir ortak yonu daha var. Once gizli okuyucusuymusuz bu topigin. Sonra yazmaya baslamisiz. Son zamanlarda gelen topikcanlar hemen yazmaya basliyorlar o yuzden onlara zor ve anlamsiz gelebilir burda yazanlar...

buttrfly ooooh iyi tatiller ustune para da aldigina gore bir seminerdesin sanirim. Tadini cikar.

Son olarak muayyen donemlerim disinda ofke kontrolumu cok iyi sagliyorum artik. Kafamda cok kurardim artik kurmuyorum cok sukur. Ha burasi diyoruz da sadece burayi okumak olarak dusunmeyin. Burayi okudum guzel kitaplari ogrendim. Burayi okudum Esmalarin gucunu ogrendim. Burayi okudum hayallerimin hep gercek oldugunu ogrendim.
Uzun zamandir su cumleyi yazmiyordum. Muhim olan olaylar degil senin bakis acin! Artik kendimin daha da.cok farkindayim...

Son olarak cumartesi gunu psikologa basladim. Ilk seans ben anlattim bakalim ne olacak. Simdiden iyi geldi. Bir kagida akliniza gelen olumsuz olaylari yazin ve 0 ile 10 arasinda puan verin dedi. Diger tarafina da olumlu olaylari yazin ve puan verin dedi. Benim.aklima hep olumsuz olaylar geldi gecmiste yasadigim acaba normal mi? Halbuki mutlu bir hayatim vat saniyordum

Lutfen okumaya baslayin en basindan,emek verin kendi uzerinizde.Aylar gecince kendinizdeki degisime inanamayacaksiniz.Ifadeleriniz,dusuncekeriniz bambaska insana aitmis gibi olacaksiniz insallah.Hatta gecmiste bu ilk yazilara geldiginizde ben mi yazmisim yaaa diyeceksiniz.Ben bunu nasil da boyle anlamisim diyeceksiniz. Sizin yasadiginizi cok defa yasiyoruz, hepsi bir surec zaten.Icinden cikamadiginiz durumlarda detayli bir sekilde anlatip sorularinizi sorun,ama once lutfen iyice okuyun sindirin lutfen. Sorular aklinizda belirecek zaten.Yani hepsi birer tavsiye, bir sihirli degnek varsa o sizin elinizde.Bir guc varsa guc sizsiniz kendinizsiniz.Gucunuze,degerinize sahip cikin...

Sagol canim aynen seminer egitim : ))) Hayirli ugurlu olsun yepyeni bir doneme girmissin.Olumsuz anilarin cikmasi cok iyi.Cunku onlar senden ayrilmak istiyor veeeee capcanli harika enerjiler sana gelmeye hazirlar kuzum.Firsata cevir su durumu lutfen,ben sende o potansiyeli goruyorum.Yaparsin hem de en iyisini yaparsin, gaz filan vermek icin demiyorum gelisimini gozlerimizle goruyoruz bea :)

Ne guzel bir bakis acisi. Evet gitsinler yerlerine guzel duygular gelsin:)

Evet herkese ornek olsun degisimim, gelisimim:)

Evet canım okumuştum hatta geçen gün kitaptan alınlı yaptım eğitim kelimesiyele ilgili, sağol canım sende iyiki varsın iyiki burası var seviyorum burayı hayata karşı gözümü açtınız resmen
Ohhh mis bu arada iyi tatiller bol bol enerji güzellik depola :)

Evet canım sessizdik önce sonra müdavimi olduk topiğin :) terapiye başlaman çok güzel kendine yatırım aslında, bi dönem ben de gitmiştim iyi oluyor, dışardan bir göz bam bam acımadan seni sana söylüyor yüzleşiyorsun kendinle, sana tavsiyem terapiden çıktıktan sonra 10-15 dk yalnız başına düşünerek yürü çok iyi geliyor sindiriyorsun seansta duyduklarını, senin için hayırlısı olsun canım

Yararlı olmaz bence
Babam dalga geçiyodu bi arkadaşı vardı
Nasıl zengin olunur vb tarz gelişim kitapları okuyordu bak kafayı yedi dddi
Gerçekten de yemişti iflas da etti çıkmaza girdi
tek bir kişiyi ölçü almayın bence kişisel kitapları okuyup hayatı olumlu yönde değişen yüzlerce de insan var bir kişi delirdi diye diğerlerini yok saymayalım.
kaldıki kitap okumakla delirmez insan yanlış bilinçaltı kodlamalrı olabilir. hamileliğinizin zor olduğu inancını değiştirmek sizin elinizde topiği baştan sona okuyun ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız

Sağolun
Teşekkürler
Hamilelik düşüncesini kaldırmam içim fazla sürem yok yalnız
40 tan sonra hamile kalamıyorçoğu insan

Mutlu beyin=Mutlu beden=Mutlu ruh hali ... benim anladığım.....

Sindirim sistemimiz beynimizi yönetir!!!!

Bağırsaklarda bulunan vagus siniri direk olarak beyne bağlanıyor. Aslında beyniniz sindirim sisteminizi değil sindirim sisteminiz beyninizi yönetiyor! Peki sağlıklı bir sindirim sistemi için ne yapmalısınız?
1__Mutluluk hormonu serotoninin %95’inin bağırsaklarınızdaki bakteriler tarafından üretildiğini biliyor muydunuz? Bu bakteriler aynı zamanda beyindeki zevk ve ödül merkezini kontrol etmeye yarayan dopaminin de yarısını üretiyorlar!
Düşünceleriniz, duygularınız ve hareketleriniz beyninizdeki nöronlar arasındaki iletişimle meydana geliyor. Bu iletişimi sağlayan da serotonin ve dopamin gibi sinir taşıyıcıları. Örneğin iyi veya üzgün hissetmenizi, keyif almanızı veya acı çekmenizi, kızgınlığınızı, konsantrasyonunuzu bu sinir taşıyıcıları düzenliyor.
Bu yüzden tıp dünyasında milyarlarca bakteriden oluşan bağırsak florasına ‘ikinci beyin’ adı veriliyor.
Sinir taşıyıcılarının büyük oranda bağırsaklardaki bakteriler tarafından üretilmesinin fark edilmesi üzerine sindirim sistemi ve beyin arasındaki bağlantı üzerinde araştırmalar yoğunlaştı ve çok önemli sonuçlar bulundu.
Depresyon, saplantı (obsesif-kompulsif bozukluk), otizm, kaygı bozukluğu (anksiyete) gibi rahatsızlıklar bağırsak florasındaki dengesizliklerle ilişkilendiriliyor.
Konuda uzman Dr. Cole ‘’Depresyon, anksiyete gibi rahatsızlıklar için gelen hastaların bağırsaklarında bakteriyel enfeksiyon gösteren laboratuvar sonuçlarına baktığımda neden ilk aşamada sindirim sistemi kontrolü için gelmediklerine hala şaşırıyorum’’ diyor.
Yapılan araştırmalarda L. Helveticus ve Bifidobacterium içeren probiyotik destek kullananların depresyon ve anksiyetelerinde azalma görülmüş.
2___Yoğurt, kefir, turşu gibi fermente edilmiş gıdalar tüketin
Fermente edilmiş gıdalar probiyotik olarak adlandırılan iyi bakteriler içerir. Bu gıdalarla beslendiğinizde bağırsak floranızda iyi bakteri sayısı artar. Probiyotiklerin ayrıca bağışıklığı güçlendirdikleri ve yediklerinizden daha iyi besin emilimi yapmanıza yardımcı oldukları bilinmektedir.
3___Yerelması, kuşkonmaz, pırasa, soğan gibi inülin içeren besinler tüketin
Bir çeşit lif olan inülin bağırsaklarınızda sağlıklı bakterilere dönüşür. İyi bakterilerin beslenmesi ve çoğalması için gereklidir.
4___Baklagiller ve patates gibi dirençli nişasta içeren gıdalar tüketin
Eğer bağırsaklarınızdaki bakterilere ne yemek istersiniz diye soracak olsanız ilk tercihleri baklagiller ve patates gibi dirençli nişasta içeren gıdalar olur!
5__Muz yiyin
Muz bağırsak floranızı oluşturan bakteriler arasında uyum oluşmasını sağlar. Ayrıca yüksek potasyum ve magnezyum içeriği sayesinde enflamasyonu azaltır.
6___Brokoli, karnabahar, lahana, karalahana gibi sebzeler tüketin
Bu sebzelerin içerdiği sülfür bağırsaklarınızdaki iyi bakteriler tarafından parçalanarak enflamasyonu azaltan maddelere dönüştürülür. Yapılan araştırmalarda bu sebze grubunu tüketenlerin bağırsak kanserine yakalanma riskinin %18 daha az olduğu görülmüş.
7___Hareket edin!
İrlanda’da yapılan bir araştırma profesyonel sporcuların bağırsak florasının aynı yapıdaki normal insanlardan çok daha zengin ve sağlıklı olduğunu göstermiş. Fareler üzerinde yapılan başka bir araştırma, hareket sınırı olmayan farelerin bağırsaklarındaki iyi bakterilerin hareket etme sınırı koyulanlardan çok daha fazla olduğunu göstermiş.
8___Uykunuzu alın ve stresinizi azaltın
Bağışıklık sistemini genel olarak etkilediği bilinen yetersiz uyku ve aşırı stres, bağırsak floranızı da olumsuz etkiliyor. Günde 7-8 saat uyuyun ve stresinizi azaltmanın yollarını arayın.
9___Şeker, aspartam ve basit karbonhidrat içeren yiyeceklerden uzak durun
Yüksek oranda şeker ve karbonhidrat içeren beslenme şekilleri bağırsaklardaki kötü bakterileri besleyip, çoğalmalarına sebep olurlar.
Aspartamın bağırsak florasında dramatik olumsuz değişikliklere sebep olduğu tespit edilmiş.
Mecbur olmadıkça antibiyotik kullanmayın.

- Alıntı -

Not: Paylaşımı arkadaşım sosyal medya hesabında paylaşmış, alıntı yazıyordu kaynağını bilemiyorum. Ama uzman doktorun adı geçiyor paylaşımda.

Cok tesekkur ederim canim bol bol imajinasyon yapiyorum : ))) Hayat bize butunuyle tum ihtisamiyla kolaylikla coskuyla sevincle saglikla bollukla bereketle geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…